Arkadaşlar Windows 7 ultimate 64 bit ingilizce yükledim.Güncellemeleri yaptım sonra Türkçe dil paketi yükledim.Dil çubuğundan ben türkçeyi seçtikçe kendisi otomatik olarak ingilizceye dönüyordu.En son bkızıp bir şeyler yaptım dil çubuğu ayarlarından ondan sonra kayboldu geri de getiremiyorum.
Şimdiki durum ise programlarda "ı" "ş" gibi türkçe karakter sorunu yaşıyorum. Metin belgesinde de öyle.Tarayıcılarda ve medya oynatıcılarda altyazılarda bir problem yok.
Neti çok araştırdım çok şey uyguladım ama geri getiremedim.Hiç bir şekilde geri gelmiyor.Muhtemelen artık çalıştırdan veya kayıt defterinden bir şeyler yapmak lazım gibi geliyor.
Yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur. Nette araştırdığım kadarıyla benim gibi sorun yaşayan oldukça fazla.Bu yüzden ayrı konu olarak kalmasıdna fayda var.
klavye değişikliği yapmış olabilirsin bendede oldu... ingilizce klavye seçmiş olabilirsin..
kardeş denetim masasından -bölge ve dil e gir ordan sırasıyla -klavye ve diller -dil çubuğu na gel ''görev çubuğuna yerleşik'' seçeneğini işaretle çıkıcak
Sorun ctfmon.exe dosyasinin baslangicda etkinlesmemesinden kaynaklaniyor. Ben C:\windows\system32\ctfmon.exe dosyasinin kisa yolunu baslat\tum programlar\baslangic klasorunun icine atip, kısa yola yada ctfmon.exe ye çift tıkla dil çubuğu hemen yerleşecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: bethesna
Sorun ctfmon.exe dosyasinin baslangicda etkinlesmemesinden kaynaklaniyor. Ben C:\windows\system32\ctfmon.exe dosyasinin kisa yolunu baslat\tum programlar\baslangic klasorunun icine atip, kısa yola yada ctfmon.exe ye çift tıkla dil çubuğu hemen yerleşecektir.
Kardeşim allah razı olsun senden.
Aynen kardeşim Allah tuttuğunu altın etsin, ben de nerde bu dil çubuğu diye düşünüyordum.
merhaba söylediklerini yaptım ama hala dil secenekleri yok acaba sorun ne sence
bölge ve dil seçeneklerinden ingizlizceyi kaldır ve sadece türkçe yi ekle. sonra uygula ya tıklayınca düzelecektir.
quote:
YAPAMIYORUM
quote:
Kardeşim allah razı olsun. kaç gündür arıyordum bu mereti.
bethesna
kullanıcısına yanıt
çok sağol. Paylaşımın için.
Chidori
kullanıcısına yanıt
tesekkurler abicim
bethesna
kullanıcısına yanıt
teşekkürler kardeşim. Şak diye çözüldü sorun :)
quote:
Hocam allah razı olsun bir çift tıklamayla geliverdi dil çubuğu. Eyvallah. Benim de şu şekildeydi:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme