Şimdi Ara

direnç.net kargo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • direnç.net'ten iki gün önce alışveriş yaptım. Sipariş numarası TS180****580. Sipariş sistemde iki saat içinde sipariş kargo hazır durumuna geçti. İki gündür kargo hazır modunda çakıldı kaldı. Bu saatten sonra kargoya veremeyecekleri için kısaca 4 gün desem yalan olmaz.

Telefonlarını arıyorum kapı duvar, sesli mesaj verip kapanıyor. Yazıcıoğlu'ndaki yerlerini arıyorum ora da kapı duvar. Mail attım tınlamadılar.

direnç.net kargo

Edit:Kargo geldi. Denildiği gibi cuma günü verilmiş. Tam başka bir sitede, aynı ürünleri sepete doldurmuş, ödeme aşamasına gelmiştim. Pat kargocu geldi, elinde paket şaşırdım. Garip olan kargocu iki dakika geç gelse idi diğer sitede alışverişi tamamlıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Haziran 2020; 22:4:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• en yavaş site direnc net ,benim siparişimi 7 günde kargolamadılar bile ben arayıp iptal istedim başka yerden aldım, sordular neden iade diye daha cevap vermeden siparişiniz süresi yüzünden mi iptal ediyorsunuz dedi evet dedim tamam iptal gerçekleşti dediler
  • Şubat ayında ürün almıştım. O zaman deneme amaçlı bir alışveriş yapmıştım. Ertesi gün kargoya verilmişti.

Her zaman kullandığım sitede(robotistan) alacağım ürünlerin birisi olmadığı için direnç.net kullanayım dedim. Demez olaydım.

Ürünleri iptal edip tekrar robotistan'dan sipariş verdim. Olmayan ürünü de pazartesi günü Konya Sokak'ta bulmaya çalışacağım.

• Benim 7 -8 kere siparişim oldu siparişin 1 gün beklemede kalacağını tahmin edebiliyorum ve 1 gün sonra kargoya veriliyor. ürünler temiz sağlam. Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım kendileri ile.
  • 1 gün olsa yine neyse. Üçüncü gün bitti kargo daha ortalıkta yok. En erken pazartesi günü kargolayabilirler, ben o zamana kadar beklemek zorunda değilim.
    Benim için direnc.net bitti.

• Hiç alışveriş yapmadım. Şu ana kadar hep elektronikçilerden bizzat aldım. Ama aradığım hemen her ürün stoklarında var. Tek iyi tarafları o, yazılanlardan bunu çıkarttım.
  • Bu korona her seyi karistirdi maalesef. Ben de gittigidiyordan satis yapiyorum zaman zaman. Ptt ile gönderiyorum. Bazen 2 gunde ulasiyor. Bazen de dagitim şubesine ulasmasina ragmen 1 haftada ancak dagitiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direnç ve Waat Hesaplama
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Direnç net siparişleri pandemi sebebiyle çok yavaş sevk ediliyor malesef. Benim sipariş de yaklaşık bir haftada elime ulaştı, iş uzayınca aradım fakat paket bizden çıktı kargo kotasına takılmıştır dediler. Hakikaten paket 3 gün alıcı şubede beklemiş, şu aralar kargolarda alım kotası var malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Direnç net siparişleri pandemi sebebiyle çok yavaş sevk ediliyor malesef. Benim sipariş de yaklaşık bir haftada elime ulaştı, iş uzayınca aradım fakat paket bizden çıktı kargo kotasına takılmıştır dediler. Hakikaten paket 3 gün alıcı şubede beklemiş, şu aralar kargolarda alım kotası var malesef.
    benim 1 haftada kargolanmayan paketim 7-8 ay önce idi 7-8 kalem ürün 130 tl civarı tutuyordu 1 haftada nasıl kargo ya verilmez, ama 3-4 defa alışveriş yaotım hız haricinde iyi firma
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    11.11 günlerinde cortlayan kargoların bu bahane ile uyguladiklari kota hala devam ediyor demekki. 🤔Bu kargo kotası olayı online alışverişe çok büyük darbe vurur. İnsanları fiziki magazalara yönlendirir.

Aynı malı alabileceğim fiziki mağaza varsa, internette çok ciddi fiyat farkı olmadığı sürece şahsen fiziki mağazayı tercih ederim. Günlerce kargo bekleyemem, yok kota varmış, bugün çıkamazmış, yarın, olmadı öbür gün çıkarmış, bunlarla ben niye uğraşıyorum yahu?

Elektronik olunca internete mecbur oluyoruz, küçük yerlerde elektronik parça satan dükkanlar olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Haziran 2020; 8:32:57 >
  • Zaman zaman benimde kullandığım bir site, pandemi döneminde alışveriş yapmadım ama öncesindeki siparişlerde benzer gecikmeleri (ürünün hazırlanması) yaşadım. Verdiğim siparişler genelde 5-7 günde elime ulaştı.

