Şimdi Ara

Diriliş (Ertuğrul Gazi) (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.774
Cevap
45
Favori
90.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dündar ın iyileşmesi gerekiyor 90 küsür yaşına kadar yaşıyor tarihte ayrıca çok aşk geçiyor son bölümlerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özellikle ben muhteşem yüzyıla tarihi yansıtmıyor aşk meş hep traş diye çokça kızdım eee sanki diriliş yansıtıyormu? Tarihte sadece isimler var konu aşk meşk. Elinde öyle bi işlenecek tarih var adamlar kurdoğlu selcan ihanetiyle filmi bitiricekler. Tarihi işleyin tarihimizi görsel olarakta izlemiş olalım. Yeterince aşk meşk dizisi var. Aşk meşk islicek olsam her kanalda en az 3 tane dizi var.

Allah aşkına biri şu diziyi 50-60 dakika bandına çeksin , harcanan paraya , emeğe yazık günah. Bu kadar uzun dizi olur mu yahu , sıkılıyor insan bir süre sonra.

%30 u boş sahne %20 si bölüm dolsun diye konan boş olaylar. Geri kalan kaliteli %50 kısım arada kaynayıp gidiyor.

Ayrıca arada çok fazla klişe var , buram buram Türk yapımı klişeleri kokuyor dizi.

Şimdi diyeceksiniz ki bundan kalitelisi mi var , ne eleştiriyorsun. Haklısınız dekor olsun , o olsun bu olsun 10 üzerinden 10 fakat senaryo ve süre 10 üzerinden 0 benim gözümde ve dizi her ne kadar Türkiye standartlarının üstünde de olsa bunları söylemeliyiz ki daha iyi olsun dizi. Direk yerin dibine sokanlara da karşıyım fakat böyle kaliteli bir senaryo varken ellerinde insan acıyor bu şekilde klişeler görünce. Gereksiz sahneler görünce.

Kalk sen çek diyeniniz de olacak, çekemem adamlara da hak veriyorum işleri zor fakat bunları da yazmam gerek .

Öncelikle aşk olaylarına taaa ilk bölümden dedik keşke girmeseler diye ama ne yapacaksın , milletimiz izlemez aşk meşk ihanet olmasa. İlla biri birinin arkasından iş çevirecek , yeter sıkıldım , aşkınızdan da , ihanetinizden de sıkıldım , bizim milletten de sıkıldım , b.k var aşkta , ihanette .

Diğer konu tarihi olayların detayını bilmiyorum fakat iyice tarihten koptular gibi , tamam araya kurgu eklede , sanki hepsini kurguya bağladılar gibi.

-İlk olarak Halime'nin babasına kıl oldum , Ertuğrul'un yerinde olsam iyi bir sövüp sizinle mi uğraşacam lan deyip atımı alır basar giderdim. Adam o kadar uğraşmış ettiği lafa bak. (Tabi bunların gerçek olaylar olmadığını dizi olduğunu biliyoruz, kurgu bunlar hep)

-Ertuğrul , Gündoğdu ve alpler eftelya denen kadını Halep'e götürürken o sahnede en arkada bir alp vardı , daha önce hiç görmediğimiz , bilmediğimiz . Dedim ki aha bu adam ölecek , sırf adam öldü demek için uyduruktan bir rol vermişler adama , ki 5 dk. sonra adam öldü

Yapmayın şöle şeyler lütfen , geçen bölümde 10 dk. önceden casus papazın öleceğini tahmin etmiştim.

-Sonra bunlar halebe bu bölüm varmasın diye uzattılar da uzattılar bölümü , sıkıldım açık net

-Bunlar Halep'e her istediklerinde ellerini kollarını sallayıp girebiliyorlar , oh ne güzel.

-Ertuğrul'un küçük kardeşi ölmeyecek (tarih spoilerı ) , fakat güzel sahneydi, hiç beklemiyordum böyle bir şey . Bu tarz şeylerle gelin senarist beyler lütfen.

-2000 alp var sözde bir Allah'ın kulu gece devriyesi atmıyor , hey gidi hey.

-Her bölüm muhakkak bir savaş sahnesi ve 10-20 haçlı tahtalı köye postalanır. Yahu az yavaş kesin nerden geliyor bu kadar şovalye?

-Ve tabi son olarak Kurdoğlu, bakın buraya yazıyorum bu Süleyman şah'a suikast işinden de kendini temiz çıkaracak , yine herkes inanacak. zaten karatoygarda geri geldi Yeter be öldürün şunları farklı farklı karakterler sokun , illa suyunu çıkaracaklar. Yani kaç bölüm oldu hala şu Kurdoğlunun yanında önemli meseleleri ne rahat konuşuyorlar. olmaz yapmayın !

