Şimdi Ara

diplomayı almadan iş başvurusu yapsam olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar, ziraat fakültesi bitki koruma mezunu olacağım (2 yıllık). daha diplomayı alamadım çünkü güz döneminden 1 tane kaldıgım ders var. onu da verip oyle alacagım fakat o zamana kadar kendimi geliştirmek ve boş durmamak adına zirai bayilere başvuru yapmak istiyorum.

başvururken (kendimi yanınızda daha fazla geliştirip, bu işte başarılı olmak istiyorum) desem uygun olur mu? daha mezun olmadıgımı, fakat olacagımı" belirterek tabikide. ücret olarak artık düşük ücretle başlayabilirim desem olur mu? veya ücretsiz çalış derlerse sizce yapmalı mıyım?

okul zamanının son olayı staj oldu tabikide. mart ayından haziran ayına kadar (4 ay, toplam 70 iş günü) staj yaptım ve stajım yetmedi. staj yeriminde etkisi vardı tabi.

cevaplarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diplomasız İşe Girilir mi?

Diplomanın iş bulma sürecinde önemli bir faktör olduğu doğru olsa da diplomasız işe girmek de mümkündür. Bazı işverenler, özellikle deneyim veya becerilere daha fazla önem verebilir.

Diplomasız İşe Başvuru

Diplomasız olsan dahi, ilgili iş ilanlarına başvurabilirsin. Başvurunda, eğitim durumunu açık ve dürüst bir şekilde belirtmelisin. Bununla birlikte, sahip olduğun deneyim, beceriler ve niteliklere vurgu yapmalısın.

Diplomasız İşe Girmek

Diplomasız işe girmek için şu adımları izleyebilirsin:

• İlgili sektörlerde deneyim kazanmaya odaklan.
    • İşe alım görevlilerinin ilgisini çekecek beceriler edin.
    • Sertifikalar veya kurslar alarak niteliklerini geliştir.
    • Ağ oluşturma etkinliklerine katıl ve sektördeki insanlarla bağlantı kur.

Mezuniyet Sonrası İşe Girmek

Mezuniyet sonrasında işe girmek istiyorsan, şu önerileri dikkate almalısın:

• İş aramaya erkenden başla.
    • Sektöre özel iş ilanlarına odaklan.
    • Portfolyonu veya iş deneyimini vurgula.
    • Mülakatlara hazırlıklı gel.

Diplomasız işe girmek zor olsa da imkansız değildir. Deneyim, beceriler ve niteliklerine odaklanarak ve ısrarlı olarak iş başvuruları yaparak başarı şansını artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır, sakın öyle şeyler söyleme. CV hazırlayıp işlere başvur. Tek dersinin kaldığını söyle. Ama açıklama yapma. Asgari ücretin altına da çalışma.

• scientia kullanıcısına yanıt

ya hocam, asgari ücret teklif veren olsa sorgusuz sualsiz girecem zaten. öyle şeyler söyleme diyorsunuz ama birşeyleri gizleyip işe başlamak sakıncalı olmaz mı? kendi durumumu bizzat ortaya koymam gerekiyor aslında.

peki siz ne önerirsiniz bu yazdıklarınız dışında? ne diyerek başvurursam etkili olur.

• Alsanda bir şey değişmeyecek zaten
  • bi nevi öyle fakat en azından bi kanıt olur elimde. resmiyette zirai belgesi var bu adamın der gibi

bunun dısında tavsıyelerınız nelerdır?

• up lütfen yardımcı olun

• Mezun olmadığını söylemene pek gerek yok bence başladığından mezun olmuş olsan yeter
  • O bölümde iş bulabileceğine inanıyorsan hemde diplomasız halde bunu yapabileceğine inanıyorsan hatta yaparsan bence çok yetenekli birisindir.
  • Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

bu yorumun üzdü hocam

• White Death kullanıcısına yanıt

diploma şartı koyarlarsa diye söyleyeyim dedim hocam.