Artıları:
    + Genel olarak zengin malzeme çeşidi
    + Genel olarak fiyatları uygun

Eksileri:
    - Ürünün geç sevk edilmesi
    - Ürün ile ilgili yeterli teknik açıklamaların ve bilginin olmaması
    - Ürün ambalajlamaya verdikleri önem.
    - Zaman zaman hatalı ürün sevki

Genelde alışverişlerimde özdisanı tercih ediyorum.
    - Fiyatları biraz yüksek olsada,
    + Kargoya verme hızları,
    + Ürün ile ilgili doküman,
    + Teknik spektler,
    + Ambalajlama ( her ürün farklı antistatik poşette üzerine barkodu ve ürün açıklamaları yapıştırılmış şekilde),
    + Stok bilgisi

gibi tasarım yaparken lazım olan önemli bilgiler derli toplu şekilde bir arada.

15:00 den önce verilen siparişler kargoda bir gecikme yaşanmazsa ertesi gün akşam dağıtımında elime ulaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 21 Haziran 2020; 10:38:41 >

• rafet32 kullanıcısına yanıt
    Sanırım kargo kotaları yetersiz geliyor artık, ya da işleri savsaklayıp hazırlanmayan siparişi sisteme hazır diye işliyorlar.

Sonuç olarak suçlu direnç.net kargodaki kota müşteriyi bağlamaz. Basiretli bir tacirin bunu hesaplayıp ona göre kargo anlaşması yapması lazım.

• Dün mailime cevap yazmışlar, kargo firmasına teslim ettik diye. Suç bizde değil demeye getiriyorlar.

Hala telefonları kapı duvar.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Ben direnç neti savunmuyorum benzer sıkıntıları bende yaşadığımı mesajımda zaten belirttim.

Zaman zaman özdisandan da alış veriş yapıyorum. Yukarıdaki mesajda bu iki firma ile ilgili gözlem ve tecrübelerimi paylaştım.

Umarım siparişiniz "hatasız, eksiksiz, sağlam olarak" elinize ulaşır
  • rafet32 kullanıcısına yanıt
    Direnc.net'in paketi az önce geldi. Anlaşılan direnc.net kargo kodunu sistemine girmemiş. Üzerindeki etiketten cuma günü verildiği görülüyor.

• Muhabbet baya ilerlemiş. Aklıma gelmişken yazmak istedim. Telefonla girerken müşterilerimize daha iyi hizmet için tadilattayız bu nedenle siparişlerinize şeyedemiyoruz falan fistan diye bir pop-up ekran açılıyor. Reklam engelleyiciniz varsa göremiyorsunuzdur. Dikkatli olun.
  • Aşırı yoğunlar. Sanki koskoca ülkede sadece onlar elektronik malzeme satışı yapıyormuş gibi... Dükkana gideriz ilgilenen olmaz , telefon ederiz cevaplayan olmaz. Şeytan diyor aç bi komponent dükkanı. Çin'den çek getir malzemeyi burda sat.

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    En güzeli o zaten. Ama işin içine girince olaylar değişiyor. Ben haklıdırlar demiyorum. Ama çok yoğun bir müşteri kitlesine, algıdan vergiden kaçınmak için az elemanla baş etmeye çalışırsan işin zorluğunu anlıyorsun. Ülkemizde iş yapmak cidden zor. Ben yurdum insanının tembelliğini bir kenara bırakarak söyleyebilirim ki, devletimiz iş yaptırtmamaya çalışıyor. İş yapanın da ümüğüne çökmüş tüccar ne yapacağını şaşırmış. Şimdi direnç net, 5 eleman fazladan alsa, her birinin asgari ücreti, ssk'sı, eğer veriyorsa yol artı yemeği var. Bunu 5 kişiyle çarp. Şimdi bir de elemanlardan birinin üstüne depodaki kolilerin yıkıldığını, adamın sakat kaldığını düşünelim.

Aboooov!

O adam artık o dükkanı kapatamaz. Kapatırsa borcu ödeyemez. Dur tersten söyledim unut... Adam kaza geçirdi. İş göremez raporu aldı. Öyle bir tazminat yüklenecek ki sana, dükkanı satsan zor ödersin. Ömür boyu maaş bağlıyorsun. O dükkanı satsan, bankaya yatırıp aylık faiziyle ödesen, sonuçta bu bir sorumluluk, her ay otomatik ödeme yapılıp yapılmadığını denetlemelisin. Be kardeşim peki senin hiç işin gücün yok mu? Varsa da yapıcan. De ki ben dükkanı kapatayım iflas bildireyim bari... Peki neyle ödeyeceksin?

Daha anlatırım da hikaye uzun.

Yalnız arkadaşlar da haksız değiller. Bazıları tam dayaklık oluyor inan bana. Ben antalyadayım. Burada adını vermek istemediğim salak bir elektronikçi var. İki tane de şubesi var birisi doğu garajı mevkiine diğeri aydın kanza parkının orda. İsim vermedim ama adresini verdim Her iki şube de aynı abi. Bildiğin dııııt çocuğu adamlar. Müşterileri de aynı kendileri gibi.

