Şimdi Ara

Din eğitimi küçük yaştan itibaren dayatılmasaydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • "Dünyaya bakış açımızın sağlam temelleri ve derinlik veya sığlığı çocukluk yıllarında oluşur. bu görüş daha sonra özenle düzeltilir ve mükemmel hale getirilir, ama özde değişmeden kalır."
    Arthur Schopenhauer

Eğer seçtiğiniz dinin mantığa ve akla en uygun seçenek olduğunu düşünüyorsanız çocukların yaşı büyüdükçe, içinde bulunduğunuz dini inanca, akıl ve mantıklarını kullanarak ulaşabileceklerini düşünüyorsunuz anlamı çıkar. Akıl, mantık ile bulunabileceğini düşündüğünüz bu -en ideal- görüşün, çocuğunuz tarafından akıl ve mantık kullanılarak bulunmasına izin verin. Çünkü buna izin vermemek, sahip olunan şu anki görüşün akıl ve mantık ile bulunamayacağını ve dolayısı ile çocuğu yönlendirmek gerektiğini -farkında olmadan da olsa- savunmak anlamına gelir.

Bir kişi düşünelim. Bu kişiye küçük yaştan beri din eğitimi dayatılmamış olsun ve kişi bu şekilde dinsiz yetişsin. Kişi doğru ile yanlışı, soyut ile somutu kendi başına ayırt edebileceği yaşa gelse ve dinleri incelemeye başlasa acaba doğru olan dini seçer miydi veya
    HERHANGİ BİR DİNİ SEÇER MİYDİ?

İncil desen şiddet ve vahşet doruklarda, karma komik bir mitolojisi var. Bir örnek mesela;

Matta(10:34) ve Matta (10:35)

"Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç
    getirmeye geldim.

Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına
    ayrılık sokmaya geldim."

Tevrat desen tevrat zaten inanılmaz derecede acımasız ve vahşi

deu 20:10 "bir kente saldırmadan önce, kent halkına barış önerin.
    deu 20:11 barış önerinizi benimser, kapılarını size açarlarsa, kentte yaşayanların tümü sizin için angaryasına çalışacak, size hizmet edecekler.
    deu 20:12 ama barış önerinizi geri çevirir, sizinle savaşmak isterlerse, kenti kuşatın.
    deu 20:13 tanrınız rab kenti elinize teslim edince, orada yaşayan bütün erkekleri kılıçtan geçirin.
    deu 20:14 kadınları, çocukları, hayvanları ve kentteki her şeyi yağmalayabilirsiniz. tanrınız rab'bin size verdiği düşman malını kullanabilirsiniz.
    deu 20:15 yakınınızdaki uluslara ait olmayan sizden çok uzak kentlerin tümüne böyle davranacaksınız.

Kur'an'a da bi selam çakmadan olmaz şimdi En fazla Kur'an'ı bildiğim için birden fazla örnek vereceğim ama sakin olun

Nisa 4:34 (http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#4:34)

Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. Başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları dövün. Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.

Hakimlik, üstünlük, itaat, dayak?

Nisa 4:3 (http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#4:3)

Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.

Çokeşlilik? "Sahip olduğunuz cariyeler ile yetinin"? Kadını ikinci sınıf insan yaptınız yerle bir ettiniz... Fazlasıyla çağdışı

Nisa 4:11 (http://kuran.diyanet.gov.tr/Kuran.aspx#4:11)

Allah size, çocuklarınız (ın alacağı miras) hakkında, erkeğe iki dişinin payı kadarını emreder. (Çocuklar sadece) ikiden fazla kız iseler, (ölenin geriye) bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer kız bir ise (mirasın) yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığı maldan, ana babasından her birinin altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da (yalnız) ana babası ona varis oluyorsa, anasına üçte bir düşer. Eğer kardeşleri varsa anasının hissesi altıda birdir. (Bu paylaştırma, ölenin) yapacağı vasiyetten ya da borcundan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan, hangisinin size daha faydalı olduğunu bilemezsiniz. Bunlar, Allah tarafından farz kılınmıştır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Bu zaten çoğunuzun bildiği ve saçma sapan yöntemlerle, saçma sapan sayılar ekleyerek açıklamaya çalıştığı Kur'an'daki matematik hatası.

Anlatmaya çalıştığım olay, herhangi birine küçük yaştan itibaren dinleri dayatmasaydık, dinsiz olarak yetişen bu çocuğun dinleri inceleyip herhangi birini seçmesi imkansız. Yukarıda gördüğünüz kutsal kitaplardan birkaç küçük örnek verdim. Her kutsal kitaptan fazlasıyla KABUL EDİLEMEZ ayet koyabilirim de emeğime yazık. Nasıl olsa ömrü maksimum 2 günlük olan bir konu bu

Bana göre akıl sağlığı yerinde olan ve korkuları mantığının önüne geçmemiş her insan/çocuk, dinleri OBJEKTİF olarak inceleyebilirse hepsini reddedecektir. Yine de aksini iddia eden arkadaşlar olacaktır, onların savunmasını merak ediyorum. Bir kıza küçük yaşta din empoze edilmese, akıl yürütebileceği yaşta, kadının ikinci sınıf olduğu İslam'ı seçmesi mümkün müdür?

