25 TL değil mi dedim, tüm kurslar 50 TL alıyor dediler. Diğer ücret gibi kendim hesaba yatırayım dedim. toplu olarak milli eğitime yatırılacak dediler.
şimdiik bişe diyemem ama 10 mart ta bende girecem direksiyon sınavına ama bi duymuşlugum var kurs yüksek söyleyip kendileri alıyorlarmış en iyisi bankaya kendin yatıracaksın dediler ..
Söğüşlüyecek adam arıyorlar!!! Ulan adabıyla helaliyle kazanan yok millete giydirmece usulü hayret ya...Versen bir dert vermesen iki dert... İyice sorup soruşturun ona göre verin arkadaşlar.
Evet bende motor sınavına girdim 50 TL bankaya yatırdım sorun yok. Sonra sınavdan geçtim telefona mesaj geldi. İşte gelip uygulama sınavına giriş kartınızı alın. Adam dedi ki 45 TL vereceksin. Sınav ücretiymiş. Bu neyin ücreti anlamadım ben.
Benim gittiğim kurs Ankara için 17 mart dedi direksiyon sınavı sizde durum nedir acaba? Bankaya bende 50 tl yatırdım.
bnde gecen yil 40 vermistm ama makbuz kesmislerdi..
direksiyon sınavı 10 mart cumartesi günü. bugün ilk kez vitesli motor kullandım. Tabii debriyajı ayarlayamadığım için iki kez hareket esnasında stop etti. hoca yarım debriyaj kullan dedi. Yarım debriyaj şeklinde 1. viteste 4-5 tur attım. Bir iki kez 2. vitese attım. İlginçtir 15 dakika motor kullandım kollarım ve bacaklarım ağrımış. Cumartesi günü dubaların arasından zigzag yaparak geçebilir miyim bilemiyorum. :) Aralarından geçerken geniş mi yoksa dar mı geçmemiz lazım. Bir kaç duba düşerse ne olur.
Hocam toplam kaça mal oldu? Ben de motor ehliyeti alacağım seneye. Gerçi ben arabayla motor birlikte alıcam.
quote:
Orijinalden alıntı: RTÇ
Hocam toplam kaça mal oldu? Ben de motor ehliyeti alacağım seneye. Gerçi ben arabayla motor birlikte alıcam.
şu anda 100 kursa verdim. 50+50 TL sınav ve direksiyon ücreti ödedim. Toplam 200 TL. Bir de 160 veya 170 TL civarında ehliyeti alırken veriliyormuş. Onu da 1-2 ay sonra veririm artık. Neyse direksiyondan 75 vermişler. Sorun yok yani.
şu anda 100 kursa verdim. 50+50 TL sınav ve direksiyon ücreti ödedim. Toplam 200 TL. Bir de 160 veya 170 TL civarında ehliyeti alırken veriliyormuş. Onu da 1-2 ay sonra veririm artık. Neyse direksiyondan 75 vermişler. Sorun yok yani.
360 liraya tamam oluyor öyle mi?
Allah Allah. Senin bu girdiğin A2 ehliyet değil mi? Yani vitesli motor ehliyeti?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: erdemirci
quote:
360 liraya tamam oluyor öyle mi?
Allah Allah. Senin bu girdiğin A2 ehliyet değil mi? Yani vitesli motor ehliyeti?
evet arkadaşım a2 vitesli motor ehliyeti. Aslında devletin aldığı para çok fazla. a2 ehliyetinde bile harç parası kart parası adı altında 160 TL civarında para alıyor. Bir de 100 TL sınav ücreti alıyorlar.
arkadaşlar ben de ankarada 200 liraya kursa kayıt yaptıracaktım, 50 lira harç demişlerdi ekstra emniyete felan da para gidecek, sırf batıkentte yani bulunduğum yerde diye gideyim diyordum. 200 çok mu? Bankadan yatıranlar da 50 mi yatırdı
direksiyon ücreti resmi olarak 8 tl'dir yanlış hatırlamıyorsam..
kurslar direksiyondan çok deli para kazanıyorlar resmi dille konuşarak gözlerini korkutmanız gerekiyor
ancak Türkiye şartlarında ve insanın geninde bulunan kin yüzünden direksiyondan bırakabilirler..
herşey ricaya bakıyor bu ülkede gider direksiyoncuyla görüşür. bırakla şunu der kalırsınız..
quote:
Orijinalden alıntı: E.İsgenderli
kurslar direksiyondan çok deli para kazanıyorlar resmi dille konuşarak gözlerini korkutmanız gerekiyor
ancak Türkiye şartlarında ve insanın geninde bulunan kin yüzünden direksiyondan bırakabilirler..
herşey ricaya bakıyor bu ülkede gider direksiyoncuyla görüşür. bırakla şunu der kalırsınız..
direksiyon değil de direksiyon sınav ücreti bu, karıştırıyor olmayasın?
quote:
Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar
quote:
Orijinalden alıntı: E.İsgenderli
direksiyon değil de direksiyon sınav ücreti bu, karıştırıyor olmayasın?
eğer dediğin gibiyse hocam bu sürücü kursları tam üç kağıtçı
direksiyon sınav ücreti 75 tl istediler tartıştık 50 verin dediler http:ookgm.meb.gov.tr adresine yazı yazdım maille bilgi istedim ayrıca meb bilgi edinme kısmına girip kursu şikayet ettim. okkgm adresinden gelen yanıt en fazla 30 tl isteyebilirler denildi. kursların insiyatifine bırakılan bu durumu ilgili yerlere bilgi verip şikayette bulunmazsak daha çok kişi mağdur olur.
Sınava girdiğiniz yere göre değişiyor direksiyon sınav ücreti, kurs bana da 50 TL fiyat çekmişti ama MEB'den öğrendiğim ücret olan 15 TL'yi vermiştim sadece.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme