Şimdi Ara

Diş Hekimi Tuba Koç Sorularınızı Yanıtlıyor (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.502
Cevap
41
Favori
171.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sar38

dün tek seansta kanal ve dolgu tedavisi yaptırdım.ama dişimde sancı ve ağrı var bu normalmidir geçicimi diş etlerimde acıyor

Tek seans kanal tedavilerinde hassasiyet 1 hafta kadar devam edebilir. Yine de doktorunuza telefonla ulaşarak haberdar edin bilgisi olsun.1 hafta sonunda şikayetleriniz geçmemiş olursa da tekrar kontrole gidin.

Diş etlerinizde de acı olması normaldir. Kloroben/andorex/tantum verde/tanflex herhangi bir garga alıp eczaneden günde 3 sefer kullanın daha çabuk rahatlarsınız.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EliNTeR

9-10 ay önce alt köşelerden 20'lik dişleri aldırmıştım.. Aldırdıktan sonra sonra bir süre devam etti ancak şimdi yine başladı ağrılar. Çekilen bölgedeki iki dişin ara bölgesinde bir ağrı var. Sert bir lokma ısırdıktan sonra diş iptal oluyor. İki tarafta da aynı sorun var. Bugün yemekleri neredeyse sadece ıslatarak yuttum Çünkü ağrı başladıktan sonra yumuşak makarna taneleri bile ağrı yapmaya başladı.D urduk yerde ağrı yok ama lokma dişe baskı yaptığı an ağrı zirve yapıyor. Sebebi ne olabilir sizce?

Bir profesöre görünmeniz şart değil merak etmeyin. Herhangi gerçek bir diş hekimine muayene olmanız da yeterli olacaktır.

Dişlerinizde çürükler olabilir.
    Geceleri ya da stres anlarında dişlerinizi sıkıyor olabilirsiniz.
    Ağzınızdaki diğer dişlerle ve çene ekleminizle uyumu bozulmuş dolgularınız ya da protezleriniz olabilir.
    Metal dolgularınız varsa onlarla ilgili bir sıkıntı olabilir.

Geçmiş olsun. İyi günler dilerim.

• Sayın forum donanım haber sakinleri; buraya gelip bana soru soran arkadaşlar.
    Öncelikle hepinize teşekkür ederim.

Bana sorduğunuz sorulara kim olduğu belli olmayan ve sizi yanlış yönlendirebilecek diğer kişilerin yaptığı yorumlara itibar etmemenizi tavsiye ederim. Yazılan bilgilerde sizi yanlış yönlendirebilecek bilgiler, ya da gereksiz yere tedirgin edebilecek şeyler olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakoc

quote:

Orijinalden alıntı: EliNTeR

9-10 ay önce alt köşelerden 20'lik dişleri aldırmıştım.. Aldırdıktan sonra sonra bir süre devam etti ancak şimdi yine başladı ağrılar. Çekilen bölgedeki iki dişin ara bölgesinde bir ağrı var. Sert bir lokma ısırdıktan sonra diş iptal oluyor. İki tarafta da aynı sorun var. Bugün yemekleri neredeyse sadece ıslatarak yuttum Çünkü ağrı başladıktan sonra yumuşak makarna taneleri bile ağrı yapmaya başladı.D urduk yerde ağrı yok ama lokma dişe baskı yaptığı an ağrı zirve yapıyor. Sebebi ne olabilir sizce?

Bir profesöre görünmeniz şart değil merak etmeyin. Herhangi gerçek bir diş hekimine muayene olmanız da yeterli olacaktır.

Dişlerinizde çürükler olabilir.
    Geceleri ya da stres anlarında dişlerinizi sıkıyor olabilirsiniz.
    Ağzınızdaki diğer dişlerle ve çene ekleminizle uyumu bozulmuş dolgularınız ya da protezleriniz olabilir.
    Metal dolgularınız varsa onlarla ilgili bir sıkıntı olabilir.

Geçmiş olsun. İyi günler dilerim.

