selamlar, ziraat fakültesi bitki koruma mezunu olacağım (2 yıllık). daha diplomayı alamadım çünkü güz döneminden 1 tane kaldıgım ders var. onu da verip oyle alacagım fakat o zamana kadar kendimi geliştirmek ve boş durmamak adına zirai bayilere başvuru yapmak istiyorum. başvururken (kendimi yanınızda daha fazla geliştirip, bu işte başarılı olmak istiyorum) desem uygun olur mu? daha mezun olmadıgımı, fakat olacagımı" belirterek tabikide. ücret olarak artık düşük ücretle başlayabilirim desem olur mu? veya ücretsiz çalış derlerse sizce yapmalı mıyım? okul zamanının son olayı staj oldu tabikide. mart ayından haziran ayına kadar (4 ay, toplam 70 iş günü) staj yaptım ve stajım yetmedi. staj yeriminde etkisi vardı tabi. cevaplarınızı bekliyorum. |
Diplomasız İşe Girilir mi?
Diplomanın iş bulma sürecinde önemli bir faktör olduğu doğru olsa da diplomasız işe girmek de mümkündür. Bazı işverenler, özellikle deneyim veya becerilere daha fazla önem verebilir.
Diplomasız İşe Başvuru
Diplomasız olsan dahi, ilgili iş ilanlarına başvurabilirsin. Başvurunda, eğitim durumunu açık ve dürüst bir şekilde belirtmelisin. Bununla birlikte, sahip olduğun deneyim, beceriler ve niteliklere vurgu yapmalısın.
Diplomasız İşe Girmek
Diplomasız işe girmek için şu adımları izleyebilirsin:
- İlgili sektörlerde deneyim kazanmaya odaklan.
- İşe alım görevlilerinin ilgisini çekecek beceriler edin.
- Sertifikalar veya kurslar alarak niteliklerini geliştir.
- Ağ oluşturma etkinliklerine katıl ve sektördeki insanlarla bağlantı kur.
Mezuniyet Sonrası İşe Girmek
Mezuniyet sonrasında işe girmek istiyorsan, şu önerileri dikkate almalısın:
- İş aramaya erkenden başla.
- Sektöre özel iş ilanlarına odaklan.
- Portfolyonu veya iş deneyimini vurgula.
- Mülakatlara hazırlıklı gel.
Diplomasız işe girmek zor olsa da imkansız değildir. Deneyim, beceriler ve niteliklerine odaklanarak ve ısrarlı olarak iş başvuruları yaparak başarı şansını artırabilirsin.