Şimdi Ara

Dini Kitap Arayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
4
Favori
8.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun Aleyküm arkadaşlar.Okuduğum 15-20 tane dini kitap var.Kitap okumya başlayalı 2 ay oldu.Ondan önce hiç kitap okumazdım nerdeyse.Ama okumaya başladıktan sonra,kitap okumanın zevkine vardım hele ki dini kitap olunca ayrı bir huzur veriyor insana.Sipariş ettiğim 8 kitap ve hediye edilen 4 kitabım daha var.Onları da okurum ve beğenirsem sizlerle paylaşırım.Benim okuyup da beğendiğim kitaplar;
    1-)Hz.Peygamberin(S.A.V.) Kulluk Hayatı(Seyda Muhammed Konyevi):
     Dini Kitap Arayanlar
    Okuduğum kitaplar arasında en güzeli diyebilirim.Dini kitaplar okumaya ilk bu kitapla başladım.Namaza başlamama,Allah'a ve Peygamberine daha çok aşkla bağlanmama neden olan kitap diyebilirim.Tek baskı yapmışlar.Bende bir arkadaşımdan bulmuştum ama bence daha fazla baskı yapılması ve insanlara daha çok okutulması özellikle de dinine bağlı olan insanların okumasını tavsiye ettiğim bir kitap.Satışı bitti sanırım.Bir kez daha basılsa satın alıp rafıma hemen koyarım.
    2-)Alla De Ötesini Bırak(Uğur Koşar):
     Dini Kitap Arayanlar
    Bu kitabı bilmeyeniniz yoktur.Okumamış olsanız bile en azından birinde görmüş veya duymuşunuzudur mutlaka.Ama okumamışsanız hiç vakit kaybetmeden okuyun derim.Gündelik hayatımızda ister küçük ister büyük olaylarda nasıl davranmamız gerektiği.İlahi aşk ile büyük olan olayların nasıl küçücük bir olay haline geldiği bu kadar güzel anlatılamazdı yani.Dünyevilik çoğu şeyi bir kenara bırakmamızı sağlayan harika bir kitap.Kitap anlatımıyla,isminin hakkını gerçekten veriyor.ALLAH de ötesini bırak...
    3-)4 Büyük Halifenin Hayatı(Ali Haydar Haksal):
     Dini Kitap Arayanlar
     Dini Kitap Arayanlar
     Dini Kitap Arayanlar
     Dini Kitap Arayanlar
    Sırayla en beğendiklerim,Hz.Ebubekir-Hz.Osman-Hz.Ömer-Hz.Ali.Ama bu seriden illa birini alacaksanız tabiki de Hz.Ebubekir.Zaten Hz.Peygamberimiz(S.A.V.)'inde en sevdiği dostu,yol arkadaşı,Sıddık'ı Hz.Ebubekir'dir.Nasıl sevilmez ve okunmaz ki?
    4-)Peygamber Efendimiz(S.A.V.)'in Hayatı(Rahime Kaya):
    Kitap çok güzel.Peygamberimizi hikaye tarzında çok güzel anlatıyor.Fazla detaya girmemiş tabi.Ama şimdi yeni bir kitap aldım onu okuyacağım İnşAllah.O kitabı okuduktan sonra size bilgi veririm.Yeni aldığım kitap da Salih Suruç'un,Timaş yayınlı baskısı.Yaklaşık 1000 sayfa.
    Sizlerinde okuyup da beğendiğiniz dini kitaplar varsa paylaşın lütfen
    Allah'a emanet olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_CEO_- -- 14 Ağustos 2016; 22:41:33 >

• Karışık beğendiğim bir çok kitabı yazayım.

Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler - Rasim Özdenören
    Hadis-Sünnet Üzerine Tartışmalar ve Değerlendirmeler - Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan
    Müslüman Kimliği & Buhari'nin Kitap Ve Sünnet'e Bağlılık Bölümü Çerçevesinde - Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan
    İslam Düşüncesi - Prof. Dr. Din Muhammed
    Hikemiyat - Ebubekir Sifil
    Sana Din'den Sorarlar-1 - Ebubekir Sifil
    Dil Belası - İmam Gazali
    Kalplerin Keşfi / Mukaşefetü'l Kulüp - İmam Gazali
    Hidayetin Başlangıcı - İmam Gazali
    El-Münkız Mine'd-Dalal & Dalaletten Hidayete - İmam Gazali
    İslamofobi Endüstrisi - Nathan Lean
    Esselam - Necip Fazıl Kısakürek
    Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu - Necip Fazıl Kısakürek
    İman ve Aksiyon - Necip Fazıl Kısakürek
    Tenbihü'l Gafilin Ebu'l-leys'den Sohbetler - Ebü'l Leys Semerkandi
    Mezhep Meselesi ve Fıkhi İhtilaflar - Ebu'l-Feth el-Beyanuni
    Sünnetin Değeri ve Bağlayıcılığı - Muhammed Taki Osmani
    Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış - Prof. Dr. Orhan Çeker

Bunlar arasında özellikle önereceğim kitaplar da şunlar olurdu:

İman ve Aksiyon - Necip Fazıl Kısakürek
    Sünnetin Değeri ve Bağlayıcılığı - Muhammed Taki Osmani
    El-Münkız Mine'd-Dalal & Dalaletten Hidayete - İmam Gazali
    Hikemiyat - Ebubekir Sifil

Kitap bölümünde böyle bir konu güzel oldu, inşallah güncel tutabiliriz. Okuduğumuz kitapları yorumlarımızla birlikte güncel bir şekilde paylaşırsak güzel bir dini kitap tavsiyesi konusu oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamkat -- 15 Ağustos 2016; 13:33:23 >

• Tasavvuf alanında okumayı düşünen arkadaşlar varsa
    Tavsiyelerim
    Abdulkadir geylani hz lerinin
    el fethur rabbani
    Sırrül esrar
    Fütuhul gayb eserleri

Eşrefoğlu rumi
    Müzekkin nufüs..

Diğer islami deneme eleştiri ve yorum kitapları
    Ömer faruk dönmez
    Hamza
    Bir kitap bir balta
    Bir yobazın günlüğü
    Ölü bir yazarın anlattıkları
    Dervişan

Fıkıh üzerine
    Gazali
    İhya u ulumiddin
    Kimya ı saadet

İmam ı azam
    Fıkhı ekber

Hadis
    İmam nevevi riyazüs salihin
    Sahih buhari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: premiumbeyin

Tasavvuf alanında okumayı düşünen arkadaşlar varsa
    Tavsiyelerim
    el fethur rabbani
    Sırrül esrar
    Fütuhul gayb eserleri

Eşrefoğlu rumi
    Müzekkin nufüs..

Ömer faruk dönmez
    Hamza
    Bir kitap bir balta
    Bir yobazın günlüğü
    Dervişan

Fıkıh üzerine
    Gazali
    İhya u ulumiddin
    Kimya ı saadet

İmam ı azam
    Fıkhı ekber

Hadis
    Sahih buhari

yukardakiler çöp

arkadaşın kitapları okuyan alim olur

hatta cübbeli bunları okumuş sanırım

cübbelinin sırayı almış galiba

ama hepsi 10 numara

geylani hariç hepsi asrın alimi

• quote:

Orijinalden alıntı: errorman_cem

quote:

Orijinalden alıntı: premiumbeyin

Tasavvuf alanında okumayı düşünen arkadaşlar varsa
    Tavsiyelerim
    el fethur rabbani
    Sırrül esrar
    Fütuhul gayb eserleri

Eşrefoğlu rumi
    Müzekkin nufüs..

Ömer faruk dönmez
    Hamza
    Bir kitap bir balta
    Bir yobazın günlüğü
    Dervişan

Fıkıh üzerine
    Gazali
    İhya u ulumiddin
    Kimya ı saadet

İmam ı azam
    Fıkhı ekber

Hadis
    Sahih buhari

yukardakiler çöp

arkadaşın kitapları okuyan alim olur

hatta cübbeli bunları okumuş sanırım

cübbelinin sırayı almış galiba

ama hepsi 10 numara

geylani hariç hepsi asrın alimi

Bizim bir iddiamız yok..
    İsteyen istediği kitapları okuyabilir..
    Okuduklarımızdan aklımıza gelenler bunlar..
    Sizin varsa tavsiyeleriniz yazın
    Yoksa da konuyu sabote etmenin lüzumu ne

