Şimdi Ara

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
580
Cevap
11
Favori
21.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
67 oy
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet, orası öyle. Şuan içeriğin nasıl şekilleneceğinden kimse pek emin değil ve denildiği gibi uzun bir süreç bizi bekliyor

Harddisk : Seagate Barracuda 2TB
    SSD : GIGABYTE 2.5" 240GB SATA3 SSD SSD : Samsung 980 SAPSI 1 TB
    Sıvı Soğutucu : NZXT X63 Kasa : NZXT S340
    PSU : Corsair RM850 850W 80+Gold İşletim Sistemi : Windows 11
  • Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor
    Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyorx (formerly twitter)
    Bahadır Telci (@purplebixi) on X
    https://x.com/purplebixi/status/2020131372283609493

Şurayı herkesin okumasını tavsiye ediyorum. İktidarından muhalefetine aynı kafa. Ama bu kişilerin konu hakkında gram bilgisi var mı? Yok ve bilgisi olana da danışmak yerine kendi kafalarına göre davranıyorlar ve ortaya saçma sapan taslaklar çıkıyor.

hocam dediğinizde yanlış bir şey yok, elbette kendimi düşüneceğim ben, bana ne milletin çocuğundan? ülkenin geleceğine dair umudum kalmadığından beri çoluk çocuğu da umursamaz oldum başka bir sürü şeyi de...

eğitim içler acısı haldeyken, kimyasal atölyelerinde 17 yaşında çocuklar yanarak ölüyorken, kendi haline okula giden çocuklar öldürülüp katilleri sosyal medyada kasılarak beylik laflar ederken oyun yasaklayacağız demek çocuk düşünmek değil "vallaha sataram köyü ha" diye sopa göstermektir olsa olsa.

bu nedenle kendine güvenip çocuk yapan bir zahmet gereken alakayı göstersin. kelepçelerimizin daha da sıkıştırılmasına gerekçe olmasınlar.

• "Bakanlığımızda oluşan "uzmanların(!)" çok daha hızlı kararlar alarak gerekli içeriklere mahkeme kararı olmaksızın zamanında müdahale etmesi hususunda... Çünkü mahkeme kararları hem bizim çok zamanımızı alıyor hem yargıyı bence gereksiz yoruyor..." yani gerçekten UTANMADAN bu kadar rahat kendilerini açıklayabilmeleri. Hakaret etmeksizin yazmak çok zor...

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor

• 007emin 0 kullanıcısına yanıt

Eğer önceden sızmamış olsaydı bu direkt olarak geçmiş olsun diyebilirdik. DW sızdırdı öncesinden tepki gelince biraz duruldular. Çok ilginç gerçekten.

gençleri hobilerinden mahrum bırakmak

bu işin tarikat nezdinde yapıldığı o kadar belli ki

Olabilir. Bence ilkte hiç düşünmediler bunu çıkaracakları sorunları. DW sızdırdı millet ayaklandı hükümet biraz geri adım attı. Bence adamlar farkında video oyunlarının ekonomik potansiyelinin.

Beni korkutan CHP aslen. Bence bu anti-oyun lobisinin CHP üzerinde olan etkisi daha fazla AKP'ye göre. Ve AKP'in aksine CHP bence video oyunlarının ekonomik potansiyelinin farkında değil. Ahmet Özkan tasarısı bunun kanıtı. Eğer CHP iktidar olursa (ki olacak 2028'de), bu anti-oyun lobisi kendi hedeflerine şuandan daha kolay bir şekilde elde edebilir gibi geliyor bana.

Bana sorarsanız bence çok vahim bir şey olmayacak yakın bir zamanda. Ancak biz gene bu konuyu yakından takip etmeye ve herhangi bir olumsuz habere tepki göstermeye devam etmeliyiz.

Grok'un oluşturduğu tablo bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 7 Şubat 2026; 21:39:41 >

CHP'de saçmalıyor.Ama şuan CHP'den korkmak için bir sebep yok çünkü iktidar değiller.

