Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.308
Cevap
40
Favori
903.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: colega

    s40 1.6d ile son hızınız ne?
    ve en düşük yakıt tüketimi ne kadar yaptırdınız?
    birde volvonun bir kusuru olduğunu düşünüyorum pirelli lastik takmakla bana göre daha iyi bir lastik kullana bilir di.


    ya kimse yorum yapmamış!
  • Arkadaslar bende dün itibari ile bir 2002 model bir V 40 sahibi olarak buraya yazı yazabilme hakkını kazandım. 2 gün önce 95 model bir springim vardı. Onu değiştirerek baska bir araba almaya çalışıyordum. Pazar günü Volvomu gördüm ve o an asık oldum. İşte budur dedim. Bütün imkanlarımı zorladım ve aldım. Benim için tam bir eşekten inip ata binme olayı sözkonusu oldu.
    Beni aranıza alırsanız sizin bilgilerinizden faydalanmak isterim.
    Sonuçta düne kadar aklımda hiç olmayan bir araca sahip oldum ve hiçbirşey bilmiyorum.
    teşekkürler
  • Hayırlı olsun kazasıl belasız iyi günlerde kullan
  • Hoşgeldiniz, şöyle ön masalara bir yere alalım Şaka bir yana hayırlı olsun, diyelim. Sizinki hakkaten eşek de değil tavuk binerken ata sıçramak olmuş Aracınızın özelliklerini yazınız ki listemize ekleyelim: renk, motor hacmi ve şehir gibi. Bir de foto isteriz, forumdaki ilk V40 sahibisiniz ne de olsa Bu ara, kaç kmde ve kaça aldınız, eğer bir sakıncası yoksa.
    Benim araç sizinkinin sedanı oluyor. Yardımcı olabileceğim bir sorunuz olursa severek cevaplamaya çalışırım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: evinc19
    Arkadaslar bende dün itibari ile bir 2002 model bir V 40 sahibi olarak buraya yazı yazabilme hakkını kazandım. 2 gün önce 95 model bir springim vardı. Onu değiştirerek baska bir araba almaya çalışıyordum. Pazar günü Volvomu gördüm ve o an asık oldum. İşte budur dedim. Bütün imkanlarımı zorladım ve aldım. Benim için tam bir eşekten inip ata binme olayı sözkonusu oldu.
    Beni aranıza alırsanız sizin bilgilerinizden faydalanmak isterim.
    Sonuçta düne kadar aklımda hiç olmayan bir araca sahip oldum ve hiçbirşey bilmiyorum.
    teşekkürler




  • hayırlı olsun allah kaza bela vermesin ağız tadıyla binmek nasip etsin.
  • Düz yolda aracı 170 in üzerine çıkartmak zaman alıyor henuz o kadar
    boş mesafe bulamadım ama 160 - 170 arası bir tempoda istanbul adapazarı arasını rahat gidiyorum herhalde motorda daha tam açılmadı
    gerçi 170 in üzerininde bana çok lazım olacağını zanetmiyorum
    Yakıt tükerimine gelince şimdiye kadar 6700 km yol yaptım bilgisayar
    6.2 benim hesaplarım 6.3 gösteriyor son 1000 km hariç hep arabayı zorladım tüketime dikkat etmedim son 1000 km de ise istanbuldan aracı
    90 a sabitledim adapazarından çıkarken menzilimi (150 kat ettiğim + 1350 gidilebilecek mesafe gibi rakamlar olması lazım) 1500 civarı gösterdi anlık tüketimi genelde 90 sabitte 3.3 gibi bir değer gösteriyor
    sonra şehirler arası dönüş bayram trafiği 1.5 saat koprude 5 km yol katetme vs 1 depo 900 km de bitti velhasıl hesaplarıma göre 1000 de 5.6 lt yakmışım ama boş yolda 1200 km üzerinde yol katedebileceğime artık eminim yanlız şehir içi değerleri tüketimi fazlaca artırıyor ve yoğun trafiği sevmiyor ortalamalardan çabuk sapıyor.
    Lastik konusunda haklısın bencede fazla iyi değil michelin olmasını tercih ederdim

    Benimde bir sorum olacak bu klima ayarlarında devirdaim zamanlayıcısı seçeneği var nedir ve ne işe yarar hala anlayamadımhava devirdaiminin otomatik devredışı bırakıyor galiba başka özelliği var mı acaba bu hava kalitesi sistemi denen bir özellik vardı onu sonradan araçlarımıza uygulatamıyormuyuz acaba

