Şimdi Ara

DH'ye bedava HUKUK danışmanlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: A.SAYGILI

Okulum tecil belgelerimi göndermediği için habersiz 270 gün asker kaçağı gözüküp bakaya suçunu işlemişim
    Kendi isteğimle gittiğim için askeriyede tutanak tutturdular ve mahkemeye verildim salı günü mahkemem var

Sence durumum ne olur?
    Kaç yıl yatarım var?

Bu konu hakkında hiçbir fikrim yok. Askeriye'nin yargısı ayrı olduğu için nasıl bir karar verir emin değilim açıkçası. Ancak bununla ilgili kanunları araştırabilirim istersen.
  • Açmış olduğun konu tamamen iyiniyetlide olsa gözardı ettiğini düşündüğüm bir nokta var: Sende çok iyi biliyorsundur ki çoğu avukatın ekonomik durumu ortada, her yıl hızla artan mezun sayısı nedeniyle eski dönemlerdeki gibi kolay para kazanılmıyor. Bir internet sitesi üzerinden bedava hukuki danışmanlık yapmak hem bu meslektaşlarımın hakkına girmek oluyor hem de insanları yanlış yöneltebilme ihtimalin nedeniyle uygun olmadığını düşünüyorum.
  • Gece gündüz olmadık vakitlerde çalıp mahalleyi rahatsız eden araba alarmını kime nasıl şikayet edebiliriz ve sonuç ne olur?(Sahibi laftan anlamayan birisi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Augias

Açmış olduğun konu tamamen iyiniyetlide olsa gözardı ettiğini düşündüğüm bir nokta var: Sende çok iyi biliyorsundur ki çoğu avukatın ekonomik durumu ortada, her yıl hızla artan mezun sayısı nedeniyle eski dönemlerdeki gibi kolay para kazanılmıyor. Bir internet sitesi üzerinden bedava hukuki danışmanlık yapmak hem bu meslektaşlarımın hakkına girmek oluyor hem de insanları yanlış yöneltebilme ihtimalin nedeniyle uygun olmadığını düşünüyorum.

Yukarıda belirttiğime ekleme yapmak istiyorum, şu an çok yüksek para kazananlar dışında kimse parayla danışma sağlamıyor. Ayrıca çok yüzeysel yazıyorum, usul ve prosedür için mutlaka yardım gerekir diye düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: sezerbaris

Gece gündüz olmadık vakitlerde çalıp mahalleyi rahatsız eden araba alarmını kime nasıl şikayet edebiliriz ve sonuç ne olur?(Sahibi laftan anlamayan birisi)

Çok basit. Doğrudan polisi arayıp şikayet edeceksiniz. Onlar da arabayı kaldırıp otoparka götürecekler. Sakın ama sakın İhkak-ı Hak durumuna düşmeyin. Yani suça suçla karşılık vermeyin. Haklıyken hakszı duruma düşersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: senfield25

2005 yılında kardeşim yesil-kart.com sitesinden greencard başvurusu yapmış .. onlarda bazı evraklar göndermiş adresimize bizde bu gelen evrakları kabul etmemişiz ve evraklar geri gitmiş ... bir kaç gün önce eve 2005 ylında yapılan başvuruya ait ödeme ihtarnamesi geldi .. ancak ihtarnameyi bildiğim kadarıyla noter onaylı göndermek zorundalar .. noter onayı falan yok ...59 tl para talep ediyorlar 7 gün içerisinde aksi halde icra takibi başlatacaklarmış ... ben almadığım bir hizmete para ödemek zorundamıyım ? parayı göndermedim gerçektende icra söz konusu olabilir mi ?

Gelen ihtarnamede hangi sebepten dolayı bu parayı talep ettiklerini belirtiyor mu? Çünkü ortada resmi yolla yapılan bir ihtarname yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Web site telif haklarından bahsedirmisiniz ? Uyarı almadan direk dava açabilirlermi ?

Elimdeki bir nottan özetleyerek alıntılıyorum, ortadan bir giriş olacak:

... ICANN 1998 yılında hiçbir kar amacı gütmeden kurulmuştur. Daha sonra yapılan sözleşmeler ile ICANN'a alan adlarını yönetme görevi verildi. İnternet alan adlarının alımı "ilk gelen ilk alır" prensibine dayandırılmıştı. Bu işten çıkar sağlamak isteyenler ünlü markaları, kişi isimlerini, jenerik isimleri ve popüler isimleri alan adı olarak aldılar ve bu alan adlarını çok büyük meblağlar karşılığında satmaya çalıştılar. 1999 yılında ICANN, UDRPY'yi (Yeknesak Alan Adı Çözüm Kuralları) hayata geçirdi. ICANN tahkim usulünün yürütülmesi için de bazı kuruluşları yetkilendirdi. Bunlar:

- Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı'nın (WIPO) Hakemlik ve Arabuluculuk Merkezi. 1999 tarihinde ICANN tarafından alan adı uyuşmazlıkları çözümlerinde yetkili kılınmıştır.
    - National Arbitrion Forum (NAF)
    - eResolution
    - Institute For Dispute Resolution
    - Asian Domain Name Dispute Resolution Centre (ADNRC)

Avrupa merkezli şirketler uyuşmazlıkların çözümü için 20'nin üzerinde ülkede hakemleri bulunan WIPO Hakemlik ve Arabuluculuk Merkezi'ni seçmektedir. Bunun nedenlerinden en önemlisi de WIPO hakemlerinin Kıta Avrupası hukuk sistemine ve özellikle marka hukuku sistemine daha yakın olmalarıdır.

Aklımda kaldığı kadarıyla devam ediyorum; alan adını kullanan kişi, kullandığı ad başka birinin hakkı olan isime denk geliyor olabilir. Bu durumda kullanan kişinin bu alan adını kullanmak için herhangi bir hakkı ya da meşru menfaati var mı yok mu ona bakılır. Bu durum hangi durumlarda söz konusu olur? gibi sorular araştırılır. Alınan web sitesinin alan adının tescilli bir marka ile, tescilli olmayan ama tanınmış bir marka ile bir şirketin ticari ünvanı ile veya .tr dışındaki bir alan adı ile aynı veya ayırt edilemeyecek derecede aynı olması durumları da sorunun çözümünde önem kazanıyor.

• evde müzik dinlemenin belli bi sınırı saati vs var mı ne zaman polis gelse dediği tek şey kapat. birde devam edilirse cezası nedir?
  • Birşey sormak istiyorum

Bir malımız var.İlgilenmiyorsunuz onyıllarca.Sonra devlet sahibi bulamayınca malı(büyük arsa ev vb) bunu vakıflara veriyor

Malı olan kişinin torunlarının oğlu bunu geri alabilirlermi vakıflardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Birşey sormak istiyorum

Bir malımız var.İlgilenmiyorsunuz onyıllarca.Sonra devlet sahibi bulamayınca malı(büyük arsa ev vb) bunu vakıflara veriyor

Malı olan kişinin torunlarının oğlu bunu geri alabilirlermi vakıflardan

Bir benzerini ben soracaktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızgın Adam

evde müzik dinlemenin belli bi sınırı saati vs var mı ne zaman polis gelse dediği tek şey kapat. birde devam edilirse cezası nedir?

Kabahatler Kanunu'na göre Gürültü suç unsuru oluşturur.

Gürültü

Madde 36 - (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.

(2) Bu fiilin bir ticarî işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir.

(3) Bu kabahat dolayısıyla idarî para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

ayrıca...

Madde 17:

(5) İdarî para cezası tamamen tahsil edildikten itibaren en geç bir ay içinde durum, ilgili kamu kurum ve kuruluşuna bildirilir.

(6) Kabahat dolayısıyla idarî para cezası veren kamu görevlisi, ilgilinin rıza göstermesi halinde bunun tahsilatını derhal kendisi gerçekleştirir. İdarî para cezasını kanun yoluna başvurmadan önce ödeyen kişiden bunun dörtte üçü tahsil edilir. Peşin ödeme, kişinin bu karara karşı kanun yoluna başvurma hakkını etkilemez

ayrıca...

Madde 15:

(2) Aynı kabahatin birden fazla işlenmesi halinde her bir kabahatle ilgili olarak ayrı ayrı idarî para cezası verilir. Kesintisiz fiille işlenebilen kabahatlerde, bu nedenle idarî yaptırım kararı verilinceye kadar fiil tek sayılır.

• Bende birşey sormak istiyorum
    Bizim dedemden kalma bir arsamız var biz bunu satmaya kalktıgımızda tapuda soyismi olmayan mesela mehmet kızı ayşe, ahmet oglu hüseyin gibi birileri cıktı aile büyükleri bu kişileri tanımıyor bu yüzden arsayı alacak kişiler tedirgin oluyor ve arsa bi türlü satılmıyor bi avukata sormuşlar gazeteye kayıp ilanı gibi bişey vermek gerekiyormuş eger cıkan olmassa o andan itibaren o gelecek kişiler hak talep edermiyorlarmış zaten o ismi gecen sahıslar büyük ihtimalle ölmüşler avukatta 6000lira gibi bir para istemiş gazeteye ilan verme ve avukatlık parasıymış bu
    bu işin daha kolay bir olur yolu varmıdır yokmudur? bilginiz varmıdır acaba bu konuda yoksada bir bilene danısıp bilgi verirseniz cok sevinirim şimdiden teşekürler
  • dostum vergi hukuku hakkında bilgin var mı ? Avukat tutacağım çok önemli husus var
  • quote:

Orijinalden alıntı: alyanki

Ufak bir sorun ile başlayalım. Benim bir tane arkadaşım var Cezayir'li. İki yaz önce Türkiyeye yasal olarak geldi ve burada bir süre yaşadı. Bir süre sonra ona ayrılan vize zamanı doldu. Fakat bu arkadaşım Türkiye'den çıkış yapmadı ve birkaç ay daha Türkiye'de yaşadı. En sonunda biri bu arkadaşımı ihbar ederk arkadaşımın sınır dışı edilmesine neden oldu. Şimdi o arkadaşım Cezayir'de fakat bu yaz tekrar Türkiye'ye gelmek istiyor. Sorunumuz ise bu konuda kiminle muhatap olacağımızı veya hangi yolları deneyeceğimizi bilemememiz. Kısaca sınır dşı edilmiş biri tekrar Türkiye'ye gelmek için hangi adımları takip etmeli?

Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun’un 22. maddesi:

Madde 22 - (Değişik fıkra: 23/01/2008-5728 S.K./134.mad) Türkiye'den sınır dışı edilenler İçişleri Bakanlığının hususi müsaadesi alınmadıkça Türkiye'ye dönemezler, bunlardan ağır ceza mahkemesinin görevine giren bir suçtan dolayı Türkiye'de mahkûm olmuş ve cezası çektirilerek sınır dışı edilmiş olanlar bir daha Türkiye'ye giremezler; ancak İçişleri Bakanlığının müsaadesiyle durmadan transit geçmeleri caizdir.

Sınır dışı edilenlerin yol masrafları kendilerine aittir. Bu masrafları ödemekten aciz olanların sevkleri Devletçe sağlanır.

Sorunuzun cevabı için Türkiye'ye gelen yabancının hangi madde kapsamına girerek geldiğidir. Onun için kaç ay kalma izni verildi? Yani YİSHK (YABANCILARIN TÜRKİYE’DE İKAMET VE SEYAHATLERİ HAKKINDA KANUN) madde 4'e göre iki aydan az kalacak olan müşterek pasaportla gelen yabancılar, yine madde 5 ve madde 6'ya göre dört aydan az kalacak "turist" damgalı vize veya triptik belgeleri ile gelen yabancılar ile madde 3, madde 9, madde 10'a göre münferit pasaport taşıyan ve beş yıla kadar süreli ikamet tezkeresi alabilen bir kişi kategorisinden hangisine girdiğini bulmak gerekiyor. Biliyorsanız yazın lütfen.

