Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ 4. SINIFA GEÇTİM SORULARINIZ VARSA YARDIMCI OLAYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıkta da belirttiğim gibi diş hekimliği 4. sınıfa geçtim bende tercih döneminde buradan faydalanmıştım o yüzden şimdi aklınıza takılan sorular varsa yanıtlayabilirim

NOT:Bu hesap kardeşimin

• aynen ondan dolayı daha çok gitti benim de malesef el becerim hiç yoktu hatta birinci sınıfı bitirdiğimde bile bölümü bırakmayı düşündüm ama çok şükür ki bırakmadım:)ben el becerisinin pratik yapmakla geliştiğine inanıyorum yani ben çok pratik yaptım o şekilde geliştirdim eğer bu yolda başkalarına takılmaz ama o yaptı çok güzel oldu ben kaç defa yaptım hala neden olmuyor gibi söylenerek kendini demotive edersen bu şekilde pratik yapmazsan tabiki elin de gelişmez ben üzerine çok düştüm pratik dersim bittiğinde hemen eve gitmedim kalıp fazladan 2-3 saat çalıştım hatta evde de bazen çalışıyordum benim bi kaç arkadaşım vardı onlarla beraber kalıyorduk dersten sonra çalışıp birbirimizin yaptığı işleri yorumluyorduk kim neyi daha iyi yaparsa onu birbirimize gösteriyorduk
    hayır bölümü bırakan olmadı yani ben böyle birşey duymadım açıkcası
    ben en çok 2 de zorlandım 2 gerçekten zor bir seneydi hatta büte kalmıştım protezde ve o büt zamanı çok fazla diş kestim bu da el becerimi dah fazla arttırdı bu yüzden 3 te pek zorlanmadım
  • Hocam dönem dönem okul için giderler hakkında bilgi verir misiniz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • giderler sizin el becerinize göre değişiyor mesela el beceriniz varsa ilk yaptıgınız iş hocadan onay alıyorsa dolayısıyla giderde buna göre değişiyor ama ortalama olarak

1.sınıfta 1000-1500 tl
    2.sınıfta 3500-4000 tl
    3.sınıfta 2500-3000 tl

ayrıca bu fiyatlar fakülteden fakülteye de değişiyor mesela bizim fakültede biz sabundan yada mumdan veya alçıdan diş yapma gibi şeyler yapmadık biz direkt mikromotor dediğimiz bir aletle diş kesimine basladık yani hiçbir zaman sabunla ugrasmadım :) ayrıca ben birçok malzememi sıfır ve bireysel alıyordum o yüzden bazı kişilere göre çok daha fazla giderim oldu ama kafam rahattı ortak alınca sorun çıkabiliyor ayrıca bazı malzemeleri 3 bitince zaten alt sınıflara satıyorsunuz ordan bir miktar para elinize geçiyor bu arada 4. ve 5. sınıfı tam bilmiyorum çünkü çoğu malzemeyi kendiniz alıyordunuz staj yaparken ama sanırım bu sene bazı malzemeleri okul veriyor o yüzden tam kestiremiyorum şuan ne kadar gideceğini :)

• hocam boşa okuduğunuz doğru mu çünkü ataması yok diyorlar dh dekiler
  • devlete girmek istiyorsan şu koşullar altında direkt girmen zor. açılan yeni kontenjanlar nedeniyle çok fazla mezun veriyoruz. dişi de tıp gibi bitirdikleri için (uzmanlık meselesinden bahsediyorum) artık uzmanlık sınavına girmek şart gibi bir şey oldu. pratisyenlik ayrımı gibi düşün yani. onun dışında devlete atama dışında tercih edebileceğin seçeneklerin var. ben de hacettepe 4. sınıfı bitirdim bu yıl, yol yavaş yavaş mezuniyete gidiyor. başka bir başlıkta yazdım bunları ama okuldan sonrası için genel olarak durum şu:

akademik kariyer olarak dişin önü çok açık. açık çünkü çoğu mezun fakültede kalmak istemiyor, gerek baskı nedeniyle gerek kendi imkanlarını yaratarak maaşlarını katlamak istiyorlar. ama akademik kariyer de çok kolay değil ya yıldız öğrenci olacaksınız ki o kadar öğrenci arasından bu zor bir durum, ya da sağlam torpiliniz olacak. okurken adam bulacak ya da gözlerine gireceksiniz. bu bölümde, belki başka fakültelerde farklı bilmiyorum ama, doktoraya başvurursanız genelde babayı alırsınız. eğer o bölümde olmanızı isterlerse hocalar size mezun olmadan önce asistan olarak kalmayı bizzat teklif ederler. bunun dışında direkt diş hekimi oldunuz,çok güzel, devlete 2 yıl atama beklersiniz (örnek var tanıdığım bizzat). bu sürede tabii özelde çalışabilirsiniz bir mühendisin alacağı maaşlara ve zorlu çalışma koşullarıyla. bir de önünüzde uzmanlık gibi bir yol var. uzmanlık sınavına çalıştınız iyi güzel hoş ama artık senede 4-5k mezun veren bir bölüm bu ve aynı zamanda çalışırken de sınava giren insanlar var. iyimser olarak 7k kişi sınava giriyor bir yılda diyelim. açılan uzmanlık 700-800 adet. bunlara istemediğiniz perifer bölgeler de dahil. yazmadınız periferi yeniden girdiniz sınava giren sayısı her sene daha da artıyor. perifer yazdınız istediğiniz bölüm ama yer yüzünden lanet ederek okuyorsunuz. yeniden sınava gireyim diye mi düşünüyorsunuz? devlet o uzmanlığı bitirene kadar sınavlarda puanınızdan kesinti yapıyor, bu şekilde de istediğiniz bölümü ve şehri kazanmak bir hayli zor takdir edersiniz ki. klinik mi açmayı düşünüyorsunuz? ortalama malzemelerle ortalama bir tesisatla açabileceğiniz klinik size 500.000 tlye patlar ki doların durumu belli değil,bugünkü koşullar altında daha durum böyle. kliniği açtığınız yer değer kaybedebilir, aynı bölgede daha fazla klinik açılırsa siz pastadan daha az pay alırsınız. kliniğin borcunu ödeyene kadar 10 yıl geçirseniz daha sonra borcu ödediğiniz anda kliniği kapatmaya bile karar verebilirsiniz bu değişken koşullar yüzünden (klinik yeri,mezun sayısı vs.). yani klinik açmak sadece ticari zeka ya da iyi bir hekim olmakla olmuyor aynı zamanda ileri görüşlü de olmalısınız.

yani yine işsiz kalmazsın ama 5 yıl okumanın ve diğer bölümlere göre daha zor olmasının artısını göremezsin, o ailelerinizin dediği gibi bir implanta 1500 tl ile zenginlik hayali yok. özelde sürünürsün ki özeldekiler de artık uzmanlık gibi ayırt edici şeyler istemeye başladılar. yazacaksanız aileden biri en azından diş hekimi olsa çok iyi olur. çünkü anne babası ya da hoca/asistan tanıdığı olanlardan iyisi yok fakültede. direkt mezun olunca iş de hazır olmuş oluyor o şekilde anne babanın yeri varsa ya da hocadan torpilliysen. normal okuyan senin benim gibi insanların önünde herkese eşit hak verilen (gerçi sınav da ne derece şeffaf?) bir sınav var ona gireceksin, devlette atama bekleyeceksin, özelde 5 yıl sonunda büyükşehirde 2.5k-3k gibi bir maaşa çalışmaya başlayacaksın (ki o kadar emeğin karşılığı kesinlikle bu değil). ya da doktoraya başvuracaksın,torpil arayacaksın fellik fellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nope93 -- 10 Temmuz 2019; 12:55:58 >

• Hocam üniversitede kalma olayı nasıl oluyor kademe kademe ne yapmak gerekiyor?

Bir de doğuda diş gelirse batıya geçme imkanı oluyor mu?

Medeniyet üniversitesi diş hekimliği yeni açıldı hakkında bilginiz var mı hocam?
  • nope93 kullanıcısına yanıt
    tıp bitti mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam atama olayından bahsetmiyorum pratisyen-uzman ayrımından bahsediyorum aynı bakış açısı dişe de geldi uzmanlık olayıyla beraber yoksa bugüne kadar doktora yapanların bazıları da sınav olmadığından uzman olarak geçebiliyor. hatta bir dönem ikisini aynı anda yapma şansı vardı müfredat aynı olduğu için, sonra o kalktı doktoraya alımlar farklı olduğundan.
  • ege diş mi atatürk tıp mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üst dönemlerle iyi ilişkiler kurmak gerekiyor. öğrenci birliğinin başkanı falan olman lazım ama bu da kendiliğinden olmuyor, üst dönemdekilerin seni önermesi, tavsiye etmesi gerek. ki bu alanlarda politik işler dönebiliyor. ya da istediğin bölümde gerçekten yetenekli olup hocanın gözüne girmen gerekiyor, öyle olunca zaten çağırıyorlar ama ilk dediğimde garanti kalırsın. ben politik işlerden pek hoşlanmam, bir de yok kongre düzenleyeceksin, yok öğrencilerin şikayetini dinleyeceksin vs. vs. aynı zamanda iletişim seviyen yüksek olacak, hocalarla aranı iyi tutacaksın. yani kongrelerde vs.de aktif görev almalı, düzenleyen tarafta olmalısın. bir de üçüncü yol var zaten baştan tanıyacaksın torpille ayarlamış olacaklar ki sadece sen giresin.

doğuda uzmanlık mı diyorsunuz? yoksa diş hekimliği fakültesi mi hocam?

medeniyet üniversitesi hakkında bilgim yok ama mutlaka üniversitenin prof,asistan,doçent oranına bakın, sadece 1 prof olmamalı tüm anabilim dallarında prof olmalı ama yeni açılan yerler köklü yerlerin hocalarına daha yüksek mevki vererek onları da alabiliyor, yani mutlaka hocaların cv'ye bakılmalı,yayın sayısına bakılmalı. mesela bizim bazı derslere direkt dekan gelirdi.