Anladım teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

• http://sigma-implants.com/ <------------------internet sitesinde titanyum implant 60$

titanyum dünyanın her yerinde var. birleştrilip bütün haline getirilmesi çok zahmetli. Uçak motorlarında titanyumda kullanılıyor. insan dokusuna uyumlu bir element.

metale alerjiniz varsa zirkonyum implant kullanılabilir. bilginize...
  • quote:

quote:

dün tek seansta kanal ve dolgu tedavisi yaptırdım.ama dişimde sancı ve ağrı var bu normalmidir geçicimi diş etlerimde acıyor

Tek seans kanal tedavilerinde hassasiyet 1 hafta kadar devam edebilir. Yine de doktorunuza telefonla ulaşarak haberdar edin bilgisi olsun.1 hafta sonunda şikayetleriniz geçmemiş olursa da tekrar kontrole gidin.

Diş etlerinizde de acı olması normaldir. Kloroben/andorex/tantum verde/tanflex herhangi bir garga alıp eczaneden günde 3 sefer kullanın daha çabuk rahatlarsınız.

Geçmiş olsun.

Hocam çok teşekkürler bugün biraz daha rahatım sadece üzerine bastırınca bir sancı var bugun hiç ağrım olmadı Apranax aldım sadece bugün bir tane bu sancı zamanla geçermi dişimde apse yoktu çürük ilerlemişti dişim kırılmıştı kanal olması gerektiği söylendi ve yapıldı.

• quote:

quote:

quote:

Geçmiş olsun.

Hocam çok teşekkürler bugün biraz daha rahatım sadece üzerine bastırınca bir sancı var bugun hiç ağrım olmadı Apranax aldım sadece bugün bir tane bu sancı zamanla geçermi dişimde apse yoktu çürük ilerlemişti dişim kırılmıştı kanal olması gerektiği söylendi ve yapıldı.

Dişin üstüne basılınca ağrı / sancı olması ilk bir kaç gün beklenebilir ama sonrasında geçmesi gerekir.
    Biraz sancı yapsa da sakız çiğnemeyi deneyin; dişinizin uyum süreci ile alakalı bir duruma sıkıntınız daha çabuk geçecektir.
    Yine dediğim gibi 1 hafta içinde dişiniz hala ben burdayım bende bir sıkıntı var diyorsa tekrar muayene olun.

Çok geçmiş olsun.

• merhabalar.
    dişime temmuz ayında kanal tedavisi yaptırdım. yanındaki dişede dolgu yapıldı. fakat şuan bu iki dişin ortası ağrıyor. dişimi fırçalarken fırçalar iki dişin arasına girince-değince ağrıyor elimle bastırınca da ağrıyor. diş hekimim de memlekette bende samsunda öğrenciyim. 1 kaç gün öncede kulağım ağrımıştı dişten olma durumuda yok değil sanırım. ne yapmalıyım üniversitenin fakültesine gitmeli miyim, ara yıl tatilini mi beklemeliyim ? ya da ne olabilir yardımcı olabilir misiniz ? ayrıca bastırınca dişimde ağrı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScriptKidie

merhabalar.
    dişime temmuz ayında kanal tedavisi yaptırdım. yanındaki dişede dolgu yapıldı. fakat şuan bu iki dişin ortası ağrıyor. dişimi fırçalarken fırçalar iki dişin arasına girince-değince ağrıyor elimle bastırınca da ağrıyor. diş hekimim de memlekette bende samsunda öğrenciyim. 1 kaç gün öncede kulağım ağrımıştı dişten olma durumuda yok değil sanırım. ne yapmalıyım üniversitenin fakültesine gitmeli miyim, ara yıl tatilini mi beklemeliyim ? ya da ne olabilir yardımcı olabilir misiniz ? ayrıca bastırınca dişimde ağrı yok.

Yarı yıl tatilinize daha çok varsa beklemeyin kontrole gidin.

Diş etinizde bir sıkıntı olabilir. Dişin kökünde de sıkıntı olabilir.

Diş ipi ile özellikle o dişin arasını temizleyin, tuzlu suyla gargara yapın. Bir rahatlama olursa dişte sıkıntı yoktur,muhtemelen dişe ti kaynaklı bir rahatsızlığınız vardır. Ama değişiklik olmazsa sıkıntının dişten kaynaklı olması daha yüksek ihtimaldir.

