Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (358. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu yapılan son duyuru hakkında bilginiz varmı ?
  • trabzon61_66 T kullanıcısına yanıt
    Şu yazılanı anlamıycak kadar mı ? Yau siz nasıl üni öğrincisiniz ki? Herşey ap açık yazılmış daha neyi anlamıyosunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osym aday islemlerinden dgs basvurunuzu kontrol ettiginizde egitim bilginizde artik mezun yazmali ve ortalamaniz dogru olmali arkadaslar.

• Eskiden ortalamaları MYO lar ÖSYM'ye gönderiyordu şimdi YÖKSİS ile bu otomasyona bağlandı ve zaman zaman güncellenerek sistem çalışıyor. ÖSYM de şimdi size diyorki '' Biz YÖKSİS'ten akademik ortalama bilginizi ve eğitim bilginizi çektik ancak bu güncel olmayabilir siz bunu ÖSYM AİS'ten kontrol edin eğer eksik veya yanlış bir durum varsa kendi MYO'nuzu uyarın ve MYO'nuz sisteme doğru olanı girsin.''

Mesela yaz okulu ile mezun olup ortalamanızı yükselttiyseniz bu YÖKSİS'e hemen geçmemiş olabilir.Dolayısıyla YÖKSİS'teki ortalamanız olağandan düşük olabilir bunu şu an(yani belirtilen tarihlerde) düzelttirebilirsiniz MYO'nuz aracılığı ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Akif-

Merhaba ben bu sene üniversite kazandım aynı Zamanda adalet okuyup dgs ile hukuk okumayı düşünüyorum eğer başarırsam merak ettiğim iki lisans programında aynı anda okuyabilirmiyim bilgisi olan varsa yardım etse sevinirim

Etik olarak okuman lazım neden dersen Dikey Geçiş 'ten kazanılan bölüme kayıda gidildiğinde sizden lise diploması istenmiyor Meslek Yüksek Okulu 'ndan mezun olunan diplomanı alıp kayıt işlemin gerçekleşiyor ve ÖSS 'den 4 yıllık kazanıldığı zaman ise lise diploması ile kayıdın yapılıyor bu yüzden iki ayrı lisansa kayıt yapma hakkına sahip olunuyor fakat ÖSYM sisteme özellik koydu ise aynı anda iki ayrı programa kayıt yaptıramazsınız diye bir engel çıkmaz ise bu yolu deneyin derim ve bu işi yaparken de iki ayrı ya da farklı bölümleri kazandığınız aynı üniversiteye gidip böyle bir şey oluyor mu diye bilgi alın derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Merhaba ben bu sene üniversite kazandım aynı Zamanda adalet okuyup dgs ile hukuk okumayı düşünüyorum eğer başarırsam merak ettiğim iki lisans programında aynı anda okuyabilirmiyim bilgisi olan varsa yardım etse sevinirim

Etik olarak okuman lazım neden dersen Dikey Geçiş 'ten kazanılan bölüme kayıda gidildiğinde sizden lise diploması istenmiyor Meslek Yüksek Okulu 'ndan mezun olunan diplomanı alıp kayıt işlemin gerçekleşiyor ve ÖSS 'den 4 yıllık kazanıldığı zaman ise lise diploması ile kayıdın yapılıyor bu yüzden iki ayrı lisansa kayıt yapma hakkına sahip olunuyor fakat ÖSYM sisteme özellik koydu ise aynı anda iki ayrı programa kayıt yaptıramazsınız diye bir engel çıkmaz ise bu yolu deneyin derim ve bu işi yaparken de iki ayrı ya da farklı bölümleri kazandığınız aynı üniversiteye gidip böyle bir şey oluyor mu diye bilgi alın derim..

Yahu öyle şey olur mu? 2 lisans programı aynı anda okunmaz. Bunun için ÇAP vs var. Ama lisans ve önlisans programlarını aynı anda okunulabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• truckerıs T kullanıcısına yanıt
    Dangalaklık yapma ... Bak aşağıda insan gibi verilen cevapları oku. Belki biraz utanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reid Rider

quote:

quote:

Yahu öyle şey olur mu? 2 lisans programı aynı anda okunmaz. Bunun için ÇAP vs var. Ama lisans ve önlisans programlarını aynı anda okunulabilir.

Ben İstanbul Teknik 'te kayıtlıyım ve iki yıllık diplomamı istediler lise diploması dedim almayacak mısınız diye ben ne yapayım onu da öss den belki üniversite kazanır okumak istersin dedi o yüzden bizi ilgilendirmiyor o diploma diye söylemişti zamanında.. Öğrenci işleri kesin cevabı verir olur olmaz diye..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reid Rider

quote:

quote:

Ben İstanbul Teknik 'te kayıtlıyım ve iki yıllık diplomamı istediler lise diploması dedim almayacak mısınız diye ben ne yapayım onu da öss den belki üniversite kazanır okumak istersin dedi o yüzden bizi ilgilendirmiyor o diploma diye söylemişti zamanında.. Öğrenci işleri kesin cevabı verir olur olmaz diye..

Tamam, öğrenci işlerinin dedikleri doğru. Eğer DGS ile geçtiysen 2 yıllık diplomayı isterler.

• Aynı anda iki örgün aynı dereceli okul okunabilir mi ? Açıklık getirelim.