Çocuklar oyun oynuyor diye tehlikede olduklarına ciddi ciddi inanmaları bunların ülke gerçeklerinden iyice koptuklarını gösteriyor...Çocuklar bu ülkede evlerinde PC ve konsol başında oldukları sürece daha güvendedir.Daha geçen ay 50 bin mahkumu çocukların yaşam alanına yani sokaklara salanlar bunlar değilmiş gibi çocuk güvenliğinden bahsetmeleri,birbirlerini övmeleri o kadar trajikomik bir durum ki...Sokaklar mafya ve çetelerle dolu,okullarda akran zorbalığı alıp başını gitmiş,sokaklar ülkeye kaçak giren kişilerle dolu,uyuşturucu kullanımı ve kumar ortaokul sıralarına kadar düşmüş ama bunların derdi bunlar içinde en masum ve zararsız olan pc ve konsol oyunları...

Bu çocuklar ulusal kanallarda saat 20:00'dan itibaren yayınlanan mafya, holding ve aşiret dizilerini rahatlıkla izliyor.Hatta geçen yıllarda bir televizyon kanalında yayınlanan 'İnci Taneleri' isimli dizide bir konsomatrisi canlandıran oyuncunun dakikalarca süren dans görüntüleri sansürsüz şekilde yayınlanmış ve haftalarca sosyal medyada konuşulmuştu.Bugün çocuklar üzerinden oyun sektörünü hedef alanların hiçbir ise bu görüntülere ses bile çıkartmamıştı.

Dahası bizde çocuk olduk.Önceki yorumumda yazdığım gibi 2000'li yılların bir çocuğu olarak hayatımın önemli bir kısmı internet cafelerde geçmiştir.İnternet cafelere 18 yaşından sonra değil 10-11 yaşından itibaren gitmişimdir.Bu cafelerde gta vice city,gta san andreas,knight online,countur strike 1.5 ve 1.6,half life,Doom 3,Call Of Duty I ve II. oyunlarını çokça oynamışımdır.Üstelik bu cafelerde biz çocuklar dışında liseli ve üniversiteli gençlerde gelir ve her yaştan insan bir arada bilgisayar oyunu oynanırdı.Geçemediğimiz bölümlerde bu arkadaşlar bizlere yardımcı olurdu.Bayramlarda bayram namazından sonra harçlıkları toplayıp internet cafelere arkadaşlarla gider ve akşama kadar harçlıkları burada harcardık.Bugün bile o günleri mutlulukla anarım.

İlginçtir oyun karşıtı pedogların,akademisyenlerin iddia ettiği gibi hiçbirimiz sorunlu bireyler olmadık.Ne şiddete yöneldik ne kumar oyuncusu olduk ne de asosyal olarak kaldık.Bugün ben ve arkadaşlarım 30 yaşını geçmiş yetişkin bireyler olarak gayet düzgün hayatlarımız var ve hala daha bunca hayat pahalılığına rağmen oyun oynamaya devam ederiz.Bazılarımız evlendi ve çocuk sahibi oldu bile...Bugüne kadar oyunlar yüzünden hayatı kayan tek bir kişi bile çevremde tanımadım.

Bunlar ise çocukları gerçekten koruyacak önlemler almak yerine çocukları bahane ederek Türkiye'de gelişen koca bir oyun sektörünü ve oyunculuğu yok edecek adımlar atmaya çalışıyorlar.

Dahası CHP'li Özkan böyle kısıtlamaların çocukları oyunlardan uzak tutamayacağını kendisi bizzat deneyimlemiş.10 yaşındaki çocuk vpn kullanarak Roblox'u oynamış ve tesadüfen farketmişler...Bugün oyunları yasaklayarak çocukları oyunlardan uzak tutacaklarını sananlar yarın bu yasaklardan sonra çocukların internet üzerinden ve muhtemelen 'trojan' benzeri virüslerin yer aldığı sitelerden korsan şekilde oyun indirdiğini gördüklerinde ne yapacaklar çok merak ediyorum.

Herhalde o zamanda interneti komple yasaklamayı düşünürler...

