Şimdi Ara

DiRT 4 (PLAYSTATION 4/PRO ANA KONU) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
5
Favori
10.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu iyice gömdüysek gidip helvasını kavuracağım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS1'de oynadığım TOCA oyunlarından bu zamana yarış oyunu denildiğinde Codemasters hayranıyım,her oyunlarını heyecanla bekledim,aldım uzun süreler oynadım.Dirt Showdown bile kendi içerisinde kalite bir oyundu herkese hitap etmesede ve hiçbir zaman Codie'den hayal kırıklığı yaratan bir oyun oynamadım çıkan bütün Dirt'ler GRiD'ler uzun süre en çok oynadığım oyun oldu ancak bu kadar sevdiğim adamlarında hayal kırıklığı yaratacağı bir oyun olacakmış demekki.Uzun uzun yazacağım çünkü oyunun durumu benim adıma üzücü oldu.

    Bir kere hemen grafiklere değinelim PS4 Pro yaması almayan Dirt Rally PC'ye kıyasla PS4'de kötü görünüyordu AA ve AF eksiği çoktu,60 saat PC'de Dirt Rally oynadım oyun full ayarlarda cam gibi görünüyordu dünyanın en iyi grafikli oyunu olmasada o Yunanistan etapları,Monte Carlo'nun buzlu asfaltı bence harika görünüyordu.

    Dirt 4 PS4 Pro'da PC'ye yakın görüntü vermesi gerekirken ağaçlar,otlar bulanık,araçlar AA eksiğinden sırıtıyor ve ışıklandırma çok ucuz görünüyor.Dirt Rally'nin PC versiyonu ile Dirt 4'ün PC versiyonu kıyaslandığında da Dirt Rally daha iyi görünüyor Codemasters hiçbir oyununda grafik olarak geriye gitmemişti bu oyunda böyle birşey meydana gelmiş.

    Grafik mevzusu sadece teknik detaylardan ibaret değil oyun estetik olarak Dirt 3'ün inanılmaz derecede gerisinde.Codemasters'ın GRiD 2 sonrası stüdyo olarak güç kaybettiği eskiye göre daha küçük bütçelerle oyun geliştirdikleri biliniyordu ve Dirt 4'e bu ciddi ölçüde yansımış.Eski nesilin oyunu Dirt 3'ün kenara çekip manzara izlediğiniz etaplarından sonra Dirt 4 resmen saman gibi kalıyor estekik olarak.

    Estetik tasarım eksikliği sadece etaplarda değil oyunun genel tasarımına da yansımış.Dirt 3'ün sunumu çok güzel tasarlanmış kariyer modundan sonra Dirt 4 yine ucuz ve sıkıcı hissettiriyor.Üstelik oyuna takım yönetimi eklenmesine rağmen bu sıkıcılıktan kurtulamıyor çünkü takım yaratma,yönetme işinin kralını aynı firma 2008 yılında çıkan GRiD ile yapmıştı aradan geçen zamanda detaylara gösterilen özenin bu kadar azalması şaşırtıcı.

    Dirt Rally özellikle gamepad kullananlar için fazla hardcore bir oyundu Dirt 4'e ekledikleri gamer mod ile herkesin sürebileceği bir arcade sürüş eklemişler ancak burada çok ciddi bir sorun var.Dirt 4'ün gamer modunun arcade yapısı Dirt 3'ün arcade sürüşü gibi kaliteli değil.Dirt 3 simülasyon olmamasına rağmen arcade sürüş yapısı gayet dengeli ve kaliteliydi Dirt 4'ün gamer modu gizli bir güç size yardım ediyormuş hissiyatı yaratarak bu arcade oynayışı sunuyor bu da keyif hissiyatından yoksun.Dirt 3'de arcade olmasına rağmen araç hissiyatı daha fazlaydı ve oynayış çok keyifliydi.Dirt 3'ün asistler azaltılmış sürüşü olması gereken en ideal sürüş yapısıdır bence eğer Dirt Rally fazla hardcore geliyorsa.

    Bir diğer sorun kaybettikleri lisanslar ve yeni generated etap sistemi.FIA ile anlaşma gereği Dirt Rally'de buluna gerçek etapların çoğunu kaybettiler,Yunanistan,Monte Carlo gibi ikonik etapların hiçbiri yok bunlar yerine her virajın birbirine benzediği çok çabuk sıkan etaplar var.

    Toparlarsam Dirt 2'de tek kişilik modun zirversini gören,Dirt 3'de harika görünüp çok estetik tasarlanmış bir oyun sunan Codemasters artık o dönemki kadar büyük bir firma olmadığını malesef Dirt 4 ile göstermiş.Dirt 3 Remastered çıksa sadece kaplama kalitesi ve araçların poligonu artsa bu oyundan fersah fersah ilerde bir oyun olur gerisini siz düşünün.




  • Bu saatten sonra Codemasters'ın oyunlarını pre order kesinlikle yapmam bu adamların son zamanlarda oyun kalitelerinde ciddi bir düşüş var batıyorlar mı ne oluyor bilmem.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Bu saatten sonra Codemasters'ın oyunlarını pre order kesinlikle yapmam bu adamların son zamanlarda oyun kalitelerinde ciddi bir düşüş var batıyorlar mı ne oluyor bilmem.

    İşin ilginci Evolution Studios'u bu adamlar bünyesine kattı Driveclub'ı Motorstorm'u yapmış adamlardan grafik işi öğrenecekleri yerde kendi iyi yaptıkları grafiklerin geriye gitmesi çok ilginç bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    Şimdi araştırdım da Dirt Rally de EGO Engine 2.5 kullanılmış Dirt 4 de ise 4.0 ama gel gelelim grafikler Dirt Rally den çok daha beter durumda ben bu işten bir şey anlamadım arkadaş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafikler hakikaten tatmin edici değil ama oyun içerik ve dinamik olarak gayet iyi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Husqv4rn4

    Grafikler hakikaten tatmin edici değil ama oyun içerik ve dinamik olarak gayet iyi...

    Oynanışlar kötü olmuş dreksiyon kendi kendine dönüyor. Siz ilk oyun başlayınca Gamer i mi seçtiniz yoksa Similotionu mu ?
  • Gamepad ile oynanışta sorun yok (Sim) her oyunda aynı hissiyatsız Codemasters klasiği olması hariç. Onun dışında oyunu gayet beğendim, grafiğin zayıf olduğu doğru da hiç derdim değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim oynadığım açık ara en zevksiz ve en özensiz yapılmış Dirt oyunu budur. Codemasters'ın deneyimli yapımcıları değilde stajerlerine yaptırmışlar sanırım. Bir tane bile (EVET 1) artısı yok oyunun hiçbir şeyini beğenmedim satın almamış olanlara kesinlikle önermiyorum Dirt Rally ye devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız dirt 1-2-3'ün suyunu çıkarmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim 4. oyun dirt rally ve dirt 1-2-3 arasında olmuş zorluğu zorluktan ziyade aracın ağırlığı daha fazla hissediliyor daha sime yakın duruyor ilk 3 oyuna göre.

    Grafikleri pek yadırgamadım dirt rally'i oynamadığım içindir belki ama yeni nesilde daha iyisini görmek isterdim sadece görüntü net çözünürlük yüksek olduğu için, geri kalan aynı.

    Kokpit herzamanki gibi rezalet Allahtan kokpitte oynamam bu seriyi, bu adamlar oldum olası dirt, grid ne varsa kokpiti beceremedi zaten.

