Şimdi Ara

<DİKKAT VİRÜS VAR> Auslogics Programında ESET virüs buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır bildiğim ve ara ara kullandığım Auslogics Registry Cleaner yazılımında Eset Smart Security Win32/Auslogics.B ve Win32/Auslogics.C koduyla "istenmeyen türden olan uygulamalar türevi" uyarısı verip karantinaya aldı.

    VirusTotal taramasına göre sonuçlarda bu uyarıyı teyit ediyor ve 13 farklı antivirüs tehdit tespit etmiş. İçlerinde Trojan uyarısı verenlerde var.
    https://www.virustotal.com/tr/file/6cb2f375ef2059f0a6934d3757e8ace4e8c3e35b74071f964927ea693d7ef56c/analysis/1490265065/

    İlginç olan ise programın üretici sitesinde "Norton Secured" resmi kullanılıp, güvenli yazılım imajı verilerek sayfa hazırlanmış. Fakat VirusTotal'in Symantec taramasında da yazılımda Trojan.Gen.2 tespit edilmiş.

    İlgili yazılım şudur:
    https://www.auslogics.com/en/software/registry-cleaner/


    <DİKKAT VİRÜS VAR> Auslogics Programında ESET virüs buldu







  • Çoğu potansiyel olarak istenmeyen yazılım olarak bulmuş. ComboFix'de de benzer bir durum var:https://www.virustotal.com/tr/file/977ba930bb6be2f08a9c44c0cd556a7c90b65b8fdda77b32de3c95bd2c5d1b71/analysis/1490156208/
    NOT: Kayıt defteri temizliği yapmak istiyorsanız CCleaner kullanın. CCleaner çok kullanışlı ve zararı olmayan bir program. Temizlik için CCleaner yeterlidir.
    CCleaner İndirme Linki:https://www.piriform.com/ccleaner



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 23 Mart 2017; 15:2:50 >




  • Auslogics kullanım olarak daha pratik olduğu için tercih ediyordum ihtiyaç halinde. Yoksa ccleaner ve benzerlerini biliyorum.

    Ayrıca ComboFix'in analizinde hiçbir antivirüs Trojan kodlaması yapmamış. Ama Auslogics'i dört antivirüs trojan olarak kodlamış. Bu çok önemli bir fark. Ve bu tespitin ikisini Sophos ve Symantec yapmış. Bu iki firmada kurumsal pazarda en çok tercih edilenlerden yani bu uyarı gözardı edilemez. İstenmeyen yazılım değil, direk Trojan versiyonu tespit etmişler.
  • Eskiden Auslogics Boostspeed kullanırdım güzel programdı. Şu anki favorilerim System Mechanic, Glary Utilities ve Wise Care 365. Bunlardan herhangi birini kullanabilirsin. Ama System Mechanic'i kullanmanı tavsiye ederim. CCleaner bilgisayarda boş yer açmaktan başka işe yaramıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejihov -- 23 Mart 2017; 17:26:16 >
  • Ejihov E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle öneriler için teşekkürler. Sizin yazdığınız ve benzeri bir çok programdan haberim var. Ücretlilerde dahil olmak üzere neredeyse tamamını geçmişte deneyimlemiştim.

    Ben konuyu sadece Auslogics programlarındaki problemi duyurmak amaçlı açtım. Bahsettiğim program yüklendikten sonra otomatik olarak Auslogics'in driver update programıda onay istemeden yüklenmişti ve Eset bunada uyarı yaptı. Yani kısacası bütün Auslogics programları şuanda potansiyel risk içeriyor durumundadır ve tüm forum üyelerine uyarımdır.
  • Windows kullanmak tehlikeli oldu aslında. Ne yükleyeceğimizi şaşırdık.
  • O dediğin program bi keresinde pcnin içine etmişti. Onun yüzünden yağ gibi kayan sistemi yeniden kurmak zorunda kaldım

    Artık virüs mü bilmem ama bişeyler var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 23 Mart 2017; 22:8:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.