    Birde bosch un sitesinden focus cmax tdci ın yakıt pompası 704 euro
    gibi görünüyor aynı yakıt pompasını kullanıyor olamalıyız s40 ın turbosu hakkında bilgisi olan varmı acaba markası nedir ne kadardır ileride lazım olursa gereksiz yere fahiş fiyatlar ödemeyelim

    araçta mp3 dinlemekle ilgili bilgisi deneyimi olan varsa paylaşırsa sevinirim ben memorexin titanyum cd lerine mp3leri audio olarak kaydedip dinliyorum şimdilik bir sorunum yok ama mp3 de dinleyebilmek hoşuma giderdi doğrusu

    yeni katılan arkadaşlarada araçları hayırlı olsun

    quote:

    Orjinalden alıntı: colega

    quote:

    Orjinalden alıntı: colega

    s40 1.6d ile son hızınız ne?
    ve en düşük yakıt tüketimi ne kadar yaptırdınız?
    birde volvonun bir kusuru olduğunu düşünüyorum pirelli lastik takmakla bana göre daha iyi bir lastik kullana bilir di.


    ya kimse yorum yapmamış!




  • VOLVO ON CALL NEDİR?

    Tüketici ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeyi hedefleyen Volvo, dokuz ülkedeki Volvo kullanıcıları arasında bir araştırma düzenledi. Araştırma, acil durumda polis ya da ambulansa haber verebilmek için kullanılabilecek cihazların her ülkede önemli olduğunu ortaya çıkardı. Bu noktadan hareket eden Volvo, dünyanın ilk fabrikada monte edilen ve otomobile tam olarak entegre SOS sistemi “Volvo On Call”u geliştirdi.

    Tüketici ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeyi hedefleyen Volvo, dokuz ülkedeki Volvo kullanıcıları arasında bir araştırma düzenledi. Araştırma, acil durumda polis ya da ambulansa haber verebilmek için kullanılabilecek cihazların her ülkede önemli olduğunu ortaya çıkardı. Bu noktadan hareket eden Volvo, dünyanın ilk fabrikada monte edilen ve otomobile tam olarak entegre SOS sistemi “Volvo On Call”u geliştirdi.

    Güven ve tasarımla özdeşleşen Volvo, ilkini 2001 yılında gerçekleştirdiği araştırmanın ikincisini bu yıl, Brezilya, İngiltere, İtalya, İsveç, A.B.D, Norveç, İspanya, Güney Afrika ve Tayvan olmak üzere dokuz ülkede tekrarladı.

    Ülkelere göre farklı ihtiyaçların dile getirildiği araştırma sonuçlarında ilk sıraları, patladığında inmeyen lastikler ve SOS (İmdat) sistemi tüm istek listelerinde aldı.

    Volvo On Call, güvenlik esasına dayanan iki paket ile sürücülerin hizmetinde

    Volvo On Call sisteminde güvenliğin esas alındığı, temel ve ek olmak üzere iki ayrı paket bulunuyor. Sistem, sağlık uzmanları tarafından ‘altın saat’ olarak tanımlanan kritik zaman aralığında, yaralının tedavi edilme şansını yükseltirken, kalıcı etkilerin oluşması riski çok düşük düzeye indirilebiliyor.

    Temel paketin kurulu olduğu araçlarda, hava yastığının açılması ya da emniyet kemerindeki ani gerilme durumunda kaza alarmı otomatik olarak devreye giriyor. Alarmı tek bir düğmeye basarak sürücü de kolayca çalıştırabiliyor. Temel paket aynı zamanda, otomobilin arızalanması durumunda yol yardımı isteklerini de kapsıyor.

    Temel pakette, Volvo'nun entegre GSM telefonu ve bir GPS alıcısı ile 5 yıllık hizmet aboneliği yer alıyor ve, aracın sahibinin değişmesi durumunda paket otomobilin yeni sahibi tarafından kullanılıyor.

    Ek pakette ise, otomobil alarmının devre dışı kaldığı otomotik olarak bildiriliyor. Çalınmış otomobilin takip edilmesi ve polisin harekete geçirilmesine imkan tanıyor. Ayrıca anahtar kaybolduğunda aracın kilidinin uzaktan açılmasına olanak sağlıyor. Ek paket, temel paketten farklı olarak aracın sahibine özel.

