Şimdi Ara

dikey senkronizasyon nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru baslikta onu kapatinca fps artar felan diyorlar nedir bu dikey senkronizasyon, kapatinca ne farkliliklar olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dikey Senkronizasyon: Tam Kılavuz

Dikey senkronizasyon (VSync), ekranınızın yenileme hızını grafik kartınızın kare oluşturma hızına senkronize eden bir özelliktir. Ekranınızın saniyede yenilediği kez sayısı yenileme hızı olarak bilinir.

Dikey Senkronizasyon Açılmalı mı?

VSync'yi açıp açmama kararı, kişisel tercihlere ve kullanım senaryolarına bağlıdır.

• VSync Açık:
      • Ekran yırtılmasını önler.
      • Görüntü kalitesini artırır.
    • VSync Kapalı:
      • Daha yüksek kare hızlarına izin verir.
      • Daha akıcı oyun deneyimi sağlar (FPS düşüşleri olmadığı sürece).

Dikey Yenileme için Bekle Nedir?

VSync'nin "dikey yenileme için bekle" ayarı, grafik kartınızın ekranınızın bir sonraki yenileme döngüsüne kadar kare oluşturmasını beklemesine neden olur. Bu, ekran yırtılmasını önler, ancak kare hızını düşürebilir.

Dikey Senkronizasyon Nedir FPS Düşürür mü?

Evet, VSync açıkken FPS düşebilir. Bunun nedeni, grafik kartınızın ekranınızın yenileme hızına bağlı olarak kare oluşturması gerektiğidir. Ekranınızın yenileme hızı ne kadar düşükse, kare hızınız da o kadar düşük olur.

AMD Dikey Yenileme için Bekle Nedir?

AMD'nin Dikey Yenileme için Bekle ayarı, VSync'ye benzer şekilde çalışır. Ancak, ekran yırtılmasını önlerken kare hızını minimumda tutmaya yardımcı olmak için ek özellikler içerir.

Dikey Senkronizasyon vs Dikey Yenileme

Dikey senkronizasyon ve dikey yenileme bazen aynı anlama gelse de teknik olarak farklıdır. Dikey yenileme, ekranınızın yenileme hızıdır, dikey senkronizasyon ise ekranınızın yenileme hızını grafik kartınızın kare oluşturma hızına senkronize eden bir özelliktir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • VSync, FPS'nin dengelenmesi ile ilgili.

Dikey ve yatay çizgilerle görüntü verilir. Yatayın dikeyi beklemesi, böylece daha stabil bir görüntü verilmesi dikey senkronizasyon diye biliyorum.

Dikey tarama, yatay tarama tarafından beklendiği için belli bir FPS düşmesi oluyor, bu düşme de monitörden monitöre değişiyor tarama değişikliklerinden dolayı.

Edit: Amaç dikey-yatay taramayı senkronize edip titremeleri önlemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exiledFromBadmen -- 11 Kasım 2014; 19:07:55 >
  • Saniyedeki kare sayısını akıcı kılıyo diye biliyorum ama yanlış bilgi olabilir. Kapalı olduğu zaman fpsin artar ama iki karenin üst üste binme olasılığı var :D Seslerin üstüste binmesi gibi bişey değil
  • oyunun fps ini(saniye başı kare) monitörünün desteklediği kadar (muhtmeelen 60) olacak şekilde ayarlar
    evet fps arttar ama 60 tan fazlasını göremezsin dolayısıyla senin için bir fark olmaz
  • dostum bende tikleyince 60 a kitliyor fps yi ve dalgalanmayı engelliyor.kapatınca fps sınırsız oluyor ancak dalgalanma oluyor.
  • Dalgalanmayi önlüyor kapatmak saçmalık ha 60fps ha 120fps sabit kalması daha iyi

• ekran kartı al.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fan hızı ayarlama ile ilgili
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cixsedat1

ekran kartı al.

gereksiz
  • Monitörün 60hz ise açmanı öneririm böylece FPS yi 60a sabitler ve ekranda kırılmaları önler.Açmazsan 60 üzeri aldığın fps lerden dolayı monitörün bu hıza yetişemiyeceği için görüntüde üst üste binmeler olur yani kırılmalar.Buda hoş olmaz.
  • Monitorun 60hz ise kullanmalisin. Ekran kartin 60 fps nin ustunde aliyorsa ekranda tearing ( yirtilma) etkisi oluyor ve hos gorunmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarımın özellikleri iyi olmasına rağmen,dikey senkronizasyon açınca mouse kasıyor bu neden oluyor bilen var mı?
  • Bu kirilmalar ne oluyor tam anlayamadim

Monitor kac hz oldugunu bilmiyorum kullanmalisin diyen arkadaslar yani tik olmayacak ?

Dalgalanmayida tam anlayamadim

Fps normalde 35 40 arasi arada 25 e duauyor fena kasiyorda merak ettim

• ANAN

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • google.com

• quote:

Orijinalden alıntı: OmC43

google.com

Mantikli dusunememistim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.