Şimdi Ara

Din Dusuncesinin Temeli Sorunlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hicbir varlik bir baska varligi sen bana inanmiyorsun diye sadistce iskencelere tabi tutmaz.

Bu kadar sacma birsey olur seni olduruyorum niye inanmadin.

Inanirsin inanmazsin kimin umrunda yani.

Kadinlara cocuklara tecavuz ediyorlar.

Masumlari katlediyorlar.

Hirsizlik dolandiricilik aclik. Binbir turlu ciddi suc varken.

Seni yakacagim neden ? Inanmadin.

Arkadas bizim inanmamiz kimin umrunda bu kadar dandik birsey yuzunden yargiya mi varilir.

Yani inan inanma kimsenin niye umrunda olsun kendi halinde yasayip gidiyorsan.

Tanri diye bir varlik var ise niye umursasin aaa bana inanmamis kalbim kirildi bunun icin seni sise gecirip kizartacagim.

Hangi saglikli zihin boyle sacma bir gerekce uzerine birsey insa edebilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin sorunun altında en büyük sebep KİBİRDİR.Evrende ki hassas ayarı görmüyorsan,kelam kozmolojik argümanı,kurandaki yüzlerce mucizeyi inkar ediyorsan ve gelen peygamberleri yalancılıkla suçluyorsan bu senin Allah'a karşı yaptığın en büyük suçtur.Sen hala Afrika'da ki çocuklar neden aç,Tanrı evreni yaratmadan önce ne yapıyordu gibi bilgisiz/saçma sorularla İslam'ı yok etmeye çalışıyorsan bu senin hatan.(İslam'da iman kişi ile Allah arasındadır ben kur'an'dan örnek vermeye çalıştım) Son olarak Allah inanan salih amel işleyenleri sonsuz cennetle müjdeliyor ve çok affedici olduğunu söylüyor.10/YÛNUS-44: Allah insanlara hiçbir haksızlık etmez ancak insanlar kendi kendilerine haksızlık ederler
  • tecavüz hırsızlık açlık... gerçekten bir cehennem.

cehennem cehennem de bizi buraya tanri ya da ilahi bir kavram mı davet etti?

ilahi kavramın bir şeyin ebeveyni olması halinde sorumlu olacağı hal ile ebeveyn olmayı beceremeyen bir dünyanın kendi ameline(konu bakımından evlat) itirazı ne şekilde aynıymış gibi okunabilir ki...
  • pek tabikide yanmalısın azab görmelisin bence .. testere-jigsaw gibi düşünüyorum !

yaşadıgın bedeni ahlaksızca kullandın verilen nice nimetleri görmezden geldin hayatın kıymetini degerini bilmedin sana hayat vereni görmezden geldin ve yolun sonuna geldin. inkar ettiğin görmezden geldiğin gerçekle yüzleş .

ister sabret ister sabretme artık evin azab yurdu .. halidine fiha ebeda

degil 1 ;; defalarca ölmeyi dile !!!

cehennemin 7 kapısından biri senin için açılacak . ve mutsuz bir hayatın olacak ne yaşayacaksın ne öleceksin ..,

Cennet ehli, cehennem ehline: "Rabbimizin bize vaad ettiğini gerçek bulduk. Siz de Rabbinizin size vaad ettiğini gerçek buldunuz mu?" diye seslenirler. Onlar da "evet" derler. Bunun üzerine aralarında bir çağırıcı şöyle seslenir: "Allah'ın laneti zalimler üzerine olsun! 7:44

ŞİRK ten büyük bir günah yoktur . ASLA AFFEDİLMEZ .

ve sen bir müşriksin ve yanacaksın bu inancını degiştirmezsen .. saat halen çalışıyor ölüm gelmeden tez geri dön tevbe et ... yoksa vay haline ...

• quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

pek tabikide yanmalısın azab görmelisin bence .. testere-jigsaw gibi düşünüyorum !

yaşadıgın bedeni ahlaksızca kullandın verilen nice nimetleri görmezden geldin hayatın kıymetini degerini bilmedin sana hayat vereni görmezden geldin ve yolun sonuna geldin. inkar ettiğin görmezden geldiğin gerçekle yüzleş .

ister sabret ister sabretme artık evin azab yurdu .. halidine fiha ebeda

degil 1 ;; defalarca ölmeyi dile !!!

cehennemin 7 kapısından biri senin için açılacak . ve mutsuz bir hayatın olacak ne yaşayacaksın ne öleceksin ..,

Cennet ehli, cehennem ehline: "Rabbimizin bize vaad ettiğini gerçek bulduk. Siz de Rabbinizin size vaad ettiğini gerçek buldunuz mu?" diye seslenirler. Onlar da "evet" derler. Bunun üzerine aralarında bir çağırıcı şöyle seslenir: "Allah'ın laneti zalimler üzerine olsun! 7:44

ŞİRK ten büyük bir günah yoktur . ASLA AFFEDİLMEZ .

ve sen bir müşriksin ve yanacaksın bu inancını degiştirmezsen .. saat halen çalışıyor ölüm gelmeden tez geri dön tevbe et ... yoksa vay haline ...

Topun üzerinde yaşadığını inanan adamlara Allah'ı anlatmaya çalışıyorsun boşver.

Kafir bir hakaret değildir.Küfür'den yani gerçeğin üzerini örtmekten gelir.

Kafir gerçeğin üzerini örten kişi demektir.

Gerçek, düz bir zemin üzerinde yaşıyoruz.Kafirlik, insanlara bir topun üzerinde yaşadığımızı inandırmaya başladı.

Mısır büyücüleri de sihirle ilüzyonla insanları kandırıyorlardı.Şimdiki halleride cgi animasyonlar, yeşil perde, para karşılığı satılmış insanlar.

Gözleri vardır görmezler derken Allah bu kelamları kur'an da boşa söylemiyor.Adama gerçek görüntü atıyorum yeryüzünün dümdüz olduğuyla ilgili, bana matematik hesabıyla geliyorlar .

Adamlara kürenin mantıksızlıklarını 1 kere olsun gerçek görüntüsü olmadığını söylüyorum, halen bilim adamına iman ediyorlar.

Farklıakıl'ı ciddiye alıp mesaj yazmayın.Ben artık onun bir STK ajanı olduğunu düşünmeye başladım.Birde gök gürültüsü var.Bunlara cevap yazdığınız sürece konuyu çarpıtıp kaçarlar, sonra yeniden başlık açarlar.

Geçende emumaster ,cadence1 aynı kişi diyordu, dünyanın düz olduğunu iddia ettik diye

Elbet ölümde yakındır kıyamette ölen kişiye daha yakındır.Merak etme farklı akıl ölüp, vakit geldiğinde kıyam edince hepsini tek tek göreceksin zaten bir yaratıcı var mı yok mu?

Aklındaki soruları sorabiliyorsan o zaman sor bakalım.

Araf 40
    "Ayetlerimizi inkar edenlere ve onlara karşı büyüklük taslayanlara göğün kapısı açılmaz ve deve iğne deliğinden geçmedikçe de cennete girmezler. Suçluları böyle cezalandırırız."

Hangi gök acep ola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 25 Kasım 2016; 20:57:32 >

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Yuce bir varlik birilerinin kendine inanmasi icin bu kadar ugrasmaz.

Yuce ve iyi bir varlik iyi ve onurlu bir yasam surmus herkesi cennete alirken kotuleri cehenneme atar.

Kendisine inanilmasi gibi insanin niyeligi ile iliskisiz bir kavram yuzunfen birine eziyet etmesi en temelde onun yuceligi veya iyiligini yikip yokedecek bir celiskidir.

Bu kadar basit.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Konuya farkli bir acidan yaklasmissiniz.

En temelde buraya bir cehennem demek mumkun degil.

Ikinci olarak mantiksal acidan birseye inanmak veya inanmamak yukarida saydigim ciddi suclarin yaninda bir hic olarak kalmasina ragmen en agir cezayi haketmesi ciddi bir celiski degildir.