    Her iki pakette de araçtan otomatik alarm alındığında, hizmet merkezi tarafından gereken yardım hakkında daha ayrıntılı bilgi için araç aranıyor. Eğer araçta bulunan kişilerden cevap alınmazsa polis ve ambulans çağırılıyor. Hizmet merkezi görevlileri, hava yastıklarının açılıp açılmadığını, pencerelerin kapalı, kapıların kilitli olup olmadığını, yakıt deposunda ne kadar yakıt bulunduğunu ve araç içindeki hava sıcaklığı gibi, aracın konumunu ve durumunu tanımlama olanağına sahipler. Bu bilgiler, hizmet merkezinin, olay yerine uygun yardımın en çabuk şekilde ulaştırıldığına emin olmasını sağlıyor.

    “Ağır hastalar ve ciddi kaza geçirmiş kişiler için her dakika önemlidir”

    Volvo Cars Gelişmiş Özellikler Müdürü Joost Van Den Bosch, ağır derecede hasta ya da ciddi kaza geçirmiş kişiler için her dakikanın önemli olduğu belirtiyor. Acil yardımın hayat kurtardığını belirten Joost Van Den Bosch, bu noktadan yola çıkarak Volvo On Call hizmetini oluşturduklarını sözlerine ekliyor.

    Sisteme kayıt olunduğunda, yardımın hiçbir zaman uzakta olmadığını belirten Joost Van Den Bosch, “Adım adım ilerliyoruz. Birkaç yıl içinde Atlantik’i aşıp, A.B.D’de tam ölçekli bir sistem kurmayı ümit ediyoruz” diyerek sözlerine devam ediyor.

    Volvo On Call’un gelecekte daha da geliştirileceğini belirten Joos Van Den Bosch, uzaktan arıza teşhisi yapmak, uzaktan yazılım yüklemek ve yol bilgisi yardımı sağlamak üzerine çalışmalarına devam ettiklerini belirtiyor.

    Volvo On Call Avrupa’da 14 ülkede kullanılıyor

    Volvo, Avrupa Birliği’nde 2009-2010 yılından itibaren geçerli olacak kaza durumlarında kullanılan SOS sistemlerini bugün araçlarına yerleştiriyor.

    “Volvo On Call” hizmeti Avrupa’da Belçika, İngiltere, Fransa, İtalya, Lüksemburg, Hollanda ve İsveç olmak üzere yedi ülkede, bu ülkelerde yer alan hizmet merkezlerinden 24 saat sunuluyor. Bunun yanı sıra, Danimarka, Norveç, Portekiz, İsviçre, İspanya, Almanya ve Avusturya’da ise, uluslararası bir hizmet merkezinden Volvo kullanıcılarına ulaştırılıyor.




  • selam;yakın zamanda bir 2004 volvo s40 classic sahibi olacak gibiyim,
    bunuda sizinle paylaşmak istedim,gerçi hesheit ile bazı şeyleri paylaştık ve bir takım fikirler edindim.
    öncelikle alacağım araçtan bir bahsedeyim.

    2004 model s40 1.6 32.000 km. siyah renkte iç mekan siyah deri döşeme otomatik sunroof xenon far yani full+full 2004 yılında fuar arabası olarak kullanılmış. arabanın ilk sahibinden alıyorum ve çok titiz bir adam.sağ iki kapı çıtasının üst kısmını çizikten dolayı boyattı.

    fiyatına gelince 29 bin istiyor /28 bin için pazarlıklarımız devam ediyor.
    bi kaç yere sordum 27 ye alırsan iyi almış 28 e alırsan temizliğine ve km sine sayacaksın dediler.
    benim araba için ayırdığım bütçem 15 nakit 15 kredi yani 30 bin ytl idi.

    opel combo city plus 1,3 cdti ım vardı onu 10 gün önce sattım.

    bu zamana kadar bir o araba bir bu araba savrulduk ,pazar günü 750 ytl yüzünden 2005 megane 2 sedan 4.400 km deki bir aracı bıraktım.
    25.750 istemişlerdi dynamic pakete.

    megane için dizel mi benzinli derken kendimizi volvo da bulduk.kafamız hala karışık ama 28 bine verirse sanırım volvo yu almış olacağız.
    yılda 20.000 km yol yapıyorum.Sanırım benzinli araç almamdan dolayı 2 yılda 4.000 ytl benzine fark vereceğim.

    volvo nun ayrı bir karakter arabası olduğunu düşünüyorum,umarım satarken fazla zarar ettirmez bana.

    Bana yukarıdaki fiyat model ve tercihlerim ile ilgili eleştrilerde bulunursanız sevinirim.
    teşekkürler.




  • 1600cclik bir motorda Xenon far ve deri koltuk olduğunu bilmiyordum. Ben aynı aracımı 33binde geçen Mayıs sonu 26bine aldım. Sizin baktığınızda bune ek olarak xenon ve deri koltuk var. Piyasada 24'e veya 25'e de Volvo bulursunuz ama 32binde olmazlar. Siz de temiz bakılmış dediğinize göre bir miktar fazla vermek normal. Bana da bir miktar fazla verdin demişlerdi ama aracı çok temiz gördüğümden dayanamayıp atlamıştım
  • dediğim gibi fuarda sergilenen bir araç belki ondan extraları olabilir.sanırım sunroff-xenon-ve deri döşemeli ısıtmalı koltuklarlarda 2 milyar fark eder.bende sizin aldığınız yere zeytinburnu volvoya sordum nasıl fiyat diye onlarda 25/26 piyasası ama donanım yüzünden 28 de verilebilir dediler.
    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit

    1600cclik bir motorda Xenon far ve deri koltuk olduğunu bilmiyordum. Ben aynı aracımı 33binde geçen Mayıs sonu 26bine aldım. Sizin baktığınızda bune ek olarak xenon ve deri koltuk var. Piyasada 24'e veya 25'e de Volvo bulursunuz ama 32binde olmazlar. Siz de temiz bakılmış dediğinize göre bir miktar fazla vermek normal. Bana da bir miktar fazla verdin demişlerdi ama aracı çok temiz gördüğümden dayanamayıp atlamıştım





  • Sunroof ve ısıtmalı koltuk da varsa kesin eder. Bu paraya bu donanım ve kalitede 0 ya da ikinci el piyasada başka bir araç yok.

    quote:

    Orjinalden alıntı: osmanpasa77
    dediğim gibi fuarda sergilenen bir araç belki ondan extraları olabilir.sanırım sunroff-xenon-ve deri döşemeli ısıtmalı koltuklarlarda 2 milyar fark eder.bende sizin aldığınız yere zeytinburnu volvoya sordum nasıl fiyat diye onlarda 25/26 piyasası ama donanım yüzünden 28 de verilebilir dediler.
    quote:

    Orjinalden alıntı: hesheit
    1600cclik bir motorda Xenon far ve deri koltuk olduğunu bilmiyordum. Ben aynı aracımı 33binde geçen Mayıs sonu 26bine aldım. Sizin baktığınızda bune ek olarak xenon ve deri koltuk var. Piyasada 24'e veya 25'e de Volvo bulursunuz ama 32binde olmazlar. Siz de temiz bakılmış dediğinize göre bir miktar fazla vermek normal. Bana da bir miktar fazla verdin demişlerdi ama aracı çok temiz gördüğümden dayanamayıp atlamıştım





  • ne diyeyim o zaman inşallah hayırlısı ile adam 28 e verirde bizde bineriz.
    Yeterki Allah kaza bela vermesin.
  • Tesekkurler arkadaslar, aracım 2002 model 1.6 V40 gri renk 160.000 KM de
    Bursada ikamet ediyorum. Aracın 2. sahibinden bir astsubaydan aldım. Çok temiz kullanılmış bir araç şuana kadar şehir dışında test etme şansım olmadı. Haftasonları uzun seyahatler yapmak niyetindeyim. Şirketimin bana verdiği bir arac var. hafta içi onu kullanıyorum. Akşamları eve dönmeyi sabırsızlıkla çekiyorum. 18.000 YTL ye aldım. Allah hepimizinkini korusun, kaza bela vemesin.
  • 18bine 2002 model V40! Fiyat çok iyiymiş. Herhalde kilometrenin fazla olmasından. Önceki sahipleri benzinli bir araçla yılda 40bin km yapmaya iyi dayanmış!

    quote:

    Orjinalden alıntı: evinc19
    Tesekkurler arkadaslar, aracım 2002 model 1.6 V40 gri renk 160.000 KM de
    Bursada ikamet ediyorum. Aracın 2. sahibinden bir astsubaydan aldım. Çok temiz kullanılmış bir araç şuana kadar şehir dışında test etme şansım olmadı. Haftasonları uzun seyahatler yapmak niyetindeyim. Şirketimin bana verdiği bir arac var. hafta içi onu kullanıyorum. Akşamları eve dönmeyi sabırsızlıkla çekiyorum. 18.000 YTL ye aldım. Allah hepimizinkini korusun, kaza bela vemesin.


    ...........
    Forumdaki Volvo kullanıcıları:
    colega............ : 2006, S40 1.6D, titanyum gri, Eskişehir
    montsegur...... : 2006, S40 1.6D, metalik gümüş, İzmir
    giriş?.............. : 2006, S40 1.6, metalik gümüş,
    ertert............. : 2006, S40 1.6D, metalik gümüş, Ankara
    sahin_k12345. : 2006, S40 1.6D, metalik gümüş, İstanbul
    VolvoS40........ : 2006, S40 1.6D, metalik kül gri, Denizli
    hesheit........... : 2004, S40 Classic 1.6, siyah, İstanbul
    evinc19.......... : 2002, V40, 1.6, gri, Bursa
    Wartox........... : 2001, T4 2.0, gri, Ankara
    volvo850GLT... : 1996, 850GLT 2.0, Bordo, İstanbul



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 1 Kasım 2006; 12:22:41 >




  • km 160.000 ama aracın kilometresi 50.000 olsaydı hiç kuşkulanmazdım. O kadar temiz. İlk sahibi Şirketmiş ve araç hep uzun yolda kullanılmış. Bakım kartından anladığım kadarı ile 2 senede falan 100.000 km yapmışlar. Ama temiz kullanılmış çok memnunum. Haftasonu Volvo servisinde 160.000 bakımını yaptırıcam. Sonra da Bursa da iyi bir volvo ustası ararım heralde. Çünkü ana bakımların dışındaki işlerde servise gitmek işime gelmez. Bursa da volvo ustası olan varmı acaba, olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
  • hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullan. :) isabetli bir tercih yapmışsın.
  • sağol yiğitvolvo tesekkurler
    servisle alakan nedir?
    siteyi güzel yapmışsınız, bilgilendirici.
    senin yetkili servislere bakış açın nedir?
  • Teşekkürler
    servis kendi servisimiz özel bakım servisi.
    müşterilerin şöyle bir bakış açısı var bence arabalarını direk olarak yetkili servislere götürmeyi isterler ve sonrasında hiç de memnun kalmazlar maddi açıdan.
    doğal olarak yeni bir yer ararlar ve bazılarıda doğru adresi bulamazlar. bunun neticesinde manevi olarak bir kayıp yaşar. Volvo'yu tanımayan fakat Volvo'nun reklamını yaparak müşteri toplayan ve daha sonrasında müşteriyi memnun edemeyen servisler yapıyor aslında birazda bunu. o yüzden doğru adresi bulmaları için çalışıyoruz :=)

    siteyi beğenmene sevindim teşekkürler. çalışmalarımız Volvo için
  • Arkadaşlar, o zaman artık aramızda bir servis sahibi de var. Teknik konularda yardım alacağımız kişi de belli oldu. Ankaradaki volvocular sizin yerinizde olsam tanışırım yiğitvolvo ile.
    Yiğit volvonun Yetkili servis konusundak fikirlerine katılıyorum. Bende aracımı alırken bakımlarının nerede yapıldığına baktım, ama nerede değil nasıl yapıldığı daha önemli aslında. Ama aracın geçmişini öğrenebilmek açısından faydalı oluyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: yiğitvolvo

    Teşekkürler
    servis kendi servisimiz özel bakım servisi.
    müşterilerin şöyle bir bakış açısı var bence arabalarını direk olarak yetkili servislere götürmeyi isterler ve sonrasında hiç de memnun kalmazlar maddi açıdan.
    doğal olarak yeni bir yer ararlar ve bazılarıda doğru adresi bulamazlar. bunun neticesinde manevi olarak bir kayıp yaşar. Volvo'yu tanımayan fakat Volvo'nun reklamını yaparak müşteri toplayan ve daha sonrasında müşteriyi memnun edemeyen servisler yapıyor aslında birazda bunu. o yüzden doğru adresi bulmaları için çalışıyoruz :=)

    siteyi beğenmene sevindim teşekkürler. çalışmalarımız Volvo için





  • yiğitvolvo arkadaşım aramıza hoşgeldin.
    Turusan ve Heshit da olmasa volvo severlerin böyle bir platformu olmayacaktı.

    Seni bulmuşken sormak istediğim birkaç soru var.
    Station wagon bir volvo sever olarak V 70 modeli ile ilgileniyordum.
    Ancak bu araçların pek çoğunun otomatik vitesli olması sebebiyle tereddütlerim vardı.
    130-150.000 km'de bir V 70'in özellikle aktarma organları ile dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?
    Bir de bu araçların motorları aliminyum blok mudur?
    Ömürleri ortalama ne kadardır? (Volvo sahiplerinin titiz olduğunu ve tüm bakımlarını zamanında yaptırdığını varsayarak soruyorum).

    Teşekkürler...

    edit: imla hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robespierre -- 2 Kasım 2006; 17:26:08 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.