Şimdi Ara

dikkat ceza var !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotograf meraklısıyım.
    Hangi fotograf sitesine girersem gireyim , kaliteli işler kalitesizler içinde kaybolduğu için bu sitelerden beklediğimi alamıyorum.
    Bilgisayarımda internetten indirdiğim kaliteli fotolar bir baktım kı 5000'i geçmiş :)
    Bir site kurayım herkes görsün istiyorum...
    Bir çoğunun üzerinde aldığım sitenin ve foto sahibinin ismi var.
    Nereye, kime ait oldukları belli olduğuna göre sitemde bunları yayınlamamın bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum.
    Nede olsa aldığım sitelerin bedava reklamını yapmış olacağım...

Sizce bu benim başımı belaya sokar mı ?

Eger eğer başım belaya girerse sizce kaç yıl yatarım :)

• 5 yıl yatarsın belki 8 yıl... belkide 3 ay.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

5 yıl yatarsın belki 8 yıl... belkide 3 ay.

:)

bunda ciddimisiniz...yoksa espriyle karışık sorum yüzünden verdiğiniz bir yanıt mı...

espriyle karışık sorulmuş bir soru olsa da ciddi bir soru...
  • sanırım bir şey olmaz.. ne de olsa fotoları çekenlerin ismini sillmeden siteye ekliyorsun.. bence bir şey olmaz..
  • İsim olsa bile kişilerden teker teker izin almalısın birisi dava açarsa yüksek miktarda tazminat alır ve en az 5 yıl hapis yersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emryrgc -- 9 Eylül 2007; 19:30:52 >
  • quote:

5 ytl hapis

• eğer o kişi sana fotoğrafımı izin almadan kullandı diye dava açarsa adını yazmış olman hiçbirşey ifade etmez.. tabiki o fotoğrafın telif hakkını kişinin almış olması gerekir bunu yapabilmesi için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: >sCoRPion<

eğer o kişi sana fotoğrafımı izin almadan kullandı diye dava açarsa adını yazmış olman hiçbirşey ifade etmez.. tabiki o fotoğrafın telif hakkını kişinin almış olması gerekir bunu yapabilmesi için..

Bence de. (+1)
  • kardeş yeni uygulanan bilişim suçlarında emek hakkı çalma da var buna 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası veriyorlar.
  • sitenin fotografı çekenin reklamını yapıyoruz... iyikik yapıyoruz bi de hapis yatcaz ne iş anlamıyorum :)

sonuçta adamın fotografının reklamını yapıyoruz...bizim aldığımız fotoların en büyüğü 640*480 bu büyüklükteki fotoları hiç bir şey için kulalanamazsınız.
    fotografçılar bu fotografların orjinallerini (büyüklerini) satıyorlar ve bundan para kazanıyorlar...fotografın küçük boyutunu sitemizde görenler almak için
    foto sahibine ulaşabilecekler..

umarım bu kanun sadece Türkiye'de böyle değildir yoksa bu da ''Türk işi olacak'' :) :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krepse -- 9 Eylül 2007; 19:35:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: krepse

sitenin fotografı çekenin reklamını yapıyoruz... iyikik yapıyoruz bi de hapis yatcaz ne iş anlamıyorum :)

sonuçta adamın fotografının reklamını yapıyoruz...bizim aldığımız fotoların en büyüğü 640*480 bu büyüklükteki fotoları hiç bir şey için kulalanamazsınız.
    fotografçılar bu fotografların orjinallerini (büyüklerini) satıyorlar ve bundan para kazanıyorlar...fotografın küçük boyutunu sitemizde görenler almak için

umarım bu kanun sadece Türkiye'de böyle değildir yoksa bu da ''Türk işi olacak'' :) :) :)

Hiç ömründe Copyright diye bir laf duymadın mı??? Bu laf telif hakkı demek. Amerikada 90 larda başladı bu yasa...