Cevresine veya kendisine hicbir zarari olmamasina ragmen birinin en buyuk cezaya carptirilmasi dinin temelini adaleti yok etmiyor mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Din Meselesi..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    konuyu acarsan yazarız da sürekli silindiği için yarım ymalak kalıyor . bide şöyle bir gercek var . insan gözünün gördüğünü inkar ediyorken ne anlatabilirsin ki bu kişiye ..

güneşin hareket ettiğini görüyor güneş doğup batıyor diyor azınla yani fiili güneşe atfediyor . sonrada görmediği deneysellemediği bişeye inanıp dünya dönüyor dio bu mantığa ne anlatabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

Yuce bir varlik birilerinin kendine inanmasi icin bu kadar ugrasmaz.

Yuce ve iyi bir varlik iyi ve onurlu bir yasam surmus herkesi cennete alirken kotuleri cehenneme atar.

Kendisine inanilmasi gibi insanin niyeligi ile iliskisiz bir kavram yuzunfen birine eziyet etmesi en temelde onun yuceligi veya iyiligini yikip yokedecek bir celiskidir.

Bu kadar basit.

''Yuce bir varlik birilerinin kendine inanmasi icin bu kadar ugrasmaz.'' Allah'a insansı sıfatlar yükleme.O 'na bir denk de olmadı.(ihlas-4) Allah hiçbir şey için uğraşmaz ve ona hiçbir şeyde zor gelmez.
    ''Yuce ve iyi bir varlik iyi ve onurlu bir yasam surmus herkesi cennete alirken kotuleri cehenneme atar.'' Senin Tanrı ile empati problemin var.Sen Tanrı'ya ''şunu şu şekilde yapmalısın/o nasıl öyle oluyor bu böyle olmalıydı'' diyemezsin.Senin dediğin gibi yüce olan Tanrı'ya biz/sen neden bu şekilde emrediyor diye hesap soramayız.
    ''Kendisine inanilmasi gibi insanin niyeligi ile iliskisiz bir kavram yuzunfen birine eziyet etmesi en temelde onun yuceligi veya iyiligini yikip yokedecek bir celiskidir. '' bunu zaten ilk mesajımda yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 25 Kasım 2016; 21:40:49 >

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Ben burada din felsefesini tartismak istiyorum.

Tartismak istemiyorsaniz konuma yazmayabilirsiniz.

Eger birseyi mantiksiz buluyorsan zaten o iman olmeye mahkumdur bu nedenle bu konularin bir yere varmasi son derece onemli benim icin.

Kimseye hicbir zarari olmayan bir eylem icin en agir cezayi cekmek buna karsilik insanlarin hayatini kaydiram cocuk yecavuzleri iskenceler turlu turlu igrencligin bununla kiyas dahi kabul etmeyecek ufak cezalara carptirilmasi.

ADALET duygusunda bir deprem yarat miyor mu ?

Ki bunun cok daha kotu yerlere gitmesi mumkun ki ben su an sadece basit ornekler uzerinden yuruyorum.

• quote:

konuyu acarsan yazarız da sürekli silindiği için yarım ymalak kalıyor . bide şöyle bir gercek var . insan gözünün gördüğünü inkar ediyorken ne anlatabilirsin ki bu kişiye ..

güneşin hareket ettiğini görüyor güneş doğup batıyor diyor azınla yani fiili güneşe atfediyor . sonrada görmediği deneysellemediği bişeye inanıp dünya dönüyor dio bu mantığa ne anlatabilirsin

Valla sileceklerse hiç açmayalım.O kadar şey boşa gidiyor.Anca açılan konularda münferit olarak bahsedebiliyoruz.

Geçen sağolsunlar forumdan iki arkadaş ilgi gösterdi.Sabah olsun kaynakları atarım konuya dedim.Konu silinmiş.

Birisi leportabim'di diğer arkadaşın nick'ini unuttum.

Yani insanlar gerçekten bazıları gibi alay etmek yerine merak edip soruyorlar.Bu gerçekten güzel.

Bu flat earth mevzusunda insanların kabul edemedikleri şeyler, devletin ortak çalışma yaptıklarını kabul edememeleri birde bilim adamı putlarını kıramamaları.Gösterilen videolardan sonra çoğu kişi zaten karşı koyamayıp iyice araştırmaya başlıyor.En azından küredeki mantıksızlıkları anlayınca adamın kafasına yatıyor.

