Şimdi Ara

Direksiyonu sağda olan arabalarda Pedallar nasıl olur??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
41.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Direksiyonu sağda olan arabaların gaz, fren, debriyaj pedalları sıralaması naıl olur?? Direksiyonu solda olan arabalarla aynı mıdır acaba??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sağdan Direksiyonlu Araçların Pedalları

Direksiyonu sağda olan araçlarda pedallar, soldan direksiyonlu araçlara göre farklı bir şekilde yerleştirilmiştir. Bu yerleşim, sürücülerin sağ elle direksiyonu kontrol etmelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

Sağdan Direksiyonlu Araçlarda Gaz Pedalı

Sağdan direksiyonlu araçlarda gaz pedalı, soldan direksiyonlu araçlarda olduğundan daha soldadır. Bu, sürücünün sağ ayağını gaz pedalına kolayca ulaştırmasını sağlar. Bazı sağdan direksiyonlu araçlarda gaz pedalı, sol ayakla kontrol edilecek şekilde dikey olarak yerleştirilmiştir.

Sağdan Direksiyon Manuel Vites

Sağdan direksiyonlu manuel vitesli araçlarda, vites kolu genellikle direksiyon simidinin sol tarafında bulunur. Bu, sürücünün sol eliyle vites değiştirme işlemini kolaylaştırır. Pedalların yerleşimi, soldan direksiyonlu araçlarda olduğu gibidir.

Direksiyonu Sağda Olan Arabaların Vitesi

Direksiyonu sağda olan araçların vitesi, soldan direksiyonlu araçlarda olduğu gibidir. Vites kolu, orta konsolda veya direksiyon simidinin üzerinde yer alabilir. Sağdan direksiyonlu manuel vitesli araçlarda, vites kolu genellikle direksiyon simidinin sol tarafında bulunur.

Sonuç

Sağdan direksiyonlu araçların pedalları, sürücülerin sağ elle direksiyonu kontrol etmelerini sağlamak için soldan direksiyonlu araçlardan farklı şekilde yerleştirilmiştir. Gaz pedalı soldadır, vites kolu ise genellikle direksiyon simidinin sol tarafındadır. Bu yerleşim, sürücülere rahat ve verimli bir sürüş deneyimi sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Sence nasıldır.
    Direksiyonun sağda olmasının çok basit bir sebebi var,zira trafik soldan akıyor.
    Yani Gidiş geliş yolun solundan gidiyor araçlar...
    Pedalların sıralaması ise değişmez...
  • quote:

Orjinalden alıntı: realgs

Sence nasıldır.
    Direksiyonun sağda olmasının çok basit bir sebebi var,zira trafik soldan akıyor.
    Yani Gidiş geliş yolun solundan gidiyor araçlar...
    Pedalların sıralaması ise değişmez...

benim düşüncem de bu yöndeydi ama yine de emin olmak istedim saol
  • peki vitesler nasıl oluyor, silecek ve sinyal kolları nasıl oluyor?
  • her şey aynı. Farklı olması için adamın farklı bir şanzıman tasarımı yapması lazım:D
    İnternetten araç fotolarına bakarsan daha iyi anlaşılır.
  • geri kalanlar bizimki gibi.sadece direksiyon sağda diye biliyorum.ama tabi hiç kullanmadığım için sağdan direksiyonlu araç emin değilim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

peki vitesler nasıl oluyor, silecek ve sinyal kolları nasıl oluyor?

her şey aynı sadece direksiyonun sağda olması tek fark
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanmet

her şey aynı. Farklı olması için adamın farklı bir şanzıman tasarımı yapması lazım:D
    İnternetten araç fotolarına bakarsan daha iyi anlaşılır.

internetteki araç fotolarında vitesteki numaralar, silecek kolu mu sinyal kolu mu pek net görülmüyor ki görünen mutlaka vardır da ben bulamadım
  •  Direksiyonu sağda olan arabalarda Pedallar nasıl olur??

bunda sanırım sinyal kolları ve silecek kolları da yer değiştirmiş, hız sabitleyici ve sinyal sağda silecekler solda, bunun gibi şeylerden bahsediyorum işte
  • Sağdan direksiyonlu arabada zorlanmam gibime geliyor,solumu zaten çok kullanıyorum.Bu arada bence çok bir fark yoktur,çünkü bütün dünyanın isteklerini göze alıp bir şeyler yapmaya çalışır araba markaları.
  • sinyal hariç ben de zorlanacağımı düşünmüyorum da otomatik vites olmalı
  • insanların çoğu sağ elini kullanır. ingilterede at arabalarının kullanıldığı eski yüzyıllarda arabaların sürücüleri sağda otururdu. çünkü karşıdan gelen arabanın sürücüsü silah çekerse sağ eliyle silahı çekip sola doğru ateş etmek zordu. bu sağda oturma meselesi, otomobillerin de direksiyonunun sağda olmasına yol açtı.

kaynak: ever wonder why ve diğer lüzumsuz bilgiler ansiklopedileri.
  • Direksiyonu sağda olan arabanın vitesi de sağdadır sanırım.

Bizdeki soldan direksiyonlarda vites

1 3 5
    2 4 R

şeklindeyse onlarda da

5 3 1
    R 4 2 şeklindedir diye tahmin ediyorum. Tersi olduğunda zorluk çekilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Direksiyonu sağda olan arabanın vitesi de sağdadır sanırım.

1 3 5
    2 4 R

şeklindeyse onlarda da

5 3 1

1 3 5
    2 4 R şeklinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LouisRenault

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Direksiyonu sağda olan arabanın vitesi de sağdadır sanırım.

1 3 5
    2 4 R

şeklindeyse onlarda da

5 3 1

1 3 5
    2 4 R şeklinde.

5'e takmak için kendine çekmek :S

soldan direksiyon + manuel vites daha çok zevk veriyo bana anladım :D

Kendini gerip bütün gücü sağ kolunda toplayıp vitesi sağa dayalı şekilde 4'ten 5'e atmak ayrı bir zevk :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.