Şimdi üstte bir arkadaş DGS kayıtlarında lise diploması istenmiyor demiş. Bu sadece birkaç okulun istemediği bir durumdur geneli DGS kayıtlarında lise diploması ister. Lise diploması aynı anda iki örgün okulun okunmaması için istenen bir belge. Tabi çok gülünç bir durum ülkenin halini gösteren. Sen bu durumun önüne lise diploması gibi bir belge ile geçmeye çalışıyosan , bunun otomasyonunu kurmuyosan gülünecek haldesindir. Tabi sonradan bunun otomasyonunun kurulduğu yönünde duyum da almıştım herneyse. Bu aynı anda iki örgün okuma olayı için dava açıldı. Hem de davayı açan DGS'li idi. Örgün fakülte okurken aynı zamanda DGS ile kazandığı bölümü de okumak isteyen birinin davası reddedildi. Dolayısıyla aynı anda iki aynı dereceli okul okunamaz.

Aynı anda ön lisans ve lisans okunabilir.
    Aynı anda lisans ve yüksek lisans yapılabilir.
    Aynı anda iki önlisans okunamaz.
    Aynı anda iki lisans okunamaz.
    Aynı anda örgün lisan ve uzaktan öğretim lisans okunabilir.
    Aynı anda iki yüksek lisans yapılabilir mi ? O mevzu karışık biraz tezli tezsiz olayı var. İsteyene açıklarım yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 11 Ağustos 2017; 22:21:7 >

• _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    Bugün aöf çağrı merkezini aradım; istanbul üni açık öğretim fakültesini okuyup aynı anda anadolu üni açık öğretim fakültesini dgs ile kazansam okuyabilirsin herhangi bi sorun olmaz dendi.
    İnanılırmı sonra mağdur olmayalım,donanımhaber'de yaptığım araştırmada daha önceleri aynı anda 2 farklı üniversitenin açıköğretimini okuyan görmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 11 Ağustos 2017; 22:15:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• radko kullanıcısına yanıt
    AÖF'leri aynı anda lisans önlisans vs. farketmez okuyabilirsin. Eskiden AÖF'lerde ikiye ayrılırdı . Kontenjanlı AÖF , Kontenjansız AÖF . Kontenjanlı AÖF ler aynı örgün gibi davranırdı her konuda. Ama şimdi onlardan kontenjansız AÖF gibi oldu.
  • Merak eden arkadaşlar için birkaç konuda bilgilendirici yazılar paylaşmıştım okuyabilirsiniz.

DGS Kayıt Süreci
    http://forum.dikeygecis.org/threads/dgs-kay%C4%B1t-s%C3%BCreci.29569/

Hangi üniversite kaçıncı sınıftan başlatır ?
    http://forum.dikeygecis.org/threads/hangi-%C3%9Cniversite-ka%C3%A7%C4%B1nc%C4%B1-s%C4%B1n%C4%B1ftan-ba%C5%9Flat%C4%B1r.28493/

• Geçen sene dgs ile aöf yerleşenler kayıtta neler verdi bilgilendirirmisiniz? Bi arkadaş fotoğraf ve geçici mezuniyet belgesi yetti dedi diğerlerini edevlet sisteminden mi ne görüyolarmış?

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Geçen sene dgs ile aöf yerleşenler kayıtta neler verdi bilgilendirirmisiniz? Bi arkadaş fotoğraf ve geçici mezuniyet belgesi yetti dedi diğerlerini edevlet sisteminden mi ne görüyolarmış?

Onlarda yoksisden cekiyordu galiba orda gorunenlerden ekstra birsey istemiyorlar.2. Uni kaydi yaparkende ayni duurm oldu yanimda goturmustum ama gerek olmadi.netten kayit yaparken zaten neleri goturcegimizi soyluyordu sistem.haberlesiriz yine burdan.

Sende direksiyonu aofye kirdin galiba :)

• CeSiN kullanıcısına yanıt
    Mecbur işgüç başlıcam gidip dışarda okumaya harcıcak para ve vaktim yok artık,bu devirdi huku,tıp,müh gibi bölümler hariç ülkemizde kağıt parçasından ibaret olduğuna inanıyorum geçen açıklanan ösys yerleştirme sonuçlarıda bunu daha net gösterdi bana.
    Bu arada ösys tercih sonuçlarına bakarsanız ön lisans bölümlerin genilinin %40 boş kaldı tarihde ilk yani bir çok okul ve bölümler bu dönem açılmıycak kapancak sonuçta 15 kişi bulmayan bölümlere yök açmıyor,benim mezun olduğuö okulun bölümnü bile 3 kişi tercih etmiş 50 kişilik kontejan varken

• Aynen oyle valla buyuk unilerde okumadiktan sonra diploma arac bile olmaya yetmiyor bazen.universite mezunu issiz tonla adam var disarda cunku.

Hayirlisi olsun diyelim.

• Dgs ile aöfe kayıtta geçen sene istenilen belgeler yazısını buldum anadolu üni aöf sayfasında
    Anladığım yöksiste diplomamız mevcutsa,e devlet'de askerlik tecilin mevcutsa bu belgelere ihtiyaç yokmuş

• Aynen bunlar klasik evraklar demek.ekstra birseyle ugrasmaya gerek kalmiyordu.tek cekincem buroya gittigimizde sira olacak kacarimiz yok :) o gun izin alirim herhalde.

• CeSiN kullanıcısına yanıt
    Benim mezuniyet ve tecil hepsi e devlette görünüyor allahtan onlarla uğraşmaya gerek yok,tek dert sıra olsun.

• 
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.