Kulak ağrısı yirmi yaş dişinizden de kaynaklı olabilir; bu bahsettiğiniz dişlerden de, diş sıkmaktan da..

Sıkıntılarınızın sebebinin Muayene edilmeden anlaşılması maalesef mümkün değil.

• quote:

quote:

merhabalar.

Diş ipi ile özellikle o dişin arasını temizleyin, tuzlu suyla gargara yapın. Bir rahatlama olursa dişte sıkıntı yoktur,muhtemelen dişe ti kaynaklı bir rahatsızlığınız vardır. Ama değişiklik olmazsa sıkıntının dişten kaynaklı olması daha yüksek ihtimaldir.

Kulak ağrısı yirmi yaş dişinizden de kaynaklı olabilir; bu bahsettiğiniz dişlerden de, diş sıkmaktan da..

tatilim şubatta başlıyor, diş konusunda farklı doktorlara gitmek pek huyum değildir. her sabah gargara yapıyorum listerine ile zaten. diş ipide kullanıyorum fakat yok düzelmiyor. 2 diş arasına elimle dilimle bastırınca ağrı oluyor. kendi kendine şiddetli bir ağrısı yok sadece fırçalarken yandan bastırınca oluyor.

• ben bugün "http://www.listerine.com.tr/listerine-softmint.php" adlı ürünü aldım 17 tl de para verdim aldığım yerde alkolsüzü vardı almadım, şimdi nette araştırırken alkollüsünün ağız kanseri yapabileceğini öğrendim keşke alkolsüz alsa idim siz ne dersiniz?
  • Merhaba. Benim köpek dişi ile ön diş arasındaki dişim kırıldı. Dışarıda kalan kısım %20 civarı en fazla. Daha önceden bu dişime kanal tedavisi yapılmıştı.
    Eğer daha derine doğru çürük yoksa ve görünen kısım temizlenirse dişimin diş eti yukarısında %10'luk bir bölümünün kaldığını var sayarsak. Bu dişe çekim yapılmadan bir tedavi yapılabilir mi ?
    Sabah dişçime gidip göstereceğim ancak sinirlerim bozuldu ve ne şartlarda diş çekiminden kurtulur merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

ben bugün "http://www.listerine.com.tr/listerine-softmint.php" adlı ürünü aldım 17 tl de para verdim aldığım yerde alkolsüzü vardı almadım, şimdi nette araştırırken alkollüsünün ağız kanseri yapabileceğini öğrendim keşke alkolsüz alsa idim siz ne dersiniz?

Burada sürekli tekrar ettiğim bir durumdur. Gargara kullanımında florlü ve alkolsüz tercih edilmeli; alkollu gargaralar ağız kanseri riskini artırır.
  • quote:

quote:

quote:

merhabalar.

tatilim şubatta başlıyor, diş konusunda farklı doktorlara gitmek pek huyum değildir. her sabah gargara yapıyorum listerine ile zaten. diş ipide kullanıyorum fakat yok düzelmiyor. 2 diş arasına elimle dilimle bastırınca ağrı oluyor. kendi kendine şiddetli bir ağrısı yok sadece fırçalarken yandan bastırınca oluyor.

Başka bir doktora gitmeme alışkanlığınızı ya değiştirmeniz ya da vakit ayırıp kendi doktorunuza gitmeniz iyi olacak gibi gözüküyor. Dişiniz görülmeden sıkıntısının ne olduğu anlaşılamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkers

Merhaba. Benim köpek dişi ile ön diş arasındaki dişim kırıldı. Dışarıda kalan kısım %20 civarı en fazla. Daha önceden bu dişime kanal tedavisi yapılmıştı.
    Eğer daha derine doğru çürük yoksa ve görünen kısım temizlenirse dişimin diş eti yukarısında %10'luk bir bölümünün kaldığını var sayarsak. Bu dişe çekim yapılmadan bir tedavi yapılabilir mi ?
    Sabah dişçime gidip göstereceğim ancak sinirlerim bozuldu ve ne şartlarda diş çekiminden kurtulur merak ediyorum.

