Şimdi Ara

Diş hekimliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 sene önce ben de buralarda bilgi yardım arayıp faydalanıyordum şimdi sıra bize geçti galiba diş hekimliği hakkında üniversite vs sorusu olan arkadaşlar burdan ulaşabilir elimden geldigince yardımcı olmaya calışırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çapa m ı

• hangi üniversite? aylık masrafınız ne?

• Masraflar 3.sınıfın 2.dönemine kadar hep oluyor okul ihtiyacları karsılamadıgı ıcın pek cok fakültede

Bazen yüklü malzemeler alınıyor ortalama

aylık 100 gidiyor demek yanlıs olmaz

Preklinik Sınav zamanları artabilir kısmen

Bazen yılda 3.4 kere yüklü alınan şeyler olabiliyor 3.sınıfa kadar örnegin (1 kere alıp kullandıgın seyler daima)

1.sınıf sonu

angulduruva piyasemen mikronotor ( 500-600 a kadar cıkıyor )

3.sınıf frasecco cene aeretor vs gibi bunlar bi kere alınan malzemeler mesela

• gerçekten çok ders çalışiyor musun? çok mu zor sınıf gecmek?

• sınıfınızda yaşı büyük kişiler var mı?
    Bi de okulu uzatan çok var mı?
  • Arkadaşlar sınıf 72 kişi yaklaşık

5-6 tanesi üst dönemden kalma 2-3 derse geliyorlar

35 kişi felan ikinci yıl kazanan

1-2 kişi üçüncü yıl kazanan

Kalanlar ilk yıl ortalama ama 2 kişiden biri ilk senesi değil o bakımdan yani herkes ilk sene gelmiyor

3-5 kişi 3-4 yıldır kalan var üst dönemden

sınıf geçme tüm derslerden geçme şeklinde oldugu için 3.sınıf dönemlik dersten kaldıgım ıcın ben seneye o dönemi bir daha alıcam başka dersim kalmazsa ikinci dönem boşum mesela

Ortalamam 78-79 felan ama bir anlamı olmuyor bu bölümde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş hekimliği isteyenler
    3 yıl önce açıldı
    hukuk vs diş hekimliği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam genel olarak memnunmusunuz hocam ? ya buraya gideceğime şu bölüme gitseydim dediğiniz oluyormu, ayrıca gelecek kaygınız varmı, mezun olunca ne yaparım diyormusunuz
  • Ben preklinik dersinden kaldım mantıklı calısırsan zor degil geçmek aslında her şey gibi sürekli gezeyim kafasında yatıyım dersen zor oluyor sıkısıyor her sey

Sınavlar diş hekimliginde vize final usulu komite yok

Genelde 2 vize 1 final şeklinde

Vizeler %50 di final %50 si

Geçme notu 60

Ama finalden 50 altında alırsan büte kalıyorsun

Mantık su şekilde genelde

Vize ortalaman 70 olursa finale 50 almaya giriyorsun dersi geçiyon vizelerin 80-90 olsun finalden 50 altında alırsan kalıyorsun gene

• diş hekimliği ataması biter mi? ihtiyaç azalıyor bana göre bir de senin fikrini öğrenmek istiyorum atanma rahatlığı biter mi?

• Gelecek kaygısı var tabi ki ama şöyle bir kaygı genel olarak bizdeki okul bitirince askere mi gitsem uzmanlık mı düşünsem

Özel mi çalıssam devlete mi vs gibi yani atanmak sorun değil ayrı bir sınava girmiyoruz kpss gibi o yüzden rahat bir kaygı yani açıkcası ;

Devlet ataması kura şeklinde oluyor önemli olan okulu bitirmek en zor kısmı kazanmak sonrası zor olsa da okunuyor

• Olaya şöyle bakarsak tıp kadroları da artıyor sürekli dişte son zamanlarda evet ama nüfusta dinamik bir şekilde artıyor ;

Aile diş hekimliği uygulaması söz konusu 2-3 seneye aktif olması bekleniyor elbet söz konusu olabilir birikme durumu ama daha en az 8-10 sene sonra ortaya cıkabilir bu durum o yüzden uzmanlık önemli bölümde fark yaratmak için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.