Şimdi Ara

DİNK: ÇOCUKSUZ ÇİFTE GELİRLİ ÇİFT OLMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

çinde cikan bir akim dink açılımı şu= double income no kids
    Yani çifte gelir çocuk yok

Nedir bu olay aslinda tam da adinda gizli Çinliler diyor ki yav biz ayda 350 400 dolar kazanan insanlariz bir de sacma sapan çocuk yapip onu rezil edecegimize cocuk yapmayalim beraber gezelim tozalim eglenelim hayatimizi yaşayalım çocuk da sorun yasamasin biz de

Yani antinatalist bir görüş aslinda ama antinatalistler gibi çocuk yapmayi ahlaksizca bulduklarindan değil daha pozitif düşünüyor bu insanlar hem kendileri hem de cocuk icin aslinda en iyisini yapıyorlar. Evet efendim bana da soracak olursanız cok mantıklı bir şey çocuk yapmak sıfırdan ortaya bir problem cikarmak demektir sonra 25 yılını o çocuğu adam etmeye ayirman gerekiyor belki daha fazla halbuki cocuk yapmasan 1 kere geldigin hayati sevdigin insanla bolluk bereket icinde gecirsen ikinizde calissaniz sonra yeseniz harika olmaz mi? İlerde çok cocuk istersen de evlat edin dunyada 150 milyon yetim var ve de evlatliklar gercek evlattan daha sadik oluyor arastirmalara göre

Siz ne dersiniz harika bir felsefe değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 13 Eylül 2021; 23:18:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Forumda lüzumlu hiçbir konu tutulmuyor

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 3 çocuk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başa geçince en fazla 1 çocuk izni vericem. Çocuklu aileler ise bir daha çocuk yapamayacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicibebe bağımlısı

Başa geçince en fazla 1 çocuk izni vericem. Çocuklu aileler ise bir daha çocuk yapamayacak.
    Çin tek cocuk politikasi sayesinde her vatandasinin refahini bir kac kez artırdı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Bu tarz konularını özellikle seviyorum 😻

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elino

Bu tarz konularını özellikle seviyorum 😻
    Eyvallah knk ama kimse sallamiyo :(

• Oha çok mantıklı. Ama eşim illa tutturursa yumurtlama dönemim çocuk istiyorum ben çocuk derse ne yapıcam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım komplo teorileri doğrudur da bu aşılar uzun vadede kısır yapıyodur. Geçen bi çiftçi çıktı haberlerde mazot, elektrik, gübre, ilaç fiyatlarından bahsediyodu. Tam adama acıdım derken "7 çocuk babasıyım nasıl geçinicem?" demesin mi? Bunun gibilerinin başaklarını koyacan mermerin üstüne büyük çekiçle ezecen. Bunun gibilerin yaptığı izdivaçtan doğacak çocuklar da göremeyecek ayı fezayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-31EBF3EDD

Oha çok mantıklı. Ama eşim illa tutturursa yumurtlama dönemim çocuk istiyorum ben çocuk derse ne yapıcam?
    Agaa sen bi de zenginsin karin sana yamanmak isterse keisn ister o yüzden en baştan konusmak lazım bunları

Ben şahsen cocuga biraz da bundan karsiyim insanlar birbirinden nefret etse bile 10yil 20 yil 50 yil cocuk için birbirlerine katlaniyor ayrılamiyor

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Zengin olsam çocuk isterdim. Çocuk aslında insanları birbirine bağlar. Tabi sağlıklı ilişkilerde.

• 3 5 sene gezersin sonra yaparsın çocuğu illa birinden feragat etmene gerek yok.

