< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Dijital oyun mağazalarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu geliyor (22. sayfa)
Popüler Konular listesinde
-
-
Eğer yasak gelirse KDV ile alınan vergileri de alamayacak kendi ayağına sıkacaklar farkında değiller.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
GENERALS ZERO HOUR KEYFİMİN İÇİNE EDİCEKLER
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
umarım steam iplemeyip hiçbirşey yapmaz. en azından vpn dns dpi bir şekilde gireriz.
eğer steam i kontrol edebilirlerse mağazadan belki kütüphanemizden bile oyunları erişilemeyecek duruma getirirler ondan sonra ne vpn fayda eder ne başka birşey.
_____________________________ -
Steam Kullanıcı Sözleşmesi’nde VPN ile ilgili çizgi şurada:
Mağaza, bölge, fiyat, erişim kısıtlarını aşmak için VPN kullanmak yasak
Tespit edilirse hesap kısıtlaması hatta kalıcı ban mümkün
Ayrıca bant daraltma yapacaklar, VPN ile girsen daha hızlı mı indirme yaparım sanıyorsun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
muhtemelen yazdığımın başını okudun sonunu okumadan yazmaya geçtin.
bakanlık steami kontrol etmeye başlarsa x oyunu mağazadan kaldır dediği anda vpn de kullansan baska birşey de kullansan erişemezsin, hiç erişememektense dns,dpi,vpn bir şekilde erişmenin daha iyi olduğunu söylüyorum keşke hiç olmasa ama bildiklerini okuyorlar işte.
ayrıca vpn son çözüm kablonet kullanmıyorsan basit bir dns değiştiriyorsun ne ping ne hız kayda değer hiçbir kayıp olmadan yasaksız şekilde hayatına devam ediyorsun.
kablonet kullandığımdan dns değiştiremiyorum discord için kaspersky vpn kullanıyorum 1.5 senedir. yıllığı 500tl gibi bir para hızım da düşmüyor türkiye serveri var ve tr serveri üzerinden bağlanınca hız düşmesi indirme düşmesi gibi bir sorun olmuyor. steamden de 1.5 senedir ban falan yemedim.
Güzel bir araştırma olmuş, emeğine sağlık. Bazı gerçekleri insanın göğsünü gere gere kabullenmesi gerekiyor. “İnşallah, maşallah bir şey olmaz” demekle hiçbir sorun çözülmüyor.
Tasarıdaki yaş kriteri ve denetleme ile ilgili maddelerin mutlaka yeniden düzenlenmesi şart. Ben de dünden beri bunu anlatmaya çalışıyorum ama hâlâ birçok kişi “bir şey olmaz” rahatlığında. Oysa mesele hafife alınacak gibi değil.
Buradaki konu temsilcilik açılması da değil. Diyelim ki açıldı. Asıl sorun, 18 yaşından küçük bireylerin sisteme girmesini engelleyecek bir altyapının talep edilmesi. Steam bunu ne Türkiye için ne de dünyadaki başka bir ülke için kabul eder. Kimseye vermediği bir hizmeti sana neden versin?
Özetle, bu tasarı güncellenmez ve daha gerçekçi bir çerçeveye oturtulmazsa, ortada Steam falan kalmaz.
İmza toplanıyor ne kadar işe yarar bilmem ama 108k toplanmış.
Oyunumadokunma.com
Dün yapılan açıklama;
"AMACIMIZ BİR YASAK GETİRMEK ASLA OLMADI"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Mahinur Özdemir, oyunlar ve platformlarla ilgili sürece ilişkin yaptığı açıklamada, “Amacımız bir yasak getirmek asla olmadı. Sadece derecelendirme istiyoruz. Gençlerimizin girişimcilik ruhuna gölge düşürmeyecek şekildeydi önerimiz. Sektörle tekrar görüşüp taleplerini dinleyeceğim, buna göre revizyon da yapılır" ifadelerini kullandı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Magazadan oyunu kimse kaldıramaz. Türkiyeden erişime kapatabilir sadece
-
Dostum sen ciddi olarak mı konuşuyorsun şaka mı yapıyorsun.
