Şimdi Ara

Dinlerin Tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarihte bilinen en eski medeniyet, en eski din, sayabileceğiniz ve aklınıza gelebilecek herşey Sümerlilere aittir.
    Videoda Sümerliler deki din anlayışı ve günümüzde kabul görmüş dinlerin ortak yönleri yer almaktadır.

NOT : Lütfen saldırgan yorum tutumlardan kaçınınız..

https://www.youtube.com/watch?v=jrDFKkCsLC0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 20 Şubat 2017; 20:23:26 >

• Videoyu izlemedim, izlemeyeceğim, izlememe gerek de yok. Din yahut birşeye inanma kavramı Sümer'den çok çok daha önceye dayanır. Ayrıca günümüzdeki Semavi dinlerin izlerini görüyor olmak, İslami görüşü destekler. İslami görüşe göre zaten kaynak ve mesaj tektir; o mesaj zaman içinde bozulmuştur. Ha ayrıca Sümer inancı sadece Semavi dinleri etkilememiş, Babil'den Yunan'ın Zeus'una kadar şekil değiştirerek devam etmiştir.

• su videonun ilk kisimlari da dinlerin tarihine ornek olarak kullanilabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

"İzlemedim, izlemem de çünkü cevap veremeyeceğim çok soru var, imanımı kaybetmekten korkuyorum. Hurilerim elimden gitmesin cehennemde yanmayayım dedi" cesaretli mümin..

İnternetten, oradan buradan duyduklarınızla mal bulmuş mağribi gibi dine sataşmaya kalkan videoyu niye izleyeyim ? Hayatında hiç oturup edebiyat okudun mu ? Divan edebiyatının bile Sümer'e dayandığından haberin var mı ? Sümer inancını anlatan metinlerin birer edebi metin olduğundan ve o edebiyatın izlerinin Antik Yunan'dan İran'a kadar ulaştığını biliyor musun ? Bilmiyorsun... Sorsam bu konuda Türkiye'de bu konuları en iyi bilen, dünyada da sayılı birkaç kişiden biri olan Gönül Tekin'in tek kitabını yahut makalesini bile okumamışsındır. Hepsini geçtim, İslamiyete göre bu tip ortak payelerin dini çürütmediğini, tam tersine bu gibi şeyleri zaten kabul ettiğini ve mesaj tektir, kaynak tektir, zaman içinde bozulmuştur diyerek içine aldığından dahi haberi olmadığı halde abuk subuk bir Youtube videosu üzerinden aklı sıra birşeyler elde edeceğini sanan adamın videosunu neden izleyeyim ?

Üzerinden nemalanmaya çalıştığın şey hakkında bari biraz bilgi sahibi ol da kendini küçük düşürme... Ayrıca itikadımı saçma salak bir Youtube videosuyla kaybedecek kadar özgüven sorunu yaşamıyorum Allah'a şükür. Kıçı kırık bir video üzerinden sanki çok önemli, kendinin de bilmediği halde hiç bilinmediğini zannettiği konuda bir buluş yapmış edasıyla dine saldırmaya çalışanlar düşünsün, benim açımdan problem yok.

• Hadi bak, seni kırmayayım dedim ve videoyu açtım. Daha ilk dakikasında "Kuran Allah tarafından indirilmemiş, Muhammed yazmıştır" gibi tamamen kendi fikrini empoze etmek kadar eblehçe bir giriş yapmasını bir kenara bırakıyorum... 3. dakikaya girerken "Hayır, çünkü Sümer çok tanrılı idi" diyor videoyu hazırlayan cahil vatandaş. Bilmiyor ki Sümer inancı çok tanrılı olsa dahi hepsinin başında bulunan, bütün tanrılardan üstün tek bir tanrı vardır; Dumuzi, sonraki ismiyle Tammuz yahut bizim telaffuzumuzla Temmuz...

Videonun devamında bahsettiği ve internetten bulduğu şeylere göre kendi kafasında oluşturduğu şeyleri gerçekmiş gibi anlatmak yerine Çengname'yi okumuş olsa böyle saçmalamayacak...
  • Muazzez ilmiye çığ diye bir hanımefendi var bu konuda kendisinin bir kitabı var, sümerler ile alakalı röportaj vermişti ve bunu yüzünden kendisine dava açılmış ardından bu davalardan beraat etmişti.

Bir ülke düşünün ki tarihte varolan bir topluluğun dini üzerine araştırılma yapılması halinde şahsınıza dava açılsın.

