Sinema anfilerindeki bu ve buna benzer modlar müzik severleri ne kadar tatmin ediyor görüş ve önerileriniz.
Ben hemen cevap vereyimKullanmadan önce çok büyük şeyler bekliyordum bu mode dan.Gerçi farklılık olmadı değil.
İlk başta ses perdelenmiş hissine kapıldım.Ama bunun imkansız olacağını düşünüp sesi analiz etmeye çalıştım.Sonuçta yabancı bir durum bnm için.Equalizer lı ses benim daha hoşuma giden bir mode muydu yoksa alışkın olduğumdan yadırgadığım bir mode pure direct miydi? Bunu forumdada dile getirdim hatta.Hatta 919 un bu konuda Denon ve diğer markalara göre farklı çalıştığını öğrendim.Buda bir fark oluştuyormudur bilmiyorum.Mesela OSD kapanırken pure directde 919 da öyle olmuyor gibi.
Sese gelecek olursak dinlemelerim sırasında rezonans oluşturmayacak kadar temiz basslar almam beni şaşırttı.Hani tam güç oluyordu?dedim kendi kendime.Sonuçta diğer mode larda durum tersiydi.Kısacası sesi daha temiz halde alıyorum pure direct de.Ama beğeni konusunda equalizer lı ses daha dolgun ve açık geliyor bana.Buna etken yan faktörler muhakkak vardır diye düşünüyorum.Kullandığım kablolar,hop.lerin yerleşimi gibi hatalarda etkiliyordur.
Ben de cihazı ilk aldığımda türlü varyasyonlar deneyerek müzik dinledim. Fakat farklı kaynak, tarz ve benzeri değişkenlerden ötürü tamam budur diyemedim. Yaklaşık 1 aydır cihazı "pure direct" konumunda dinliyorum. Ve gayet memnunum.
Sistem VSX-919 - NS 777
Aslında daha çok bütün gereksiz devreleri kapatması ve gözden kaçan başka bir özelliği olan; audyseey gibi akustik ayarlamalar yapılmış avr'lerde de bu ayarı kullanmaması olayıdır pure direct, pure audio vb. modlar. Mesela stereo'ya aldığınızda audyseey gibi yazılımla yapılmış veya manuel olarak girilmiş eq ayarları dahil edip öyle sesi verir, pure audio'da hiç bir işleme girmez, olduğu gibi verir. Eğer bu tip bir ayar yapılmadıysa tek farkı görüntü devrelerini falan kapatması olur. Benim de müzik dinlerken tercihim.
quote:
Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood
Aslında daha çok bütün gereksiz devreleri kapatması ve gözden kaçan başka bir özelliği olan; audyseey gibi akustik ayarlamalar yapılmış avr'lerde de bu ayarı kullanmaması olayıdır pure direct, pure audio vb. modlar. Mesela stereo'ya aldığınızda audyseey gibi yazılımla yapılmış veya manuel olarak girilmiş eq ayarları dahil edip öyle sesi verir, pure audio'da hiç bir işleme girmez, olduğu gibi verir. Eğer bu tip bir ayar yapılmadıysa tek farkı görüntü devrelerini falan kapatması olur. Benim de müzik dinlerken tercihim.
Tmm pure direct i biliyoruzda ses olarak algıladığınız farkı tanımlarsanız merak edilen konu buİşte budur dediğiniz gerçekten o mudur?Yoksa tereddür var mı?
İnsanın kendi kulağına bağlı. Kimi daha çok tiz sever, kimi daha çok bas açar, kimi midlere yüklenir vs vs. Ama pure direct modu olması gerektiği gibi veren mod. Yani kaynağınızı stereo amfiye bağladığınızda ses ne muamele görüyorsa orada da onu görüyor gibi düşünebiliriz. O yüzden onu tercih ediyorum. Hi-fi de olay da zaten orjinaline mümkün olduğunca sadık kalma olduğuna göre ana felsefeden sapmamak lazım. Kulağıma da boyanmamış ses olarak gelmesi hoşuma gidiyor. Yoksa hard rock falan dinlediğimde biraz daha drum kick duymak hoş olurdu ama kayıt öyle kaydedilmişse yapacak birşey yok. Bunları pure mode da nasıl bir ses geldiğini anlatabilmek için yazıyorum. Diğer modlardan daha saf, temiz, kurcalanmamış bir ses alıyorsunuz. Eq'lı sese göre daha kapalı veya daha hafif bir ses gelebilir, türüne göre bana da öyle geliyor, ama dinleyiciye verilmek istenen ses o'dur zaten. Ne kadar iyi stereo performansı olduğu da avr'sine bağlı elbet.
quote:
Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood
İnsanın kendi kulağına bağlı. Kimi daha çok tiz sever, kimi daha çok bas açar, kimi midlere yüklenir vs vs. Ama pure direct modu olması gerektiği gibi veren mod. Yani kaynağınızı stereo amfiye bağladığınızda ses ne muamele görüyorsa orada da onu görüyor gibi düşünebiliriz. O yüzden onu tercih ediyorum. Hi-fi de olay da zaten orjinaline mümkün olduğunca sadık kalma olduğuna göre ana felsefeden sapmamak lazım. Kulağıma da boyanmamış ses olarak gelmesi hoşuma gidiyor. Yoksa hard rock falan dinlediğimde biraz daha drum kick duymak hoş olurdu ama kayıt öyle kaydedilmişse yapacak birşey yok. Bunları pure mode da nasıl bir ses geldiğini anlatabilmek için yazıyorum. Diğer modlardan daha saf, temiz, kurcalanmamış bir ses alıyorsunuz. Eq'lı sese göre daha kapalı veya daha hafif bir ses gelebilir, türüne göre bana da öyle geliyor, ama dinleyiciye verilmek istenen ses o'dur zaten. Ne kadar iyi stereo performansı olduğu da avr'sine bağlı elbet.
Evet stereo anfinin prensibine benzer şekilde belkide aynısı olarak çalışıyor pure direct de.Ama pure direct ile alınan sesin alınması gereken ses olduğunu düşünmüyorum.Belki buna imkan tanıyan bir faktör diyebiliriz. Kendi adıma Pure direct şuana kadar yarı placebo yarıda tanımlayamadığım bir durum halinde.
Birde konunun başı olarak canlı müziği,enstrumanı tanımak gerek.Ee teknikada bunu söylemişti;her canlı sahnede aynı değil,her enstrumanın seside ortamda farklı.Bu durumda olay dahada dallı budaklı.Bu noktaya kadar gelince evrenin sonsuzluğu gibi bir hal aldı bu olay
Pure direct yada stereo yada herneyse.Öğrendiğim beğendiğim ses ne ise o orjinaldirBu bana ait düşüncem sizlerinkinede saygı duyarım
Yazdıklarınızdan şunu çikardım bu mod hormonsuz vu katkısız bir sebze ve yiyecege benzetebiliriz. Bilhassa eski müziklerde çok işe yarıyor analogu gerçek anlamda yaşatıyor rock hard rock parçalarda bas bence biraz zayıf ama sonuç olarak tatminkar tabi herkesin zevki ayrı.
bu modu kulanmak mutlaka lazım saf ve temiz müzik dinlemek isteyenler için.
arkadaşlar merhaba, Yamaha RX-V663 kullanıcısı olarak radyo dinlerken puredirect moduna geçtğimde amp ekranında ışık gidiyor ve sadece kumandadan herhangi bir tuşa bastığımda amp ekranına ışık geliyor.Sizce bu normal mi_?
Normal arkadasım
quote:
Orijinalden alıntı: sdertyan
arkadaşlar merhaba, Yamaha RX-V663 kullanıcısı olarak radyo dinlerken puredirect moduna geçtğimde amp ekranında ışık gidiyor ve sadece kumandadan herhangi bir tuşa bastığımda amp ekranına ışık geliyor.Sizce bu normal mi_?
yukarıdakı acıklamalarda anlatılmış , dıkkatlı okursanız normal oldugunu goreceksınız.....
Pure Modu İyi Birşey Ancak Pek Beğenmedim. Fazlada Kurcalamadım Açıkcası...
Parti vermiyorsanız müzik dinletilerini bu modda yaparsınız. Saf, temiz, distorsiyonsuz müzik alırsınız ve saatlerce dinlersiniz. Ancak çok iyi hoparlör ister çünkü frekans kayıplarında ses hemen gidiverir ve duymadığınız çok şey olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Delerıum
kurcalancak bir tarafı yok zaten her şeyi off konumuna getırıyor cıhaz, onkyo zaten müzikhal yapısı soft oldugu için , pure modunda ıyıce kapalı ses alırsınız....
Bir kaç marka-modelde denedim bu modu. NAD T743 anfide kayda değer bir pure durumu gördüm. AV Receiver olan cihaz Direct Pure modunda kayda değer bir stereo performansı gösteriyordu. Aklımda kalan tek performans budur.
n iyi tarafı sub .ın devreden çıkması ve basların tatminkar olması ayrıca eski müziklerde yani monu olan iyileştirme yapması m3 ler içinde geçerli.
quote:
Orijinalden alıntı: ersin.clk
quote:
Orijinalden alıntı: Delerıum
kurcalancak bir tarafı yok zaten her şeyi off konumuna getırıyor cıhaz, onkyo zaten müzikhal yapısı soft oldugu için , pure modunda ıyıce kapalı ses alırsınız....
Aynen Dediğin Gibi Bir Sefer Denemelik 1-2 Dakika Bile Bakmadığım Fonksiyondu Pure Modu. Kurcalamağım Derkende Farklı Kaynak ve Sesleri Teste Tabi Tutmadım Bu Fonksiyonda...
quote:
Orijinalden alıntı: samsungx
n iyi tarafı sub .ın devreden çıkması ve basların tatminkar olması ayrıca eski müziklerde yani monu olan iyileştirme yapması m3 ler içinde geçerli.
Aynen katılıyorum. 50li 60lı yılların şarlıkarını kesinlike diret modda dinlemek lazım.
saf ses modu sesde iyileştirme yapmaz. avr audio video receiver daha stereo ampli gibi çalışmaya başlar. ayrıca saf sesde alıştığınız müzik eğlencesini buamayıp sıkılabilirsiniz.doğaldir.kulak alışkanlığı ile ilgili bir şeydir.ayrıca pure audio ses modunda distorsion en aza indirilmeye çalışılır ama sıfır distorsion mumkun değildir. yapılası şey zengin, detay kalitesi yuksek kayıtları dinlemek.ve kaliteli kayıt olup da sevdiğiniz muziklerse daha çok seversiniz. hi-fi anlayışını düşününce bana en doğru geleni budur.eski kayıtlardan plak mesela dinlense daha çok farkeder. bırakınız mp3 felan dalga gecseniz daha iyi.