Oyunu 2 saate yakın bir süre oynadım ve bu süre oyun hakkında yeterli gözlem elde etmek için fazlasıyla yeterli geldi. Oynanıştan bahsetmem gerekirse her ne kadar Steam etiketlerinde Simülasyon olarak geçsede oyun oldukça Arcade yapıda,araç fizikleri neredeyse hiç yok ve görsellik olarak yeni nesil bir oyun diye belirtilmesine rağmen grafik kalitesi serinin önceki oyunlarından bile daha geride,buna rağmen oldukça kötü bir optimizasyona sahip olduğunu söyleyebilirim.Örneğin aynı grafik motoruyla yapılan GRID ve F1 2020 oyunlarınıda oynamıştım ve bu oyunların gerek görsel kalitesi gereksede optimizasyonu oldukça iyiydi. DIRT 5 in pist detayları ve yol doku kalitesi çok düşük olmasına rağmen performans değerlerini en çok Global İllumination kalitesi etkiliyor.Bu seçeneği Ultra High değerinden Higha alınca tam 20 FPS lik bir fark oluşuyor.Ayrıca oyun AMD nin teknoloji sponsorluğunda ve belki bu nedenle belki optimizasyon nedeniyle Nvidia kartlarda düşük performans ve çökme sorunu bulunuyor.NVIDIA son sürücüsü ile oyuna sürücü desteğini getirsede Steam forumlarında en çok sorun çökme konusunda olduğu belirtiliyor ve 2 saatlik sürede 2 kez çökme sorunu bende gözlemledim. Arcade türünde yarış oyunlarını sevenler için oyun eğlenceli ama optimizasyonun iyi olmaması ve bazı buglar olması nedeniyle çıkış günü bir yama gelip gelmemesine göre karar vereceğim.Özellikle çökme sorunu oyunlarda kimsenin görmek istemediği bir sorun ve bu sorundan dolayı çoğu kişinin iade ettiğinide söyleyebilirim. |
//ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
|