Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ek olarak çıkmış sorulara bakmanızı tavsiye ederim. Sınava 1 ay kala normal sınav oluyormuş gibi al soruları çöz. Çok faydası olacaktır. Dersanelerin denemelerinden daha kolaydır ve moral açısından birebir ;) Burdan bakabilirsiniz: DGS Çıkmış sorular
  • önlisans inşaattan inşaat mühendisliğine geçtim. bu sene mezun olucam hayırlısıyla. sistemli bir çalışma ile kazanılmaycak bir sınav değildir. ancak çoğu kişi çok basite aldığından istediği yerlere gidememektedir. sınava hazırlanırken intibak, yediiklim gibi yayınların denemeleri çözerek hazırlandım. sınava hazırlanma aşamasında Dgsli.org sitesinin çok fazla yararını gördüm. sürekli takip edebilirsiniz. aynı şekilde Facebook sayfalarındaki soru çözümleri sayesinde sınava daha iyi hazırlandım. kendinize güvenin gerisi gelir.

yararlanabileceğiniz kaynaklar
    (bkz:www.dgsli.org )
    (bkz:www.facebook.com/dikeygecissinavi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilheros -- 4 Mart 2016; 15:41:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkdexterness

arkadaşlar internetten video izlemek için en detaylı anlatan konu anlatımlı ders videosu önerebileceğiniz veya link verebilecek arkadaşlar varmı aranızzda yada önerebilecek hangisi daha detaylı ve iyi anlatıyor ?? şenol hoca ekol hoca demeyin çok basit kalıyıor onlar en koolay soru tipinden en zoruna kadar detatylı anlatım istiyorum birde şu yargı akademinin uzaktan videosu nu nerden bulabilirim acaba kıvanç yeşildağ veya serhat dumdunun

youtube üzerinden ücretsiz konu anlatımı, soru çözümü, canlı soru çözümleri ve canlı rehberlik yayınları olan "hocalara geldik" diye bir kanal var. Şenol Hoca da iyidir fakat hocalara geldik biraz daha ileri seviye. Ben fanları da olsam, tarafsız olarak ciddi tavsiye ederim :)
  • Ben lise son sınıf öğrenciyim mimarlık istiyorum fakat istediğim yerlerin gelmesi imkansız fenim hiç yok.Bende ön lisansa gidip dgs ile lisansa geçmeyi ve hazırlığı atlamayı düsünüyorum (ingilizcem iyi) . 2+2.5 yıl oluyormus böyle. Benim matematiğim çok iyidir bu yıl 2-3 ygs kaynağı bitirdim 40 da 38 falan yapıyorum kaçırmıyorum.Temelimde çok sağlam.Sizce 2 yıllığa gitmem mantıklı olurmu ? Biliyorum kontenjan az ama matematiğime güveniyorum.Dgs çok zor bi sınav mı sizce ygs den zormudur ? Dgs den istediğim puanlar 300 civarı . Alanabilir mi sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makine teknikeri dgs ile mak.mühendisi olabiliyor mu kılavuzda sadece makina yazıyor mak.teknikeri yok
  • istanbul marmara falan hep 1den mi başlatıyor. işletme iktisat bölümleri için soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoodGuy

istanbul marmara falan hep 1den mi başlatıyor. işletme iktisat bölümleri için soruyorum

Hangi okulda kaçıncı sınıftan başlayacağınızı hangi dersleri alacağınızı vs. kesinkez önceden öğrenmeniz mümkün değildir.Bununla ilgili dikeygecis.org ta ayrıntılı bir yazı yazmıştım okuyabilirsiniz.
    http://www.dikeygecis.org/forum/threads/hangi-%C3%9Cniversite-ka%C3%A7%C4%B1nc%C4%B1-s%C4%B1n%C4%B1ftan-ba%C5%9Flat%C4%B1r.28493/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhyeterps3 -- 3 Mart 2016; 11:12:56 >

• Arkadaşlar bu dgs olayı ile ilgili kafamda bazı kavramlar var.Mesela bu sene ünive yerleşicem ama istediğim yer ege makina.Diyelim afyon kocatepe makina geldi.Dgs ile geçiş yapabiliyormuyuz?Yani ön lisans şartı mı var? Aydınlatırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tesladanutandım

Arkadaşlar bu dgs olayı ile ilgili kafamda bazı kavramlar var.Mesela bu sene ünive yerleşicem ama istediğim yer ege makina.Diyelim afyon kocatepe makina geldi.Dgs ile geçiş yapabiliyormuyuz?Yani ön lisans şartı mı var? Aydınlatırsanız sevinirim.