Evet efendim muhammed kendi yazmıştır çünkü ben tanrının zeyd bin hariseden karısını muhammede bırakmasını istediğini sanmıyorum.

Bir tanrı düşünün ki kitabında felaketlerin inanmayanların başına geleceğini söylesin.
    Sonra bir bakın dünyada en çok felaket hangi ülkelerde meydana geliyor. DÜnyada en fazla doğal afet sorunu tamamı müslüman olan endonezyadadır. Depremdede durum çok farklı değildir.

Doğal afetlerin sebebi ilahi cezalandırma değildir, doğanın bi zatihi kendisidir. Okyanus ülkelerinde tsunami görülür. Fay hatlarının yakınında depremler olur. Yağışın fazla olduğu yerde seller olur ve Yanardağ yakınlarda patlamalar olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

Muazzez ilmiye çığ diye bir hanımefendi var bu konuda kendisinin bir kitabı var, sümerler ile alakalı röportaj vermişti ve bunu yüzünden kendisine dava açılmış ardından bu davalardan beraat etmişti.

Bir ülke düşünün ki tarihte varolan bir topluluğun dini üzerine araştırılma yapılması halinde şahsınıza dava açılsın.

Evet efendim muhammed kendi yazmıştır çünkü ben tanrının zeyd bin hariseden karısını muhammede bırakmasını istediğini sanmıyorum.

Bir tanrı düşünün ki kitabında felaketlerin inanmayanların başına geleceğini söylesin.
    Sonra bir bakın dünyada en çok felaket hangi ülkelerde meydana geliyor. DÜnyada en fazla doğal afet sorunu tamamı müslüman olan endonezyadadır. Depremdede durum çok farklı değildir.

Doğal afetlerin sebebi ilahi cezalandırma değildir, doğanın bi zatihi kendisidir. Okyanus ülkelerinde tsunami görülür. Fay hatlarının yakınında depremler olur. Yağışın fazla olduğu yerde seller olur ve Yanardağ yakınlarda patlamalar olur.

Muazzez İlmiye Çığ aleyhine açılan dava ile konunun ne alakası var ? Senin din hakkındaki görüşlerin ile konunun ne alakası var ? Ayrıca o kitabı okursan, kitabın hiçbir yerinde dinlerin kökeni Sümer'dir, Sümerliler'in uydurduğu dinin devamına inanıyoruz gibi bir şey yazmaz, zira kendisi, bunu yazmayacak kadar konuyu iyi bilir... Kendisine açılan davanın sebebi de din üzerinde yaptığı araştırmalar değil, kitapta tapınak fahişeleri ile bugünkü türbanı ve buna benzer birkaç konuyu karşılaştırırken kullandığı ifadelerdir. Önce ortaya attığın şeyin ne olduğunu bir bil de sonra argüman olarak kullanırsın...

Ayrıca senin dinler hakkındaki o muazzam fikirlerini merak etmiyor kimse. Nitekim buradaki konu da senin o harika çıkarımların, kendi kafana göre kurduğun bağlantılardan meydana gelen harika görüşlerin değil, dinlerin kökeninin Sümer'den geldiğini anlatan, tamamen bir cahil tarafından hazırlanmış video. Belli ki bahsettiğim konulardan hiçbirini okumamışsın, duymamışsın hatta haberin bile yok ki onlara cevap vermek yerine kendi güzide görüşlerini "Evet Kuran Allah kelamı değildir" diyerek dikte ediyorsun.

Dine sallayacaksın bari kullandığın argüman üzerinde biraz bilgin olsun. Bak sana ipucu veriyorum; Çengname'yi oku. Orada bu konuları bilmeyenlere karşı kullanabileceğin ne malzemeler var... Yalnız dikkat et, bilen birisi gelip bozmasın seni.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Miken Tarihi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En eski din ve medeniyet yakıştırmaları çok da doğru olmamış. Bu konularda Göbeklitepe, Çatalhöyük gibi çok daha eski merkezler mevcut.
  • Muazzez İlmiye Çığ, Gönül Tekin ve diğer bir müftü vardı adı aklıma gelmedi bu insanların anlattıkları temelden hatalı ve yanlıdır. Ve bilerek meseleyle ilgili temel bilgilerle oynarlar. Kastettiğimi konularla ilgili gerçekten bilimsel ve ciddiye alınan çalışmaları takip edenler anlar.

Bunların dedikleri bizim ateist sitelerde ballandıra ballandıra anlatılır, bilimsel falan denir ama hiçbir ilim ahlakına sığmayacak kadar hayalci, şizofrenik komplo teorileri kıvamındadır. Zaten kendilerine kaynak olarak aldıkları kişilerin ekserisi(İslam Hakkındaki) militan oryantalistlerdir. Hatta onlardan aldığı bilgileri bile abartarak ve süsleyerek verirler. Yani onlar bile şu sitelerdeki yazılara kaynak olarak verildiklerini görseller yazdıkları kitapları yakarlar.

Yani ateistseniz ateist olun ama böyle komplo teorilerine dayanarak inananları tümden aptal kıvamına düşürüp kendi zekanızla övünme seviyesizliğine düşmeyin.

Eğer siz kendinize illaha akılsal dayanak arıyorsanız din antropolojisi, sosyolojisi, psikolojisi falan bu alanlarda ciddi okuma yapın. Biraz meselenin felsefesine eğilin. Ahlakla ilgili felsefi tartışmalar hala canlılığını sürdürüyor.

Oralardan kendi işinize yarayan fikirleri edinirsiniz. İnanın ayakları daha yere basan bir ateizminiz olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış kaynakları araştırmışsın. Ateist forumlara yaklaşma. İnsan yeryüzüne indiğinden bu yana tek din islam'dır. Diğer dinler insanlar tarafından oluşturulmuştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ek daha yukarıdaki kişilerden tek bilim adamı Gönül Tekin'dir. Edebiyat tarihçisi ve edebiyatın kültürel kökenleri üzerine hatrı sayılır çalışmaları vardır. Niyetim kendisini küçük düşürmek değildi.

Sadece dinlerin kökenlerini değerlendirirken yanlı olduğunu ve objektiflikten yoksunluğunu dile getirdim. Ayrıca ezoterik, batıni inançlar, kabala, tasavvuf gibi çok boyutlu ve yoğun meselelerden bahsediş tarzı tek boyutlu ve modernistçe.

Ayrıca diğer edebiyat çalışmalarında edebiyat tarihi gibi son derece yerel bir alandan evrensellik dayatmasını yanlış bulurum. Edebi motiflerin mitolojik kökenleri çalışmasını da hikaye niyetine okumuştum. Bence anlattığı her şeyi çok ciddiye almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boris765 -- 21 Şubat 2017; 20:27:44 >
  • videoyu izledim..belki ülkücü bu sefer ciddi bişi getirmiştir diye..

tıkladım..dinlemeye başladım...taa ki..sümerlere peygamber gelmemiştir dendi..orada filim koptu ..gülsem mi ağlasam mı bilemedim...

ülkücü video sahibine söyle..hz ibrahim ..sümer uygarlığının hüküm sürdüğü "ur" şehrinde dünyaya geldi ve süre yaşadı..

yani sümerlerede peygamber geldi kuzum ..ismi bildirilen peygamberler arasında hz ibrahimde var yani..peygamberliğide iptal olunmadığına göre ismi bildirilmeyenler hk yorum yapamıyoruz doğal olarak..ciddiye alınacak şeyler yok videoda

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Hadi bak, seni kırmayayım dedim ve videoyu açtım. Daha ilk dakikasında "Kuran Allah tarafından indirilmemiş, Muhammed yazmıştır" gibi tamamen kendi fikrini empoze etmek kadar eblehçe bir giriş yapmasını bir kenara bırakıyorum... 3. dakikaya girerken "Hayır, çünkü Sümer çok tanrılı idi" diyor videoyu hazırlayan cahil vatandaş. Bilmiyor ki Sümer inancı çok tanrılı olsa dahi hepsinin başında bulunan, bütün tanrılardan üstün tek bir tanrı vardır; Dumuzi, sonraki ismiyle Tammuz yahut bizim telaffuzumuzla Temmuz...

Videonun devamında bahsettiği ve internetten bulduğu şeylere göre kendi kafasında oluşturduğu şeyleri gerçekmiş gibi anlatmak yerine Çengname'yi okumuş olsa böyle saçmalamayacak...

Hepsinin başında tek bir tanrının olması o dini tek tanrılı yapar mı peki?

Yunan mitolojisinde de Zeus tanrıların tanrısı baş tanrı mesela o da mı çok tanrılı din değil?

