Şimdi Ara

Digital Oyun Dünyası İncelenecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özet:Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,MEB,Gençlik ve Spor Ve BTK başta olmak üzere bir sürü akademisyen katılımıyla Ekim ayında Digital Oyunlar hakkında bilgilendirme ve önlemler vs konuşulacak.




    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, şiddet içeren bilgisayar oyunlarının çocuk ve gençler üzerinde zararlı etkileri olabileceğini vurgulayarak evlerde 'güvenli internet' kullanılmasını önerdi. Kurum, "Çocukların internet aktivitelerini yakından izleyin" uyarılarını yaptı


    Metin2 oyununa yönelik, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) ailelere uyarı geldi. BTK, şiddet içeren bilgisayar oyunlarının çocuk ve gençleri intihara sürükleyebildiğine dikkat çekerek, ailelerin de bilgisayar ve internet konusunda en az çocukları kadar bilgili olması gerektiğini vurguladı. Evlerde “güvenli internet” özelliğinin kullanılmasını öneren BTK, “Çocukların internet aktivitelerini yakından izleyin, internet kullanım sürelerini sınırlayın. Çocukları sosyal aktivitelere yönlendirin” dedi.

    Habertürk gazetesinde yer alan habere göre BTK, dijital oyunların etkilerini masaya yatırmak için ilgili kurumların katılımı ile iki ayrı etkinlik de düzenleyecek; konuyu tüm taraflarıyla masaya yatıracak. Bu kapsamda, Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve akademisyenlerin katılımıyla, ekim ayında “dijital oyunlar” ana temalı “Çocuk ve Bilgi Güvenliği” etkinliği gerçekleştirilecek.

    Kaynak:

    https://www.cnnturk.com/turkiye/dijital-oyunlari-inceleyecek-olan-btk-aileleri-uyardi-bazi-oyunlar-cocuklari-intihara-surukleyebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.