Şimdi Ara

DH TTNET Tilgin Fiber Modem Kullananlar Kulübü [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
18
Favori
122.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tilgin hg1332 için firmware güncellemelerini nereden takip edebilirim?

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razorback

    tilgin hg1332 için firmware güncellemelerini nereden takip edebilirim?

    Teşekkürler.

    Ben de firmware update düşünüyorum Nasıl yapılacağı konusunda ufak bir anlatım iyi olacaktır. Ilgili arkadaşları bekliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    1 Hafta önce ttnet'in 3 lü kampanyasına abone oldum. Başvurumdan 3 gün sonra Tilgin hg1332 modem takıp gittiler. Telefon ve tivibu istemiyorum dedim, 1 yıllık sözleşme ile ayda 52TL'ye imza attım. Ben 52TL'den pek emin değilim ama fatura gelince göreceğiz.

    Takıldığım bir nokta var "admin", "admin"! Modem arayüzüne girmek için bu kullanıcı adı ve şifre kullanılıyor. Arayüz şifresini değiştirmek istedim ama ne göreyim menü uçmuş, arayüz şifresini değiştirdiğimiz ekranı yok.

    TTNet'i aradım durumu anlattım, "bu modemde öyle bir ekran olmadığından admin şifresini değiştiremezsiniz" dediler. Bende "menünün olmadığını görebiliyorum, menüyü getirin istiyorum" dedim. Uzunca bir münakaşadan sonra telefondaki temsilci ekip liderine verdi telefonu. Durumu ona da anlattım, Allahtan bir defada anladı ve duruma da vakıf biriymiş ki "yazılım güncellemesi lazım, buradan yardımcı olamayız ttnet bölge müdürlüğüne gidin" dedi. Müdürlüğün de bir şey yapacağını sanmıyorum ama bir ara gideceğim.

    Bu kadar geyik yeter, firmware güncellemeyi yapan-gören-bilen-duyan olursa ve paylaşım yaparsa minnettar kalırım.

    Arayüzden aldığım 1-2 ekran görüntüsü aşağıda.

    https://imageshack.com/i/5g5yfcj
    https://imageshack.com/i/1nbyhzj
    https://imageshack.com/i/jntpjmj
    https://imageshack.com/i/n6sii4j

    düzeltme: ekran görüntüsü linki kırılmış, düzelttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevlutercan -- 21 Haziran 2014; 11:02:11 >




  • 3 gün önce banada bu modemi getirip kurdular.. eski modemi mi çıkardılar. İşin tuhaf noktası, eski modemim salondaydı, şimdi fiber hat başka odadaymış. bu verdikleri Tilgin hg1332 modemi o kullanmadığım odaya kudular.. ben çekmez felan dedim ama dinleyen yok tabi.. bu modem diğer modemlerden daha güçlü sıkıntı yaşamazsınız dediler. 1 gün sonra internet geldi ama durum vahim.. oturduğum oda da 1 diş çekiyor.. müşteri hizmetlerini aradım onlarda bu sizin probleminiz biz bi şey yapamayız diyor... bulunduğunuz odaya hat açtırmanız lazım dedi.. ama oda masraf yani. Ne yapcaz şimdi böyle mi kullanacaz

    cat 5 kablosuyla modemi uzatma imkanı yok mu acaba?

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/50-metre-ethernet-adsl-cat5-kablo-kargo-ucretsiz-99468296




  • access point le sinyali arttırabilir miyim?
  • Beni de yaz Tilgin HG1332 + 5 Dbi Alfa Anten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Martingale
    Alinik tilgin modem anteni

    Müşteri Hizmetlerini ara evimin içinde Wireless çok zayıf çekiyor diye ne yap ne et arıza kaydı bırak. Teknik Ekip seni ararsa yada evine gelirse durumu anlat sana anten getireceklerdir
  • Ben fiber modem tilgin kullanıyorum ama bu modem günde birkaç kez kendini resetliyor. Tilgin kullanan başka kimselerde de oluyor mu bu? Çaresi nedir bunun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kur@mci
    Ben fiber modem tilgin kullanıyorum ama bu modem günde birkaç kez kendini resetliyor. Tilgin kullanan başka kimselerde de oluyor mu bu? Çaresi nedir bunun?