Gelelim kindarlara.Sırf tükürdüğünü yalamamak uğruna yok matematik, yok foucault'un sarkacı saçmalığı, yada flat earth'de henüz açıklama getirilememiş gök yüzü var diye inanmıyor .

Halbuki la arkadaş, kürede olan mantıksızlıkları neden düz bir zemin üzerinde olduğunu anladın mı?Anladın.E o zaman sırf gök olayları açıklanmadı diye üzerinde durduğun düz zemin tekrar küre mi oluyor

Bu olay zaten patlak verdi bizim ülkedeki insanlar katılsın veya katılmasın, amerika italya fransa polonya rusya gibi yerlerde insanlar iyice araştırmaya koyuldu.

Hatta geçenlerde bir yerde bir türkün söylediği istatistiğe denk geldim.Çok ilginçtir fransada insanların %50'si dünyanın düz olduğuna inanıyorlar dedi.

Google'dan veya youtube'dan son zamanlarda flat earth'ın aranma oranlarını kontrol edin kendiniz görün

• quote:

Ikinci olarak mantiksal acidan birseye inanmak veya inanmamak yukarida saydigim ciddi suclarin yaninda bir hic olarak kalmasina ragmen en agir cezayi haketmesi ciddi bir celiski degildir.

Cevresine veya kendisine hicbir zarari olmamasina ragmen birinin en buyuk cezaya carptirilmasi dinin temelini adaleti yok etmiyor mu ?

bu tip düşünenler cok açık bir paradoxu farketmezler .. ateizm Allah inancı üzerine inşa edilmiş bir düşüncedir ..
    la olum ! var olmayan bir Allah reddedilebilir mi yok sayılabilir mi

dolayısıyla Allaha inanmayan yoktur varlığı bir tartışma şüphe konusu degildir olmamıştır olmayacaktır .

ha sen gibiler görmezden gelmeyi yok saymayı seçer .. inanılmayan bir Allah inkar edilebilir mi

akletme melekelerinin yerle yeksan olması die boşuna denmiyor .. aha örnek !! inanman lazım ki kabul etmen lazım ki reddedesin .

madem Allah töbe haşa yok sana göre . olum ne die sürekli tanrının adaleti die zırvalıyorsun . yoksa konuşmanında bir manası yok

sürekli Allah ile harb halinde sonrada inanmıyorum dio

daha yeni 11 gün + 4 gün ban cezam bitti .. bişey dicem cok iyi lafsokuştururum üzerime yoktur . hakaret olarak görüldüğünden tutuyorum kendimi baq

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Tabi farkli yaklasimlarda da bulunabiliriz bu konuda ornegin.

Tanrinin varoldugunu soyleyip dinleri yalanlayarakta bu konuya bir cozum onerebilirsiniz.

Bu sekilde bu sorularin bir bolumunden kurtulabilirsiniz.

• FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt
    Bence de cehennem değil ancak konuya yaklaşım tarzı bana öyle dedirtti demeliyim.

Öyle bir portre çizildi ki altın çatalla kuzu yesem boğazıma dizilirdi.

Kainatın hukuku ile ALLAHU tealanın hukuku farklıdır. Küfür denen halde kişinin kainatın hukukuna aykırı davrandığı addolunur. Kainatın hukukuna riayetsizlik cezayı intaç eder.

küfür denen hal küçümsenecek bir şey değildir. ALLAHU tealanın hakkı denen hal ise insan için değil zaten. O hakkın muhattabı melek ya da evliya denen kimseler için.

küfür yani inkar denen halde kainatın size bu dünyayı şartlı olarak armağan ettiğini görürsünüz. Kafir bu dünya argumanını inkar eder. bunu kainatta bulunmayan bir hali onu geçtiğini beyanla bir ilaha öykünerek yapar ve bu öykünme esnasında aradan çekilerek kainata istiva denen surete bürünen RAB tealayı kainatla başbaşa bırakır.

ALLAHU teala çocuk ilahisi ya da tekerlemeyle anılacak bir zat-ı ecel ala değildir. bu da ayrı bir konu.

Kianatı bu zat-ı ecel ala ile başbaşa bırakıp bu karşılaşmanın asli nedeni olan kainata atfedilen bir durum var. ben taşa toprağa bakıp da cimayı öğrendim denen hal bu.

inanmayanın inanamadığı durumlardan biri de budur. buna biz kainatın sorgulanması, isteyerek veya istemeyerek gelmesi diyelim. dikkat edilirse eşya bu iftiraya sebeb olunduğu zehabıyla davranır.

insanı aşife eder. onu kabilelere anlayışlara böler ve dünya zahiren bir cehenneme döner. kainatın yaşayan bir organizma olduğunu biliyoruz. sinüs alfa beta gama veya bir sürü ışınım okunabilir şeyler yani lisanı var. ateizm arguman olarak bu kainatın parçası yani evladı hükmünde ve bana kalırsa anne denen kavrama ihanet denen süreci eşeyle yaşıyor. dünya kapalı bir sistemdir. bu sistemle eşeyli üreme oldukça tehlikeli bir durumdur. şimdi ilahi kudet var kainatın hukuku var ve bu tehlikeli durum var. sonuçlar vehamet derecesinde olabilir. konu bakımından;

kainatla olan bütünleşmeyi ayrıksı halde anarsanız otomatikman başka bir ilahı kabul edersiniz. peki bu ilah gerçekten varsa ne olur?

anne dediğiniz kavramı açıkçası niteliği bize muallak olan bir zatla bırakırsınız. ve sonradan diyn argumanını oluşturmak zorunda kalacak ateizmin!(ateizmin diynle alakasını açıklamıştım) anlayışına uygun olarak merhametli kadına kıza acıyan! rahmeti bol bir varlığı tasavvur edersiniz. aslında diyn ve ateizm diye -ki aslında aynıdır- ayrışarak bir de bakmışsınız ki birbirinin kanını döken iki varlığa dönmüşüz.

Bakınız ALLAHU tealanın rahmeti konusunda imkan sahibiyiz. ancak bilgi sahibi değiliz. zaten sorunun özü de bu. anlaşılan sert bir anlayış var ancak bu anlayış ilk elden kainatın sert mizacıdır. ALLAHU tealanın sert mizacı ise aslen insan denen varlığa değil. bu farklı bir konu.

• quote:

quote:

bu tip düşünenler cok açık bir paradoxu farketmezler .. ateizm Allah inancı üzerine inşa edilmiş bir düşüncedir ..
    la olum ! var olmayan bir Allah reddedilebilir mi yok sayılabilir mi

dolayısıyla Allaha inanmayan yoktur varlığı bir tartışma şüphe konusu degildir olmamıştır olmayacaktır .

ha sen gibiler görmezden gelmeyi yok saymayı seçer .. inanılmayan bir Allah inkar edilebilir mi

akletme melekelerinin yerle yeksan olması die boşuna denmiyor .. aha örnek !! inanman lazım ki kabul etmen lazım ki reddedesin .

madem Allah töbe haşa yok sana göre . olum ne die sürekli tanrının adaleti die zırvalıyorsun . yoksa konuşmanında bir manası yok

sürekli Allah ile harb halinde sonrada inanmıyorum dio

daha yeni 11 gün + 4 gün ban cezam bitti .. bişey dicem cok iyi lafsokuştururum üzerime yoktur . hakaret olarak görüldüğünden tutuyorum kendimi baq

Ateizm bir jesuit ve freemasonary projesidir.

İnsanlara ilüzyonlar gösterip sonsuz bir boşluğun içinde yaşadığına inandırıp bunun dini kitaplarla çeliştirip insanlara yalana inandırmaktır.Yani gerçeğin üzerini örtmektir.

Aklından Allah kavramı silinen bir insanın, en büyük dayanağı silinmiş olur.Bu insanıda istediğin gibi manipüle edip kontrol altında tutup köle edebilirsin.

Böylelikle üstün yahudi ırkı projesi tamamlanmış olur.Çünkü insanların beyinleri ilüzyonla sihirle yıkandı.Para karşılığı satılmış kişilerin söyledikleri yalanlar yüzünden.

