Arkadaşlar deney raporun için Dirençlerin bağlanması ile ilgili bilgi arıyorum...yardım ederseniz sevinirim...
ya ben sorduğun soruyu anlamadım valla kardeş dirençler paralel bağlanır seri bağlanır ve seri paralel paralel serş filan bağlanır sen neyi soruyon
Tamam işte, onunla ilgili detaylı bilgiye ihtiyacxım var....
çok geniş bi konu en iyisi googleda aratmak
Evet dirençler, Seri, paralel veya seri-parale bağlanabilir.... RT=R1+R2+R3 falan filann... :)
Seri paralel dışında özel bağlantı şekilleri de var...Uç graflarla çözülebiliyor...ÇAY, KAY, DGY ile falan... YTÜ Elektrik-Elektronik Fak. Elektrik Müh. Tesis A.B.D'dan Doç.Dr. Adem ÜNAL'ı bul bu hocadan iste...Yardımcı olur herhalde...
Ne seviyede bilgiye ihtiyacin var? Deney kapsami konusu nedir?
galiba senin board kullanma hakkında bilgi istiyorsun
dirençler en basit devre elemanlarıdır tüm elektronik sitelerinde dirençlerle ilgili sadece renk kodları bulunur
araştırman lazım
dirençler seri bağlanırsa özdirenç hepsinin sayısal toplamıdır. paralel bağlanırsa şu formül kullanılır: 1/Rt = 1/R1 + 1/R2...
Ana koldan geçen akım da ayrılacağı kolların dirençlerine göre ayrılır. Çok dirençten az akım geçer. Ve vica versa tabii iki.
Aynı zamanda devrede aynı kola paralel bağlanmış TÜM voltmetreler aynı değeri gösterir.
Voltmetre her zaman dirence paralel bağlanır.
BUNLAR ÖNEMLİ BİLGİLER. BİRBİRİNDEN ALAKASIZ AMA ÖNEMLİ
Cyber Elektronik dergimizin 2.sayısında temel elektronik adı altında bir bölüm açtık, elektroniğe yeni başlayan arkadaşlar için ideal bir bölüm. Eğer ilgilenirsenwww.girginelektronik.com adresinden gerekli bilgiyi alabilirsin.
İyi çalışmalar
Osman Girgin
iki direnci birbirine parelel bağlarsan değeri yarıya düşer, seri bağlarsan değeri x2 olur dört direnci birbirlerine paralel ve seri bağlarsan değeri x2 ve waatı da x2 olur başarılar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme