Şimdi Ara

- Direk kitaptan fotokopi alınmış PDF'yi , nasıl word dosyasına çeviririm ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Direk kitaptan fotokopi alınmış PDF'yi nasıl word dosyasına çeviririm?

Arkadaşım bana tane pdf dosyası yolladı . worde çevirirmisin diye . çevirici programım var . Fakat bu PDF direk kitaptan fotokopi olarak kaydedilmiş. Yanii bunu bendeki programlar okuyamaz.

Pdf'deki yazıyı tanıyıp çevirebilen program biliyormusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire01 -- 1 Temmuz 2010; 18:24:18 >

• Merhaba, bu tip programlara OCR programları deniyor.İllaki indirmeniz gerekmiyor bu işi online yapan sitelerde var.

www.free-ocr.com/ adresinden servisi kullanabilirsiniz.

Yanlız bu servisin bazı şartları var.

-Yüklediğiniz dosya 2MB den büyük olamaz.
    -Büyüklük ve genişlik 5000 pixel den büyük olamaz.
    -1 Saatte en fazla 10 dosya yükleyebilirsiniz.

Servis Türkçe harfleri desteklemektedir.
  • ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.

Sadece 20 satır civarı çevirdi. oradan sonrası yok :(
  • Biraz daha araştırma yaptım.OCR özelliği MS Office 2003/2007 ile gelen Microsoft Office Document Imaging programıyla yapılabiliyormuş.Yalnız denememde sadece .tiff dosyasını kabul etti onuda Dosya---->Aç şeklinde görmedi, resmi direk aşağıda da göreceğiniz gibi sol taraftaki bölüme sürükleyerek gördü.Yani resimdeki anlatımda 1 numarayı pas geçip resmi sol taraftaki bölüme sürükleyip bıraktıktan sonra 2 numara ile belirtilmiş küçük göz ikonuna tıklıyorsunuz.İşlemi bitirdikten sonra hemen yanındaki 3 numara ile gösterilen MS Word ikonuna tıklıyorsunuz.Size yazıları word içinde açacaktır.

.jpg .png .jpeg formatlarını .tiff formatına çevirmek için MS Paint programını kullanabilirsiniz.

Microsoft Office Document Imaging Açmak İçin

Nasıl Yapılır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scqo -- 2 Temmuz 2010; 12:22:17 >

• Bu konuda en iyi program FineReader kesinlikle mükemmeldir sıfıra yakın hatada çeviri yapar çok memnunum.
  • ABBYY Fine Reader.O programı ilk çıktığı zaman kullanmıştım karışık gelmişti.Daha sonrada ihtiyacım olmadığı için hiç araştırmada bulunmadım.
  • Benim kullandığım program da ABBYY FineReader 10. %100 başarılı diyemem ama %90'ın üzerinde başarılı. Daha üstününü de görmedim ben bu konuda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pdf den kitap yazdırma ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: scqo
    Biraz daha araştırma yaptım.OCR özelliği MS Office 2003/2007 ile gelen Microsoft Office Document Imaging programıyla yapılabiliyormuş.Yalnız denememde sadece .tiff dosyasını kabul etti onuda Dosya---->Aç şeklinde görmedi, resmi direk aşağıda da göreceğiniz gibi sol taraftaki bölüme sürükleyerek gördü.Yani resimdeki anlatımda 1 numarayı pas geçip resmi sol taraftaki bölüme sürükleyip bıraktıktan sonra 2 numara ile belirtilmiş küçük göz ikonuna tıklıyorsunuz.İşlemi bitirdikten sonra hemen yanındaki 3 numara ile gösterilen MS Word ikonuna tıklıyorsunuz.Size yazıları word içinde açacaktır.
    .jpg .png .jpeg formatlarını .tiff formatına çevirmek için MS Paint programını kullanabilirsiniz.

Microsoft Office Document Imaging Açmak İçin

Nasıl Yapılır ?

Öncelikle ilgilenip yardımcı olduğun için teşekkür ediyorum

Dediklerini yaptım Pdf dosyasını tiff uzantısına çevirdim. Bunun içinde "pdf To İmage Converter 2.1"i kullandım (gayet başarılı bir pdf'den resime dönüştürme programı)

Daha sonra office 2007'de bahsettiğin programı açtım dediklerini yaptım. Fakat resimli yerde basmam gereken (2 numaralı) yere tıkladığımda şu uyarı çıktı. "OCR TÜRKÇE DİLİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRİLEMİYOR. OCR DİL AYARLARINI KULLANILABİLİR BİR OCR DİLİYLE DEĞİŞTİRİN" :(

• ABBYY FineReader 10 Corporate Edition ile pdf dosyasını direk word olarak çevirip kaydedebildim . (süper ötesi bir program)
    ilgilenen herkeze teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scqo

Merhaba, bu tip programlara OCR programları deniyor.İllaki indirmeniz gerekmiyor bu işi online yapan sitelerde var.

www.free-ocr.com/ adresinden servisi kullanabilirsiniz.

Yanlız bu servisin bazı şartları var.

-Yüklediğiniz dosya 2MB den büyük olamaz.
    -Büyüklük ve genişlik 5000 pixel den büyük olamaz.
    -1 Saatte en fazla 10 dosya yükleyebilirsiniz.

Servis Türkçe harfleri desteklemektedir.

Süpersin kardeş yaa.. Gerçekten Ofis'de o kadar uğraştım boşuna uğraşmışım!

• quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

http://www.irislink.com/c2-1584-189/Readiris-12---OCR-Software-------Convert-your-Paper-Documents-into-Editable-Text-.aspx

O programın FULL olanı yok sanırım. Satın almak istiyor? ;)
  • İlaçlı olanı var. Malum sitelerde biraz araştırmak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.