• ECWWCWWWF E kullanıcısına yanıt

CHP bu kafayla iktidar olamaz. İktidara gelecek olan adayı (İmamoğlu) bir şekilde türlü oyunlarla hapse attılar, diplomasını da iptal ederek garantiye aldılar. Mansur aday olsa belki ama CHP'nin içi DEM zihniyetindekilerle çürütülmüş. Bu yüzden iktidara gelecek kadar oy alamazlar böyle bir ortamda Mansur'u da aday yapacaklarını sanmıyorum o aday olur mu o da belli değil, bi Tanju var onu da hayatta aday yaptırmazlar zaten. Özel ise KK'nın genç hali gibi. Kısacası iktidara gelmeleri hikaye, gelecek çok belirsiz. Ama CHP xaten bu kafayla da iktidara gelmesin ya bu kafayı değiştirsin, akıl bilim ve rasyonel seviyeye mümkünse biraz da milliyetçi seviyeye gelsin. AKP zaten koltuğu sarsılmaıkça CHP'nin söylemlerinin tersini yapmaya meyilli yani CHP karşı çıkıyorsa AKP zıt yönde karar alabilir, bu da bir olasılık. En azından uzun yıllar boyunca geçmişte bu böyle olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor

store.steampowered.com
    Railroad Tycoon 3 on Steam
    https://store.steampowered.com/app/7610/Railroad_Tycoon_3

Bu oyun neden yasaklı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 8 Şubat 2026; 6:6:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yarın öbür gün bir savaş çıktığında hayatı zehir ettikleri gençlerden nasıl cephede drone kovalamasını isteyecekler merak ediyorum.

CHP iktidar 2028'de garanti. AKP bütün köprüleri yaktı bunların geleceği kalmadı. Mansur Yavaş İmamoğlu'dan daha popüler bütün anketlerde ki İmamoğlu +6 fark atıyor genelde (AKP yandaşı anketlerde durum farklı tabii.)

Beni korkutan şey de o. Bugün Steam'e bir şey olmaz 2029 başında CHP Keir Starmer'lık yapar yasaklar. Belli bu anti-gaming lobinin kolu CHP'ye daha uzun. Ben oy vermeyeceğim CHP'ye meclis seçiminde orası kesin. (Büyük ihtimalle Liberal Democrat'a olmadı Hürriyet Partisine veririm.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ECWWCWWWF -- 8 Şubat 2026; 12:10:21 >

2023'te de garantiydi değil mi?

Mansur Yavaş evet İmamoğlundan daha popüler ve her kesimden özellikle AKP-MHP tabanı olan milliyetçi-muhafazakar seçmenden direk oy alabilecek en güçlü aday ancak AKP'den önce CHP Yavaş'ın aday olmasına izin vermez.CHP içerisindeki Dersim tayfası partinin birçok kilit noktasını tutmuş vaziyette.Hatta 2024 yerel seçimlerinde Yavaş'ın Ankara'da belediye başkan adayı olmamasına bile çalıştıkları ortaya çıkmıştı.Yine geçtiğimiz günlerde sosyal medyada 'Yavaş aday olursa Kürtler oy vermez' edebiyatına başladıklarına şahit olmaya başladık.

Yani AKP'den önce CHP içerisinde Yavaş'ın aday olmasını engellemeye yönelik hareketler var.Hadi onlara rağmen Yavaş bir şekilde aday yapıldı diyelim..Muhtemelen onun sonu 2018'de ki İnce gibi olur.İnce'de CHP'nin adayı oldu ancak CHP örgütleri adamı tek bıraktılar.Seçim gececi seçim sandıklarından doğru dürüst veri akışı bile alamadı.Resmen tek bırakıldı ve ardından partiden ayrılmasına neden olundu.

Seçim sandıklarına sahip çıkmak CHP teşkilatlarının işi...Mesela 2019 yerel seçimlerinde eğer İstanbul İl/İlçe Teşkilatları sandıklara tam anlamıyla sahip çıkmasalardı bir oldu bitti ile Binali Yıldırım'ı İBB Başkanı ilan edeceklerdi ancak CHP teşkilatları iyi çalıştığı için bunu yapamadılar.

Olası bir Yavaş adaylığı durumunda Dersim tayfasının oldukça güçlü olduğu CHP İl/İlçe teşkilatları ülke genelinde sandıklara ne kadar sahip çıkar ciddi anlamda belirsiz...Bu CHP içerisindeki Dersim tayfası için iktidar olmak ya da belediye kazanmak önemli değil.Tek amaçları parti içerisinde güçlerini korumak ve CHP'yi DEM çizgisinde tutmak.Bunun dışında hiçbir amaçları yok.Hatta bu amaçlarını engelleyecek siyasetçileri harcamaktan çekinmezler.İnce'ye yapılanlar bunun en açık örneğidir...