Her neyse bu şekilde , kalite %75 umarım %90 üzerine çıkarırlar. Fİgüran eksiğide epey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 5 Mart 2015; 0:11:33 >

• zorbey27 kullanıcısına yanıt
    halimenin babası çok ayıp etti adam iyiligin için söylüyor o kadar şeyi verdigin tepkiye bak birde can borçlusun. insan oglu nankör abi... aykız kalenin yerini ögrenince kaleye 1 tane ok fırlattı mesaj vermek için, turgut avluda olsaydı o ok kafasına gelip ölseydi komedi olurdu ha tabi öyle birşey mümkün degil senaristler yazmazda aklıma geldi izlerken.
  • Ya arkadaş şu Halep olayına nereden bulaştınız lanet olsun ya. Çıkın artık şu dipsiz kuyudan. Şu tarihi vaka Amerika'nın falan elinde olsa 20 bölümlük ilk sezon çeker, sezon finalinde moğolları işe dahil eder kilitlerdi ortalığı.

Bizimkiler Ertuğrul Gazi'nin alakası olmayan Halep'te takılıp kaldılar. Senaristler çok sıkmaya başladınız benden söylemesi. Sırf slow motion aksiyon sahneleriyle olmuyor bu işler.
  • Şu Halep olayı sezon finaline kadar gider gibi geliyor bana.. Kolay kolay bırakmazlar orayı.. Neden Halep üzerinde bu kadar duruldu anlamadım, ben daha çok Selçuklular üzerinde durulmasını isterdim açıkcası.. Madem Tarihten sapıp bir kurgu üzerinden gidiyorlar Halep ordusuyla Seçluklu ordusu birbiriyle savaşsında büyük bir savaş görelim.. 3-4 kişilik dövüşlerden ben sıkıldım açıkcası

Birde Bamsı ve Doğan dövüşürken aşırı bağırıyor.Bunuda biraz azaltmaları lazım.
  • El aziz'in kardeşi Ertuğrul'a, Ertuğrul Halime'ye, Halime El Aziz'e sonra hepsi El Azize..
    saçmaladım.

Ayrıca uzun süreye ragmen senaryo yavaş ilerliyor gibi geldi bana.

Tamam bu kadar uzun süre bir şekilde dolacak, Kurdoğlu vs gibi karakterler normal ama artık Kurdoğlu sıkmaya başladı.

Obanın içinde ki fesatlık, ihanet klişelerinden bir an önce kurtulmaları gerekiyor.

Tahminime göre Emir hazretlerinin dayısı kilit nokta olacak ilerki bölümlerde.

• Süleyman Şah ın El Azize yaptığı atardan sonra, Oba daki görüşmede, kaç kişi vark i bunun ordusunda diye sorması ve endişeye kapılması çok ters düştü.
    Obada 3-5 ihtiyar, çocuk ve keçilerden başka birşeylerde gördüğümüz gün gelince, tamam bu dizi olmuş diyebiliriz.

Orijinalden alıntı: 0mniscient

Süleyman Şah ın El Azize yaptığı atardan sonra, Oba daki görüşmede, kaç kişi vark i bunun ordusunda diye sorması ve endişeye kapılması çok ters düştü.
    Obada 3-5 ihtiyar, çocuk ve keçilerden başka birşeylerde gördüğümüz gün gelince, tamam bu dizi olmuş diyebiliriz.

Hakikaten oyle

• Son bölümü yarım bıraktım. bundan sonrada izlemiyorum.

4-5 bölümdür aynı senaryoyu ısıtıp ısıtıp veriyorlar. Aynı olaylar kendi içinde kısır döngü olmuş. Bir ihanettir bitmek bilmiyor , her olayı muhakkak 3. bir kulak duyup planı bozuyor , daha sayayım mı Türk dizisi klişelerini?

Şu Türk dizileri 1 olay ile 1 sezon bitirmeyi bırakmadıkça , süreyi 45 dk. yapmadıkça bir cacık olmaz. Anca sakız gibi uzatıp duruyorlar , sıktı beni.

İzlemeyeceğim için büyük ihtimal bu konudaki son yorumum da bu oldu.

Akçakoca Dündarın durumunu anlatacağı sıra dedim aha bu kafayı taşa vurmuştu kesin bir hafıza kaybı yaşar Kurdoğlu işi yine uzar , aşağı yukarı dediğim oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 11 Mart 2015; 23:11:14 >

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.