Şimdi Ara

Digiturk IQ İzlerken Takılma/Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık iki haftadır akşamları IQ izleyemez oldum. 5 dakika bile geçmeden takılıyor. Forumlara da bakıyorum, kimse şikayet falan yazmayınca acaba sorun bende mi demeye başladım.

Şimdi cihazım sagemcom ve direk modeme ethernet kablosu ile bağlı.

Ttnet in hız testi aşağıda;

Birde traceroute çıktısı ekleyelim. Santral ile aramda bir sorun olmadığını göstermek için; (Bunları wireless ile bağlandığım laptop ile aldım. Masaüstü ile traceroute da ilk hop 5ms oluyor herzaman)

Herneyse bu bahsettiğim takılma olayı ayrıca ne hikmetse akşam saatlerinde oluyor. Özellikle bazı diziler işkence oldu.
    Digiturk desteği aradığımda sagemcom üzerinden standart bağlantı testini yaptırıp topu bana attılar
    Hayır sorun digiturk altyapısı diyecem ama dediğim gibi kimseden ses çıkmayınca kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enyalius -- 11 Ekim 2013; 23:02:19 >

• Bunca zamandır kimse yanıt yazmamış maalesef, ama aynı sorun bende de var. Özellikle akşam 21.00-22.00 arasında takılma çok oluyor. Ben de, sizin yaptığınız gibi takılma anında hızı ölçüyorum. 10 mbit hızla takılmasına olanak yok. Kayınvalidemin evinde Dsmart Plus var. 8 mbit hızla takılmanın t'si bile görülmüyor.

Sanırım bu sorun Digiturk'le ilgili. Server'ların kapasiteleri çok yüklenilen saatlerde yetersiz geliyor olabilir. Bir de IQ maalesef buffer'lı çalışmıyor. Yani en azından 30 sn-1 dk'lık bir kısmı harddiske kaydetse hız dalgalanmalarını da tolere edebilir. Ama sanırım buffer boyutu çok küçük. Dsmart plus'ta ise en azından 30 sn lik kısmı önceden kaydederek gidiyor. Zaten izleme sırasında aynı zamanda izlenilen filmi de arşivliyor. Yani sıkılıp sonra izlerim derseniz daha sonra arşivden açıp izleyebiliyorsunuz. Digiturk IQ'nun daha kırk fırın ekmek yemesi gerek.

• Bazen bende de oluyor 2-3 sn geri alıp play deyince devam ediyor sorun olmuyor bilginize
  • bende superonline fiber 20 mb internet 100 gb akn var kotayı geçince IQ da takılma oluyor normalde hiç sorun çıkarmıyor .. bazen dizileri eksik yükleyebiliyorlar.
  • Arkadaşlar bunun tek sebebi var;

Yoğun izlenen saatlerde Digiturk Serverlarının yetersiz kalması. Bundan dolayıda herkesin yoğun izlediği zamanlar olan akşamları ve haftasonları yetersiz kaldığı için takılıyor.

Digiturk altyapısını güçlendirmedikçe de bu sorunu yaşamaya devam edeceğiz...
  • Aynı sorunu bizde yaşıyoruz. Sagemcom son çıkan kutuya sahibiz ama izlemek imkansız. Basit bir buffer sistemi çözecek halbuki ama digiturk işte teknolojiden bihaber...
  • kabloyu bilgisayara taktığımda 10 mbit alıyorum hız testinden, digiturk hız testi 5 mbit veriyor.
    Takılma sorunu bazen bende de oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Smart tvde film donma sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Donma Ve Mozaiklenme Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar merhaba, yan oda üyeliği için almış olduğumuz ikinci kutu olan DT-7103HD ile iq özelliğini denedim, hiç takılma olmadan tüm filmleri hd izledim.

Ana üyeliğime bağlı olan sagemcom iq plus kutuda ise sürekli sd yayında ve takılmalar oluyor.
  • iq kutu ile dizi izlemek tam bir işkence oldu.
    en heyecanlı yerinde başlıyor takılma ve ne yapsan düzelmiyor.
    ücretli bir platform bunu nasıl açıklar.
    arasam bağlantınızda sorun var diyecekleri için daha fazla sinirlenmeyeyim diye kapatım yattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: say

Arkadaşlar merhaba, yan oda üyeliği için almış olduğumuz ikinci kutu olan DT-7103HD ile iq özelliğini denedim, hiç takılma olmadan tüm filmleri hd izledim.

Ana üyeliğime bağlı olan sagemcom iq plus kutuda ise sürekli sd yayında ve takılmalar oluyor.

çok enteresan..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerliyerli

quote:

Orijinalden alıntı: say

Arkadaşlar merhaba, yan oda üyeliği için almış olduğumuz ikinci kutu olan DT-7103HD ile iq özelliğini denedim, hiç takılma olmadan tüm filmleri hd izledim.

çok enteresan..

bende 9503 var ve hiç bir dizi veya filmi izletmiyor, neden buffer etmediğini de anlamıyorum.
    hiç olmasa üzülmem de var ve izleyemeyince insan sinirleniyor.
    acaba 7103 denesem mi?
  • l0stc0ntr0l L kullanıcısına yanıt
    Denemekte fayda var, ben iq'dan sonra plus özelliğini kullanmamaya başladım zaten, en kötü değiştirip ana üyeliğimi de 7103 yapacağım.. Sagemcom kutuyu farklı adrese taşıdığımda universal tipli lnblerde çalışmıyor..

Evde birde tivibu var aynı interneti kullanıyor hd içerikleri hiç takılmadan izliyorum 2 yıldır..
  • Bilgisayardan 5-6mbit alırken digiturj hız testi 1 mbşt veriyor, dolayısıyla bende de donuyor digiturk böyle bir servis veriyorsa gereken özeni de göstermeli
  • say S kullanıcısına yanıt
    Birşey soracağım,
    9503 kullanıyorum ve HD kanal geçişleri 4 saniyeyi buluyor artık.
    7103 ile değişim talep etsem değiştirirler mi? ücret alırlar mı?
  • Bende Humax 9504HD var.

Hızım 3 Mbps'ye düştüğü anda bile tekrar izle falan takılmadan çalışıyor sorunsuz.

Akşam takılma olabilir ama ben karşılaşmadım zaten o kadar çok reklam var ki izlemiyorum
  • l0stc0ntr0l L kullanıcısına yanıt
    Çağrı merkeziyle görüşüp şikayetçi olduğunuzu belirtin ücretsiz değişim talep edin yapıyorlar diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.