Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (476. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İibf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    Hazırlıgı geçebilecek kapasiteye geldiysek geçmeyelim mi
    İtünün hazırlıgı zor mu ki gerekli mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gegehthtvsshas -- 21 Ağustos 2018; 20:50:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar programcılığını hangi üniversitede okudunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

Selam arkadaşlar bu aralar çok kararsızım.

Ben geçen yıl İTÜ metalürji mühendisliğine yerleştim.

Bu yıl tekrar girdim. 299.91 puan yaptım. Özelde tam burslu makine mühendisliği için puanım yeterli. Marmara Makine ile aramda 1.6 puan fark var. Marmara Metalurji içinse puanım gayet yeterli.

İtude İngilizce eğitiminde problem yaşadım. Geç başladık buna rağmen aradaki farkı kapatmak için baya çalıştım. Ancak hocamiz destek olmadı ve hazirlikta gecemedim. Ayrıca 3 ders saymalari beni şaşırttı.

Marmara makinenin gelme şansının az olduğunu düşünüyorum. Gedik Üniversitesinde makine mühendisliği okumaya sıcak bakıyorum Marmara'da da metal okuma imkanım var. İki mesleğide seviyorum ikiside alanımla örtüşüyor. Bu yüzden ciddi anlamda çıkmazdayim. Makine okusam 15 ders sayılıyor, Metalurji Max 10 ders sayıyor. Marmara çap imkanı veriyor.
    Hocam ben de gecen sene yerlestim 297 kusur yaptim,eskisehir osmangazi ee kazandim,maalesef hicbir okul turk dili,ataturk ilke ve inkilaplari,ingilizce harici ders saymiyor,hatta sirf bunun icin baska bi okula yatay gecis yapicaktim fakat sorup sorusturdum kimse ders saymiyor.

Hedefim marmara ee idi ancak heyecandan bildiklerimi yapamayinca orta bi puan aldim,sirf İstanbul'dan ayrilmamak icin seneye tekrar giricem.

İngilizce konusunda size katiliyorum,bizim okulda da dgs ile gelenlerin hemen hemen hepsi kaldi maalesef,benim ingilizcem iyiydi kolay gectim.İngilizcesi kotu olan hazirligi olan bolumlerden kacinsin diyorum ben,zaten ders de saymiyorlar 99'lu 2000'li adamlarla okumak biraz koyuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Hocam ben de gecen sene yerlestim 297 kusur yaptim,eskisehir osmangazi ee kazandim,maalesef hicbir okul turk dili,ataturk ilke ve inkilaplari,ingilizce harici ders saymiyor,hatta sirf bunun icin baska bi okula yatay gecis yapicaktim fakat sorup sorusturdum kimse ders saymiyor.

Hedefim marmara ee idi ancak heyecandan bildiklerimi yapamayinca orta bi puan aldim,sirf İstanbul'dan ayrilmamak icin seneye tekrar giricem.

İngilizce konusunda size katiliyorum,bizim okulda da dgs ile gelenlerin hemen hemen hepsi kaldi maalesef,benim ingilizcem iyiydi kolay gectim.İngilizcesi kotu olan hazirligi olan bolumlerden kacinsin diyorum ben,zaten ders de saymiyorlar 99'lu 2000'li adamlarla okumak biraz koyuyor.

Alıntıları Göster
    Osmangazide ingilizce hazırlık var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrehnbrcn1

Osmangazide ingilizce hazırlık var mı?

Alıntıları Göster
    elektrik-elektronik,makine ve bilgisayar icin var.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_fear

hocam türkçe bölümden özel ingilizce bölüme geçiş yapsam derslerimi saymıyacaklar değilmi ? bilginiz varmı türkçeden ingilizceye geçişte özel okulların durumu hakkında ?

Alıntıları Göster
    Okulun tutumuna ve bölüme göre değişir.
    Marmara Makine MYOdan Marmara Makine Müh (%100 ing) geçişte 9 tane ders sayılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gegehthtvsshas

Hazırlıgı geçebilecek kapasiteye geldiysek geçmeyelim mi
    İtünün hazırlıgı zor mu ki gerekli mi
    İtünün hazırlığı için zor veya kolay diyemem.
    Bu tamamen şans işi hocaya bağlı.

Mesela ingilizce konusunda çok iyi değilsindir. Lise yıllarından ingilizce temelin kötü kalmıştır.

Eğer bu eksiği kapatamazsan, geride kalırsan ve dersine gören hocada bizim ki gibi geri dönük şey sorduğunda " onları ben anlatmıştım ama" diyiyorsa geçmiş olsun. (Burada hocayada bişey demek istemiyorum,sınıf arkadaşlarım iyi liselerden mezun olmuşlar ve gayet güzel ingliizce temelleri vardı. Bizler tabi ki akış bozuyoduk. ancak hocanında görevi herkese öğretmek. Mesela diğer hocalar öğrencilerine öğretme derdindeydi bizim hocamız ise müfredat bu hafta bunu işle diyor yetiştirmem lazım diyip sıkış pıkış anlatıp geçiyordu.)

İngilizce düzeyin iyi ise hiç bir şekilde zorluk yaşamadan geçersin hazırlığı...

Ben yarım dönemde toplar geçerim ingilizceyi ancak 95 doğumlu olmam yeter artık bitirokulu diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Alıntıları Göster
    Yaşın kaç bilmiyorum ama ben 95liyim benden büyük (94lü) 3 arkadaşım var dgs ile geçen yıl yerleştiler.