Bizim cumhurbaşkanı uluslararası olarak mı çalışıyor. Almanyadaki adam ingilteredeki adam amerikadaki adam oyunu satın almayacak mı? Oyunu oynamayacak mı?
Bölgesel bunlar. İsteyen ülke yasaklar ama mağazadan kalıcı olarak oyun kalkmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurkse088 -- 3 Şubat 2026; 14:43:1 >
-
Steam mağazasının bölgesel çalışamadığını mı sanıyorsun? Steam'i kontrol edip şu oyun bizim ülkemizde satılmayacak denirse yapılır. örneğinin resmini de attım orada.
Bende sana bölgesel çalışıyor diyorum. Mağazadan oyun kalkmaz diyorum. Türkiyeden erişime kapatırlar. Neyini anlamıyorsun
E hemfikirsek niye benimle tartışmaya giriyorsun ki hocam bahsettiğim zaten bu.
steam hesaplarını başka bölgeye almamız imkansız gibi birşey, steam'e de istediklerini yaptırıp bölgesel olarak x oyunu türkiye menşeili hesaplara erişilemeyecek hale getirirlerse başka ülke menşeili bir hesap kullanmadığımız sürece o oyuna erişemeyiz ne vpn ne dns.bu dar düşünceli tiplerin steam'de istediklerini yaptırabildiği bir hale gelmesindense bant daraltmalarını tercih ederim çünkü onu aşabiliriz bir şekilde. keşke hiç yasak olmasa ama ne zaman halkın istediği yapıldı ki keyiflerine göre yasaklıyorlar.
Sadece KDV de değil. Bunun Türkiyeden oyun ihracatı var direkt biter. Lokalizasyon stüdyolarımız var kademeli olarak biter. Oyun bilgisayarı ve konsollardan alınan vegiler var direkt biter. Mouse,kulaklık gibi ekipmanlar büyük zarar görür. Bir çok yönden ekonomi olarak olumsuz zaten bu taslak.
Bu güzel haber. Motion blur ceo'su geçenlerde Anadolu ajansında oyunu tanıtmıştı. Orada Türkiye oyun sektörünü övüyordu Anadolu ajansı birden ne olduysa artık. Kesinlikle faydası olur Kadir demirden ve ekibinin. Onun dışında Sinan akkol ve Faruk akıncı da çabalıyor. Ülkede olan oyun derneklerimiz ne yapıyor diyorduk. Onlar da arka planda çabalıyoruz demişler. Jahrein de dernek açacakmış.Zaten herhangi birisini dinleseler şu kararların ne kadar mantıksız olduğunu anlarlar. Revizyon yaparız falan da kabul edilemez direkt iptal hiçbir şekilde yürürlüğe giremez bu yasa. Girerse zarar verir.
Show Ana HaberyoutubeADANA'DA BİR ADAM,,, BOŞANMA AŞAMASINDA OLDUĞU EŞİNİN EVİNE GİZLİCE GİRDİ. AĞLAYAN EVLADINA ALDIRIŞ ETMEDEN NE VARSA KIRIP DÖKÜP PARÇALADI. FIRIN,,, DOLAP,,, TABAK... TEK BİR SAĞLAM EŞYA BIRAKMADI. Abone Olmak için Tıklayınız → http://showtv.tv/ANcO8B Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/showanahaber/ Facebook Hesabı: https://facebook.com/showanahaber Twitter Hesabı: https://twitter.com/showanahaber TikTok Hesabı: https://www.tiktok.com/@showanahaber #ShowAnaHaber #ShowHaber #ShowTVhttps://www.youtube.com/watch?si=eGfLIm4vqUPXDmDs&v=Iy7SuDw-aO4&feature=youtu.be
Tam 3 gün önce yani bu haberin çıktığı gün show haberin yayınladığı haber...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 3 Şubat 2026; 15:54:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
https://ulusaleylem.aile.gov.tr/media/do1j2rv4/dijital-duenyada-%C3%A7ocuklarin-gue%C3%A7lendirilmesine-yoenelik-eylem-plani_compressed.pdf İncelemek isteyen varsa eylem planı yayınlanmış.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt