Şimdi Ara

DH'ye Bedava ALTIN - DÖVİZ Danışmanlığı (2159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88.161
Cevap
903
Favori
3.577.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21572158215921602161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kuveyttürk bu fiyatları yazmış ama neden bu kadar fark var ?

97.98tl ve 96.98tlden almıstım 2 gün üst üste
  • quote:

Orijinalden alıntı: azelea

quote:

Orijinalden alıntı: VectrAirliness

Altın 93.4470 (alış) 100.0626 (satış)

kuveyttürk bu fiyatları yazmış ama neden bu kadar fark var ?

97.98tl ve 96.98tlden almıstım 2 gün üst üste

piyasa kapanınca fiyatları böyle yapıyorlar. Gün içi gerçek kur'lar yansıyor. Yani geceleyin veya mesai dışında alım yaparsan veya satım yaparsan böyle.

93 banka alışı :) ayrıca makaslı fiyat ::)
  • Hem altın hem dolarda zarar :(
    alıntıdır. Kolay yoldan kazanma hırsı, maalesef insana 107 - 108 den ALTIN aldırıyor, 1.88 -1.90 dan Dolar aldırıyor. SABIR ve KANAAT ruhumuzda olsa idi, hiç zarar eder miydik.
    Bu iki sıfatın zıddı, ACELECİLİK ve AÇGÖZLÜLÜKTÜR.
    ACELE ile, bir TIK ile, ALTIN alıyoruz DOLAR satıyoruz, 5 dk içinde de KAR etmenin hesabını yapıyoruz.
    Girdiğimiz ZARARIN da hesabını verecek suçlu aradığımız bile oluyor, aynen günlük hayatımızda yasadığımız örneklerde olduğu gibi:
    Elimiz, masadaki BARDAĞA çarpıp düşürünce "KİM KOYDU BUNU BURAYA" demez miyiz?
    Yolda yururken TAŞA takılıp tökezleyen BİZ, bir de dönüp, TAŞA bakan BİZ!
    Halbuki ZARAR edildiğinde, DIŞARDA suçlu aramak yerine, elimizi VİCDANIMIZA koyup, "HATA benimdi, BENDEN dolayı ZARARA girdim" denilmeli değil mi ?
    NEFSİMİZİN ve içimizde taşıdığımız HIRSIN ve AÇGÖZLÜLÜĞÜN hiç mi suçu yok. ASIL suçlu nefsimiz degil mi?
    Altın, Dolar, Euro, Borsa hangisi olursa olsun, eger SABIR işin içinde yoksa, HEPSİNDEN de ZARAR ederiz.
    Üç şeye tekrar DİKKAT diyorum:
    1-Disiplinle alınmış bir ALIM KARARI. (Alacağınız seviyeyi SABIRLA beklemek, acele ile pahalı ALIM yapmamak)
    2-Disiplinle alınmış bir SATIM KARARI. (Satacağınız seviyeyi SABIRLA beklemek, sabırsızlıkla zararına satmamak)
    3-Zararına Satış, zararı durdur. Stop-Loss (Amatörler için değil)
    ONSa gelince:
    Altın için, bu yıl ki 1920 sıçramasını MUCİZE olarak gören arkadaslarımız, yazarlar, ekonomistler var. Yeniden yasanması imkansız bir MUCİZE olarak görüyorlar. ONSun canı sıkılmış, durduk yere HİÇ bir neden YOKKEN AĞUSTOSUN ortasında, o sıcaklarda 1920ye çıkmak istemiş :)
    Eminim siz de benim gibi tebessüm ediyorsunuzdur.
    ONSu o gunlerde zirveye TAŞIYAN unsurların hiçbiri sona ermedi arkadaslar. Arasıra geri çekilmelerle daha da YUKARILARA çıkacak.
    Size hatırlatma: ONS, Mart 2008de 1000 seviyesine çıkarak tarihi rekor kırıp, daha sonra düşmeye başlayınca (Nisan 2008’de ONS 850), bildik yorumcular ve ekonomistler, ONSun olması gereken değerin 500-600 dolar olmasını yazıyorlardı, düşerken de DİP senaryolarının biri bitip biri başlıyordu. Üstelik de 1000 seviyesi HAYATTA bir kere olacak bir MUCİZE idi. Bi daha da olmayacak bir MUCİZE!
    Oysa ki ONS, (bazen ONS yukseliyor TL olarak değişmiyor denir, TL olarak da) her yıl yeni REKORLAR kırarak ilerledi. 2007, 2008, 2009,2010,2011 ve geldik 2012 ye. Artık burada son, başka REKOR yok. BİTTİ. Niye BİTTİ. işte. :)
    Niye bitsin ki! ONSu yukarıya taşıyan PARA MAKİNALARI, önümüzdeki yıllarda da ÇALIŞACAK. (q3-4-5…)Üstelik, birisi (FED) sazı eline alıp para basmaya başlarsa, KUR savasları yuzunden DİĞERLERİ de ucuz dolar istemeyecekleri için peşpeşe PARA DAĞITMAYA başlıyacaklar. Japonya, Çin, İngiltere, AB…
    Üstelik yavas yavas bıçak kemiğe dayanmaya da basladı:
    Bir Yunan Masalı: Yapısal reform vs hikaye, YAPI MI kalmış ki, REFORMU olsun. Hem kemer sık, hem memurları işten çıkar, sonra da istihdamı artırmayı hedefle ! Adamları sadece PARA kurtarır o da KARŞILIKSIZ olanından. Gırtlaklarına kadar borca girmişler, kurtuluşları SADECE PARA ile olucak, ECB, EFSF vs ile besleyecekler. Sonra sıraya diğerleri girecek(ispanya, Portekiz, İtalya vs..)
    İşte bu yüzden, diyorum ki, bu yıl, yeni rekor 2400 ons ve TEPE olarak da 136 TL , muhtemel zirvedir. Ortalama olarak da sene sonu 115-120 TL kuvvetli beklentimdir.
    Altın yılda 1 veya 2 kere ZİRVE yapar. O yuzden ALTIN yatırımı yapan arkadaslar, en az 1-1,5 yıl SABRETMEYİ hesaplayarak girmeliler.
    Altın yatırımı ACİL ve LAZIM parayla olmayacağına göre, sanırım BEKLEMEK ve SABRETMEK sorun olmasa gerek. :)
    Selam ve muhabbetle.odtu.geomat

• Cümleten günaydın
  • ons coşmuş
    bu sabah da 55.89319 parite ile (1741) %15 biraz daha dolara kaydım
    %85 $ - %15 AU
    yeni hedeflerim 1727 ya da 1750
    ons düşerse daha iyi olur tabii
    bol kazançlar

veri, konuşma vs var mı bugün?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kofmaniac -- 21 Şubat 2012; 9:29:22 >
  • Beyler ilk teknik çalışmamı yapıyorum. Eğer daralan üçgen kırılırsa altın gr/TL de hedef 85 olur. Tamamen kendi görüşlerim olup YTD.

• 85 mi?
    evi arabayı satayım ben altın alırız
  • quote:

Orijinalden alıntı: kofmaniac

ons coşmuş
    bu sabah da 55.89319 parite ile (1741) %15 biraz daha dolara kaydım
    %85 $ - %15 AU
    yeni hedeflerim 1727 ya da 1750
    ons düşerse daha iyi olur tabii
    bol kazançlar

veri, konuşma vs var mı bugün?

bende yuzde 2 kaydım abi

şuan yuzde 11 tek kalmış altın

allah sonumuzu hayır etsin
  • aslında ben daha yolumu tutturamadım
    çizdiğim grafik şuanda yuzde 32 altında olmamı gosteriyor ama ben yuzde 11 altındayım

hele bi düşsun yolumuzu buluruz
  • Arkadaşalr hiç bir şey belli değil şu ortamda riskler gitgide artıyor.Aldığım her meta düşüyor...Para kalmadı artık....Yunanistanın kurtulmasıyla ve de ÇİN in dün munzam indiriminden sonra onsun 1800 olması gerekiyordu?Olmadı.bu beni korkutuyorbugunde onsun iyi bir çıkış yapması gerek belki ABD ile olur ama yinede fazla çıkası yok.Tersi dolsrın daha da düşmesi gerekiyorken şimdi dolar çıkıyor tabii dolar endekside 80 e doğru gidiyor? NEdeen? NEden ? NEden? YOksa onsla birlikte doalr beraber mi çıkacaklar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: termal1

aslında ben daha yolumu tutturamadım
    çizdiğim grafik şuanda yuzde 32 altında olmamı gosteriyor ama ben yuzde 11 altındayım

hele bi düşsun yolumuzu buluruz

ben de daha çok kâr etmek için değerleri değiştiriyorum ufak ufak
    aralık hala aynı (1675-1775)
    1775e kadar yolu var o yüzden
    dalgalansın yeter
    zarar etmekten iyidir

biraz daha süre geçsin kâr oranlarımı paylaşıcam bu yöntem için
  • quote:

EUR/USD intraday: continuation of the rebound.
    Pivot: 1.3175.

Most Likely Scenario: LONG positions above 1.3175 with targets @ 1.33 & 1.332.

Alternative scenario: The downside penetration of 1.3175 will call for a slide towards 1.311 & 1.308.

Comment: the RSI is bullish and calls for further upside.
    />

quote:

GOLD (Spot) intraday: the bias remains bullish.
    Pivot: 1730.00

Most Likely Scenario: LONG positions above 1730 with targets @ 1752 & 1762.

Alternative scenario: The downside penetration of 1730 will call for a slide towards 1716 & 1705.

Comment: a bullish triangle is confirmed, further upside more likely.
    />

• Birz bol keseden ......

Altın
    21 Şubat 2012
    Cem Şengezer

Baskı azalıyor..
    Altı aylık ortalaması civarında hareket ediyor olması düşüşe isteksizlik demektir. Yaz aylarına girmeden, farkedilir prim görebiliriz. Yeni rekorlar anlamına gelecektir. Son 50 ayı, belirleyici olarak izleyebiliriz.

Önemli kırılımlar ortalama yükselişin önünü kesmektedir: 2008 ortasında 6 aylık ortalama sert şekilde aşağı kırılmıştı (%10 kadar). Dalgalanmayı arttıran bir hamleydi bu. Benzer durum 2009′da da görüldü. Bozucu olan bu etkiler 50 aylık ortalamada zayıflama getirdi. Önümüzdeki aylarda hesaplardan çktıkça yükseliş isteği artacaktır.

Yükselişin ilk hedefi 120 – 125 TL arası olarak görülebilir. Ardından yukarıda bahsettiğimiz kırılımların etkisiyle yükseliş yavaşlayabilecektir. Yavaşlamaması için gerekli adımları 3 ay içinde görme durumu söz konusu olduğu için zirve beklentimizi koruyoruz.

Haftalık bazda ortalamaların birbirine konumuna bakarak da fikir yürütebiliriz: 6 haftalık ortalama ve 50 haftalık ortalama arası fark azaldıkça yükseliş isteği artmaktadır. Diğer taraftan, 50 haftalık ortalamanın yatay seyri de alımları kuvvetlendiren faktördür: piyasa geçmişinin 12 aylık dönemde baskı altında olduğunun işaretidir.

kısa vade direnç: 101 – 102, destek: 95 – 96 (2012 zirve beklentisi: 150 – 160)

• sabah 173 e düştüğünde dolar alanlar kara geçti ilginç? ons çıkacağına dolar çıkıyor?
  • O kadar değil ya YKB den 1,7457 den aldım. Daha 1.7410 Banka alışı.

Olcek inşallah beklüz
  • Doalr amca isyan etti.
    Demedi demeyin :)
  • comexten şık hareketler bekliyorum
    adamlar onsu son gördüklerinde 1720lerdeydi
  • merkez dolar mı topluyor
  • dolar gelmeye baslamıs geri yerine. dün siz dolar almadınız mı yoksa..
  • Dünden belliydi $'ın harekete geçeceği. Bu haftasonuna doğru bakmak lazım, kapanışı yüksek bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 21572158215921602161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.