• nope93 kullanıcısına yanıt
    hocam tüm diş hekimliklerin kurada şansı aynı mı (osmaniye ile hacettepenin şansı aynı mı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nope93

üst dönemlerle iyi ilişkiler kurmak gerekiyor. öğrenci birliğinin başkanı falan olman lazım ama bu da kendiliğinden olmuyor, üst dönemdekilerin seni önermesi, tavsiye etmesi gerek. ki bu alanlarda politik işler dönebiliyor. ya da istediğin bölümde gerçekten yetenekli olup hocanın gözüne girmen gerekiyor, öyle olunca zaten çağırıyorlar ama ilk dediğimde garanti kalırsın. ben politik işlerden pek hoşlanmam, bir de yok kongre düzenleyeceksin, yok öğrencilerin şikayetini dinleyeceksin vs. vs. aynı zamanda iletişim seviyen yüksek olacak, hocalarla aranı iyi tutacaksın. yani kongrelerde vs.de aktif görev almalı, düzenleyen tarafta olmalısın. bir de üçüncü yol var zaten baştan tanıyacaksın torpille ayarlamış olacaklar ki sadece sen giresin.

doğuda uzmanlık mı diyorsunuz? yoksa diş hekimliği fakültesi mi hocam?

medeniyet üniversitesi hakkında bilgim yok ama mutlaka üniversitenin prof,asistan,doçent oranına bakın, sadece 1 prof olmamalı tüm anabilim dallarında prof olmalı ama yeni açılan yerler köklü yerlerin hocalarına daha yüksek mevki vererek onları da alabiliyor, yani mutlaka hocaların cv'ye bakılmalı,yayın sayısına bakılmalı. mesela bizim bazı derslere direkt dekan gelirdi.
    anladım hocam çok teşekkürler sizin üniversite iyi gibi sanırım hocam öneriyor musun öyleyse onu üstlere yazalım neresiydi hangi fak.

• şansı aynı ama şans bu koşullarda tanıdıklarına da bağlı olduğu için kurası formaliteden çekilen güzel vatandaşlarımız da var. bir de şansı şu şekilde değişebilir iki üniversitenin mezunları daha çok hangi alanlarda iş yapıyor mesela hacettepe mezunları daha çok kliniğe mi gitmiş devlete mi gelmiş, bunlara bakılmalı. katılan sayısı fazla olursa tabii ki birinin şansı daha düşük olacak. benim ankara devlette gördüğüm çoğu kişi gazi mezunu mesela. ama gazi mezunu çene cerrahı kliniği olan tanıdığım da var. uzman ama diş hekimliğinin de tüm işlerini yapıyor doğal olarak. illa gazi mezunları devlette hacettepe özelde diye bir durum yok nereleri tercih ettiğine bağlı.
  • hacettepe hocam,ama ben bu konuda şöyle düşünüyorum bu kadar zor bir bölümü aile yanında okumak daha avantajlı. yemek,çamaşır,bulaşık, ütü derdi yok en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nope93

hacettepe hocam,ama ben bu konuda şöyle düşünüyorum bu kadar zor bir bölümü aile yanında okumak daha avantajlı. yemek,çamaşır,bulaşık, ütü derdi yok en azından.
    hocam seni arkadaşlara ekleyeyim sıralamam gelince şehir hakkında da öncelik almam gereken kısımları sorarım bayağı yardımcı oldun ciddden hocam sağolasın
  • Ben 2ye gectim de zannedersem siz direkt 1.siniftan mikromotor ile basladiniz diye fazla para gitmis.Bizde mum-sabun-alci vardi gidecegi max 300-350 lira.

Hocam pratiklerde cok beceriksizim,bu beni kaygilandiriyor ve gittikce pratikler zorlasiyor diyorlar.2 ve 3te neler yaptiniz pratiklerde?

1de zorlanan biri 2-3te daha cok mu zorlanir?

2 veya 3.sinifta bölümü birakanlar oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 10 Temmuz 2019; 13:41:31 >
  • 2 yil sonra pratisyen hekimler de öyle olacak hocam

• Anliyorumm A kullanıcısına yanıt
    sen diyorsan kesin olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C83C5EC86 -- 10 Temmuz 2019; 13:47:19 >
  • 2 3 yil önce 2023 de biteceği söylenmişti artan kontenjan düşünülürse 2 3 yıla bitecek ne var ki bunda çoğu kişi pratisyen oluyor bu kadar pratisyeni kim napcak ?

• Anliyorumm A kullanıcısına yanıt
    biz de aç kalırız artık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.