Not : Aynı konuyu Konu Dışı Özel'e de açtım da oradan pek umudum yok. Burada daha saygı duyulası kişilerin görüşlerini almayı tercih ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanların belki de %90'ının, ailesinin inandığı inanç sistemine inandığını düşünürsek; dünya çok daha güzel bir yer olurdu. çünkü kendini bilen ve mantığıyla hareket eden biri tabi ki de dogmalardan uzak kalacak ve yanmak gibi tehtidlerle beynini zincirlemeyecektir.

ve unutmayın ki, tüm dinler için dünyadaki insanların çoğunluğu cehennemliktir. hiçbiri büyük çoğunluğa sahip değil zira. hepsi en haklının kendisi olduğunu söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 14 Ekim 2013; 22:33:53 >
  • Anlattığınız durum birçok insan için geçerli olsa da, insanların bir kısmının hangi yaşta din eğitimi alırsa alsın, inanacağını düşünüyorum. Bu biraz da bakış açısı ile ilgili, çünkü en ağır din eğitimlerinden geçip de inançsızlığı seçen insanlar olduğu gibi, hiçbir din eğitimi almayıp belirli bir yaştan sonra tanıştığı dine olumlu yaklaşan insanlar da vardır.

Ancak, başta da söylediğim gibi, çoğunluk büyük ihtimalle sizin söylediğiniz sonuca ulaşacaktır. Tabii burada önemli bir etken, hiçbir şekilde herhangi bir dini kavramla etkileşime girmemesi gerekir. Aile içinde girmemiş olsa da, sosyal yaşamında karşılaşması bile o yöne kaymasına neden olabilir.
    Şimdi islam dini hiç bir hakkı olmayan kadınlara yeni haklar getirmiştir. Kadınların var olan haklarını almamıştır.
    Akıllı bir müslüman günümüz koşullarını da göz önünde bulundurur ve kadının mirastan eşit haklar alması gerektiğini bilir.
    4 kadınla evlenmek durumu da böyle. Akıllı bir müslüman artık 1 kadınla evlenmesi gerektiğini bilir.
    Dinler için en kötü şey yobazlıktır. Yobaz kişi hem dini bilmez hem de eğitimi yoktur.
    Bir çok Allah dostunu yobazlar öldürmüştür. Yobazların dinle ilgileri de yoktur. Onlar dindar olduklarını sanır ama en büyük günahkarı onlar işler.
    Şöyle düşün Allah sana din vermiş ama beraberinde akıl da vermiş. İkisini beraber kullanmak lazım.
    Malesef ülkemizde yobazlık körükleniyor. Bir takım yoz kişiler bu durumdan çıkar elde ediyor ve yaptıklarını hiç utanmadan yüce islam dinine dayandırmaya çalışıyor.
    Bu kişiler dini ve islam algısını kötüleyerek en büyük günahı işliyorlar ama umurlarında değil. Sen çıkardan bahset, gerisi hikaye.
    Dini yaşa ama dini yaşarken aklını da kullan.
    Endülüs Emeviler hem bir islam devletiydi hemde bir bilim devletiydi. Bugünün ameliyat araç ve gereçlerinin ilk versiyonkarı o dönem tasarlanmıştır. Astronomi, matematik ve felsefe de çok iyi işler yapmışlar.
    Aklını kullanırsan İslam dini insanı nerdeyse mükemmel bir insan yapar.
    Aklını kullanmazsan ve yobaz olursan hangi dinden olursan ol, kötünün tarafındasındır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

tanıdığım bazı aileler var, anne ve babaları onlara dini eğitim vermemiş ve çocuklar dinsiz.
    Bence bu iyi bir şey değil.
    Din ve eğitim yan yana yürümelidir.
    Şimdi islam dini hiç bir hakkı olmayan kadınlara yeni haklar getirmiştir. Kadınların var olan haklarını almamıştır.
    Akıllı bir müslüman günümüz koşullarını da göz önünde bulundurur ve kadının mirastan eşit haklar alması gerektiğini bilir.
    4 kadınla evlenmek durumu da böyle. Akıllı bir müslüman artık 1 kadınla evlenmesi gerektiğini bilir.
    Dinler için en kötü şey yobazlıktır. Yobaz kişi hem dini bilmez hem de eğitimi yoktur.
    Bir çok Allah dostunu yobazlar öldürmüştür. Yobazların dinle ilgileri de yoktur. Onlar dindar olduklarını sanır ama en büyük günahkarı onlar işler.
    Şöyle düşün Allah sana din vermiş ama beraberinde akıl da vermiş. İkisini beraber kullanmak lazım.
    Malesef ülkemizde yobazlık körükleniyor. Bir takım yoz kişiler bu durumdan çıkar elde ediyor ve yaptıklarını hiç utanmadan yüce islam dinine dayandırmaya çalışıyor.
    Bu kişiler dini ve islam algısını kötüleyerek en büyük günahı işliyorlar ama umurlarında değil. Sen çıkardan bahset, gerisi hikaye.
    Dini yaşa ama dini yaşarken aklını da kullan.
    Endülüs Emeviler hem bir islam devletiydi hemde bir bilim devletiydi. Bugünün ameliyat araç ve gereçlerinin ilk versiyonkarı o dönem tasarlanmıştır. Astronomi, matematik ve felsefe de çok iyi işler yapmışlar.
    Aklını kullanırsan İslam dini insanı nerdeyse mükemmel bir insan yapar.
    Aklını kullanmazsan ve yobaz olursan hangi dinden olursan ol, kötünün tarafındasındır.

Kadin haklari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neler olmazdı ki? Ama küçük yaştan dayatılmasından başka şansları yok ki dinlerin!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.