• Hiç ömründe Copyright diye bir laf duymadın mı??? Bu laf telif hakkı demek. Amerikada 90 larda başladı bu yasa...

biliyorum her yerde var keşke olmasa

hatta bu sitenin en altında bile var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krepse -- 9 Eylül 2007; 19:48:10 >
  • Senin çekenin ya da yayınlayanın ismini belirtmen bir şey ifade etmez maalesef.Çünkü bu işin sadece etik tarafı, bir de ticari yönü var.O siteye (fotoğrafları görmek için) girenlerin oluşturacağı hite göre reklam alacaksın,dolayısıyla reklam geliri olacak v.b. v.b.
    Dolayısıyla dediğini yapabileceğin telif sahibi eserler ancak şu ibareyi içerenler olabilir:
    "Kaynak gösterilmeden kullanılamaz/yayınlanamaz"....
    Bu şu demek,benim eserimi alıp kullanabilirsin ama kime ait olduğunu ve nereden aldığını yayınlamak zorundasın.
    Onun dışındakilerin telif ücretini ödemek gerekiyor.
  • quote:

sitenin fotografı çekenin reklamını yapıyoruz... iyikik yapıyoruz bi de hapis yatcaz ne iş anlamıyorum :)

Yine de telif hakkı al.
  • hiç bişey olmaz godaddyden domain al isim ve adres kısmında biraz yaratıcı şeyler yaz
    hostuda ordan alabilirsin istersen ama bloggerda kullanabilirsin
  • herkese teşekkürler sanırım bu konu açığa kavuştu...

yine de ticari açıdan da bakılsa

eğer fotograf sahipleri telif hakkı davalarından zengin olmak gibi bir niyet taşımıyorlarsa ,
    fotograflarının mümkün olduğunca çok sitede yayınlanması onların tanınması adına büyük bir fırsattır ve onlar da bence bunun farkındadırlar ,
    ödüllü bir fotograf sahibi olup da bilinmeyen bir çok fotografçı var...internet her konuda hayal ötesi bişi...
    bu nedenle bir çoğu fotolarının nette yayılmasında bir sakınca görmeyecektir (boyut faktörü önemli tabiki),

national geographic bildiğim kadarıyla fotoları konusunda çık sınırlayıcı değil..bir dünya devi gerçeği görüyor herkes görücektir ''benim ticari mantığım''
    bunu söylüyor...
  • ciddi anlamda genis kitlelere hitap edip, etmeyecegin önemli bu noktada.hukuk dersinde gorduk ordan biliyorum...eger bloq ya da burası gibi bi forumda yayınlayacaksan sorun teskil etmez.yok buyuk bir sitede galeri tarzı bir yere koyacaksan o zaman sorun olur.paylasımın hitap ettigi kitlenin buyuklugu onemli yani esas olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: penkala

ciddi anlamda genis kitlelere hitap edip, etmeyecegin önemli bu noktada.hukuk dersinde gorduk ordan biliyorum...eger bloq ya da burası gibi bi forumda yayınlayacaksan sorun teskil etmez.yok buyuk bir sitede galeri tarzı bir yere koyacaksan o zaman sorun olur.paylasımın hitap ettigi kitlenin buyuklugu onemli yani esas olarak

aslında planladığımız site bir foto sitesinin ötesinde içinde 18 bölüm barındıran ve bir çoğu nette bir olacak olan , bir portal olmayan hedeflediği kitlenin
    isteklerinin farkında olan ticari bir kaygı duymadan bu istekleri karşılamaya odaklanana Türkiye de ilk 10 arasında yer almayı hedefleyen bir site...

yani arkadaşım senin bu yazdıklarına göre Türkiye nin en böyük 10 hapisanesinden birisine girebilirim

• birşey olmaz bizim türk insanı kafaya takmaz
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: penkala

ciddi anlamda genis kitlelere hitap edip, etmeyecegin önemli bu noktada.hukuk dersinde gorduk ordan biliyorum...eger bloq ya da burası gibi bi forumda yayınlayacaksan sorun teskil etmez.yok buyuk bir sitede galeri tarzı bir yere koyacaksan o zaman sorun olur.paylasımın hitap ettigi kitlenin buyuklugu onemli yani esas olarak

Türkiye de ilk 10 arasında yer almayı hedefleyen bir site...

o zaman o is sakat basına bela alabilirsin...en iyisi bi kez daha dusun bence.madem hedef buyuk

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.