Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (1325. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.070
Cevap
49
Favori
4.118.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13231324132513261327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekko01

94 model dogan s . Sofor kapisini acarken biraz fazla zorladim disardan. Cat diye bi ses geldi . Bosa dustu kapi kolu. Sorun nerde olabilir . Kapi acilmiyor suan. Bilgisi olan var mi

Kolun içerisindeki mekanizma bozulmuş olabilir. Yenisini takın, çok bir şey tutmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman64

arkadaşlar merhaba. arabamın fanı çok ses çıkarıyor bir yere sürtünerek dönüyor ulaşılması kolay bir yerde mi ? bir bakmak istiyorum da

???
  • arkadaslar kus serisi bir arac bakıyorum 6 bin tl param var pic motor dıye tabır edılen hangılerı kac model
    ben dıff kıtleyıp motorada ufak yuklemeler yapmak ıstıyorum hangı modelını almam gerekıyor
  • bu arac bu fıyatı hakedıyormu acaba eskı kasadan anlayanlar bakabılırmı arac cok duzgun alt takım ve motor guzel sadece motor ust kapakta yag kaçakları var ama ufleme yok motorda 3,500 e anlastım ama kapora bırakmadım daha nedersınız alınırmı arac lpglı ve vıze 13 gun once bıtmıshttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-80-sinemalarda-146705600/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: iblis_35

bu arac bu fıyatı hakedıyormu acaba eskı kasadan anlayanlar bakabılırmı arac cok duzgun alt takım ve motor guzel sadece motor ust kapakta yag kaçakları var ama ufleme yok motorda 3,500 e anlastım ama kapora bırakmadım daha nedersınız alınırmı arac lpglı ve vıze 13 gun once bıtmıshttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-80-sinemalarda-146705600/detay/

Çok pahalı. Bende 87 modeli var 3250 almıştım. aldığımda hiç bi masrafı yoktu halada tertemiz. O fiyata 87 model güzellerdende bulabilirsin.

Ayrıca muayene yok demişsin kim bilir belki 500-1000 tl civarıda muayenede gider :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinitoKaLyante -- 11 Aralık 2013; 17:48:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FinitoKaLyante

quote:

Orijinalden alıntı: iblis_35

bu arac bu fıyatı hakedıyormu acaba eskı kasadan anlayanlar bakabılırmı arac cok duzgun alt takım ve motor guzel sadece motor ust kapakta yag kaçakları var ama ufleme yok motorda 3,500 e anlastım ama kapora bırakmadım daha nedersınız alınırmı arac lpglı ve vıze 13 gun once bıtmıshttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-80-sinemalarda-146705600/detay/

Çok pahalı. Bende 87 modeli var 3250 almıştım. aldığımda hiç bi masrafı yoktu halada tertemiz. O fiyata 87 model güzellerdende bulabilirsin.

Ayrıca muayene yok demişsin kim bilir belki 500-1000 tl civarıda muayenede gider :)

arac tursu gıttım baktım ya

• arkadaşlar 96 doğan slx im var ve sorum şöyle.. sabahları soğuklarda yola çıktığımda (durmuyorum devamlı yoldayım)
    hararet 90 a (zorda olsa) çıkıyor. termostat açıyor ve petekteki suyla karışınca 70 e iniyor. termostat tekrar kapanıyor ve 90 a çıkıyor. termostat açıyor 70 derecelik su ile karışıyo hararet 80 e iniyor. tekrar term.kapatıyor 90 a çıkıyor açınca 80 derecelik su ile karrışıyor ve 90 da kalıyor. normal midir? sizlerinkinde de böyle mi? yosa direk 90 a çıkıyor ve kalıyor mu?.

birde araçlarınız benzinde kaç kuruş yakıyor deneyen var mı? bana bagaj lazım olduğu için lpg taktırmadım ve yazın 35 kuruş şimdi ise 40 kuruş yakıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay1 -- 18 Aralık 2013; 22:25:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dembay1

arkadaşlar 96 doğan slx im var ve sorum şöyle.. sabahları soğuklarda yola çıktığımda (durmuyorum devamlı yoldayım)
    hararet 90 a (zorda olsa) çıkıyor. termostat açıyor ve petekteki suyla karışınca 70 e iniyor. termostat tekrar kapanıyor ve 90 a çıkıyor. termostat açıyor 70 derecelik su ile karışıyo hararet 80 e iniyor. tekrar term.kapatıyor 90 a çıkıyor açınca 80 derecelik su ile karrışıyor ve 90 da kalıyor. normal midir? sizlerinkinde de böyle mi? yosa direk 90 a çıkıyor ve kalıyor mu?.