(maksat itiraz değil soru içerir)

• quote:

Videoyu izlemedim, izlemeyeceğim, izlememe gerek de yok. Din yahut birşeye inanma kavramı Sümer'den çok çok daha önceye dayanır. Ayrıca günümüzdeki Semavi dinlerin izlerini görüyor olmak, İslami görüşü destekler. İslami görüşe göre zaten kaynak ve mesaj tektir; o mesaj zaman içinde bozulmuştur. Ha ayrıca Sümer inancı sadece Semavi dinleri etkilememiş, Babil'den Yunan'ın Zeus'una kadar şekil değiştirerek devam etmiştir.

Mantığa bak. İslam öyle diyor diye bu araştırmaların temelini ona mı dayandıracağız? Ayrıca İslam'da mesaj tek derken sürekli aynı vahiyleri gönderiyoruz anlamında mı söylüyor? Bence değil. Ki Sümer efsaneleri de birebir aynı değil, zaman içerisinde değişip dönüşmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Hadi bak, seni kırmayayım dedim ve videoyu açtım. Daha ilk dakikasında "Kuran Allah tarafından indirilmemiş, Muhammed yazmıştır" gibi tamamen kendi fikrini empoze etmek kadar eblehçe bir giriş yapmasını bir kenara bırakıyorum... 3. dakikaya girerken "Hayır, çünkü Sümer çok tanrılı idi" diyor videoyu hazırlayan cahil vatandaş. Bilmiyor ki Sümer inancı çok tanrılı olsa dahi hepsinin başında bulunan, bütün tanrılardan üstün tek bir tanrı vardır; Dumuzi, sonraki ismiyle Tammuz yahut bizim telaffuzumuzla Temmuz...

Hepsinin başında tek bir tanrının olması o dini tek tanrılı yapar mı peki?

Yunan mitolojisinde de Zeus tanrıların tanrısı baş tanrı mesela o da mı çok tanrılı din değil?

(maksat itiraz değil soru içerir)

Tek tanrılı yapmaz tabii ki. Fakat erken dönemde Anu, sonra Temmuz ve Babil döneminde Marduk'un üstlendikleri rol, herşeyden ve hepsinden güçlü bir tek tanrı rolüdür. Yani tam bir çok tanrıcılık değil, henoteizmin mevcut olduğu anlamına gelir. Ha bunu nasıl yorumlarsın ? O bakış açına göre değişir. Ben müslüman olduğum ve İslami bakış açısını kabul ettiğimden dolayı, tek bir ilahı kaynağın olduğunu, mesajın o tek kaynaktan geldiğini fakat o dönemin insanlarının bunu büyük ihtimalle soyut düşünemedikleri için bozduğuna ve ortaya böyle çok tanrılı bir din çıktığına bağlıyorum. Bu kısım zaten tamamen kişisel görüştür.

• quote:

Orijinalden alıntı: olasılıksız238

quote:

Videoyu izlemedim, izlemeyeceğim, izlememe gerek de yok. Din yahut birşeye inanma kavramı Sümer'den çok çok daha önceye dayanır. Ayrıca günümüzdeki Semavi dinlerin izlerini görüyor olmak, İslami görüşü destekler. İslami görüşe göre zaten kaynak ve mesaj tektir; o mesaj zaman içinde bozulmuştur. Ha ayrıca Sümer inancı sadece Semavi dinleri etkilememiş, Babil'den Yunan'ın Zeus'una kadar şekil değiştirerek devam etmiştir.

Mantığa bak. İslam öyle diyor diye bu araştırmaların temelini ona mı dayandıracağız? Ayrıca İslam'da mesaj tek derken sürekli aynı vahiyleri gönderiyoruz anlamında mı söylüyor? Bence değil. Ki Sümer efsaneleri de birebir aynı değil, zaman içerisinde değişip dönüşmüş.

Yazdığımı iyi oku arkadaşım. Amaç İslam'a sallamak. Fakat İslam zaten bunu reddetmiyor, ondan bahsediyorum.

• İnanılan, 3 kutsal kitapta yer bulmuş onlarca, hadise hikaye ve şiirin aynisinin sumer tabletlerinde olması size gore peygamber gönderildiğine işaret, ama ayni kaynaklar devaminda pek cok tanrıdan da bahsediyor.

Muazzez ilmiye çığ hanimefendiye dava acanlarla sizler ayni kafalara sahipsiniz.

Merak ediyorum ölümsüzlük bulunursa bunu kullanacak mısınız yoksa allahiniza ve cennetinize kavuşmak icin olmeyi mi tercih edeceksiniz..?

Unutmadan soyliyeyim yapay zekada son durum agresif ve ofkelenebilir zekalar yapmayi başardılar. Bilim her geçen gün dogmaların yerini alacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.