• İnşAllah güncel olur dediğiniz gibi ve ayrıca dediğiniz kitapların isinlerini baya duydum ve onları da okumayı çok istiyorum.İnşAllah onları da okumak nasip olur :)

• premiumbeyin kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bunları okuduysanız bizim yorum yapmamız komik olur
    İhya bile 10 cild
    Maşallah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mitoloji için kitap önerisi?
    11 yıl önce açıldı
    Türk Tarihi Kitap Önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: errorman_cem

Hocam siz bunları okuduysanız bizim yorum yapmamız komik olur
    İhya bile 10 cild
    Maşallah

E kitap ve yazılı basın olarak okuduğum eserler çok fazla bunun yanı sıra tefsir hadis dersleride alıyorum ama uygulamayınca ilmin hükmü kalmıyor..
    O yüzden çok ilerleyemiyorum..

Burada bazı yazdığım kitapların tek amacı ilim öğrenmekten ziyade ufuk açıcı islama başka perspektiflerden bakabileceğimiz kitaplar diye düşünüyorum..

• Kuran araştırmaları grubu'nun 3 kitabının da oku, internette pdf olarak bulunuyorlar zaten.

• Tam İlmihal - Huseyın hılmı Isık

Mektubat - Imam-ı Rabbani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadis fıkıh ve tefsir okumai istiyorum.Hangisinden başlaman gerek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -_CEO_-

Hadis fıkıh ve tefsir okumai istiyorum.Hangisinden başlaman gerek?
    -edit-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireSwords -- 21 Ağustos 2016; 19:55:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scania_TR

Hadis fıkıh ve tefsir okumai istiyorum.Hangisinden başlaman gerek?

Bence önce Hadis İlmi hakkında bilgi sahibi olmak için "Hadis Usulü (Şekil Ve Örneklerle) - Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan" kitabını okumanın çok faydası olur. Ondan sonra da bir hadis kitabına başlarsın. İlk olarak genelde İmam Nevevi'nin "Riyazü's Salihin"inden okunuyor genelde. Ama onun da bir çok tercemesi ve şerhi var, hangisinin kaliteli olduğunu araştırmak lazım. Onun dışında -okumadım ama araştırıp listeme almıştım- şu kitaba bakabilirsiniz: İmam İbni Recep el-Hanbeli'nin "Hadislerle İlim ve Hikmet 1-2-3"; Semerkand Yayınlarından basılmış bir kitap üçlemesi. Semerkand Yayınları'ndan hiç pişman olmadığımı söyleyebilirim. Gerçekten dini yayınlar açısından çok kaliteli bir yayınevi.
    Fıkıh ve Tefsir'in kaynağı hadis olduğu için hadis kitaplarıyla başlamak bence en doğru olanı.

• İlk başta fıkıhtan başlamayı düşünüyordum ama siz bu açıklamayı yaptıktan sonra aklıma hadis daha çok aklıma yattı.Bende bu kitaplar konusunda çok araştırma yaptım ve herkes gerçekten de Riyazü's Salihin kitabını öneriyor.O önerdiğiniz kitabı da görmüştüm ve gerçekten de semerkand yayınlarından hiçbir zaman şikayetçi olmadım bütün kitaplarını huzurla ve hevesle okudum.Ama hadis olsun fıkıh olsun tefsir olsun hepsini en az 3-4 gün araştırdım ve ilk olarak bunu Hadis Usulü ve daha sonrada da İmam Nevevi'nin 8 ciltlik Riyazü's Salihin kitabını çok öneriyorlar.

• quote:

İlk başta fıkıhtan başlamayı düşünüyordum ama siz bu açıklamayı yaptıktan sonra aklıma hadis daha çok aklıma yattı.Bende bu kitaplar konusunda çok araştırma yaptım ve herkes gerçekten de Riyazü's Salihin kitabını öneriyor.O önerdiğiniz kitabı da görmüştüm ve gerçekten de semerkand yayınlarından hiçbir zaman şikayetçi olmadım bütün kitaplarını huzurla ve hevesle okudum.Ama hadis olsun fıkıh olsun tefsir olsun hepsini en az 3-4 gün araştırdım ve ilk olarak bunu Hadis Usulü ve daha sonrada da İmam Nevevi'nin 8 ciltlik Riyazü's Salihin kitabını çok öneriyorlar.

Riyazü's Salihin'in Erkam yayınlarından çıkarılan 8 ciltlik şerhini ben de araştırdım, övülüyor baya, zaten İsmail Lütfi Çakan Hoca ile Yaşar Kandemir Hoca da şerhi yapanlar arasında. Ama kitap ayrı ayrı ciltler halinde satılmıyor. Yani sadece birinci cildini almak istiyorsanız öyle bir ihtimal yok maalesef. Öyle olunca da 200 tl'ye yakın bir meblağ ödeyerek 8 cildi birden almaya cesaret de edemediğim için okuyamıyorum. Ondan dolayı ilk olarak "Hadislerle İlim ve Hikmet" üçlüsünü okumayı düşünüyorum. Şuan bi yandan küçük boyutlu kitaplar okurken arada sırada az buz okuya okuya Yaşar Kandemir Hocanın Şifa-i Şerif Şerhini okuyorum. O da çok kaliteli bir eser olmuş.

• Aynen biraz pahalı ama telefondur bilgisayrdır yada ev eşyası yerine bunları alıyorum.İlim maldan daha önemlidir bana göre.Bu zamana kadar da 200 TL civarında bir set almadım tabi ama almayı düşünüyorum bu seti

• quote:

Aynen biraz pahalı ama telefondur bilgisayrdır yada ev eşyası yerine bunları alıyorum.İlim maldan daha önemlidir bana göre.Bu zamana kadar da 200 TL civarında bir set almadım tabi ama almayı düşünüyorum bu seti

Ben de aslında kitaba harcadığım paraya acımam. O kadar saçma yerlere o kadar para gidiyor ki dediğiniz gibi. Benim çekingem de biraz şundan dolayı;
    Kitabı alırım ama ilk cildinde sıkılırım da gerisini okumak istemezsem . Sadece ilk cildini bile ayrı satsalar da keşke set hakkında fikir edinebilsek diye düşünüyorum doğrusu.

Siz alırsanız okumaya başladığınızda yorumlarınızı beklerim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamkat -- 22 Ağustos 2016; 0:49:09 >

• Belirttiğim konuda fazla kitap okumadım, göz gezdirmişlişim vardır sadece.

Konusu din olan romanlar sadece bu belirttikleriniz. Tv de program yapıp milyonu götüren uydurma hikaye anlatan vatandaşın benzeri içeriğe sahip kitaplar. Bunlarla okuyarak din ile bilgi edinemezsiniz. Çoğunluğu uydurma hikayeler, uydurma hadislerle yanlış bir şeye inanırsınız. Tercih okurun tabi.

Gerçeği öğrenmek istiyorsanız Yaşar Nuri Öztürk'ün kitaplarını okuyun.
    Çok sene önce bir kısmını okuduğum "Tanrı ile sohbet" kitabı da enteresandır..
    Kitaplığımda bulunan, henüz okuma fırsatım olmayan "dinler tarihi" kitabıda çok bilinen bir kitaptır.

• Bu aralar okuma fırsatım yok hocam.Baya bi zamanda olmayacak ancak seneyeki yaz okuyabilirim.Elimdeki bazi kitaplar var onları da bitirmem gerekiyor daha :)

• nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Dediğinizde haklısınız.Din bu kitaplarlaa fazla öğrenilmese de bu kitaplar sayesinde daha çok manevi duygu oluşturmak içindir.Hikayenin amacıda budur zaten :) Yoksa din dediğiniz gibi bu kitaplarla fazla öğrenilemez.Ama benim tercihim ilk olarak manevi duyguları kabartmak ve daha sonra dini daha ayrıntılı öğrenmek(Tefsir,Fıkıh,Hadis vs.).Bide şöyle bişi var.Allah'a yakınlaşmtıran ve O'nu daha çok sevmeyi sağlıyor bir kitap ozaman okumakta sorun yoktur bence.Bu okuduğum kitaplar olsun ve buna benzer kitaplar olsun Allah'a yakınlaştıran ve namaz kılip zikir etmemi sağlayan kitaplardır Allah'a Şükür.Dinimizi daha detaylı öğrenmek istersek bu kitaplarla öğrenilmez dediğiniz gibi :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.