Öte yandan bugün oyunların yasaklanmasında CHP'nin de bir katkısı olursa bu CHP'li genç seçmenin kendilerinden soğumasına neden olacaktır.Bugün Türkiye'de oyuncuların büyük bir kısmı muhalif kesimdendir.Yayıncıların bile geneli muhaliflerden oluşuyor.Eğer CHP bu yasaklamaya önayak olursa kendisine oy verme potansiyeli çok yüksek olan genç seçmeni anında kendisinden soğutacaktır.

• Twitter'da TBMM E-Dilekçe verme etkinliğini gördüm. İmzalamak isteyenler için rehber:

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyorx (formerly twitter)
    Windir (@Ein_Windir) on X
    https://x.com/Ein_Windir/status/2019938228011212809

Muhtemelen en fazla 5 dakikanızı alır imzalamak isteyenler için.

• CHP bir de 24 yaş sınırı çıkarttı ortada yokken, gerçekten yanlış yapıyor nasıl kafa bu ya. şahsen benim derdim değil bana 34 bile uyar ama tonlan genç var 18-25 yaş arası oyun oynayan ve CHPyi seven, ilginç bir hareket...

Hiçbir şey garanti değil. AKP giderse yerine aynı telden başka parti gelir ve seçmen oraya gider. Sen ana akım medyasında 23-24 yıldır sistemli olarak millete pompalanan anti-CHP propagandasını çok hafife alıyorsun. 2023 yılı geçmişle birlikte pek çok krizin yılı ve deprem fekaletiyle sonuçlandı. Mevcut hükümetin yetersizlikliği, beceriksizliği o yıl çok net gözüktü ama yine de tam da deprem bölgesinin içinde yaşayan insanlar yine oyunu AKP'ye verdi. CHP 2023 yılındaki o altın tepsideki sunulan seçimi bile alamadı, onu bile beceremedi. KK denen vasıfsız, iktidarın gizli yedek lastiği o seçimi bile kazanamadı üstelik kendisini o seçimde aday olarak dayattı utanmadan. Ben o seçimde net bir şekilde gördüm ki CHP'nin amacı hiçbir zaman seçim kazanmak olmamış, tamamen iktidar tarafından kontrollü bir muhalefet rolünü üstlenmiş ve muhalefetin tüm enerjisini sönümlemek için var olmuş. CHP ve KK benim nefretimdir tam da o seçimden beri. Önceden de pek sevmezdim ama şimdi midem bulanıyor. Mevcut iktidarın yedek lastiği olduğu için, muhalefeti iktidara yem ettiği için, muhalif kesimin ve ülkenin takozu olduğu için, AKP'ye benzediği AKP gibi Çözüm Süreci'ci olduğu mevcut muhalifleri de bunu sürüklemeye bu zihniyeti yeşertmeye çalıştığı için. Ne iktidarı ortadan kaldıracak bir aday çıkarıyorlar ne potansiyel adaylarına sahip çıkabiliyorlar ne de oylara sahip çıkabiliyorlar. Oyun konusunda da görüşlerinin ne kadar AKP'ye benzediğini görüyoruz. Rezil herifler. Oy verilecekse bu malum dört partiye yanaşmayan, milliyetçi, ülkesinin ve vatandaşlarının çıkarlarını düşünen, akıl ve mantık insanlarını, rasyonel insanları seçmek gerek diye düşünüyorum. CHP iktidara gelirse diye AKP'ye istemeye istemeye oy veren ya da AKP gelirse diye CHP'ye istemeye istemeye oy verenler sebebiyle vasatlık hatta vasatlığın altına muhtaç olur hale geldik. Normal vatandaş dışında iktidarıyla muhalefetiyle yandaşıyla sermayesiyle herkes kazandı, bir sıradan vatandaş kazanamadı, kaybetti.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor  Hakikaten bu oyun niye yasaklı lan. Bir demiryolu simülasyon-ticaret oyunun hakikaten neden yasaklı olabilir ki? Şu Aile Bakanlığı'nın ortaya attığı yasaklamayı savunan chomarlar bunu da açıklasın.

Ya gerçekten bu CHP chomarlığı bağırtıyor. AKP'nin laciverti yeminle.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.