Şimdi Ara

Dinamik bakabilir misiniz {sistem}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • burda neden sistem gibi dusunemeyiz fnet=m.a dan

Dinamik bakabilir misiniz {sistem}

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ve bir de neden 40 40 paylaştırdı kutlesi buyuk olana daha fazla pay düşünmez mi diye dusunmustum ama bu seferde dengeledigi icin ivme 0 olur diye dusundum

• hermeno34 kullanıcısına yanıt
    25.05 den itibaren bu konuya açıklık getirilmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=vAW-Wz9wQRY&feature=youtu.be

• A mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hermeno34

ve bir de neden 40 40 paylaştırdı kutlesi buyuk olana daha fazla pay düşünmez mi diye dusunmustum ama bu seferde dengeledigi icin ivme 0 olur diye dusundum
    Makaranın her iki tarafında kalan iplerin üzerindeki gerilme kuvvetinin 40N olmasının sebebi, bir ip üzerinde oluşan gerilimin; ipinin her noktasında eşit olmasıdır.

Makaraya kuvvet uygulandığında, sistem kuvvetin uygulandığı yönde hareket etmeye çalışacak ve eğer kuvvet makaranın iki tarafındaki yükleri kaldırmaya yetecek kadar olursa, sistem hızlanacaktır. Bu sebeple, sistem denge durumunda iken iplerde mevcut olan gerilim kuvvetinin (T) 0N olmaktadır. Sisteme kuvvet uygulandığında, sistem üzerindeki ip gerilimi uygulanan kuvvetin yarışı kadar olmaktadır yani, 80N/2=40N. Sağ ve soldaki cisimlere y-ekseninde 40N'luk ip gerilimi kuvveti etki eder. Sistemin sol tarafındaki cisime (2kg),

Fnet=ma
    ma=m(-g)+T (g'nin negatif olmasının sebebi çekim vektörünün yönünün -y-ekseninde olmasıdır. Negatif bir kuvvet, cismin çekildiğini anlatılır.)

olmak üzere çekim kuvveti ve ip gerilim kuvveti etki etmektedir.
    T=40N olduğunu biliyoruz, bunu kullanarak,

T=ma+mg
    40=2a+2*10
    40=2a+20
    20=2a => a=10 m/s/s

şeklinde soldaki cismin ivmesini buluruz. Aynı işlemleri sağdaki cisim (4kg) için de uygularsak,

Fnet=ma
    ma=m(-g)+T
    T=ma+mg
    40=4a+40
    0=4a => a=0m/s/s

şeklinde soldaki cismin ivmesini buluruz. Yani, cevap C şıkkı olur.
    Anlamadığım bir yer olursa sorabilirsin, forumda formül yazma desteği olmadığı için vektörel olarak açıklama yapamadım. Daha detaylı olarak anlatabilirim. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wttM -- 21 Ekim 2019; 0:30:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.