• Mantıklı olanı söyliyeyim çiftler erkenden iş hayatına atılacak eğitim durumuna göre 18-24 arası 30"a kadar çalışıp mümkünse aileleri ile kalıp bu para ile yatırım yapıcak altın,konut,mevduat,hisse vs (mümkünse risk yönetimi yapmalılar fazla risk almamalılar) sonra 30 yaşında artık evlenip bir eve çıkıp masraflar bölüşülecek mümkün mertebe birikimleri ile en azından bir konut alıcaklar ve daha sonra bir süre daha biriktiricekler ve kalan para ile ikinci konutu alıp bir çocuk sahibi olucaklar ardından bir süre sonra ikinci çocuk tabii bu süre zarfında yatırım zorlaşacak bir ev + bir konut sahibi olarak birinin kazandığını çocuğa harcıyacaklar ta ki 30+20+5 iki çocuk ile 55-60 yaşına geldiklerinde çocuklar iyi bir şekilde büyümüş olucak 2.evin kirasını hesaba katmadım o yatırıma gitti yine 20 sene de bir tane daha ev aldırdı bu çift 2 evin kirası ile emekliliğe kadar sabredicekler çünkü çocuk çalışma çağına geldi artık kendi harçlığını çıkarır ya da az bir para yeter ardından 5-10 sene sonra çift emekli maaşı çift evin getirisi ile mütevazi bir hayat yaşıyacaklar, dediğim gelir hesabına göre hem çocuklar iyi bir şekilde büyüyor hem de tatil vs yapabilirler aşırıya kaçmamak şartıyla ki ben maaşları asgari ücretten biraz fazla hesapladım yani ortalama 4-5 bin lira alıyorlarmış gibi daimi ama yaşı 24"ten başlattım yani üniversite mezunu olupta 20 sene çalışıp dediğim maaşlardan çok daha fazlasını almaları muhtemel hesapta fazlalık yok eksik var pozitif manada biraz daha tasarruflu ve iyi yatırımlar yaparsa ben yatırımın geri dönüş süresini 20 seneden hesapladım bu çok iyi bir rakam değil muhtemel ki 5-6 konut sahibi + 2 emekli maaşı ellerine geçer ve güzel bir hayat (israfsız) sürmüş olurlar....

• karı-koca hayatları boyunca aldıkları maaşın ortalama 5 bin lira olduğunu düşünün (zor değil) 24 yaşında işe başlıyorlar (enflasyon hesaba katılmadan) aile evinde kalsalar 1 bin lirasını yeseler 4*12*6 300 bin lira eder bu para sabit kalmıyacak tabii 6 senede doğru bir yatırım ile 500 bin lira eder (ki kriptada bir ayda iki katına çıkaranlar var ben işleri kolayından ve yapılması kolay olandan baz alıyorum, yine enflasyon hesab edilmemiştir reel getiriden bahsediyorum) mütevazi bir semtte güzel mütevazi bir ev alıp evlenip aynı eve taşınırlar ardından 30 yaşında bir 5-6 sene daha çalışırlar ev kirasının getirisi masraflara gitse 2.evi alırlar 35 yaşlarında (aile yardımı vs de hesaba katılmamıştır) ortalama evlerin kirası 20 sene geri dönüşlü hesaplansa (ki bu oran normalda ortalama 15-17"dir bölgeye göre değişir) iki ev ortalama 4000-4500 lira getirir 35 yaşlarında bir çocuk sahibi olurlar +5+5 10 bin lira da aldıkları 15 bin liraya yakın paranın 10 bin liraya yakınını yeseler yine 300 bin lira para eder + 2 sene sonra yine bu süre zarfında bir çocuk daha olur 3.evi alırlar yaş 42 gelir 6500-7000 kira + 10.000 maaş bi 6-7 sene sonra yaş 50 olur 4.ev gelir kira 8500-9000 lira olur 5 sene sonra 55 olur yaş 5.ev 11.000 lira kira oldu maaşı yemeye devam yaş 60 olur emekli olurlar çocuklar artık büyüdü masraflar azaldı 6.ev de alındı gelir 11.000 + 2.000 liraya düştü 13.000 lira kira geliri olur 5 sene sonra emekli olurlar ortalama maaşlarının yarısını alsalar 2500 lira + 2500 lira da oradan gelir yaş olur 65 gelir 18.000 lira ve güzel bir hayat istenilirse evlerin bir iki eksiği olur ama daha lüx bir yaşam yaşanmış olur ya da birin eksiltip güzel bir araba + yazlığa sayabilirsiniz.

• Daha sonra bu çocuklar da 2 çocuk sahibi olup anne ve babalarının yaptıklarını yapsalar toplam mal varlıkları 1.5 katına çıkar böyle böyle bir kaç kuşak sonra stabil bir şekilde ilerlerse varlıklı bir aile konumuna erişirler hiç ticarete atılmadan ve riskli işler yapmayıp ortalama bir diploma sahibi olup ortalama bir maaş ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akmina34

Daha sonra bu çocuklar da 2 çocuk sahibi olup anne ve babalarının yaptıklarını yapsalar toplam mal varlıkları 1.5 katına çıkar böyle böyle bir kaç kuşak sonra stabil bir şekilde ilerlerse varlıklı bir aile konumuna erişirler hiç ticarete atılmadan ve riskli işler yapmayıp ortalama bir diploma sahibi olup ortalama bir maaş ile.

Hocam seni antinatalizme davet ediyorum amma kastin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.