Şimdi Ara

Dine İnanmayanlar Tesadüfe mi İnanıyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
1
Favori
8.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mirror of Deception kullanıcısına yanıt
    Ben bilimi ilah kabul etmiyorum, dolayısı ile bilimin her önüme sunduğunu kabul etmem ve etmek zorunda değilim.
    Ama sen etmek zorundasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dediklerinin hepsini sağlayan güç ne?
    Araba var diyorsun, yol var diyorsun bu yoldan araba bir yere gidiyor diyorusn.
    Tamam da araba nasıl var, yol nasıl var, bu yoldan hangi güçle gidiyor? Bunu kim sağlıyor?
    Fiilleri anlatıyorsun ama ortada fail yok sana göre

• Tanrı vardır.
    Kaynak:Allahkesinvar1

Şaka bir yana,konuyu açan kişi güzel bir araştırma yapmış. Yalnız, savunma olarak bilimi değil,aklına daha yakın gelenleri aktarmış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BigCLawRex B kullanıcısına yanıt
    Şakirt videoları izleyerek mi bu cümleleri öğrendin?

Bilimin sunduğu verileri işine göre kullanıp işine göre burada kimse iyi niyet aramaz. Sana hayatta bu çelişkilerle başarılar.

• Şimdi evrimci arkadaşlar saldırmaya başlayacak ama.Hiçbirşeyin kendi kendine ''zamanla'' oluşacağına inanmak bir yaratıcıya inanmak kadar aynı etkiye sahiptir.Hiçbirşeyin yoktan var olamaz.Bence evrende hem yaradılış hemde evrim var illa 1sini seçmek zorundamıyız? Fb Gs atışması gibi şu 2 düşünce sürekli tartışma.
  • Uzmanlik alaniniz nedir @prf23 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 25 Şubat 2020; 20:15:10 >
  • Mirror of Deception kullanıcısına yanıt
    İnsanların bilim adı altında yaptığı, yapımcıların sübliminal mesajlar ile inançsızlığı empoze ettiği belgesel kanallarından bu sonuçları çıkarttım.

Seninde görmen dileği ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigCLawRex -- 25 Şubat 2020; 20:14:44 >
  • genç muallim G kullanıcısına yanıt
    Söyle anlatayım. Sizinle bizim farkımız şu.
    Siz bir mıknatıs gördüğünüz zaman, vay be bu bir mucize olmalı. Arada hiçbir şey yokken nasıl çekiyor birbirini diyorsunuz.
    Biz ise bunun elektromanyetik alan sebebiyle tamamen doğal yollarla oluştuğunu biliyoruz.
    Aradaki fark şu.
    Siz herşeyi bilgisizliğin sebebiyle mucizeye bağlıyorsunuz. Çünkü bilmeyen adam uydurur.

Doğadaki fizik ve kimya olayları maddenin özelliği ile ilgilidir.
    Maddenin davranışını bilim adamları İnceler ve formüle eder. Kanun dediğimiz her şey doğanın davranış şeklidir. O kadar.

Maddenin davranışı farkli olsaydı bambaska bir evren olurdu karşımızda. Kanunlar farklı olurdu.
    Ve siz yine her şeyi mucizeye baglardiniz.
    Eğer canlılık olmasaydı siz de olmazdiniz. Bu soruyu da soramazdiniz.

Sizin var olduğunuz her evren tipinde siz yine var olduğunuz için yine her şeyi tanrıya baglardiniz.
    Olmadığınız ihtimallerde ise zaten yoksunuz.
    Işte sizin düşünce sisteminiz bu yüzden bozuk
    Ben varsam tanrı var ben yoksam tanrı yok kafası.
    Bu kafayla mucadele etmek çok zor.
    Bu sebeplerle ben tanrı var veya yok meselesine değil,
    Dinlere bakarım.
    Dinlere bakinca da en azından şunu kesin söyleyebilirim. Tanrı var mı yok mu bilmem ama dinlerin hepsi yalan.

• Çok basit iki soru
    1- hayat yoktan varolabilir mi?
    Dine inananlar bunun mümkün olmadığını Tanrı’nın herşeyi yarattığını belirtmektedir
    2- o zaman Tanrı’yı kim yaratmıştır?
    Dine İnananlar Tanrı’nın baştan varolduğunu herşeyi onun yarattığını belirtmektedir
    Burada bir sorun var ....
    Birşey yoktan varolabiliyorsa insan da yoktan varolabilir
    Varolmayorsa Tanrı’yı kim yaratmıştır?

Ondan şu gerçeği kabullenmek gerekir ... birşey tesadüfen yoktan varolabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: BigCLawRex

Paralel evrenler kuramına göre senin, benim birer kopyamız fizik kurallarının tamamen farklı olduğu bir evrende var olabilir. Her halta bilimsel hede, hödö diye yaklaşmaya çalışmayın.
    Bilim çok yanılır, yanıldığı yanlışlar sonucunda doğruları bulur, bulmaya çalışır.
    Sizinle aramızdaki fark tamda bu.
  • abi şu tesadüfen oluşmadık safsatalarını artık bıraksanız diyorum. ozaman allah nasıl tesadüfen oluştu bu mantığa görede allahın bir yaratıcısı olmak zorunda. herkesde aynı mantık var bu kadar mükemmel canlılar tesadüfen olamaz ulan allah nasıl oldu o zaman. alalh için düşündüklerinizi evren için düşünün. evren yaratılmamıştır. herşeyin başı evrendir. şimdi bunu dincilere sorunca gerizekalı taklidi yapıp hemen; allah yaratılmamıştır tektir o hep vardı gibi gerizekalıca şeyler söylüyorlar. ama ne hikmetse aynısını evren ve canlılar için düşünemiyorlar !

edit: çok şükür biri daha aynı soruyu sormuş. yeni farkediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 25 Şubat 2020; 20:24:25 >
  • Hatior kullanıcısına yanıt
    Evet bencede. İnananlar buna Mahşer günü der.
    İnanmayanlar "omo farklu övrönlerde gopyalarumuz olabilüü" derler.

• BigCLawRex B kullanıcısına yanıt
    mo momo momo
  • Proteinin kendiliğinden oluşamayacağını ancak allah gibi olağanüstü bişeyin kendiliğinden oluşabileceğini düşünmek biraz abes doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Hocam hep bilim adamı örneği vermeye çalışıyorsun ama bilim adamlarının çok büyük bir kısmı bir dine inanmıyor şimdi senin mantığına göre direk bilim adamlarına bakıp İslam'a inanmamamız gerekiyor. Ben neden genel oranı değil de senin attığın 3-5 örneği dikkate alayımki?
    Bu bilgi yanlış, kulaktan dolmadır. Birkaç gün içerisinde bunun konusunu açmak istiyorum Allah izin verirse.
  • Hatior kullanıcısına yanıt

Bunu izle sonra Araf suresi 27. Ayeti bul ve oku.

Okuma yazmayı kavradığına göre ve çocukça, ergence esprilerinide saymazsak aptal değilsin. Öğrenebilirsin.

• Aynen

İşine gelince hep vardı ...
    İşine gelince yaratıldı ...

Garip bir durum

• Mıknatısla hayatın oluşumu pek uyuşmuyor. İki örnek arasında bayağı fark var. Hem biz mıknatısın çalışma prensibini bilimsel olarak kabul ediyoruz. Ama bunun kendiliğinden olmadığını söylüyoruz. Çünkü kendiliğinden olamaz. Ama siz bu açıklamaları yaşam için yapamıyorsunuz. İnkar edebilirsiniz ama sorgulamayı tersten hiç yapmıyorsunuz.

• Vallahi ortada saçma bir kafa varsa ünkar kafasıdır. Yaratıcıyı göremeyen kafa en aciz kafadır.
    Dindarlara dersiniz ama evrim sizde put olmuş asla eleştiri yok. Ve kibirli ve hadsizsiniz. Burada inanan insanlar düzgünce yazıyor ama siz sırf inanmadığınız içğn kendinizi zeki, bilimsel, üstün görüyorsunuz. Bu gerçekten komik. Çünkü bu teselliye ihtiyacınız. Kendinizi böyle tatmin etmeniz gerekir. Yoksa bir insan evrime başka nasıl inanabilir?
    Evrime inandığı için farklı olduğunu düşünerek.

• Ula ülkedeki teist de ateist de ayrı değişik ayrı cahil. "Problem of evil (kötülük barındırmayan tanrı nasıl kötülük yaratabilir problemi)", "If there is God, why these 'laws' and not others? (fizik-ahlak vs. yasalar doğru olduğu için mi tanrı onları seçti, yoksa tanrı seçtiği için mi onlar doğru)" gibi güzel güzel tartışılacak şey varken :

"Allah varsa niye görmüyoz-Allah yok çünkü mantıksız qeqe"

"Şu kalemi bile yapan var, dünyayı yapan nasıl olmasın-Allah olmasa protein olmaz qeqe"

Şeklinde manasız, gereksiz ve eğitimsiz tartışmalara giriliyor.

Hele hiçden var olma paradoksunu yoksayan cahil ateistle, evrim-mutasyon bulgularını red eden teist hiç mi ama hiç çekilmiyor.

Delikanlı olan ateist ve delikanlı olan teist varsa köşeye sıkıştırıp kendi kanıtlarını sunsun mosmor edeyim sizi reisler.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.