Ateizm, agnostizm suni bir inanç biçimidir ve dünyadaki en saçma inançlardır.Tamamen varsayımlara dayalı şeylere iman ederler.Söyledikleri şeylerin hiç bir deneyselliği yoktur.Gözleriyle gördüklerini inkar ederler etiketi olan insanlara iman edenler.Kusurlu varlıklara.Açıklanamayan ve "milyar yıl geçmesi lazım" teranesine inandırıp kısacık ömürlerini mümkün olmayan şeylerin uğruna inanıp harcarlar.

Güzel taktik masonları ve jesuitleri tebrik ediyorum çok başarılı oluyorlar bu konuda.

İnsanın en büyük zayıf noktası inançtır.Adem ve havva'da iblise inandıydı ilk başta.Ağaçtan meyve yeyince melek olacaklarına inandılar.Bakın bildiler demiyorum inandılar.Kandırıldılar.İddiaya inandılar yalan bir iddia'ya.

Halbuki hak olanı onlara Allah söylemişti o ağaca yaklaşmamaları konusunda.En güvenmesi gereken varlığa inanmaları konusunda şüpheye düştüler bir anlık gaflet ile iblis'e inandılar.

Çok şükür çok geçmeden Allah'tan içten af dilediler ve affedildiler.

O yüzden insanoğlu bu zaafına yenik düşüp tanımadığı kişiler uğruna hayatını riske uğratmamalı.Heleki deneysel bir şeyler ortada yok ise.

Çok lanet bir devirdeyiz.Devir ilüzyon ve yalan devri.İnsanlar düşünmüyor sorgulamıyor.İnsanı insan yapan şeyi öldürmüşler.Düşünmeyi bitirmişler.

Tanrıya muhalefet eden adamlar, inandıkları bilim adamı putlarını sorgulamaktan acizler.Bu çok büyük bir gaflet.Ülker çikolatalı gofret

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Bir seyi inkar edebilmek icin once varligini kabul etmek gerekmez mi ?

Varligina dair bir bilginin sahibi olmayan bir canli bilmedigi algilayamayacagi anlayamayacagi iddia edilen bir varligi nasil inkar edebilir.

Bir ateistin Tanriyi inkar etmesi icin Tanrinin varligini kabul etmesi gerekir ki bu kavrami tamamen anlamsiz hale getirmiyor mu ?

Burada bu sekilde cumle kurmanin tarafli bir bakis acisini yansittigini dusunuyorum o nedenle. Ateist bir insan Tanriyi inkar etmez tanri diye birseyin olmadigini belirtir. Inkar etmesi icin varoldugunu bilmesi gerekir ki bu cok anlamsiz olur kisi o zaman ateist olmaz

Onun disinda yazdiklariniza nufuz edemiyorum malesef sanirim bu dilinizden mi yoksa benim bilgi olarak yetersiz seviyede olmamdan mi kaynaklaniyor emin degilim.

• Ayrica suc kavrami uzerinde durmak istiyorum.

Cevrenizdeki hicbirseye zarar vermediginiz bir durumdan oturu suclu sayilabilir miyiz ?

Benim burada gordugum sey su en buyuk suc olarak gorulen olgu aslinda suc bile degil ?

Bu en buyuk suc sadece bir grubun taraftar kazanmasi icin ortaya konmus bir kural gibi geliyor bana.

Ornegin gercek inancda Tanri suc olarak eziyeti zulumu kotulugu kinasaydi ama kendisiyle ilgili bir veri birakmasaydi yani inanin veya inanmayin bunun bir cezasi yok sadece kotuler cehenneme iyiler cennete gidevek deseydi asil gercek bu olmaz miydi ?

