Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ düşünenler okumadan geçmeyin!!!(Bol SS eklendi) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
41
Favori
132.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Egede malzemelerin tamamen öğrencilere aldırıldığına dair bir ayaklanma başlamıştı, daha bir çok maddesi vardı bu ayaklanmanın
    Sen ne kadar harcadın bu 3 sene boyunca? Burs alıyorsan onun hakkında bilgilendirir misin
  • yok o benim için tamamen kişiseldi.liseyi istanbulda yatılı okuduğumdan istanbulda kalmak istemedim hiç.çapa da yok dikkat ettiysen.gerçi şu sıralar marmara yazmak mantıklı da değil.fakültenin yerini değiştirdiler öğrencileri çok büyük sıkıntılar çekiyor.5.sınıf öğrencileri stajı bıraktı okulu protesto etmek için.okulun fiziki imkanları da çok kötüymüş galiba.yazacaksanız çok iyi araştırın o yüzden.çok karışık şu sıralar marmara.aynı protesto bizim okulda da oldu marmaradan gaz alarak biz de dahil olduk.ama bizimki genel olarak diş hekimliğindeki eğitim sistemine karşıydı.malzemelerin öğrencilere aldırılması,hocaların aşağılayıcı tavırları,fakültedeki fiziksel yetersizlikler gibi.bunların olmadığı bir fakülte de yok gibi zaten şuan.yeni açılan fakülteleri bilmiyorum tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dt_huzurluksuz

yok o benim için tamamen kişiseldi.liseyi istanbulda yatılı okuduğumdan istanbulda kalmak istemedim hiç.çapa da yok dikkat ettiysen.gerçi şu sıralar marmara yazmak mantıklı da değil.fakültenin yerini değiştirdiler öğrencileri çok büyük sıkıntılar çekiyor.5.sınıf öğrencileri stajı bıraktı okulu protesto etmek için.okulun fiziki imkanları da çok kötüymüş galiba.yazacaksanız çok iyi araştırın o yüzden.çok karışık şu sıralar marmara.aynı protesto bizim okulda da oldu marmaradan gaz alarak biz de dahil olduk.ama bizimki genel olarak diş hekimliğindeki eğitim sistemine karşıydı.malzemelerin öğrencilere aldırılması,hocaların aşağılayıcı tavırları,fakültedeki fiziksel yetersizlikler gibi.bunların olmadığı bir fakülte de yok gibi zaten şuan.yeni açılan fakülteleri bilmiyorum tabi

istanbul üniyle marmara üni arasındayım zaten ben de. Marmara üniden birkaç kişiyle konuştum şimdi istanbul üniyi araştırıyorum ikisinden birini seçicem

• teamspeak kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sadece ege'de değil tüm okullarda malzemeleri öğrenciler alıyor.Bu genel olarak ülkedeki eğitim sisteminin bir sonucu.devlet okuttuğu öğrencilere sahip çıkmıyor.hocalar da bu durumu önemsemiyor.okumak için de pek çok alete ve çeşitli diş modellerine ihtiyacımız olduğu için kendimiz karşılamaya çalışıyoruz.yani açıkçası parası olmayan gelmesin gibi bir sonuç ortaya çıkıyor.bu sistemin değişmesi için biz de bir ayaklanma başlattık.malzemelerin devlet tarafından karşılanması için ama henüz bir sonuç çıkmadı.çıkacak gibi de pek görünmüyor.işin kötü tarafı sen 4'te ve 5'te hasta bakıyorsun bu hastaların tüm malzemelerini cebinden karşılıyorsun ve üniversite hastanesi senin bu emeğin üzerinden para kazanıyor.ama sen para kazanmak bir yana bir de para harcıyorsun.hem de azımsanacak meblağlar değil bunlar.değişmesi gereken çok şey var ama bu değişimleri bizim göreceğimizi sanmıyorum.umarım ilerde sizler okurken değişir bunlar ve emeklerinizin karşılığını o dönemlerde alırsınız

Para harcama meselesi de şöyle.1.sınıfta mumdan ve sabundan diş yapılıyor.yani harcama mum ve bu mumu modele etmek için kullanılan el aletleri.mumu sürekli almanız gerekiyor sene boyunca.kutusu yaklaşık 20 tl.aletler de 30-40 tl kadar.nerden baksan 10 kutu mum harcanıyor en az.tabi el becerin iyiyse daha az da hatcayabilirsin.ama 1.sınıfta harcadıkların hiç bişey tabi.2.sınıfta anguldurva,piyasamen ve motor alıyorsunuz bunun dışında protez malzemeleri sene boyunca alınıyor irili ufaklı bir dünya şey.ben sadece 2.sınıfın başlangıcında yaklaşık 800 liralık malzeme almıştım.3.sınıfta da aeratör alınıyor en başlıca olarak bu da kaliteye bağlı olarak yaklaşık 400-500 lira civarı.ama yine bunun dışında bir dünya el aleti ve çeşitli malzemeler alıyorsun.yani baya ciddi miktarlar ödüyorsun.ayrıca plastik yapay dişler alınıyor.üzerinde dolgu yapmayı öğrendiğin bunların da tanesi 5 tl ve sürekli yenilemek gerekiyor.çok para gidiyor,hani şuan hesaplayabileceğim bir miktar değil gerçekten