• Sen başvurunu yap bırak onlar elerse elesin.
    Kesinlikle olur yani.
    Yapmazsan hata hatta.
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

aynen, elenip elenmemek konusu karşı tarafa bağlı hocam. yaşadığım şehir küçük, yani bayi sayısı da az. hepsini deneyip hepsinden ret yemekten korkuyorum. şehir dışına çıkma şansım da yok şuan çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

aynen, elenip elenmemek konusu karşı tarafa bağlı hocam. yaşadığım şehir küçük, yani bayi sayısı da az. hepsini deneyip hepsinden ret yemekten korkuyorum. şehir dışına çıkma şansım da yok şuan çünkü.

Bugün eleyen sen mezun oluncada eler.
    Sen meraklı ve işi isteyen biri gibi davranırsan adam mezun ol gel işe başla bile diyebilir.
    Tanıdıklarıda araya sokabilirsiniz en küçük tanıdık bile herşeyden önemli.
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

tanıdıkları araya karıştırmak istemiyorum. çünkü yarın işe başlayıp iyi bir seviyeye geldiğimde başıma kalkacaklarını biliyorum "benim sayemde" diye. benim sülale biraz sıkıntı. ailemde bile sadece anne ve ablama haber ediyorum iş başvurusu için. diğerlerinin ruhu duysun istemiyorum.

ve kendi çalıştı kendi başardı olayını istiyorum.

doğru bugun eleyen yarın da eler. ben zaten meraklıyım işi istiyorum. aslında tarla işlerini küçükken sevmezdim fakat buyuyunce merak saldım. mezun olmadan düşük maaşla başlatsa gene yeter. çünkü ileride olur da daha büyük firmalara veya devlete atanacağım zaman elimde bilgim, geçmişimde tecrübe bırakmam gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

bi nevi öyle fakat en azından bi kanıt olur elimde. resmiyette zirai belgesi var bu adamın der gibi

bunun dısında tavsıyelerınız nelerdır?

Zaman kaybetmeden sanayiye çırak olarak başla
  • Mezun durumunu belırtmeden başvur mülakat sırasında 1 dersim var covidden hocalar sıkmıyor tam zamanlı çalışmamam en gel degil de ve paradan ziyade tecrübe almak istiyor gibi görün

• Kendini acındırıp ne verirsen kabulum moduna girme. Hiçbir işveren aa ne kadar alçakgönüllü bari normal maaşla başlatalım demez. Stajyer gibi getir götür yaptırırlar. Gireceğin iş diplomaya bağlı yetki gerektiren iş değilse çalışman sorun olmaz. Ancak ortalıkta bu kadar diplomalı işsiz varken neden seni alsınlar gibi bir gerçek de var.. Bol şans dilerim

• Antares kullanıcısına yanıt

maalesef orası öyle. bugün 1 tane bayi de şansımı denedim fakat eleman alamayız dedi. alsak bizde staj yapan biri vardı onu alacaktık dediler. daha önce 1-2 başvuru daha yaptım. biri daha olumsuz geldi, diğerinden hala ses seda yok.

• LoonyTynes kullanıcısına yanıt

zaten bitki koruma bölümü öğrencisiyim, bölümü bitiriyorum, kendimi geliştirmek amaçlı bayileri geziyordum " diyorum. birde basvurdugum yerler mülakatlık yerler degıl aslında. küçük yerlerden basladım kendımı geliştirme amaçlı. 1 - 2 odalık boyutta dükkanlar gibi.

• Ben diplomayı almadan direkt mühendis sıfatıyla işe başlamıştım. Sadece staj raporum kalmıştı mezun olabilmem için. Şirket de sormadı zaten diplomayı. Mezuniyet belgemi de sırf yükseğe kayıt yaptırabilmek için işe girdikten 4 ay sonra almıştım. Maaş da normal maaş ne ise o ücret ile başladım işe. Yani diplomayı almasanız da kendinizi ucuza satmayın. Diploma sadece göstermelik bir şey. Neyi ne kadar bildiğinizi mülakatta anlarlar zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.