Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Leblebi fistik badem sorusunun 1 ini 22, digerini 1000 yaptim :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar benim bazi sorularim var.Acaba birileri cevaplayabilir mi?

1.Bu intibak olayinda bir sinifa girip 4 kontenjan varsa o 4 kisiyle birlikte mi dersleri goruyoruz?
    2.Intibak kalkti diyorlar eger kalktiysa ben hazirlik yada 1. siniftan mi baslayacagim?
    3.Bu 1. sinif veya hazirlik sinifinda disaridan lys ile muhendislik kazananlarla mi ayni dersleri gorecegiz.
    Yani ben lys ile ayni universitenin ayni bolumunu kazanan kisilerle ayni derslere girebilecek miyim?

Tesekkurler?
  • Benimde baya iyi gecti ama toplantıya gec yada erkan kalma sorusunda sen denklemi kur, 220dkyı bul devamını getireme, ona çok sinirim bozuldu. Yinede gecen seneden kat kat kolaydı bence...

Herhangi bir Elektrik Elektronik Mühendisliği için yeterince soru yapsamda ümit az, ins yanlışlar bir elin parmağını geçmemiştir de hedefime ulaşırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swask

Arkadaslar benim bazi sorularim var.Acaba birileri cevaplayabilir mi?

1.Bu intibak olayinda bir sinifa girip 4 kontenjan varsa o 4 kisiyle birlikte mi dersleri goruyoruz?
    2.Intibak kalkti diyorlar eger kalktiysa ben hazirlik yada 1. siniftan mi baslayacagim?
    3.Bu 1. sinif veya hazirlik sinifinda disaridan lys ile muhendislik kazananlarla mi ayni dersleri gorecegiz.
    Yani ben lys ile ayni universitenin ayni bolumunu kazanan kisilerle ayni derslere girebilecek miyim?

Tesekkurler?

Ben seni tam aydınlatamam ama mesela girdiğin üniversitede 1. Sınıfta Görülen derslerin senin gördüğün derslerse uyuşursa(mesela fizik 1 veya turkdili 1 gibi) o dersleri otomatik geçmiş olur ve direk 2den başlasın, he 2de de gördüğün dersler varsa myode 3den başlama Şansın olusur(3. Sınıf dersleri haricinde boş kalan saatlere 1 ve 2 sınıfta olup(mesela mühendisliğe giriş yada cebirsel mat gibi) myode gormedigin dersleri görürsün.. )

Üniversitesiden de hazırlık varsa yukarda anlattıklarıma geçmeden önce mutlaka bu hazırlık 1sene okuyacaksın sonra ilk anlattığım..

Ve o 4 kontenjan sahip şanslı kişiler, ygs ile üniversiteye giren mühendis adayları ile birlikte derslerini görür..

Senin artın ne olur, sen onlarla hazırlık okuduktan sonra onlar 1e gececek sen 2 yada 3e atlayacaksın, yani yeni bir sınıf topluluğu ve yeni arkadaşlar:))

Vallha ben bu sekilde biliyorum, yanlışsam arkadaşlar düzeltsin!

• Ben geçen sene kazandım ilk sene hazırlık okudum ve bu yaz geçtim başarı ile şimdi 3 ten başlayacağım ama alttan dersler var tabi kalmazsam 2 senede bitecek inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 16 Temmuz 2012; 9:38:29 >
  • 130.000 kişinin başvurduğu DGS sınavından başvuru için kişi başı 40 Tl alınmaktadır. Sınavda dağıtan kitapçık ve cevap kağıdının 5Tl olduğu biliniyor. Yine dağıtılan 2kalem,1silgi,1açkı,1peçete ve 3şekerin ücreti 5Tl olduğu biliniyor.
    Buna göre ÖSYM kaç Milyon Tl'yi cebe indirmiştir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya arkadaşlar ne saçma sistem bu ya.4 soru iptal olayı herkes için geçerli bir durum değilmiş .sadece ilgili soruları işaretleyenlerin ki geçerli sayılacakmış.ya ben yanlış olduğunu düşündüğüm için işaretleme yapmadıysam.saçmalığa bak ya 156 soru üzerinden hesaplama yapın o zaman kardeşim
  • Merhaba arkadaşlar benim bi sorum olacak alıntı yaparak cevaplarsanız ssevinirim

Bu yıl önlisans (2 yıl) bilgisayar programlama bölümüne başlıyorum. Mezun olduktan sonra bilgisayar öğretmenliğine yada mühendisliğine dgs ile geçiş yapmayı düşünüyorum. Ama dgs yi kazandıktan sonra 1. sınıftan mı başlıyoruz ? Yani bi 4 yıl daha mı okuyacam ?
    2+4 6 yıl çok fazla ya eğer öyleyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: FBurak.

quote:

Orijinalden alıntı: Swask

Arkadaslar benim bazi sorularim var.Acaba birileri cevaplayabilir mi?

Tesekkurler?

Ben seni tam aydınlatamam ama mesela girdiğin üniversitede 1. Sınıfta Görülen derslerin senin gördüğün derslerse uyuşursa(mesela fizik 1 veya turkdili 1 gibi) o dersleri otomatik geçmiş olur ve direk 2den başlasın, he 2de de gördüğün dersler varsa myode 3den başlama Şansın olusur(3. Sınıf dersleri haricinde boş kalan saatlere 1 ve 2 sınıfta olup(mesela mühendisliğe giriş yada cebirsel mat gibi) myode gormedigin dersleri görürsün.. )

Üniversitesiden de hazırlık varsa yukarda anlattıklarıma geçmeden önce mutlaka bu hazırlık 1sene okuyacaksın sonra ilk anlattığım..

Ve o 4 kontenjan sahip şanslı kişiler, ygs ile üniversiteye giren mühendis adayları ile birlikte derslerini görür..

Senin artın ne olur, sen onlarla hazırlık okuduktan sonra onlar 1e gececek sen 2 yada 3e atlayacaksın, yani yeni bir sınıf topluluğu ve yeni arkadaşlar:))

Vallha ben bu sekilde biliyorum, yanlışsam arkadaşlar düzeltsin!

Tesekkurler yeterli bu benim icin.
    Universitede arkadas cevresi onemli oldugundan sordum bu soruyu.Adapte olmasi felen uzun suruyor.
    Neyse bakacaz bir caresine.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEK ADAM

ya arkadaşlar ne saçma sistem bu ya.4 soru iptal olayı herkes için geçerli bir durum değilmiş .sadece ilgili soruları işaretleyenlerin ki geçerli sayılacakmış.ya ben yanlış olduğunu düşündüğüm için işaretleme yapmadıysam.saçmalığa bak ya 156 soru üzerinden hesaplama yapın o zaman kardeşim

Yani saçma, o sorular herkesde iptal olmalı. Şimdi bir sayısalcı yetiştirememiş ve o soruları bilerek es gecmis olsa simdi 4 tane doğrusu olacak. Belki çoğu kişinin önüne geçecek bu kararla, Saçmalık..
  • Hayır herkeste o 4 soru doğru sayılacak.
  • iptal edilen soruların herkeste doğru sayılması gerekir, aksi bir uygulama büyük haksızlıklara sebep olur.

Ösym açıklamasında diyor ki:
    Bu sorular iptal edilecek ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır.

ilgili test derken sözel ya da sayısal mı kastediliyor? ilgili soru demediğine göre ben öyle anladım :S
  • Sayısal test ya da sözel test te soru cozenlere o iptal sorular dogru sayilacak anlami cikiyor. Cevabi isaretleyenler demiyor sonucta. :) insallah dogrudur.

• DUYURU
    (19 Temmuz 2012)

2012-DGS : Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının Yayımlanması

15 Temmuz 2012 tarihinde yapılan 2012-Dikey Geçiş Sınavının (DGS) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Sınavın Sözel Bölümünde yer alan 26., 27., 28. ve 29.sorusu baskı kalitesindeki bozukluk nedeniyle iptal edilmiştir. Testin ilgili bölümünde (İlgili bölüm testinde) cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Sizin dediğiniz gibiymiş arkadaşlar sadece işaretleyenlerin geçerliymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 19 Temmuz 2012; 16:32:48 >

• Arkadaşlar benim arkadaşım meslek lisesi mezunu bölümü makine ygs-1 ve ygs-2 puanları 700k civarı ham hali. Okul puanıyla 500klara yükseliyor. OBPsi de 462. DGS sistemini bilmiyoruz şimdi sınavsız geçiş yapabildiği bölümler var bunlar makina , mekatronik , otomotiv , grafik tasarım. Bu bölümlerden birine gidip dgs ile hangi bölümlere geçebilir? Her bölümü seçebilir mi dgs hakkında bilgimiz gerçekten kısıtlı. Bir de sınavsız geçiş yerine ygs puanı ile daha iyi bir şeyler yapılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

Arkadaşlar benim arkadaşım meslek lisesi mezunu bölümü makine ygs-1 ve ygs-2 puanları 700k civarı ham hali. Okul puanıyla 500klara yükseliyor. OBPsi de 462. DGS sistemini bilmiyoruz şimdi sınavsız geçiş yapabildiği bölümler var bunlar makina , mekatronik , otomotiv , grafik tasarım. Bu bölümlerden birine gidip dgs ile hangi bölümlere geçebilir? Her bölümü seçebilir mi dgs hakkında bilgimiz gerçekten kısıtlı. Bir de sınavsız geçiş yerine ygs puanı ile daha iyi bir şeyler yapılabilir mi?

dgs klavuzunda hangi bölümün nereyi tercih edebileceği yazıyor.
  • sonuclar nezmana belli olur kı_
  • Bayramdan önce açıklanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

Bayramdan önce açıklanır.

6 agustos u unutma

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.