Şimdi Ara

DH'ye bedava HUKUK danışmanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Stajyer avukatım. Bu forumda stajyer olsun, hala okuyor olan bir çok arkadaş vardır. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım, diğer arkadaşların da yardım etmesi beni sevindirir.

Unutmayın, Hukuk çok geniş bir alandır ve verilen cevaplar mutlak doğru olacak diye bir kural yoktur. Ayrıca hemen cevap alamayabilirsiniz, araştırma için zaman tanıyın lütfen.

Tutar mı acaba?

Duruşma başlasın
     DH'ye bedava HUKUK danışmanlığı

Dipnot: Cevaplarımı mavi yazacağım ki sayfada belli olsun.

Hadi kolay gele.

• Özel bir yerde devam ederim sanırım. Yeterli tecrübe edindikten sonra ise maddi durum elverirse kendi yerimi açarım heralde.
  • Ufak bir sorun ile başlayalım. Benim bir tane arkadaşım var Cezayir'li. İki yaz önce Türkiyeye yasal olarak geldi ve burada bir süre yaşadı. Bir süre sonra ona ayrılan vize zamanı doldu. Fakat bu arkadaşım Türkiye'den çıkış yapmadı ve birkaç ay daha Türkiye'de yaşadı. En sonunda biri bu arkadaşımı ihbar ederk arkadaşımın sınır dışı edilmesine neden oldu. Şimdi o arkadaşım Cezayir'de fakat bu yaz tekrar Türkiye'ye gelmek istiyor. Sorunumuz ise bu konuda kiminle muhatap olacağımızı veya hangi yolları deneyeceğimizi bilemememiz. Kısaca sınır dşı edilmiş biri tekrar Türkiye'ye gelmek için hangi adımları takip etmeli?
  • Okulum tecil belgelerimi göndermediği için habersiz 270 gün asker kaçağı gözüküp bakaya suçunu işlemişim
    Kendi isteğimle gittiğim için askeriyede tutanak tutturdular ve mahkemeye verildim salı günü mahkemem var

Sence durumum ne olur?
    Kaç yıl yatarım var?
  • BENİM için çok önemli...EĞER TATMİN EDİCİ CEVAP ALABİLİRSEM MİNNETTAR olurum...
    --
    türkiyede 18 ay kesinleşmiş hapis cezası olan ve askere gitmemiş olan biri............yurt dışında ve türkiyeye tarla işi için vekalet göndermek istiyor.........
    türkiye normal noteri kabul etmediği için konsolosluktan vekalet isityor...............BU KİŞİ VEKALET İŞİ İÇİN KONSOLOSLUĞA GİTSE....YAKALNIP SINIRDIŞI EDİLİRMİ??
  • Konuyu ters bir zamanda açtım aslında Baro'ya gidip gelmem gerek ama döndüğümde hepsiyle ilgileneceğim.

Sorular ise gerçekten zor çünkü Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun'u (MÖHUK) ilgilendiren mevzular ki bu tür konular çok çetrefillidir. Ama döndüğümde elimden geldiğince ayrıntılı anlatmaya çalışacağım.

Bir de şunu unutmayın, ben cevap verirken mevzuata uygun cevap vermeye çalışacağım ancak uygulama alanında farklılıklar olabilir ki bu da tecrübesizliğimdendir.
  • rizörvıd
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5kursun -- 21 Nisan 2011; 11:45:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

Özel bir yerde devam ederim sanırım. Yeterli tecrübe edindikten sonra ise maddi durum elverirse kendi yerimi açarım heralde.

Sevgili meslektaşım ;

Naçizane fikirlerimi bir abi nasihatı olarak görmeni temenni ederim.Serbest avukatlık bu satten sonra çok ama çok zor hale gelmiş iken bunu düşünmeni tavsiye etmem.Yabancı dil master gibi kendine artı katacak konulara yönelmeni senin için çok uzak değil ise hakimlik savcılık sınavına girmeni hatta noterlik başvurusu yapamanı şiddetle tavsiye ederim.

Not:Hukuk danışmanlığı yapmak okuldan yeni mezun olmuş biri için çok iddialıdır hatta bunu bedava yapıyorum demek bindiğin dalı kesmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbeklisüpermen -- 21 Nisan 2011; 12:17:19 >
  • Web site telif haklarından bahsedirmisiniz ? Uyarı almadan direk dava açabilirlermi ?
  • Ne oldu daha gelmedin mi baro' dan?
  • takip
  • İyi konu. Mutlaka bir şey sormak gerekeceği zamanlar olur.
  • Dünya üzerinde her kara parçası bir ülkeye ait ve belirli sınırlar içerisinde o ülkenin hukkuk kuraları geçerli

Kişi hiç bir ülkenin kuralarına baglı kalmak istemiyorsa ve herhangi bi ülkenin vatandaşlık veysa sosyal hakklarından faydalanmamak ve aynı zamanda hukkuken o ülkeyede baglı degil

böyle bi durum mümkün olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akadias -- 22 Nisan 2011; 0:52:26 >
  • sorumuz var müsaitmisiniz?
  • Hukuk ne arar la Türkiye'de.
  • 2005 yılında kardeşim yesil-kart.com sitesinden greencard başvurusu yapmış .. onlarda bazı evraklar göndermiş adresimize bizde bu gelen evrakları kabul etmemişiz ve evraklar geri gitmiş ... bir kaç gün önce eve 2005 ylında yapılan başvuruya ait ödeme ihtarnamesi geldi .. ancak ihtarnameyi bildiğim kadarıyla noter onaylı göndermek zorundalar .. noter onayı falan yok ...59 tl para talep ediyorlar 7 gün içerisinde aksi halde icra takibi başlatacaklarmış ... ben almadığım bir hizmete para ödemek zorundamıyım ? parayı göndermedim gerçektende icra söz konusu olabilir mi ?
  • Konuyu açan arkadaşa kolay gelsin, epey bir soru gelmiş :D
  • rezerve
  • Merhabalar herkese. Evet sorulara ufak ufak cevaplamaya başlayayım. Lise ve üniversitedeki gibi "istediğimiz sorudan başlama" hakkını burda da kullanarak önce kolayları cevaplayayım bari.

quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

quote:

Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri

Özel bir yerde devam ederim sanırım. Yeterli tecrübe edindikten sonra ise maddi durum elverirse kendi yerimi açarım heralde.

sokakta yürürken, arkadaşlarınla konuşurken, polis çevirmesinde.. hukuk okumandan kaynaklı bir özgüven oluyor mu?

anladın sanırım demek istediğimi.

---

bir tane de soru sorayım, 88 doğumluyum üniversite 2. sınıftayım. üniversiteye girmeden öncede tecil ettirmiştim.

diyelim üniversiteyi bıraktım, tekrar öss'ye girip üniversite okumak istesem direkt askere mi alıyorlar yaştan dolayı.

Bahsettiğiniz özgüven mizaç ile alakalı olduğu için kişiden kişiye değişir bence. Mesela Polis çevirmesinde hiçbir şekilde tedirgin olmam çünkü kurallara bağlı bir vatandaşım. Ne bileyim sicilim temiz falan. Arkadaş çevresinde eskiden neysem şimdi de öyleyim. Hukuk bitirdim diyip millete tepeden bakmam, ki böyle davranan çok kişiye şahidim. Yani herşey gayet normal şekilde devam ediyor benim için.

1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 36. maddesi:
    Madde 36 – (Değişik: 16/4/1987 - 3358/7 md.)
    Ertesi seneye bırakılanlar, erteleme süreleri dolmadan kendi istekleri ile veya ertesi seneye bırakılma sebeplerinin ortadan kalkması halinde o yıl askere sevk edilebilirler.

Ancak son yoklama sırasında lise veya dengi okulu bitirerek yurt içinde veya yurt dışında daha yüksek bir okula aynı yıl içerisinde giremediklerinden askerliklerine karar alınanların istekleri halinde askere celp ve sevkleri iki yıl geri bırakılır.

Üç yıl veya daha aşağı öğrenim veren yüksek okullardan mezun olanlarla, öğrenim gördükleri fakülte ve yüksek okulları bitiremeyerek ayrılanlardan, ayrıldıkları yıl askerliklerine karar alınanlardan öğrenime devam etmek isteyenlerin askere celp ve sevkleri bir yıl geri bırakılır.

Yani sonuç yaşın dolmadığı için, ayrıldıktan sonra 1 yıl daha tecil edebiliyorsun. Eğer bu süre içinde üniversiteye girersen tecilin devam eder.

quote:

Orijinalden alıntı: göbeklisüpermen

Sevgili meslektaşım ;

Naçizane fikirlerimi bir abi nasihatı olarak görmeni temenni ederim.Serbest avukatlık bu satten sonra çok ama çok zor hale gelmiş iken bunu düşünmeni tavsiye etmem.Yabancı dil master gibi kendine artı katacak konulara yönelmeni senin için çok uzak değil ise hakimlik savcılık sınavına girmeni hatta noterlik başvurusu yapamanı şiddetle tavsiye ederim.

Not:Hukuk danışmanlığı yapmak okuldan yeni mezun olmuş biri için çok iddialıdır hatta bunu bedava yapıyorum demek bindiğin dalı kesmektir.

Evet noterlik aklımda mutlaka başvuracağım. Stajımın bitmesini bekliyorum. Diğer konularda çok haklısınız. Elimden geldiğince ilgilenmeye çalışacağım.

Notunuza gelince, kimsenin şu forum ortamında yazılanlara güvenip iş yapacağını zannetmiyorum. Sadece ön bilgi alacaklardır. Bu ön bilgiyi ben verirken de hukuk bilgilerimi, araştırma metodumu geliştirmiş oluyorum. Kimse yarın öbür gün gelip "vay arkadaş sen bana böyle dedin yaptık olmadı" diyeceğini sanmıyorum .)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 22 Nisan 2011; 22:30:08 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.