Şimdi Ara

Dİjital göstergeli KM sayaçlarınadn KM siliniyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden DOğan sayaçlarından filan 20-30 lira, ki halen geçerli sildirmek mümkündü. Günümüzde araçlar dijital göstergeli onlardan sildirmek mümkün müdür? Araç alacaklar için önemli bir konu... Adamlar istediği km ye ayarlayabiliyor lar mı?_ Aslında olmaması lazım, sıfırlama olurda dijital gösterge ayarlanmaması lazım gibi geliyro bana...

• quote:

Orjinalden alıntı: cemsultan

Günaydın

GÜnaydın ne demek? Oluyor mu olmuyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincentvega -- 20 Ekim 2006; 16:54:47 >

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Günaydın

Olmaz olurmu, her türlü ayarlıyorlar.

Hiç duymamışmıydın.?

O yüzden günaydın.

• vala ara km siliniyor ama,total km silinmıyor biliyorum
  • Ya bu millet varya bu millet nerede üçkağıtçılık var aklımız hep ona çalışıyor

Orjinalden alıntı: ONURUM88

vala ara km siliniyor ama,total km silinmıyor biliyorum

O normal arkadaşım tuşlarla ayarlayabiliyorsun onu. Dijital kilometrelerin total kısımları da pekala değişitirlebiliyor. Buna anlamanın yolu arbanın içinin (vites topuzu, gaz pedalı vs) nin km sine uygun miktarda aşınıp aşınmadığına bakmaktır. Bir diğer yolu da aracın servis kayıtlarına abkmaktır. Aracın serviste yaptığı işlemler kayda tutulurken km leri de yazılıyor. Yalnız bazıları araçlarını garantisi bittikten sonra servise götürmüyorlar. Belli bi km den sonra kaydı olmuyor.

benim sürat göstergesi bozulmuştu 42000km de tamir istemedim komple değiştirmiştim sıfır km olmuştu aracım..sonra 18.000 de sattım galerici dememiş adama adam aradı beni deyince gerçek km yi adamın morali bozulduydu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

quote:

Orjinalden alıntı: ONURUM88

vala ara km siliniyor ama,total km silinmıyor biliyorum

O normal arkadaşım tuşlarla ayarlayabiliyorsun onu. Dijital kilometrelerin total kısımları da pekala değişitirlebiliyor. Buna anlamanın yolu arbanın içinin (vites topuzu, gaz pedalı vs) nin km sine uygun miktarda aşınıp aşınmadığına bakmaktır. Bir diğer yolu da aracın servis kayıtlarına abkmaktır. Aracın serviste yaptığı işlemler kayda tutulurken km leri de yazılıyor. Yalnız bazıları araçlarını garantisi bittikten sonra servise götürmüyorlar. Belli bi km den sonra kaydı olmuyor.

Anlamanın en güzel yolu bu bence getir servis kayıtlarını evladım

• araba kendini belli eder zaten

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Günaydın

olmayacak şey yok, gösterge ne ki...

Orjinalden alıntı: the engine

serviste bile teklif edildiğine şahidim markayı vermiym..

benim sürat göstergesi bozulmuştu 42000km de tamir istemedim komple değiştirmiştim sıfır km olmuştu aracım..sonra 18.000 de sattım galerici dememiş adama adam aradı beni deyince gerçek km yi adamın morali bozulduydu..

Orjinalden alıntı: Woodpecker

Bunlar araç beynine de yazılmıyor mu? Bildiğim kadarıyla 3-4 farklı yerde tutulur bunların kaydı. Serviste beyne bağlanarak tespit edilmesi lazım.

3-4 farklı yerde tutulmuyor mu derken aklıma bir şeyler geldi, anlatayım da oradan bir fikir edin.

Kullandığımız sabit telefonların kontör bilgileri (charging) , santralda 3 farklı yerde tutuluyor (Telekom'da çok sayıda kullanılan bu santralın firması ve tipini vermiyeyim). Ve sistemin merkezi işlemci birirmi Bu 3 farklı yerde saklanan bilgileri saniyede 20 defa civarında birbirileri ile karşılaştırıyor. Eğer aralarında bir uyumsuzluk var ise her zaman için düşük olan değeri içlerinde en yüksek olanın seviyesine çekiyor. Sistemin yapısı gereği her 3 birime birden ulaşılamıyor. Anacak aynı anda sadece birine ulaşıp değeri düşürme şansın var. Ama bunu yaptığın anda sistem düşürdüğün değeri diğerleri ile karşılaştırıp düşük olduğunu anladığı anda hemen diğerlerininm seviyesine çekiyor. Görünüşte kontör değerlerini düşürmek imkansız gibi görünüyor di mi? Ama bizim necip Türk ve Telekom teknisyenleri bir yolunu bulmuşlardı (özellikle Ankesörlü telefon kontörlerini düşürüp doğal olarak ilerlemiş kontör değerinden fazla çıkan jetonları el altından piyasaya sürüp iyi para kaldırıyorlardı).

Nasıl mı yapıyorlardı?

Diyelimki kontör değeri 75.000'de ve bunu 45.000'e düşürmek istiyoruz.
    Sistemin kontör değerleri için ayırdığı yer diyelimki 6 hane. Yani kontörün 999.999 olabiliyor en fazla. İşte bizimkiler ulaştıkları bu hafıza yerlerinden birini (ki en fazla aynı anda birine ulaşabildiklerini söylemiştim yukarıda) 999.999 yapıyorlar. Sitem diğer hafıza birimleri ile karşılaştırıyor ve onları 75 bin görürken 1 tanesini (bizim değiştirdiğimizi) 999.999 görüyor. Hemen anında diğer 2 75 bin'likleri 999.999'a çekiyor. Sonra normal bir konuşma yapıldığında kontör 1 ilerleyince hepsi birden 000.000 oluyor. Sonra yine hafızalardan birine ulaşılıp 45.000 yapılıyor. sistem bi bakıyor ki 2 yerde 000.000 yazıyor bir yerde 45.000 yazıyor. Anında diğer sıfıları da 45.000'e çekiyor. Böylece 75.000'den 45.000'e düşürme operasyonu tamamlanıyor. 2-3 komutla çok hzılı ve zahmetsizce yapılıyor.

Normalde sayaçlar devir attığında (yani 999.999'dan 000.000'a geçtiğinde) devir bilgisi bir yere yazılıyor ama o yere erişip onu sıfırlamak mümkün olduğundan bu da sorun teşkil etmiyor.

anırım dijştal göstergeli km sayaçlarında da buna benzer bir yöntem izleniyor veya doğrudan hafıza birimine erişip istediği değerleri yazdırabiliyorlardır.

• Geçen servise gittim, yağını felan değiştirdiler. Ama yol bilgisayarından değiştirmemişler.. Yağı 2 gün önce değiştirmeme rağmen Yağ = 1.000 KM diyordu ve sürekli SERVICE ışığı yanıyordu servise gittim hemen ya dedim ne bu, daha yenı değiştirildi.

Abi o tahmini dedi, aslında yağ koydugumuzda onu sıfırlayıp 15.000 yapıyoruz bu sefer unutmuşuz dedi.

Direksiyona geçti, düğmeden bir iki bişeye bastı hoop 15.000 oldu Dedim KM'yide böyle düşürebiliyormusunuz? Düşürülüyor fakat biz bunu keesinlikle yapmıyoruz, yapsak bile kayıtlarda çıkar dediler.

DH HYUNDAİ ERA TAKIMI
    2008 HYUNDAI ERA 1.4 SELECT KUM BEJİ
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.