Şimdi Ara

Dine İnanmayanlar Tesadüfe mi İnanıyor? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
1
Favori
8.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ölüme çare bulunursa dini inancını terk edermisin? merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 28 Şubat 2020; 15:21:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Ölüme çare bulunursa dini inancını terk edermisin? merak ettim
    Tabi ki, niye inanayım ki ölüme çare bulunsa, ölümsüzlüğü bulmayı başaran varsa bulsun, paylaşsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Ama sizin masalınızda Lokman Hekim'in ölümsüzlüğü bulduğu ve sonrasında düşürdüğü yazmakta.
    Bence Evrim kanıtlanmış mı, kanıtlanmamış mı? iyice araştırmanı tavsiye ediyorum.
    Çünkü bir teori asla ama asla Dünyanın en iyi üniversitelerinde öğretilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Tabi ki, niye inanayım ki ölüme çare bulunsa, ölümsüzlüğü bulmayı başaran varsa bulsun, paylaşsın.

Alıntıları Göster
    Hemen çalışmalara başlıyorum androidmisin diye test ettim. şimdilik şununla idare ediver -https://forum.donanimhaber.com/sinavda-olmadigimizi-kanitliyorum--141988909

• dünya ölüme tanınmış bir mühlet yeridir. ölüme denmiş ki düşün taşın. bu sana tanınmış mühlet zaman. ve sen ölüm olduğun için zaman algın yok. her bir an tek an zaten.

ölüm neden bu mühletin verildiğin anlamakla mükellef tutulmuşa benziyor.

burada ölümsüzlük meselesi yok. burada ölüm zaten ansal olarak vucut kazanmış halde kendisine tanınan bir süreyi yine ölümün lisanı olan hal üzre yani ansal bir zamanla düşünüyor.

.......................

yani ölüme mühlet veren şey zaten onun üstünde bir yerde olmalı demekteyiz.

........................

insanımsının kesinliği ölümdür. doğmaz ölmeye başlar. bu o kadar kesindir ki tanım sorunu denen hal ileri sürülür.

bu açılardan ölüme çare denen şey esasen ölüm denen şeyde gizlidir.

.........................

buna farazi günahın tevbesi de aynı günahı işleyerek yapılır tezinden yola çıkarak erişiyoruz. farazi günahı işleyen yine aynı şeyi yaparak tevbe edebiliyor ise ilahın yaratmasında bir tezat olmadığı anlaşılır. yani biri bu durumu görmüş ve görmezden gelememiş ve af denen mevkiyi de sizin amellerinizden habersiz değildik diyerek aynı koltuğa oturtmuştur.

ilah karışmaz değil aynı şeyi bu kere tevbe maksatlı yaptırır. deizm makul değil.

...........................

• Bu konuda tesadüfen oluşmanın imkansız olduğunu gösteren bilimsel bir veri bulunmaktadır.

Bundan sonrasını okumadım. Çünkü böyle bir bilimsel veri yok... Görünen evren 14 milyar yaşında iken ve çoklu verenler gibi sorunlar varken, birşeyin tesadüfen olusamayacagini bilimsel olarak açıklama iddiası kendince aslında bilimsel değildir zaten.

Evrenin tesadüfen oluşmadığı iddiası bilimsel değildir. Sadece bir varsayımdir.

Tıpkı Evrenin Tesadüfen oluştuğunu iddaa etmek gibi. Buda bilimsel bir veri değildir. İnsan zihni henüz hiçliği ve sonsuzluğu kavrayabilme yeteneğine sahip değil. Ama bu evrenin tesadüfen oluşmadığını göstermez.

İnsan binlerce yıldır açıklamasını yapamadığı şeyleri Tanrı ile doldurmuş ve bilimsel olmayan metafizik yönteme başvurmuştur. Ama Çoğu metafizik bilgi Bilim ile yıkılmıştır. Hiçbir aklı başında bilime güvenen Ateist Evrenin %100 tesadüfen oluştuğuna inanmaz. Ancak bilgisi dahilinde tesadüfen birşeyler olabilme olasılığına inanır. Ve kimi Ateist için Tesadüf tarafı terazide daha ağır taraftır.

• Evet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    en kısa zamanda gel..buralar sensiz tatsız..
  • prf23 P kullanıcısına yanıt
    Dediğin adam lamarkçı. Bu kitabı ise darwinizme karşı olarak yazmış.
    Bilmiyorsanız söyleyeyim, lamark yanıldı ve darwinin (genel olarak) haklı olduğu kanıtlandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

en kısa zamanda gel..buralar sensiz tatsız..
    Vay be

Yaşarken diğerleriyle tartışırsın ama mezarımıza selo gelirmiş
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Sen seyidi ne sandin.
    Seyod elestirir taslar sopalar ama siniri gecmeyeni silmez.

• mht gel ve mutasyon dininin misyonerleri 10 aç
  • "Bu konuda tesadüfen oluşmanın imkansız olduğunu gösteren bilimsel bir veri bulunmaktadır."

Evrenden daha kompleks ve karmaşık birşey olan kusursuz bir yaratıcının nasıl oluştuğu, nasıl var olduğu konusunda ki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    Bu konuda sorunuzun cevabı bulunuyor değerli kardeşim.
    https://forum.donanimhaber.com/temel-felsefi-soru-peki-allah-i-kim-yaratti--142366240#142366240
  • quote:

Orijinalden alıntı: prf23

https://forum.donanimhaber.com/temel-felsefi-soru-peki-allah-i-kim-yaratti--142366240#142366240
    Çok tatmin edici, teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prf23

şahsen ben ikna oldum..saatlerdir bodrumda seccadeyi arıyorum..

allah razı olsun.sayende doğru yola girdim..
  • Evinin bodrumunda arıyorsan ,lambayı yak

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Evinin bodrumunda arıyorsan ,lambayı yak
    Masallah zodion u aratmiyon ha..

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Masallah zodion u aratmiyon ha..

Alıntıları Göster
    Bugün ben nöbetçiyim

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.