• EmuMaster kullanıcısına yanıt
    bir örnek daha vereyim .. konuyu acan elemanın nikcname i ----> farklı akıl

akıl nedir die soruyorsun mantıksız cevablar geliyor .. bir türlü öğretemiyoruz şu kelimeleri yerli yerinde anlamlı düzgün kullanın die defaatle uyarmama ragmen hala ANLAMAK İSTEMEYENLER DİNLEMEYENLER VAR .

insan kelimelerle düşünür kelam ilmi bunla alakalıdır .. kelimelerin anlamını kaydırdıgın zaman düşüncenin fikrinde zemini kayar

akıl ne somut nede soyut bişeydir uyduruk anlamsız bir kelimedir .. lisanı oluşturan kelimeler doğru ifade etmelidir

arabca bir kelimedir akl ---> birbirine bağlamak neden sonuç ilişkisi kurmak dolayısıyla sonuca ulaşmak fikir üretmek düşünmek demek .. yani bir eylem bir fiildir ..

bir eylemi fiili soyut bir nesneye dönüştürmüşler kelime olarak .. akıl diyor eliyle kafasını gösteriyor sanki akletme eyleminin oluştugu yer beyin miş gibi halbuki akleden kalp tir kadim mısır antik mısır bile bu gerceği bilirdi .

abooowww milattan öncesi mısır mı ??? kesinlikle !!!! yıl olmuş 2017 milattan sonra bir bakıyorsun akleden organ beyin olmuş

antik mısır kadar akıllıysa itiraz edecekler bir tane piramit yapsınlarda görelim hadi görelim yiyorsa yapın bahalım

bu elemanlarda komik buldugum katıla katıla güldüğüm " farkındalık yarattım " farklı bir akla sahip oldum artıkın .. herşey şüpheylen başladı .. ve aydınlandım

• FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt
    varlığını gördüğünüz bir şeyi inkar o şeyin yok oluşuna da şahit olduğunuzu gösterir.

ateizmin bildiği bir şey var. ve bu bence çok önemli. gerçek manada ilahi kavramın yaradanu tealaya ulaşması denen hali görmüş olan bir nesne varlığın yokluğa evrilmesini de görmüş addolunur.

yalnız bu husus ateizmi evliya denen makamın üstüne çıkmış bir halle anlamlı kılar. ateizm bunu kabul etmeyebilir ancak bu süreci yaşamış olmaları lazım.

anlaşılamayan kısım kısaca şu ; siz kainatın parçası iseniz kainatın parçası gibi davranmak zorundasınızdır. eğer ki bu şekilde davrnmaz iseniz kainatın varlığından başka bir varlığı ya kendinizi ya da başka bir varlığı kabul etmiş sayılırsınız.

ateizm ben ateşten yapıldım ama eşeyle ürerim dediği an iş sarpa sarıyor. zaten evrimle ateizmin bir anılmasının nedeni bu.

ateizm anne denen kavrama ihanet ediyor. ve bu ihanetin cezası varsa bunu hakediyor ancak bu cezanın ilahtan geldiğini söylüyor.

tıpkı anne babası günahkar olan iseviliğin çocuğu vaftiz ederek konuyu çarptırması gibi bir hal.

şimdi isevilik ateizm ve evrim denen bermuda şeytan üçgenini tanımlamış olduk diyelim.

ateizmin red etmediği ilah ve bu ilaha karşı önerdiği yaradılış alternatifi aslında bu şekilde okunabilir.

• quote:

Ben burada din felsefesini tartismak istiyorum.

Tartismak istemiyorsaniz konuma yazmayabilirsiniz.

Eger birseyi mantiksiz buluyorsan zaten o iman olmeye mahkumdur bu nedenle bu konularin bir yere varmasi son derece onemli benim icin.

Kimseye hicbir zarari olmayan bir eylem icin en agir cezayi cekmek buna karsilik insanlarin hayatini kaydiram cocuk yecavuzleri iskenceler turlu turlu igrencligin bununla kiyas dahi kabul etmeyecek ufak cezalara carptirilmasi.

ADALET duygusunda bir deprem yarat miyor mu ?

Ki bunun cok daha kotu yerlere gitmesi mumkun ki ben su an sadece basit ornekler uzerinden yuruyorum.

Ben yazımda hiçbir şekilde tartışmak istemiyorum diye bir şey demedim yalan atmayın.Ayrıca bahsettiğiniz konu Felsefe ve Din felsefesinden başka neyi kapsıyor ? Eğer bunları tartışmak istemiyorsanız konuyu silmeniz gerekli.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.