    Kardeşim 444 0 375 ara durumunu anlat onlara cihazınız arızalı gelip değiştirin diye ısrar et. arıza kaydı oluşturmasını sağlayın sonrası kolay gelen ekip uğrasmayı sevmez yanında yeni modem getirip takacaklardır
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    Öyle yapayım madem. Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevlutercan M kullanıcısına yanıt
    modem arayüz şifre değişikliği sorununu bende yaşıyorum. çünkü işyerinde kullanıyoruz. modemi kucaklayıp götürmek haricinde çözüm üretebildiler mi?
  • Hayatımda gördüğüm en rezil modem. Bendekinde kronik bir hata var, wireless'ı düzenledim, her reboot olduğunda oluşturduğunuz SSI ile aynı adda ikinci bir SSID oluşturup "None" networkü tanımlıyor ve onu servis ediyor. Dolayısı ile wireless ile girmek istediğinizde aynı SSID ile iki tane yayın olunca cihazların kafası karışıyor ve internete giremiyor.
  • Arkadaşlar modem arayüzünde modemi resetleme veya baştan başlatma yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeCRiS

    Arkadaşlar modem arayüzünde modemi resetleme veya baştan başlatma yok mu?

    Yok Malesef TT bir çok özelliği kaldırmış
  • Superonline fiber tilgin 1311 modem var, ip kamera için port açmak istiyorum, bu işler nasıl oluyor:)
  • arkadaşlar bu modemin wireless hızı düştü 1mps e nerden geri çıkartacağım
  • sürekli kopmalar yaşıyorum nasıl güncellenir bu modem
  • Tilgin HG1332 kaldırıp değişik fider destekli modem taktım ama çalıştıramadım, becerebilen arkadaş varmı aranızda
  • Bize de bugün itibariyle tılgın modem sahibi olduk.Fibere yeni geçtik.2 yıl önce salona fiber hat çekilmesine rağmen fiber altyapıya sahip olmadığımızı iddia eden TTNet ile uzun uğraşlarım sonucu -Telekom ile- fiber modemi bağladılar.(tılgın HG1332)Daha hala eski modemden bağlanıyorum 2 Megabit ile(Paket 8Mbit) ama en geç yarın akşama kadar fiber hattın aktif olacağını söylediler.

    Modemin yanında bir de normal modem büyüklüğünde bir dönüştürücü kuruldu.Fiber hattı telefon hattına dönüştürüyor.Herkes kullanıyor mu bunu?
    Kurulumu yapan görevliye başka marka fiber destekli modem alıp kullanmayı sordum.Başka markaların desteklemediğini söyledi doğru mu?

    Bir de USB çıkışı var modemin.Buraya HDD bağlayıp ağ üzerinden veri paylaşımı yapabiliyor muyuz?

    Bunlar da resimler:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _magnetar_ -- 29 Ağustos 2014; 19:49:16 >




  • Bende tilgin HG1332 kullanıyorum üstten bakınca en sağda arkadaş bakınca solda ikitane telefon kablosu girişi var 1.sinden sabit telefonu bağlayarak kullanıyoruz (sizden sabit telefonu kullanmak istediğinzde ordan bağlamalısınız) sanırım siz deki cihazların ev içinde olma nedenibinadaki tek kullanıcı olmanız (veyada sonradan geçiş yaptığınızdan dolayı böyle)(yeni tesisat döşenen binalarda sanırım o cihazlar merkezi bir noktada bizim daireye sadece ethernet portu giriyor(kalın sarı kablo) ve oda tilgin hg 1332 yönlendiriciye takılıyor) [sanırım tılgın 1550 serisi modellerde direk yeşil kablo bağlanıyor] sizdeki sistemi anladığım kadarıyla özet geçmek gerekirse yeşil kablonun taklıdığı cihaz fiberoptik kablo sinyallerini ışıktan elektiriğe dönüştürüyor beyaz cihaz modem görevi görüyor hg1332 ise yönlendirici görevi görüp etherenet ve wifi aracılığı ile dağıtıyor (sistemin geri kalanını görmek bana sistem hakkında bilgi verdi resimler için Teşekkürler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midair44 -- 14 Eylül 2014; 15:35:07 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.