Şimdi Ara

Dıamond elecrtıc DSH 18 RV problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu hafta salı günü Dıamond elecrtıc DSH 18 RV inverter klima montajım yapıldı fakat kafama takılan bir şey var inverter klimanın çalışma mantıgımı böyledir yoksa bi sorunmu var klimamı 22 derece de ısıtma modunda çalıştırıyorum yüksek devirde çalışmaya başlıyor yaklaşık 15 dk sonra istenilen set degerine ulaştıktan sonra fan en düşük üflemede bu sefer soguk üflüyor ve içerisini sogutup klima tekrar en performanslı fanda üflüyerek tekrar ısıtıyor sürekli bu mantıkla çalışıyor

• evet oda sıcaklıgını istedigim 22 derecede set ettikten sonra en düşük üflemede soguk degil ama sıcak da degil ama kesinlikle eminim üflemesi bile set edilien sıcaklıgı düşürüp tekrar klimanın performanslı en yüksek üflemede başlamsına neden oluyor yani bütün inverter lı klimalardamı mantık böyle çünkü istenilen sıcaklıgı set ettikten sonra klima üflemesini kesse dah çok verimli olacaktı
    yankizulu
  • Zaten az kaldı bir servis elemenını pataklıyacam sonunda ahdım var hepsimi aynı yoksa bana mı garazi var bu bit yavrularının
  • evet aynen öyle bizim vakum cihazı çabuk emiyor diyor ama süre dahi tutmuyorlar ben hariç (ne yalancı adamlar ayak üstü hep yalan ) cihazın üzerindeki manometrelerin bile üzerindeki degerlerde bagladı aynı çıkardı aynı nasıl bir vakum manometresidir bunlar anlamadım
    yankizulu
  • 100 tl nin arkasında koşturunca malesef bu kadar hizmet alınıyor.Ne kadar para o kadar ekmek......Sizler bayileri birbirine vurdurup fiyatları dipe vurdurdukça yakında usta diye bir şey kalmayacak......
  • Sayın m.birol çok yardımcı oldunuz bana bu arada ama fiyat farkı 100 tl çok üzerinde fiyatın uygun olması servis kalitesinin düşmesi ile bir alaka kuramıyorum.Bu arada merak edenler ve almak isteyenler için klimanın resmi

Dıamond elecrtıc DSH 18 RV problem
  • Sayın m.birol peki klima istenilen sıcaklıgı set ettikten sonra üflemeyi kesmesi gerekmezmi dıamond klimaya özgümü yoksa forumda okudugum kadarı ile bütün ınverter klimalar oda sıcaklıgını set ettiten sonra fan üflemiyordu.?
  • kardeşim bende 2 tane 9000'lik diamond electric var inverter tabi çalışma prensibi zaten inverterların belli öncelikle odayı set değerine getirene kadar tam yükte çalışır sonra devrini düşürür ve en sonunda en düşük devirde çalışır ki oda sıcaklığı set değerinin altına düşene kadar elinde ki klimada böyle çalışıyor eğer dış ortam sıcaklığı düşük değilse düz split gibi kendini kapatıp açar,diamonlarda ortada bir gösterge vardır ordan kompresörün sesini dinlemeden klimanın ne yaptığını anlayabiliyorsun bu arada 20 derece çok düşük 23 yap onu hep öyle kalsın 24 yada 25 değil buna dikkat et yoksa fatura gözlerini korkutur bende ki klimalar bu şekilde çalışıyor tek kademede ağız sıcaklığı düşer haliyle ama bu yüksek fan hızında bile 35 gibi birşey oluyor galiba benim klimada sen asıl şunu ölç klimayı 30 dereceye ayarla fan hızını en sona daya ve 30dk sonra falan kompresör tam yükte çalışırken ağız sıcaklığı ölç eğer 48-50 derece falansa herşey normal hatta 45 derece bile olur,yok eğer 40 derece ve altında ise bir sorun var demektir ama şunu diyeyim sana klimada bir sorun çıkmasın diye dua et açtığım konuları görseydin bulaşmazdın hiç ama klima fena değil gerçi midea üretimi ama diamond yerine midea'nın kendi klimasını almak çok daha iyi olurdu senin için dene sonra sonuçları yaz bakalım tüketim olrak seni üzeceğinide sanmıyorum klimanın beni üzmedi çünkü ama klimada a sınıfı yazıyorya hah işte o a aslında d flandır eurovent sitesine bakarsan