• ben çapa diyorum.marmara çok karışık şuan.ayrıca çapa'nın hasta yoğunluğu daha fazla diye biliyorum.pratik olarak daha çok gelişebileceğin bir okul çapa ayrıca çok önemli bir ekol diş hekimliğinde

• fasulyee kullanıcısına yanıt
    bi üstündeki mesajı okuyabilirsin :D
  • Özelde malzeme alınıyormu

• trabzonts6116 T kullanıcısına yanıt
    Alınıyor.ama bazı küçük şeyleri okul veriyor olabilir.özelde okuyan biriyle konuşmanız daha sağlıklı olur

• quote:

ben çapa diyorum.marmara çok karışık şuan.ayrıca çapa'nın hasta yoğunluğu daha fazla diye biliyorum.pratik olarak daha çok gelişebileceğin bir okul çapa ayrıca çok önemli bir ekol diş hekimliğinde

Benim Çapadan yana tek sıkıntım binası. Eski bir hastane gibi gözüküyor

• hocam marmaradisrezaleti yaz twitter'a ya da google'a marmara'da olabları bi gör istersen.çapa şuan çok daha iyi marmaraya oranla.gerçi eskiden de daha iyiydi bana göre ama şuan kıyaslanmaz bile

• quote:

hocam marmaradisrezaleti yaz twitter'a ya da google'a marmara'da olabları bi gör istersen.çapa şuan çok daha iyi marmaraya oranla.gerçi eskiden de daha iyiydi bana göre ama şuan kıyaslanmaz bile

Biliyorum onları okudum eksisozlugu falan ama konuştuklarım da her ünide diş öyle dediler sadece bu son olayda ileri gitmişler. Bakalım bi Çapa öğrencileriyle de konuşayım da hayırlısı olsun napalım

• Dt_huzurluksuz kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam cevap verdiğiniz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nordic Spirit

quote:

ben çapa diyorum.marmara çok karışık şuan.ayrıca çapa'nın hasta yoğunluğu daha fazla diye biliyorum.pratik olarak daha çok gelişebileceğin bir okul çapa ayrıca çok önemli bir ekol diş hekimliğinde

Eski değil fosil diyelim biz ona

• quote:

Orijinalden alıntı: Crunch.

quote:

Orijinalden alıntı: Nordic Spirit

quote:

Eski değil fosil diyelim biz ona

Yakın zamanda başka binaya geçmeyi falan düşünüyorlar mı hocam

• Sıralamam 9bin tıp istemediğim için diş istiyorum ve yeditepe hariç tüm dişler tutuyo istanbul istemiyorum il olarak ankara izmir istiyorum. Sizce özel mi daha iyidir devlet mi? Özel olarak ankara başkent izmir şifa var devlette de izmir ege ankara ankara düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Benim için eğitim kadar üniversitenin sosyalliği de önemli. Teşekkürler

• Trakya diş hakkında bilgi verebilir misiniz ve tıpta +500 kontenjan açılıyormuş bu yıl bu diş sıralamalarını etkiler mi etkilerse nasıl etkiler sizce?
  • Cerennnnnnnnnn C kullanıcısına yanıt
    ozelde yeditepe diş ne ise devlet klasmaninda hacettepe diş odur ama saglam arastirmalisin hacettepe saglam calismalar ister

• Dt_huzurluksuz kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Ben ege diş hedefliyordum en başından beri gerek eğitimi olsun gerek şehir olsun. Ve aşağı yukarı 15 bin civarı bekliyordum. Ve cok şaşırdım bekledigimden iyi geldi 11 bininci oldum. Bir anda aklıma aydın Çanakkale Muğla gibi tıplar girdi. Bunlar bi kenarda kalsın araştıricam kafama yatmazsa yazmicam.
    Kafami kurcalayan diğer nokta hacettepe diş. Egeyle ne gibi farkları var? Dus a çok iyi hazırlıyorlarmis diye duydum ama egenin pratikte daha iyi olduğunu duydum. Neler dersiniz merak ediyorum çok teşekkür ediyorum şimdiden.

• Çapa diş 4'üm soruları alayım
  • Bir tercih dönemi daha Ankara diş yazmayın demek için geldim gerçekten gereksiz bir yer hiç uğraşmayın diyorum

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.