Sorunu tam anlamadim daha acik yazar misin yerlesecegin okul myo mu olacak ?

• tesladanutandım T kullanıcısına yanıt
    Bende dediğini anlamadım pek. Ama önlisans şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: expo-9009

Bende dediğini anlamadım pek. Ama önlisans şart

Yani mesela bu sene universiteye yerlesicem.Ama istedigim universite olmadi diyelim.Atiyorum ege makina hedefledim ve daha kotu bir yer geldi varsayalim.Bir daha istedigim yere yani egeye herhangi bir sinavla gecis yapma sansim var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: anil_0690

önlisans inşaattan inşaat mühendisliğine geçtim. bu sene mezun olucam hayırlısıyla. sistemli bir çalışma ile kazanılmaycak bir sınav değildir. ancak çoğu kişi çok basite aldığından istediği yerlere gidememektedir. sınava hazırlanırken intibak, yediiklim gibi yayınların denemeleri çözerek hazırlandım. sınava hazırlanma aşamasında Dgsli.org sitesinin çok fazla yararını gördüm. sürekli takip edebilirsiniz. aynı şekilde Facebook sayfalarındaki soru çözümleri sayesinde sınava daha iyi hazırlandım. kendinize güvenin gerisi gelir.

yararlanabileceğiniz kaynaklar
    (bkz:www.dgsli.org )
    (bkz:www.facebook.com/dikeygecissinavi )

ek olarak çıkmış soruları zaman tutarak çözün. matı çözdüm tamam türkçeyi yaparım hatasına düşmeyin. Asıl önemli olan zamandır.

• tesladanutandım T kullanıcısına yanıt
    Bunun için yatay geçiş yapılabiliyor. Ama tabii ki kolay bir şey değil bu. Öncelikle ortalamayı yüksek tutmak, biraz da şansa sahip olmak gerek. Bunu başaramayınca okumaktan memnun kalınmayacak bir üniversite-bölümü ite kaka bitirmeye çalışmaktansa istenilen üniversite-bölüm için bir yıl boyunca YGS-LYS'ye sıkıca hazırlanıp tekrar girmek sadece 2-3 yılı değil, bütün bir geleceği kurtarır.

Dikey geçiş için ise öncelikle iki yıl okuyup ön lisans mezunu olmak gerekiyor. Çünkü daha çok MYO'lara ve 2 yıllık açıköğretim bölümlerine yöneliktir bu sınav. Ama yatay geçiş için iki yıl beklemeye gerek yok, çünkü bunu ilk yıl sonunda gerçekleştirmek mümkün.
  • Soru atabilecegimiz whatsapp grubu ariyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: affetmeyeci

Soru atabilecegimiz whatsapp grubu ariyorum

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: affetmeyeci

Soru atabilecegimiz whatsapp grubu ariyorum

bazı konuları unuttum ama geometri problemler hariç bana özelden atabilirsiniz denerim genede
  • Köklü sayılardayım geç mi kaldım sizce?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlexTR

Köklü sayılardayım geç mi kaldım sizce?

Ne geç kalması sınav temmuzda
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlexTR

Köklü sayılardayım geç mi kaldım sizce?

Problemler konusuna bir an önce geçip olabildiğince farklı türde sorular çözmeye bakın ebob ekok,oran-orantı gibi konuları da hafife almayın köklü sayılarda paydayı eşlenikle çarpmak vb gibi ayrıntılar var kısacası dikkat edin bunlara temmuza daha çok var başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgsmaster -- 16 Mart 2016; 23:46:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milasss

Ben gıda teknolojisi mezunuyum ege üniv beslenme ve diyetetik istiyorum aslında kpss kursuna gidiyorum ama amaç daha çok dgs diyebilirim 330 civarı puan almam gerekiuor ama acaba 1. Sınıftanmı başlatacaklar diye endişe ediyorum 4 sene daha okuma fikri beni düşündürüyor çünkü 2,5 yaşında bir tosbik oşlum var 😨 Bakalım inşallah olur ege üniv hakkında bilgisi olan varsa çok memnun olacağım

eü gıcık bir üniversite kendi oluşumlarındaki 2 yıllık bir üniden mezun olup yine 4 den devam etmek istesem dahi o derslerden muaf vermezler başka üniversitelere yönelebilirsin
  • 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.