• Bir çok klima,

haier,
    fujitsu, dahil (arada bir kaç marka farklı olabilir) set edilen değere gelince fanı en düşük fan hızına değil dahada düşük olarak dönmeye devam eder bu çoğunda asla rahatsızlık vermez, siz kücük odada tam karşısında oturmuyorsanız.

yok klimanın karşısında degilim ama genede bunu hissede biliyorum klima ben den 2,5 metre uzaklıkta ve klima benim oturdugum zaman sol tarafımda kalıyor
  • Bu arada fiyat farkını söylicem hadi ya diyeceksiniz neredeyse tüm izmir dıamond electric bayilerini aradım herkes 2650 tl dedi sonra çok ii fiyat buldum 2200 tl /12 taksit yılmadım digerlerinide aradım 2100 tl /12 taksit buldum yani öyle 100 tl falan degil

arada 100-200 olsa tamamda 1300 tl. akıl alacak gibi değil

hata yapmamak için hesap makinasıyla iki defa hesap yaptım
  • birol usta iyi adamdır ama bazen böyle şeyler söylüyor neden söylüyor bir anlam veremiyorum belkide vermek istemiyorum mal alıyorsan türkiye'de pazarlığa tabidir eğer malı o fiyata satıyorsan demekki azda olsa kar ediyorsun eee servisi sen olsanda olmasanda o malın adam gibi takılması lazım,100 tl aşağı olsa ne olur fiyat derseniz herşey olur bu zamanda 100tl çok iyi para bence koskoca dükkanda yeri geliyor 100tl para toplanıyor bazen bununda kar marjı %40 olsa 40tl yapar,konuşmak kolayda düşünmek zor iştir

Orijinalden alıntı: 1a1b1c

quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

3100 tl den 1800 tl. ye hem de 12 taksit ,vay canına demeden edemedim ,serbest piyasa dedikleri bumu

Evet gültepede oturan bir arkadaşım aldı iki tane birden fiyat doğrudur ortalık karıştırmak için verilmiş uydurma bir fiyat değildir,
    eğer izmirde iseniz bire bir görüştürürüm alıcı satıcı ile.

onun için ben kimseye güvenmiyorum ya adam gibi herkes aynı fiyatdan satacak ustalar usta olacak, yada yaşasın serbest piyasa ekonomisi.

bende ilk S serisidir dedim (eski ellerinden kalan) ama klimalar gelince adamlara durun açmayın bana SP olduklarını ispatlayın gösterin dedim, ve bire bir yeni seri dış ünitelerinde tepside bir rezistans gibi bir şey var.

kış havalar soğusun ak kara çıkacak meydane.

sağolun hocam ,şu an klimam var ama ilerde bir tane daha almak istersem mutlaka sizinle görüşmek isterim

siz çok ucuza alabilirim derken ,ben istemem demem ,doğrusu

ama bu aralar özellikle izmir de olanlar fırsatı kaçırmasınlar derim ,böyle her zaman birisi çıkıp gelin size ucuza klima alalım demez bence değerlendirin

• quote:

quote:

quote:

quote:

3100 tl den 1800 tl. ye hem de 12 taksit ,vay canına demeden edemedim ,serbest piyasa dedikleri bumu

Evet gültepede oturan bir arkadaşım aldı iki tane birden fiyat doğrudur ortalık karıştırmak için verilmiş uydurma bir fiyat değildir,

onun için ben kimseye güvenmiyorum ya adam gibi herkes aynı fiyatdan satacak ustalar usta olacak, yada yaşasın serbest piyasa ekonomisi.

bende ilk S serisidir dedim (eski ellerinden kalan) ama klimalar gelince adamlara durun açmayın bana SP olduklarını ispatlayın gösterin dedim, ve bire bir yeni seri dış ünitelerinde tepside bir rezistans gibi bir şey var.