    Şimdilik güzel gidiyor oyun fena değil.
  • Resmen sega rally gibi olmus. Cok keyifli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Samurai -- 11 Haziran 2017; 14:2:1 >
  • Kariyer modunda Cross yarışlarına geçtim Dirt Rally deki pistlerinin aynısını direk Dirt 4'e koymuşlar böyle tembellik ve rezillik görülmedi oyunu nereden tutsam elinde kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence oyunun tek eksiği lisans sorunlarından dolayı ülke ve etap sayısı olmuş. Yoksa oyun içerik olarak, dirt rally'nin fersah fersah üzerinde. Dirt rally'de ki fizikleri hafiften tıraşlamışlar. Çok sırıtmıyor tabi ama piyasada Bigben Interactive denen firmanın yaptığı rezil lisanslı wrc oyunu varken, bundaki fiziklere can kurban olmak lazım.Bence oyun, yerin dibine sokulacak kadar da değil. Grafik için ayrı bir parantez açmak lazım.Keşke daha iyi olsaydı denilebilir ama o kadar da kötü değil.Bazı etaplarda iyi de duruyor. Tabi günümüz oyunları ile ve bir önceki dirt rally ile kıyaslandığı zaman geride duruyor.Ama dediğim gibi hepten de rezil bir durumda değil. Keşke codemasters, f1 lisansını aldığı gibi, wrc lisansını da, alsa da dolu dolu lisanslı kaliteli bir wrc'miz olsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Bence oyunun tek eksiği lisans sorunlarından dolayı ülke ve etap sayısı olmuş. Yoksa oyun içerik olarak, dirt rally'nin fersah fersah üzerinde. Dirt rally'de ki fizikleri hafiften tıraşlamışlar. Çok sırıtmıyor tabi ama piyasada Bigben Interactive denen firmanın yaptığı rezil lisanslı wrc oyunu varken, bundaki fiziklere can kurban olmak lazım.Bence oyun, yerin dibine sokulacak kadar da değil. Grafik için ayrı bir parantez açmak lazım.Keşke daha iyi olsaydı denilebilir ama o kadar da kötü değil.Bazı etaplarda iyi de duruyor. Tabi günümüz oyunları ile ve bir önceki dirt rally ile kıyaslandığı zaman geride duruyor.Ama dediğim gibi hepten de rezil bir durumda değil. Keşke codemasters, f1 lisansını aldığı gibi, wrc lisansını da, alsa da dolu dolu lisanslı kaliteli bir wrc'miz olsa.

    Nihayet birileri çıkıp aklı başında bir yorum yaptı şu oyuna.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sürüş fizikleri çok güzel ya arcade-sim'in harmanlanmış hali, oynanış yağ gibi, kariyerdeki pistler de gayet çeşitli ve yeterli baya beğendim dirt 1 havası aldım.
  • Dirt Rally'yi oynamadim henuz, ama Dirt 4 bir kac gundur direksiyonla oynuyorum, asiri begendim oyunu ben. Bir kere surus fizikleri cok basarili, her arabanin kendine ozel bir karakteri var, sesler muazzam. Grafikler begenilmemis ama ben onu da baarili buldum. Tamam belki detay ve kaplama seviyesi bir Driveclub degil ama oyunun genel gorunumu hava sartlari efektler ve genel olarak isiklandirm ve atmosfer cok gercekci, ben oynadigim zaman hangi arkadasim gorse gercek gibi gorunuyor diyor. Bence olumsuz yorumlara bakmayin, mutlaka ama mutlaka alip oynayin bu oyunu, son yillarin en guzel yaris oyunlarindan biri. Oyunun puanlari zaten ortada. Sirada Dirt Rally var.
  • MiQelangelo kullanıcısına yanıt
    Doğru karar ilk çıktığından beri dirt rally de sürünüp duruyorum aşırı zor geliyor bana oynanışı. bu oyun hiç değilse biraz rally dinamiklerini öğretiyor insana biraz daha basit oynanışı. Ben bu oyunu biraz oynayıp dirt rally e tekrar dönmeyi düşünüyorum.
  • Finlandiya nın olmadığı bir Ralli oyunu, bana tuhaf geliyor.

    Elimizdekine sahip çıkalım (Dirt Rally), anlaşılan bir daha bu seviyede bir oyun gelmeyecek.
  • Pist sayısı bence de az,aynı ülkede birkaç pist yerine farklı ülkelerde pistler görmek daha hoş olurdu. Dirt 2'de Malezya pisti vardı hatırlayanlar vardır bence efsaneydi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.