Şimdi Ara

Diş hekimleri asgari ücrete mahkûm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşsiz diş hekimleri, Türk Diş Hekimleri Birliği’ni (TDB) internet sitesini dilekçe yağmuruna tutarak kilitledi. BirGün’e konuşan TDB Başkanı Prof. Dr. Atilla Ataç, işsizlikten ziyade ‘nitelikli iş’ sorunu olduğunu, bazı diş hekimlerinin asgari ücretin altında çalışmak zorunda kaldığını belirtti
    Diş hekimleri devlette kadro bulamadığı için ya kendi kliniğini açmak zorunda kalıyor ya da mevcut kliniklerde işçi olarak asgari ücrete çalışıyor. Diş hekimlerinin birçoğu ise işsiz kalıyor. İşsiz kalan 400 civarı diş hekimi, Türk Diş Hekimleri Birliği’nin (TDB) internet sitesine gönderdikleri dilekçelerle siteyi kilitledi. Konuya ilişkin BirGün’e konuşan TDB Başkanı Prof. Dr. Atilla Ataç “Yeni açılan fakülteler ve artan kontenjanlar sonunda diş hekimlerine işsiziz dedirtti. İşsiziz demek yanlış ama nitelikli aldıkları eğitimin karşılığı olan bir iş bulamamadan söz ediyoruz” diye konuştu.

    Devlette atama yok

    Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden aylar sonrasına randevu verilmesi diş hekimi ihtiyacını açığa çıkarmasına rağmen devlet diş hekimi ataması yapmıyor. Devletin diş hekimlerinden uzmanlık şartı aradığını ancak uzmanlık alan diş hekimlerini de atamadığını belirten Ataç “Diş hekimleri uzmanlık sınavlarına giriyor, devlet yine atamıyor. Madem öyle uzmanlığı neden mecbur tuttunuz?” ifadelerini kullandı.

    Diş hekimleri sömürülüyor

    Mezun olan diş hekimlerinin klinik açmaya yöneldiklerini ancak klinik sayısındaki artış ve sermaye gerektirmesi diş hekimlerini zor durumda bıraktığını belirten Ataç “Poliklinik açsalar o kadar yer var ki orada da bir yığılma söz konusu. Muayenehane açmak sermaye gerektiriyor, ayrıca o sermayeyi karşılayacak iş potansiyeli ve nitelikli hizmet verecek bilgi birikim gerekiyor” diye konuştu.

    Değişen yönetmelikle diş hekimi olmayanların yüzde 49 oranında diş sağlığı merkezlerine ortak olabilme hakkı verildiğini hatırlatan Ataç, sermaye tarafından kurulan diş sağlığı merkezlerinde diş hekimlerinin ‘işçi’ olarak çalıştıklarını belirtti. Ataç “Önceden özel polikliniği sadece tüm hisselerine sahip olan diş hekimi açabilirdi. Fakat şimdi büyük bir yüzdelik dilim ile sermayedar poliklinik açabiliyor. Bu kadar diş hekimi varken de haliyle hekimlere ucuz iş gücü olarak bakılıyor. Poliklinik açan sermaye de dişçiye gel seni asgari ücrete çalıştırayım, diyor” dedi.

    Plansız bir şekilde açılan diş hekimliği fakülteleri ve artan kontenjanlar diş hekimlerinin ‘nitelikli iş’ bulmasının önünde en büyük engel. 2002 yılında 19 olan diş hekimliği fakülte sayısı 92’ye, 2005 yılında 960 olan kontenjan sayısı ise 66 fakültede 6 bin 421’e ulaştı.

    https://www.birgun.net/haber/dis-hekimleri-asgari-ucrete-mahk%C3%BBm-277514







  • Diş hekimliği de bitti yanı sıra Tıpta bence . Yıllar önce tıp ı bırakıp( vakıf burssuz) öğretmen oldum şimdi yaş ilerledi (34) 12 yıldir Öğretmenim ve af yasası çıkarsa tıpa geri gitmek okuma istiyorum ama okumaya başlarsam bilin ki tıp da bitecektir şans işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.