sağolun hocam ,şu an klimam var ama ilerde bir tane daha almak istersem mutlaka sizinle görüşmek isterim

ama bu aralar özellikle izmir de olanlar fırsatı kaçırmasınlar derim ,böyle her zaman birisi çıkıp gelin size ucuza klima alalım demez bence değerlendirin

Sayın arkadaşım ben neyim ki basit bir kullanıcıyım, sadece baktımki canı isteyen canı istedigi fiyata satıyor ama montaja gelince lafta ortalıkta toz duman bırakmayanlar evde her şeyin içine ediyor, bende bu işi azda olsa ögrendim (alış verişi) kim ucuza veriyorsa kapalı kutu, asla çizilmiş kutu bile almam (neler biliyorum neler anlatsam ortalık yıkılır) geçiyorum intrnetin başına diyelimki panasonic alacagım türkiyede ne kadar bayi varsa arıyorum kıroyum ama para bende ondan fiyat alıyorum bundan alıyorum en düşük aldıgımı işime gelene bildirip birde onuna son pazarlıgı edince işime gelirse alıyorum, marka çok satan çok para bende (tüketicide).

Onun için ben, ahmet, mehmet olması önemli değil alış veriş taktigini iyi geliştirmek lazım ama tabii izmirde bir şey alacaksanız dokuz köyden arkadaşa müracaat edin benimle irtibata geçer.

en son bir klima aldık 6550 izmirde bir yerden, alırkende 4X4 usta olsun dedik her şey bitti hemen hemen ama sadece dış ünite yerine oturtulacak adam dış üniteyi balkona bir çarptı oldu klima yamuk ama klima sahibi olsun nazarlık dedi

tamam hocam sizi aklımın bir köşesine yazdım ,dediğim gibi şimdi lazım değil ama bu işler belli olmuyor

dış ünitenin yamulması kötü olmuş ama kazayla insan bile ölebiliyor iş ki kasıt olmasın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sayın arkadaşım ben neyim ki basit bir kullanıcıyım, sadece baktımki canı isteyen canı istedigi fiyata satıyor ama montaja gelince lafta ortalıkta toz duman bırakmayanlar evde her şeyin içine ediyor, bende bu işi azda olsa ögrendim (alış verişi) kim ucuza veriyorsa kapalı kutu, asla çizilmiş kutu bile almam (neler biliyorum neler anlatsam ortalık yıkılır) geçiyorum intrnetin başına diyelimki panasonic alacagım türkiyede ne kadar bayi varsa arıyorum kıroyum ama para bende ondan fiyat alıyorum bundan alıyorum en düşük aldıgımı işime gelene bildirip birde onuna son pazarlıgı edince işime gelirse alıyorum, marka çok satan çok para bende (tüketicide).

Onun için ben, ahmet, mehmet olması önemli değil alış veriş taktigini iyi geliştirmek lazım ama tabii izmirde bir şey alacaksanız dokuz köyden arkadaşa müracaat edin benimle irtibata geçer.

en son bir klima aldık 6550 izmirde bir yerden, alırkende 4X4 usta olsun dedik her şey bitti hemen hemen ama sadece dış ünite yerine oturtulacak adam dış üniteyi balkona bir çarptı oldu klima yamuk ama klima sahibi olsun nazarlık dedi

hocam meraba, ya bende kıroyum ama üstüne üstlük paramda fazla değil gene başvururum size koç ticarette olduğu gibi

arkadaşlar harbiden zamanında arkadaşın sayesinde istanbulda 1450 küsür denen klimayı arkadaş sayesinde herşey dahil 799 tl ye aldım. şimdi birol usta bana ama ozaman onda klima yoktu olsaydı oda aynen bu rakama verirdi. siz bakmayın birol ustada indirim yapar arasıra siniri bozuluyor. esnaflıkta olur bu durumlar. esnaflık kolay değildir.

bende birkaç firma ekliyim kimse kızmasında yazıları yönetim silerse bilmem artık sonuçta bu kişiler yazmıyor vatandaş olarak biz yazıyoruz cebimize para gircekte değil.

zibro alcak olanlar birol ve koç volkan.

mhi alcak olanlar en uygun fiyatı istiyorsa eina (kolay kolay razı edemezsiniz hiç çekinmez eski yazılarını okuyun pazarlıkla şu rakamlara alabilirsiniz der ama forumdan satışla uğraşmaz. benim bir arkadaşıma inanılmaz fiyata klima almıştık zamanında. ama yanlış anlaşılmaktan çekiniyor ben forumda uğraşamam diyor. ve Allah için cebinede bir kuruş para girmiş değildir öğrencidir kendisi. ersin hocam kızma bana birçok açıklama varken halka hizmet hakka hizmet mantığı var)

me ve fujitsu midea alcak olanlar en uygun fiyat tekirdağlı hoca.

sormakta fayda var pazarlık dinimize görede sünnettir arkadaşlar. liste fiyatlarına kalsak kimse klima alamaycak duruma geldi inanın.

• liste fiyatları zaten saçma sapan görünce arkana bakmadan kaçasın geliyorbence inverter alınacaksa en uygun klima fiyat-performans açısından midea'dır ha tabi siz çok uygun fiyata mitsubishi zibro falan bulursunuz o iş ayrı ama midea'nın çok iyi klimaları var ki midea'ya fason mal yaptıran firmaların klimalarından kat ve kat iyidir

quote:

Orijinalden alıntı: yankizulu

Bu arada fiyat farkını söylicem hadi ya diyeceksiniz neredeyse tüm izmir dıamond electric bayilerini aradım herkes 2650 tl dedi sonra çok ii fiyat buldum 2200 tl /12 taksit yılmadım digerlerinide aradım 2100 tl /12 taksit buldum yani öyle 100 tl falan degil

Arkadaşım neden hadi ya diyelim bakın yukarda yazdım okuyunuz,

zibro SP 1735 liste fiyatı 3100 tl ara tara 2850 tl hadi 2700 tl olur dediler biz kaçtan aldık arkadaşa 1800 tl 12 taksitle,

bakın gördünüz mü, demekki biri 1800 tl satıpta kar ediyorsa, başkası edendende %70 fazla kar ediyor ee ben bu uçuruma bakarak şakır şakır pazarlık ederim, ederkende kardeş montaj nizamnamesine şartlarına uyarak montaj isterim aha donanım forum, aha kontrol kalemi forum derim hataları şak diye yazıyorlar derim uyarsa ok uymazsa selametle,

adamın kafasına silah dayayarak bana sat diyen yok oda bana silah dayamıyor işime neresi gelirse değilmiki serbest piyasa ekonomisi.

Ya arkadaş sallayıp duruyorsunuz getir alayım diyorum neden alıp gelmiyorsun,mekan belli adres belli.
    Bu arada ardaşa çok güzel bir teklifte bulundum tercihini kendi yaptı.Ama delikanlı gibi de söylesin servis kalitesi açısından uyarıp uyarmadığımı,aynen söyledim bak fiyatı kırar ama montaj konusunda kaderine razı olursun diye.

Burada bazıları atıp tutmayı iyi biliyor ama hiç ticaret yapmamış hiç mekan çalıştırmamış hiç adamlara ay başı maaş vermemiş adama atıp tutmak kolay.İşte bu bedavaya iş yapanlarda ne adam gibi maaş öder,ne adam gibi adam çalıştırır.Arayın bakalım 3 sene sonra bulabilirmisiniz.

Buaradn atıp tutan Bekara karı boşaması kolay olan arakadaşlara sesleniyorum sıkıyorsa açın bir mekanda klima satın takın bakın bir klimada 1300 TL bile para kazanılıyor hadi bakalım.

Tüketici fiyat vurdurup kırdırdıkça ,bayi bayi arayıp tehtit ettikçe hizmet denen bir şeyi yarın para versede bulamayacak....

• nedense klimacılar hep ağlanır ama kimsede işi bırakıp gitmez,niye peki çünkü karlar çok tatlı geliyor ha işini doğru düzgün yapanda azdır onlar tabi ki diğerlerine göre daha az kazanırlar ama yinede karlar çok iyi,malı satmakla bitmiyor ki eşe dosta başka markalarada servise gidiyorsun bir temizleme 70-80tl var sen arıza durumunda alınan parayı düşün
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.