Şimdi Ara

Diablo 3 Analiz (Geçmişten bugüne)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diablo 3 'ü biliyorsunuzdur ki daha almamış bulunmaktayım(Bilmeyenler olabilir doğaldır :D ).Ama okuduğum yorumlar ve izlediğim videolardan size bir inceleme sunacağım.Biraz tarafsız olacak diye düşünüyorum sonuçta oyunu bilmemekteyim.

Başlıyorum lafı uzatmadan...
    Grafikler: Bazıları çağın gerisinde kalmış diyor grafikler için ama yine de yeterli diyorlar.Bazıları Wowumsu olmuş diyor.Ben benzetmesem de...Bazıları çizgisel olmuş diyor.Hafif bir şekilde var.Ama çok hafif o yüzden pek bir şey söylenmemeli.Genel olarak izlenimim :grafikler kötü değil.Çok fazla iyi değil tabii ki ama berbat bir grafik veya oynanamayacak kadar kötü grafik yok.Yani ksacası grafikler aşırıya kaçmamış ve başarılı.
    Oynanış:Oynanışı oyunu oynamayan biri olarak kesinlikle ve kesinlikle tam olarak yorumlayamam.Ama çoğu insan oynanışı beğenmiş ve eskisiyle bağdaştırmış olmakla beraber üstüne bazı şeyleri eklediğini düşünüyor.6 tane skill olayı optimizasyon için önemli bir etken olmuş.Bakış açısı ve diğer sağ tık sol tık hepsi yine aynı.Ama sanırım bu oyunda Fury, Arcane, hatred/discipline ve manayı dolduracak potlar(Yanlış yönlendirmiyeyim) yok.Sadece health potları var.Bu da uzun süreli bir açılma süresine sahip büyük ihtimalle.Optimizasyona gelirsek eskisi gibi değil.Kendi otomatik stat veriyor.Ve skillere de bizim fazladan puan verme şansımız yok.Hepsi belli levellerde açılıyor.Ama runeler ve skill dizilimi ile bir farklılık çıkıyor ortada.Bence optimizasyon yok diye yakınmasın kimse.Bazılarının infernoda 40k dps'si varken bazılarının 49k dps.Yani itemlerle farklılık sağlanıyor.Skiller de cabası.
    Hikaye:Hikaye hakkında en ufak bir yorumumun olması imkansız.Sadece başkalarının çoğunluk yorumlarını hesaplayarak yorum yapıyorum.Sonuçta spoiler istemiyorum.Bazıları diyor, hikaye berbat şekilde sunulmuş ve 2. oyunun aksine çok basit.Bazıları harika sunulmuş ve hikaye yeterli.Kime inansak bilemedim.Ama çok berbat şekilde olmadığını düşündüğümü söylüyorum ve bunu geçiyorum.
    Karakterler:Yine 5 taneler.Yeterli mi derseniz yeterli ve hatta çok bile.Hangisini seçsem diye karar veremedim mesela.Hepsi de farklı eğelenceye sahip.

Gelelim artık Oyunun DUYURULMASINDAN öncesinden BUGÜNE kadar olan yorumlara...

Bilemiyorum galiba iyi takipçiyim bütün yorumlar aklımda :D .Ve işte o yorumların evrelere göre sıralanışı:

Duyurulmadan öncesi: Sürekli oyun hakkında yalan konular açılıyordu ve ah keşke olsa deniyordu.Sonra duyurulma zamanı yaklaştıkça çeşitli resimlerden anlamlar çıkarıldı.Yazılardan anlamlar çıkarıldı.Ve gittikçe artan ipuçları sonucunda da oyun duyuruldu.Duyurulmadan önce herkes çok büyük heyecan ve BEKLENTİ ile bekliyordu oyunu.
    Duyurulduğu zaman:20 dakikalık video da yayınlanmıştı duyurulunca.Herkes mutluluk dolu yorumlar yapıyordu forumlarda.Videoya tekrar tekrar bakılıyordu ve "Harika" dan başka yorum yapılamıyordu.İlk şaşkınlık ve heyecan geçince ne zaman çıkacak diye fikirler öne sürüldü.Sonra oyunun çıkış tarihi hakkında en yakın tarih söyleyip herkes kendini umutlandırdı.
    Duyurulma ile tarih haberleri çıkmadan önceki süreç:Sürekli yorumlar yapılıyordu ve yeni çıkan videolar , karakterler hayranlıkla izleniyordu.Bir an önce çıksın deniyor ve en kısa tarihte çıkar diye kendini umutlandırmaktaydı kendini herkes.
    Tarih haberleri süreci:Artık her büyük site her bloğu olan bir tarih söylüyordu.En büyük siteler bile tarih söyleyip yalan olduüğu ortaya çıkıyordu.Blizzard'ın söylediği tarihler bile hep erteleniliyordu.En sonunda çıkışı yılan hikayesine dönmüştü.
    Beta süreci:Sonra bir beta oldu ve önemli siteler , bazı oyuncular aldı keyleri oynamaya başladı.Hepsi oyunu oynuyordu sürekli ve kötü yorumlar yoktu.Olsa bile bu beta düzeltirler dendi.
    Açık beta:Açık betada 3 gün boyunca zor da olsa çok kişi oynadı ve oyunun tadı damağında kaldı herkesin.(Ben yine oynayamadım :( )
    Çıkmadan önceki 5 gün:Artık kimse bekleyemez ve uyku uyuyamaz oldu.Heyecan artmıştı hele son gün çoğu kişi uyuyamadı.
    Çıktığı gün:Nerdeyse hiç kimse forumlara yorum yapmıyor yazı yazmıyordu oyunu oynamaktan.Arada bir gelip bu kadar harika ve zevkli bir oyun olur diye yorumlar yapılıyordu.
    5 gün sonra: Artık kötü yorumlar başlamıştı harika diyenler kötü yorumlar yaptı ve eksiklerini gördü.Oyunu daha almayanların bile aklına girdiler hatta.
    10 gün sonra:Hala almaya çalışanlar vardı(ben gibi).Oyunu oynayanların bazıları sıkılmış ve satmıştı.Bazıları eski tadı buılamadığını söyledi ve istemedi.Eksikleri artık çoğu kişi gördü.Görmeyenlerin aklına sokuldu.
    20 gün sonra:Oyun oynanıyordu normal olarak.Zevkle ve stratejiler ile.Kimsenin aklından çıkmıyordu.Nasıl yapsam ne denesem deniyordu.AH de zaman geçiriliyordu.Blizzard da çıkartacakları patchlerle denge sorununun düzeleceğini söylüyorlardı.Herkes oyunun eksikliklerini görmezden geldi ve düzeleceğini diablo 2 nin de böyle olduğunu düşünerek o eksikleri unuttu (en azından çalıştı) ve oyuna normal olarak devam etti.
    Bugünlerde:Oyun için pek kötü yorum yapılmıyor.Genelde beğenmeyenler oynamıyor.Ve ötekilerde oynamaya devam ediyor.Hala oyunu alamayanlar da var(BEN :D ).Tabii beğenmeyen yok mu? Var.Bazıları Torchlight 2'de çare buldu(İyi bir oyun ama yine de Diablo'yu bilmiyorum)

Kısacası herkesin durumu böyle.Yeni almayı düşünenler için ve herkesin şöyle bütün günleri analiz yapabilmesi için yazdım.İnşallah beğenmişsinizdir.İnşallah oyunu alınca da izlenimlerimi yazacağım.Görüşmek üzere...

Not:Gerçek yorumlardan aldım.

• Biz oyunu oynadigimiz halde boyle rehber acmiyoruz yanlis bilgi veririz diye pehh..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnferno act 1 'de kucuk oranlarlada olsa ilevel62 ve ilevel63 esyalar dusmeye basladıgında denge problemı cozulmus olacak pıyasa sadece dh ve wızard oynayan karakterlerın elınden kurtulup tum oyuncuların elıne gececek. O zaman durum daha bır ıyı olacak su an meele sınıf ısenız ve en onemlısı yalnız ısenız ınfernoada en fazla act 1 hadı surune surune act2 yaparsın.

act 3 ve 4 farmlayanlar bakın farmlamak dıyorum elıtlerı gecıp bosslara gıtmek degıl bıldıgın gordugun herseyi kırıp oldurmek parcalamak sadece range sınıflar su anda.

Oyunun baska bır kısmı ıle ılgılı yorum yapmayacagım sadece ınferno sevıyesınde böyle bır sorun var bu sorunu aşıldıgında oyunda hıc bır sorun kalmayacak.

Lore ıle ılgılı olarak ACT 3 ve ACT 4 bosslarının çocuk gıbı ıkıde bır ılızyonlar ıle karsına cıkıp "onu yaptın ama hadı bunuda yapta gorelım" modunda sıdık yarıstırması olmasaydı daha ıyı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Shorh

Biz oyunu oynadigimiz halde boyle rehber acmiyoruz yanlis bilgi veririz diye pehh..

Zaten öyle bir sıkıntım yok.Yanlış bilgi verdiysem de oyunu daha oynamamış diyeceksiniz.Ayrıca yanlış bilgi vermek sadece grafiksel ve diğer oyun içi izlenimlerimle ilgili olabilir.Yorumlar ise herkesin yorumlarından çıkardığım sonuç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

İnferno act 1 'de kucuk oranlarlada olsa ilevel62 ve ilevel63 esyalar dusmeye basladıgında denge problemı cozulmus olacak pıyasa sadece dh ve wızard oynayan karakterlerın elınden kurtulup tum oyuncuların elıne gececek. O zaman durum daha bır ıyı olacak su an meele sınıf ısenız ve en onemlısı yalnız ısenız ınfernoada en fazla act 1 hadı surune surune act2 yaparsın.

act 3 ve 4 farmlayanlar bakın farmlamak dıyorum elıtlerı gecıp bosslara gıtmek degıl bıldıgın gordugun herseyi kırıp oldurmek parcalamak sadece range sınıflar su anda.

Oyunun baska bır kısmı ıle ılgılı yorum yapmayacagım sadece ınferno sevıyesınde böyle bır sorun var bu sorunu aşıldıgında oyunda hıc bır sorun kalmayacak.

Lore ıle ılgılı olarak ACT 3 ve ACT 4 bosslarının çocuk gıbı ıkıde bır ılızyonlar ıle karsına cıkıp "onu yaptın ama hadı bunuda yapta gorelım" modunda sıdık yarıstırması olmasaydı daha ıyı olurdu.

Hocam wizardların falan da adam gibi act2 farmladıgı yok act1 de tamamen sorunsuz şekilde heryeri farmlayabilirken act 2 de 2 3 vurusta yerlerde surunuyorum

• O da oyunun zorluğudur bence.
  • Act 2 de kanyondan dışarı adım 1 kere atabildim ondada dune trasherlar sadece TEK attı cıktı vurdu gitti yani. Bumudur inferno farmlayan wizard - dh mantıgı ? sonucta bu adamlar tek başlarına farmlamadı bunları tek tek tanklayan tankları vardı bknz barb - monk evet cok öldüler wizard-dh aldı bütün killeri ancak sonucta tanklayan diğer classlardı. Hadi biraz gear ciktiktan sonra dön geriye baştan farmla daha iyis cikana kadar kafasıyla ilerliyor zaten herkes bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dh farmlamıyorsa wızard farmlamıyorsa monk farmlamıyorsa.. barbarda farmlamıyorsa 1350 dps lı esyaları kım koyuyo abı 20 30 mılyona ah ye :)

gelıye bı tek wd cıler kaldı onlara yuklenelım o zaman hıc seslerı cıkmıyo rgızlı kapaklı onlarmı pıyasayı goturuyor yoksa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Act 2 de kanyondan dışarı adım 1 kere atabildim ondada dune trasherlar sadece TEK attı cıktı vurdu gitti yani. Bumudur inferno farmlayan wizard - dh mantıgı ? sonucta bu adamlar tek başlarına farmlamadı bunları tek tek tanklayan tankları vardı

Tek atmaları farmlayamayacağın anlamına mı geliyor? Şayet önümde tank olasa da olmasa da çok güzel bir şekilde farmlıyorum / farmlıyoruz act 4 ü. Bu mudur senin mantığın^^
  • quote:

Dh farmlamıyorsa wızard farmlamıyorsa monk farmlamıyorsa.. barbarda farmlamıyorsa 1350 dps lı esyaları kım koyuyo abı 20 30 mılyona ah ye :)

gelıye bı tek wd cıler kaldı onlara yuklenelım o zaman hıc seslerı cıkmıyo rgızlı kapaklı onlarmı pıyasayı goturuyor yoksa :)

20 30milyona koysa yine iyi 70 milyona koyan var. Kim çıkartıyor bunları arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerjji

quote:

Act 2 de kanyondan dışarı adım 1 kere atabildim ondada dune trasherlar sadece TEK attı cıktı vurdu gitti yani. Bumudur inferno farmlayan wizard - dh mantıgı ? sonucta bu adamlar tek başlarına farmlamadı bunları tek tek tanklayan tankları vardı

Tek atmaları farmlayamayacağın anlamına mı geliyor? Şayet önümde tank olasa da olmasa da çok güzel bir şekilde farmlıyorum / farmlıyoruz act 4 ü. Bu mudur senin mantığın^^

Satın alınan/saatlerce farm yapilan gear ile farmlamak basit tabi. Hellden direk geçtiginde sanki inferno farmlayabiliyordun/uz. İnfernoda her act başi herkes afalliyor sonra 3-5 item desteğiyle ilerleyebiliyorlar. Vampiric/vortex/fast bi bossu kes tek başinada görelim nasil farmliyorsun act 2 başinda ;)

• Oyun zaten itemlerle şekilleniyor itemin olmadan statlarını dpsni hiçbir şeyini değiştiremiyorsun.Bu yüzden itemsiz ilerleyememek normal.Farmlayın veya ahden alın bir şeyler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sinerjji

quote:

Satın alınan/saatlerce farm yapilan gear ile farmlamak basit tabi. Hellden direk geçtiginde sanki inferno farmlayabiliyordun/uz. İnfernoda her act başi herkes afalliyor sonra 3-5 item desteğiyle ilerleyebiliyorlar. Vampiric/vortex/fast bi bossu kes tek başinada görelim nasil farmliyorsun act 2 başinda ;)

ekle de gör öyleyse. GElmiş buraya farm yapmadan lak lak konuşuyor. Adama bak farmlamadan act 3 4 geçmek istiyor hemen

• quote:

Monk Tartışma Başlığı altında Oscilator arkadaşımızın paylaşmış olduğu solo ACT 4 5X Diablo Farm videosunu izlemeni tavsiye ederim. Demek istediğim ACT 3- ACT 4 Solo Farm yapabilen Melee arkadaşlarımızın mevcut olduğu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.