Şimdi Ara

Diş hekimi korkusunu yenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sol üst dişimin bugün çürüyüp artık kırıldığını farkettim,dişçiden öyle bir korkuyorum ki o koltuğu görmem bile tansiyonumun fırlaması için fazlasıyla yetiyor,sorum şu ben nasıl cesaretimi toplayıp dişçiye gidebilirim ?

Sizden de öneriler bekliyorum

@yakoc

Şu an dişimde bir ağrı yok,neler yapılması gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yorkshire. -- 19 Kasım 2014; 9:05:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben 35 yaşındayım, ilk kez 3 yıl önce dişçi koltuğuna oturdum, o da diş temizliği içindi.
    Ne kadar fırçalasam da sigara ve çay, kahve tüketimim fazla olduğu için haliyle sararmalar oldu ve bu beni oldukça rahatsız etti.
    O zaman ki kız arkadaşımın gazıyla gittim ve 3 yıldır düzenli olarak 6 ayda bir temizlik yaptırıyorum.
    Allah'a şükür bu yaşıma kadar tek bir çürüğüm dahi olmadı.

Ben de senin gibi dişçi koltuğuna oturmaktan çok çok korkan biriydim ama korkulacak birşey olmadığını tecrübelerimle gördüm.
    Dişçiye gittiğinde en azından sevdiğin bir insanı götür. Annen, baban, kardeşin yada samimi bir arkadaşını al git derim.
  • fofer kullanıcısına yanıt
    Öyle olmuyor işte küçükken birkaç kez elim kolum tutularak kanal tedavisi yapılınca bu artık psikolojik travma haline dönüştü ve birkaç kez yaşadığım diş ağrılarında da apranax,rakı vb. günü kurtaran çözümlerle geçiştirdim,çünkü o koltuğu görmem bile çoğunlukla tansiyonumun zıplaması için yetiyor,3-4 sene önce çok iyi hatırlıyorum ufak bir dolgu yaptırmak için dişçiye gitmiştik,dişçi o matkap benzeri aleti çalıştırdığı gibi tansiyonum fırlayıp bayıldım,o yüzden de geceyi acil serviste geçirmek zorunda kaldım,o dolgu da ertesi gün sedasyonla yapılmıştı.
    Üstüne bir de doktorun yapılacak işlemler hakkında yalan yanlış bilgiler vermesi sebebiyle de çok büyük bir güvensizlik oldu,mesela doktor lokal anestezi için iğne yapacağı sırada bana iğne yapacağını söylemeyip sadece iğneyle oraya su sıkacağını söylemesi ve hiçbir şekilde iğne yapmayacağını söylemesi benim diş hekimlerine karşı güvenimin tamamen kırılmasına sebep olmuştu.

• Sakinleştirici falan alıp gitseniz, yardımı olacaktır.
    Xanax, Lyrica vs. gibi ilaçların faydası olabilir.
  • Güncel
    Bugün diş hekimine gittim,önce bir panoramik röntgen istedi,sonrasında ise 3 tane dişimde çürük 3-4 dişimde de yüzeysel çürükler olduğunu bunları flor kaplamayla halledeceğini söyledi,3 dişimdeki çürük için de dolgu yapılacağını fakat lenf bezlerimin çürük kaynaklı şiştiğinden dolayı tedaviye o an başlarsa dişin çürüğünün diğer dişlere sıçrayacağından dolayı antibiyotik yazıp gelecek haftaya randevu verdi,tedaviyi ise dişe çok az miktarda sadece tek dişi uyuşturacak kadar lokal anestezi verip te yapacağını söyledi,bunu yapmadan önce de yüzeysel anestezik spreyle uyuşturup en ufak bir acı hissetmeyeceğimi belirtti.
    Ben de tüm ağzımı neden uyuşturmadığını sordum,eğer tüm ağzımı uyuşturursa işlemden sonra da anestezi etkisinin 2-3 saat daha süreceğini,bu sürede de eğer farketmeden damağımı ısırıp ağız içi yaralanma ihtimalinin olduğunu bu sebeple bunu sadece 20'lik diş ameliyatı gibi uzun ve zorlu işlemlerde kullandığını da belirtti.
    Ha 20'lik demişken bende 20'lik diş bulunmadığını da söyledi,artık yeni jenerasyonda garip bir şekilde 20'likler bulunmuyormuş.

Kıssadan hisse,gittiğim dişçi son derece cana yakın ve deneyimli biriydi,belki de yıllar sonra oturduğum dişçi koltuğunda kendimi güvende hissettim diyebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sürekli diş ağrısı çekeceğine bir defa o ağrıyı yaşa ve kurtul
  • Aynı korku bende de var. 6. Sınıfta bir diş doktoruna gitmiştim. Pek iyi bir deneyim olmamıştı. O gün bugündür dişçiden korkarım.
    Aşırı kola içmemden dolayı dişlerimin çoğu çürük. Cesaretimi toplayıp mart ayında gitmiştim doktora. Röntgen çekildi ağzımda sağlam diş bulunmadığını söylediler
    Tedavinin uzun süreceğini söylediler benim de ygs lys sınavlarım olduğundan biraz daha ertelemeye karar vermiştim fakat tekrar okullar açılmasına rağmen gitmedim. Cesaret edemiyorum. Gerçekten doktor çok önemli dediğin gibi güven verip rahatlatması lazım
    Yakın zamanda tekrar gidip en azından kurtarılabilecek dişleri kurtarmayı düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİŞ HEKİMLERİ BURAYA
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncel

Bugün çürük olan dişlerimin yapılması için gözümü karartıp diş hekimine gittim,bu günlük diş hekiminin gereken anestezi dozunu bulabilmesi için çürükler arasında en kötü çürüğe dolgu yapıldı,şunu çok samimi olarak söyleyebilirim ki işlem sırasında iğne yapılmaı da dahil sinek ısırığı kadar olsun acı/ağrı hissetmedim,fakat sonradan anestezi etkisinin geçmesiyle o dişimde bir ağrı başladı,onun için de bir Majezik içtim,fakat daha etkisini göstermediği için ne olacağını bilemeyeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.