Şimdi Ara

diferansiyel kavramını kavrayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi diferansiyel değişim değil mi y de ki değişim nasıl x de ki değişimle türevinin yani anlık değişimin çarpımına eşit olabiliyor ya dy/dx=f'(x) diye gösterip dx i karşıya atıp geçiyorlar örnekle mantığını kavratabilecek var mı kafayı yiyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macella -- 30 Mayıs 2017; 17:4:11 >

• hg den dinle işe yarıyor
  • dinledim hatta youtubeda aratıp baya bi hocanın videolarına baktım kafam almıyo galiba geri zekalıyım
  • Differansiyel d demek.

d(y)/d(x) ------>pay icin y demek f(x)=y deki gibi hangi fonksiyonun turevi alinacak onu gosterir payda da o fonksiyonun hangi bilesenine gore alinacagini f(x)=x in xe gore turevi 1 ama atiyorum b ye gore turevi sifir. Bunu belirtmek icin paydaya x yazilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    türevle neye göre türev alınacağını yani dx i çarpınca nasıl dy oluyor onu anlamıyorum
  • O gosterim ya ben de senin gibi cok kafaya takiyordum dx demek x gore islem yap demek integral al ya da turev al demek dy de turevini integralini alacagin sey y soni f(x) ya da y de yazmayabilir ne yazdiysa

• Mühendislik okumayacaksan çok da anlama gerek yok, kullanımını bil yeter.

Ama arkadaşların dediği gibi dy/dx y=f(x) dye düşünürsek, f(x) fonksiyonunun x'e göre değişimini yap demek oluyor, bunun ötesi diferansiyeli lisede öğretmezler heralde, bütün kalkülüsün lise konusu olması saçma gerçi.
  • diferansiyel kavramını kavrayamıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.