Şimdi Ara

Digital Forotğraf Makinası öneriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu konu ile çok haşır neşir değilim. Pekde anlamıyorum açıkçası yalnız yerni bir digital kamera almak istiyorum çok pahalı olmasına gerek yok maksimum fiyat olarak da 500 ytl düşünüyorum. Şimdi anlamadığım için ve digital kamera kullanan tanıdıklarımda olmadığı için sizlere sormak durumunda kaldım böyle bir çok topik vardır tabi ama sadece önerilerini almak istedim.

1. Mp si çok önemli değil 2 mp olsada benim işimi görür.

2. video yu 640 480 30 fps çekmesi lazım.

3. optik zoom 3x olsa yeter.

4. hızlı açılan modeller varmış diye duydum hızlı açılsa iyi olur

SONY DSC-S60 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ bu modeli önerdiler ama sizler nedersiniz.

• bence bu maddelere
    *az ısıkta cekim(oto fokus)
    arkadastan bir makina almıstım(inca) florasan ısıgında cekim yapamıyordu.16:00 da mesaisi bitiyordu.cekim bitiyordu.ille gun ısıgı istiyordu :)
    * titresim engelleme ozelligi(image stabilization)
    ozelligi eklenmeli.(bende forumları gezerken yeni ogrendim.)

bende 300-500 ytl arası bir makina arıyorum.
    hem video hem foto amaclı.
  • sony f828
  • quote:

Orjinalden alıntı: melihhserdar

bence bu maddelere
    *az ısıkta cekim(oto fokus)
    arkadastan bir makina almıstım(inca) florasan ısıgında cekim yapamıyordu.16:00 da mesaisi bitiyordu.cekim bitiyordu.ille gun ısıgı istiyordu :)
    * titresim engelleme ozelligi(image stabilization)
    ozelligi eklenmeli.(bende forumları gezerken yeni ogrendim.)

bende 300-500 ytl arası bir makina arıyorum.
    hem video hem foto amaclı.

inca en dandik fotoğraf makinelerinden biridir arkadaşta vardı bizim 1 hafta sonunda görüntüde bozulmalar ölü pixel oluşmaları kötü taraflarını saysam sizlere bitiremem valla.

sony f828 güzel ama pahalı :)1.562.920.000 TL :)) arkadaşımız 300-500 ytl arasında makine arıyorum diyor sende adama f828 öneriyorsun:) parası varsa alabilir ama demekki o kadar parası var.(350-500 ytl)

• F828 i de ben tavsiye etmiyorum Sebepleri uzun herneyse Saten fiyat olarak ta arkadaşların butçesine uygun degil...

Benim tavsiyem ise fotoğraf makinesinde video ya okadar onem vermemeniz yonunde olacaktır... Eger onceligi buna tanırsak bu ozelligi barındırmayan bütçe dahilinde tavsiye edilebilecek makinelerden bahsetmemiş oluruz...

Alınabilecek makineleri kısaca ozetlemek gerekirse

Nikon 4800(yüksek zoom ) compact makine için artı sayılabilecek ozellikleri arasında ama manuel ayar kullanımına okadar başarılı degil
    otomatik oldugundan sınırlı

Canon A410 Fiyat performans aile manzara vs..vs.. açısınan uygun olabilecek makine..

Benim tavsiyem Canon A85 Yada A510 olacaktır Hem full manuel kullanıma olanak tanıyor hem de belirtilen fiyat aralıgında alınabilecek iyi makineler arasında yer alıyor...
  • canon a 520 al derim.450 ytl izmir de.
  • Arkadaşlar bugün sipariş verdim 480 ytl / 12 sony s90 alıyorum. Video su 640 480 30 fps olması seçim nedeni.

Kamera almak istemiyorum arada çocuğumun bazı hallerinin kısa kısa videolarını kaydetmek istiyorum onun içinde kamera ile uğraşmamak için bu modeli aldım. Yalnız geri verme hakkım var yani yinede önerilerinize açığım. Önerdiğiniz makinaların iyi yönlerini yazarsanız çok sevinirim çünkü dedik ya bilmiyoruz bu işi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • s90 la a520 yi arasında ne gibi farklar var. sizce hangisi?
  • bu arada 512 mb ye s90 640 x 480 de 30 fps sadece 3 dakka kayıt yapıyor bu kayıtları divx gibi bir şeye çevirsek dosya boyutu küçülür mü ?
  • ayırdığın bütçeye küçük bir miktar daha katabilirsen A610 almanı tavsiye ederim. Ben iki hafta kadar önce 550 ytl'ye Aydınlar fotodan aldım, ve verdiğim fiyata alınabilecek en iyi makine bence, ayrıca makine senin yazmış olduğun özelliklerin çok çok daha fazlasını bünyesinde barındırıyor.