Dükkana giriyorum. İçerisi kalaba. Tamam sıkıntı yok bekliyorum. Fakat ilginç bir durum var: sıra bir türlü bana gelemiyor. Neden mi?

-Çok yavaş çalışıylar. Aşırı yavaş. Extreme yavaş. Mahsus mu yapıyolar bilmiyorum.

-Yeni müşteri giriyo içeriye, bu adam benden önce gelmiş niye bekliyo, beklemekten keyif mi alıyo demiyo. Hemen önüme geçiyo alacağı şeyi söylüyo. Az evvel extrem derecede yavaş olan dııt çocuğu, birden turboya bağlıyo. Onun istediği ile ilgileniyo. Artık şu model var veriyim mi sorusudur, bundan kalmadı ama yakında gelicektir, sen bekliyon orda işin ne? i..ne demiyo ki bu müşteri daha önce geldi bi saattir bekliyo abi bidakka şu arkadaş var...

Sıra bana bi türlü gelemiyo. Sonunda bana geldiğinde işimin sadece 25 saniye sürdüğümü görerek bir kez daha sinirden dişlerimi sıkıyorum ama sadece sıkıyorum. Zaten dişlerimi sıka sıka bütün dişlerim çatlamış. Dişçiye gittim hepsine bakım yapılıcak diyo.

Neyse alacağımı alıyorum, bu defa kasada bekliyorum. Bana bakması gereken eleman eline bir kablo almış onu sarıyo, yanındakiyle goygoy yapıyo... bir müddet de kasada bekliyorum.

Bakın bu anlattığım olaylar başıma bir defa gelmedi. En son alışverişi kestim onlardan. Elektromarket var, Muratpaşa camii'ni güllük caddesine bağlayan yolda. Bak onlar müşterisine adam gibi davranıyor. Güler yüzle karşılıyor. Hemen yolun karşısında arka sokakta Güney elektronik var. Onlar da iyidir. Bunu gibi nice elektronikçi var...

Muhabbet bitmedi.

Bundan yıllar evvel sanayide bir oto yedek parçacıya girdim. Canımı sıkan birçok olayla karşılaştım. Müşteriden yana değil patrondan ve çalışanlardan yana. Bir gün bir müşteri geldi ööööyle bekliyor adam ayakta. Elemanlar arkada malzemelerin orada salak salak gereksiz işlerle uğraşıyo. Adama buyrun abi dedim. Şundan lazım dedi, geçmiş gün unuttum şimdi. Gittim arkadaki elemana söyledim. Yeni başladığımdan malzemelerin yerini bilmiyorum.

"Beklicek abi" dedi "mecbur beklicek...Halla hallaaaa mecbur beklicek."

Müşteri de tezgağın öte tarafından duyuyor. Ben mosmor oldum. Geldim yine masama oturdum. Adamın yüzüne bakamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Bilin bakalım orada kaç gün çalıştım. 12 gün.

Yani bu olaylar ne ilk ne de son. Direnç neti bilmiyorum ama "beklesin hııııaaamşugıgkdşfajşjaşg" zihniyetinde esnafımız var bizim. Bir ürün gösterdiğinde hayır bu olmaz dersen yüzüne şaapıcak gibi bakan esnafımız var(niye malını beğenmiyon, sıkıntı o).

İnsanımız "İNSAN!" olmadığı sürece bu sorunları daha çok yaşayacağız. Mesele direnç nette falan değil bizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 24 Haziran 2020; 11:48:49 >

• Haa yazmayı unuttum arkadaşlar flood için kusura bakmayın.

Geçen yıllarda aynı şey bluemavi sitesinin de başına geldi. İnsanlar kızgın. Bir başka forumda bu başlığın bluemavi versiyonu açıldı. Neyse sonra bir arkadaş geldi, bluemavi'yi biliyorum arkadaşlar, dedi başladı anlatmaya. Sitenin sahibi yani tüccar ölüyor. Hanımı cenazeyle mi uğraşsın, yas mı tutsun, dükkanla mı ilgilensin çaresiz kalıyor. Elemanlar tek kalınca işler aksamaya başlıyor.

Meğer olay oymuş.

Şimdi koronadan dolayı bir çok sektör sekteye uğradı. Direnç net te eleman çıkarmış olabilir. Şu anda tadilattayız, yetiştiremiyoruz diye pop up ekran çıkıyor demiştim, yasaklar kalkmadan evvel de coronadan dolayı şöyle böyle... şeklinde pop-up çıkıyordu.

Yani siz acele etmeyin bence. Şimdilik alternatif sitelerden alışveriş yapın. İşin diğer tarafında bizim bilmediğimiz birşeyler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 24 Haziran 2020; 11:39:0 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.