Yaşa çokta takılma işinin iyisi olduktan sonra inan problem olmaz yaş.

Her yaş insansandan bişeyler öğreniyorsun çünkü.

aynen hocam, bizim senemizde de kasımda başlamıştık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

Yaşın kaç bilmiyorum ama ben 95liyim benden büyük (94lü) 3 arkadaşım var dgs ile geçen yıl yerleştiler.

Yaşa çokta takılma işinin iyisi olduktan sonra inan problem olmaz yaş.

Her yaş insansandan bişeyler öğreniyorsun çünkü.

Alıntıları Göster
    Ben de 95'liyim

• Phantom II kullanıcısına yanıt
    Ben 83 luyum sorun etmiyorum, yasa takilmayin arkadaslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

Ben 83 luyum sorun etmiyorum, yasa takilmayin arkadaslar.
    Öyle yapıyorum abi , yasa bakmıyorum.

Bak kucumsedigimden değil okumasam tornacı yada tasarımcı olacağım. Bu mesleklerde hayat standardımi belirli bir noktaya cikartabilirim.

Beni tek üzen husus eve ekonomik olarak katkı sağlayamamak. Elime geçen paralar benim masraflarımı zarzor karşılıyor. İş desen parti time bulamıyorum. Hep bir problem Allah hayırlısını nasip etsin demekten başka bişey de yapamıyorum. Gün doğmadan neler doğar.

Sevgili kardeşim hiç dert etme ideallerinin peşinden koş Allah izin verirse hayat uzun maraton, belki hayata iki sene geç başlarsın ama hayatının sonraki bölümlerinde rahat, huzurlu en önemlisi sevdiğin işi yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACABEYY -- 22 Ağustos 2018; 3:17:20 >
  • youngmoney kullanıcısına yanıt
    Ea 262.765 puanım var 12105 siralamam hocam

• Arkadaşlar geçen senenin bütün üniversitelerinde mesela hangi üni kaçla kapatmış taban puanların listesini en düzenli bir şekilde nasıl görebiliriz? Ösym'nin sitesinde nereden indiriyoruz bu listeyi? Buna göre tercih yapmayacak mıyız?

Bu oluyor galiba değil mi?https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/DGS/Y_MinMax02102017.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PacTyson -- 22 Ağustos 2018; 16:26:3 >
  • Tercihler ne zaman yapılıyor? O kadar baktım google'a ama bulamadım.
  • geçen sene 1 hafta itiraz süresi vermişler sanırım. bu sene de verirlerse eğer tercihler geç başlayacak. haliyle geç kaydolacaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Silverhand

Tercihler ne zaman yapılıyor? O kadar baktım google'a ama bulamadım.
    Daha YKS'nin tercih sonuçları bile açıklanmadı onlarda isyanda. Onların sonuçları açıklanmadan DGS tercihleri ile lgili haber beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 22 Ağustos 2018; 19:3:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PacTyson

Arkadaşlar geçen senenin bütün üniversitelerinde mesela hangi üni kaçla kapatmış taban puanların listesini en düzenli bir şekilde nasıl görebiliriz? Ösym'nin sitesinde nereden indiriyoruz bu listeyi? Buna göre tercih yapmayacak mıyız?

Bu oluyor galiba değil mi?https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/DGS/Y_MinMax02102017.pdf
    evet o

Ancak çıkarımları puana göre değil sıralamaya göre yapmalısın.

Mesela sen 2018 DGS'de SAY 270 puan aldın. İstediğin okul ve bölümün 2017 DGS taban puanı 270 ise sen bu verilere göre çıkarım yapamazsın. Çünkü herhangi bir ÖSYM sınavının soruları ne kadar zor olursa yani türkiye net ortalaması ne kadar düşük olursa puanlar o derece artar. Ancak artmasının ya da azalmasının önemi yok sonuçta o sınava girenlerde kendi arasında sıralanıyor bu sınava girenlerde kendi arasında sıralanıyor o sınavında 1.si var bu sınavında 1.si var. O sınavın 1.si 300 puan ile 1.olmuş olabilir bu sınavın birincisi 340 puan ile 1.olmuş olabilir fark yok ikiside sonuçta 1. olmuşlar. O halde puanlar yanıltıcı olur sıralama olarak nerdesin onu bilmek gerek.

ÖSYM'de malesef sıralama bilgisini vermiyor. Kendi imkanlarımızla erişiyoruz.

Senin yapman gereken de o verdiğin linkte hedeflediğin bölümün puanına bakmak daha sonra o puana karşılık gelen sıralamayı bulmak ve kendi 2018 DGS de yaptığın sıralama ile karşılaştırmak. Bu da tek başına çok çok keskin bir değerlendirme değildir.Önünde seninle aynı bölümde olan kaç kişi var , kontenjan arttı mı azaldı mı gibi parametreler de çok keskin hesap yapmak içimn gereklidir. Ancak bırak bu parametreleri daha sıralama bilgisi gibi basit bir parametre bile ÖSYM tarafından verilmiyor. O yüzden biraz olsun çıkarımımızı sıralamaya göre yapmaya çalışıyoruz.

Sıralama bilgisi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 22 Ağustos 2018; 19:57:44 >

• 
Sayfa: önceki 474475476477478
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.