-5mp çözünürlük
    -4x Optik zoom
    -2 inch boyutunda 180 Derece dönebilen LCD
    -1/1.8-inch CCD Sensör
    -640x480 30fps video kayıt imkanı
    -1cm makro odak mesafesi
    -21 farklı çekim modu ve full manuel kontrollere izin vermesi
    -DIGIC II işlemci

bunlar makinenin sadece bir kaç özelliği ( şu an için aklıma gelen )

ödediğin paranın hakkını verecek bir makine, şahsen ben kullanırken büyük zevk alıyorum

• manuel ayarlar dediğiniz neler malum bilmiyoruz ya. manuel ayarları yazarmısın buraya
  • A610 kullanıcılarından güzel fotograflar daha göremedik hatta video da olsa süper olur...
  • uygun fiyata bulursan canon a610 al bence.
    video su 640*480 30 fps
    4x zoom
    ccd si buyuk muadillerine gore.
    doner lcd ekranı var
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayakgoz

manuel ayarlar dediğiniz neler malum bilmiyoruz ya. manuel ayarları yazarmısın buraya

Eğer fotoğraf makinelerinin sana sunmuş olduğu hazır çekim modlarıyla yetinmeyip fotoğraflara istediğin gibi müdahele etmek istersen manuel ayarlara sahip bir makineye sahip olmalısın. Bu birazda fotoğraf çekmeye meraklı olup olmadığına bağlı çünkü sadece hazır çekim modlarına sahip bir makine aldığın ve fotoğrafçılığa merak sardığın zaman almış olduğun makine senin ihtiyaçlarına cevap vermeyecektir.
  • Canon A410 300 ytl 3,2mp dediğiniz tüm özellikler mevcut ve digic2 çok hızlı yada Canon A520.. Canon al pişman olma bende Canon A610 var manyak bişe bırakamıyorum hergün foto çekiyom hastalık oldu gördüğünü çekiyor bide gece yi gökyüzünü aydınlatıyor hayreet ettim sip siyah havayı mavileştiriyor. Canon al şaşma....
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiperX

quote:

manuel ayarlar dediğiniz neler malum bilmiyoruz ya. manuel ayarları yazarmısın buraya

Eğer fotoğraf makinelerinin sana sunmuş olduğu hazır çekim modlarıyla yetinmeyip fotoğraflara istediğin gibi müdahele etmek istersen manuel ayarlara sahip bir makineye sahip olmalısın. Bu birazda fotoğraf çekmeye meraklı olup olmadığına bağlı çünkü sadece hazır çekim modlarına sahip bir makine aldığın ve fotoğrafçılığa merak sardığın zaman almış olduğun makine senin ihtiyaçlarına cevap vermeyecektir.

olayı anladım da benim demek istediğim manuel ayarlar hangileri. Yani ıso manuel mi yada menuel olan hangi ayarlar

• Sevgili @oktayakgoz

Full manuel ayarları olan bir makinede, aşağıda kısaca yazdığım ayarların kullanıcı tarafından yapılmasına izin verilir. Daha detaylı bilgi için bölümümüzde üst konu olarak yer alan "Ders: Fotoğraf Çekim Teknikleri" başlıklı konuyu ve içerisindeki mesajları inceleyebilirsin.

-S / TV: Shutter Speed (Perde Hızı Öncelikli).
    -A / AV: Aparature (Diyafram Öncelikli) Bazı makinelerde "BULB" Modu.
    -M: Manual (Enstantane ve diyaframa ayrı ayrı müdehale edilir)
    -Beyaz denge ayarı seçenekleri ve beyaz dengesinde örnek renk sunarak manuel ayarlama imkanı. Hatta bazı makinelerde ince beyaz ayarı.
    -Manuel Focus
    -ISO
    -EV (Exposure compensation)
    -Flash patlatma mesafesi ya da gücünün ayarlanması. (çeşitli flash patlatma seçenekleri)
    -Metraj seçenekleri
  • mertkan teşekkürler şimdi detaylı incelemeyi daha detaylı bi okayayım
  • ya canon a610 a bende baktım bayide. fazla büyük geldi bana. çok iyi makine ama ben gibi acemiler için o kadar büyüğüne gerek yok
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: HiperX

quote:

olayı anladım da benim demek istediğim manuel ayarlar hangileri. Yani ıso manuel mi yada menuel olan hangi ayarlar

makinenin full manuel olduğunu iki post'undada belirmişim ama sanırım gözünden kaçmış zaten Mertkan hocam gerekli açıklamayı yapmış bize söz söylemek düşmez artık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.