• Birisi bize saldırıyorsa,kendimizi savunma amaçlı karşıdakini bayıltma v.b hasarlar versek suçlu biz mi oluruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: allpino

Birisi bize saldırıyorsa,kendimizi savunma amaçlı karşıdakini bayıltma v.b hasarlar versek suçlu biz mi oluruz?

Basitçe 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu md. 25/1'de düzenlenmiştir:

İKİNCİ BÖLÜM
    Ceza Sorumluluğunu Kaldıran veya Azaltan Nedenler başlığı altında

Meşru savunma ve zorunluluk hâli
    MADDE 25. - (1) Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hâl ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.

(2) Gerek kendisine gerek başkasına ait bir hakka yönelik olup, bilerek neden olmadığı ve başka suretle korunmak olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya başkasını kurtarmak zorunluluğu ile ve tehlikenin ağırlığı ile konu ve kullanılan vasıta arasında orantı bulunmak koşulu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.

Bu maddede "saldırı ile orantılı" tabiri önemlidir. Ancak her olayda farklılıklar olabileceği gibi bu konuda oluşan içtihadlerde de farklılıklar mevcuttur. Mesela size çakıyla saldıran birine karşı silah çekip vuramayacağınız gibi, size silah çekerek korkutmak isteyen birini vurmanız meşru müdafaa sayılmıştır. Ayrıntısı bol bir konudur.

Ekleme:
    Sınırın aşılması
    MADDE 27. - (1) Ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlerde sınırın kast olmaksızın aşılması hâlinde, fiil taksirle işlendiğinde de cezalandırılıyorsa, taksirli suç için kanunda yazılı cezanın altıda birinden üçte birine kadarı indirilerek hükmolunur.

(2) Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez.

Yani size yumrukla saldıran birini sopayla bayıltırsan sınırı aşarsın. Ama dediğim gibi ayrıntısı bol. Mesela saldırganın fizik gücü gözle görülür derecede sizden büyükse, herhangi bir darb edici madde olmadan savunamayacağınız kanaati oluşursa meşru müdafaa sayılabilecektir. Buna karar verecek olan da olayın ayrıntısına göre Yargıtay kararlarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 23 Nisan 2011; 15:01:15 >

• Nerden mezunsun dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: judith

Nerden mezunsun dostum

İstanbul Kültür Üniversitesi
  • Yararlı bir konu yukarda olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

quote:

Orijinalden alıntı: senfield25

2005 yılında kardeşim yesil-kart.com sitesinden greencard başvurusu yapmış .. onlarda bazı evraklar göndermiş adresimize bizde bu gelen evrakları kabul etmemişiz ve evraklar geri gitmiş ... bir kaç gün önce eve 2005 ylında yapılan başvuruya ait ödeme ihtarnamesi geldi .. ancak ihtarnameyi bildiğim kadarıyla noter onaylı göndermek zorundalar .. noter onayı falan yok ...59 tl para talep ediyorlar 7 gün içerisinde aksi halde icra takibi başlatacaklarmış ... ben almadığım bir hizmete para ödemek zorundamıyım ? parayı göndermedim gerçektende icra söz konusu olabilir mi ?

Gelen ihtarnamede hangi sebepten dolayı bu parayı talep ettiklerini belirtiyor mu? Çünkü ortada resmi yolla yapılan bir ihtarname yok.

evet biz size başvuru evraklarını gönderdik siz almamışsanız sizin probleminizdir diyorlar ...

• Borsa konusuda tutmaz deniyordu şimdi 140 sayfa olmuş,
    eminim bu konuda tutacaktır yeterki konuyu açan arkadaş konuyu takip edip yardımcı olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.