Dişinizi fiber destekli post uygulaması, endokron uygulaması ya da fiber destekli dolgu yapılabilir. Ancak bunların hepsi sadece ihtimaldir. Dişinizin ağız içindeki durumu, köklerinin durumu, yapılacak tedavinin uzun dönem başarı beklentisi önemlidir.

Post dişin kökünün içine çubuk gibi bir destek koyulmasıdır. Endo kron da kökten destek alarak yapılan kaplamadır. Fiber destekli dolgu için de dişin dayanıklılığını artırmak için fiber maddesi dolgunun içine yerleştirilir.Ayrıca hepsi oldukça maliyetli ve her yerde yapılmayan seçeneklerdir.

Ama tekrar ediyorum; bunlar sadece seçeneklerdir ve diş çekimi de bir tedavi seçeneğidir; dişinizi görmeden bu tedaviler yapılabilir ya da yapılamaz yorum yapamam. Size en doğru bilgiyi muayenenenizi yapan doktor verecektir.

• cevabınız ve yardımınız için teşekkür ederim. en yakın zamanda üniversite diş hekimliğinde kontrole gideceğim.
  • Tuba hanım merhaba. Geçen hafta gece başlayan ağrılar sürünce bugün diş hekimime gittim, filmler çekildi ancak 20lik dişimle aynı taraftaki dolgulu dişin gayet iyi olduğunu söyledi. Açıkçası ağrı olduğunda sanki dolgulu dişim ağrıyor gibi geliyor bana, 1 saat kadar sürüyor ağrı daha sonra geçiyor. 20 lik dişim yarı gömülü vaziyette bir kısmı diş eti ile kaplı durumda. Ağrıyı onun yaptığını düşündü ve yarın gel çekeriz dedi, yarı gömülü dişin çekimi çok sancılı olurmu? Çekimden sonra kaç günde normal yaşantıma dönebilirim? İşim dolayısıyla haftaya Çarşamba sunum yapmam gerekiyor da düzgün konuşamazsam hiç iyi olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eléctronics

Tuba hanım merhaba. Geçen hafta gece başlayan ağrılar sürünce bugün diş hekimime gittim, filmler çekildi ancak 20lik dişimle aynı taraftaki dolgulu dişin gayet iyi olduğunu söyledi. Açıkçası ağrı olduğunda sanki dolgulu dişim ağrıyor gibi geliyor bana, 1 saat kadar sürüyor ağrı daha sonra geçiyor. 20 lik dişim yarı gömülü vaziyette bir kısmı diş eti ile kaplı durumda. Ağrıyı onun yaptığını düşündü ve yarın gel çekeriz dedi, yarı gömülü dişin çekimi çok sancılı olurmu? Çekimden sonra kaç günde normal yaşantıma dönebilirim? İşim dolayısıyla haftaya Çarşamba sunum yapmam gerekiyor da düzgün konuşamazsam hiç iyi olmaz

Baskı yapan yirmi yaş dişleri de ağrıya sebep olabilir.
    Yarı gömülü bir yirmi yaş dişi çekimi sonrası sıkıntıların normal bir diş çekimi sonrası sıkıntılardan çok bir farkı olmaz. Haftaya Çarşambaya kadar yaranıza düzgün bakarsanız bir şeyiniz kalmaz.
    Yara yeri ile oynamayın, ağız temizliğinize dikkat edin, sigara ve alkolden en az 3 gün uzak durun.

diş çekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler

yirmi yaş dişleri hakkında genel bilgi

diş ve dişe tinde yara iyileşmesi

• yakoc kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim Tuba Hanım, umarım dediğiniz gibi olur. İyi çalışmalar...
  • Merhaba,mart yada nisan ayın da dişime kanal tedavisi yapıldı dolgu olarakta diş renginde dolgu yapıldı. Lakin şuan bi gariplik var dişim de hafif bi sızlama oluyo ama bu dolgulu dişim mi deği mi bir türlü anlamış değilim. Dilimi değdirince keskin bi kenarmış gibi hissediyorum ve sanki içe doğru boşlukta varmış gibi,acaba dolgum mu düştü benim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 8 Ocak 2014; 19:36:32 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.