birde araçlarınız benzinde kaç kuruş yakıyor deneyen var mı? bana bagaj lazım olduğu için lpg taktırmadım ve yazın 35 kuruş şimdi ise 40 kuruş yakıyorum..

arkadaşlar hiç sabahları arabasına binipte bakan yok mu hararetine?
  • quote:

quote:

arkadaşlar 96 doğan slx im var ve sorum şöyle.. sabahları soğuklarda yola çıktığımda (durmuyorum devamlı yoldayım)

Selam,
    Hararet konusundaki olayı daha önce defalarca gözlemledim. Dediğin harfi harfine aynısı oluyor. Normal olan da bu çalışma şekli zaten. Ancak bu aralar oturduğum ilde havalar aşırı soğuk olduğu için (sabahları - 15 C ) ve 2 km sonra kaloriferi açtığım için 70'i geçemiyorum. Anca kalorifer kapalıyken sıcaklık 70 i geçiyor.
    Benzinde yakıtı hiç ölçmedim. LPG yazın 28-29 kr yakıyordum, şu ara ne yakar bilmiyorum, son zamanlarda ölçmedim. Senin benzinde söylediğin rakamlar şaka gibi. Arkadaşımın 2007 Corolla yazın 40 kr benzin yakıyordu. Tofaş'ın ş.içinde 35 kr yakması pek mümkün görünmüyor. Uzun yol dersen belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trueblueee -- 23 Aralık 2013; 23:01:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trueblueee

quote:

quote:

Selam,
    Hararet konusundaki olayı daha önce defalarca gözlemledim. Dediğin harfi harfine aynısı oluyor. Normal olan da bu çalışma şekli zaten. Ancak bu aralar oturduğum ilde havalar aşırı soğuk olduğu için (sabahları - 15 C ) ve 2 km sonra kaloriferi açtığım için 70'i geçemiyorum. Anca kalorifer kapalıyken sıcaklık 70 i geçiyor.
    Benzinde yakıtı hiç ölçmedim. LPG yazın 28-29 kr yakıyordum, şu ara ne yakar bilmiyorum, son zamanlarda ölçmedim. Senin benzinde söylediğin rakamlar şaka gibi. Arkadaşımın 2007 Corolla yazın 40 kr benzin yakıyordu. Tofaş'ın ş.içinde 35 kr yakması pek mümkün görünmüyor. Uzun yol dersen belki.

bu dediğim rakam uzun yolda .... (yazın bu cıvarlarda kışın 40 kuruş cıvarı) uzun yol dediğim sabahları çalıştırıyorum 2 tane kırmızıda duruyorum ve 20 km durmadan gidiyorum. akşam dönüştede yine aynı... yakıtlar bu şekilde.. lpg taktırmadan da yakıt iyi herhalde...

hararet konusunda ise soğukluk motora zarar verir mi bilmiyorum. radyatör önüne mukavva koydum sabah hararet yine 90 a çıkmadı. akşam üstü 90ı gördüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay1 -- 24 Aralık 2013; 18:20:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trueblueee

quote:

quote:

Selam,

bu dediğim rakam uzun yolda .... (yazın bu cıvarlarda kışın 40 kuruş cıvarı) uzun yol dediğim sabahları çalıştırıyorum 2 tane kırmızıda duruyorum ve 20 km durmadan gidiyorum. akşam dönüştede yine aynı... yakıtlar bu şekilde.. lpg taktırmadan da yakıt iyi herhalde...

hararet konusunda ise soğukluk motora zarar verir mi bilmiyorum. radyatör önüne mukavva koydum sabah hararet yine 90 a çıkmadı. akşam üstü 90ı gördüm..

Bu şartlarda dediğin olabilir yakıt konusunda, söylediğim gibi ben hiç benzinde ölçüm yapmadığım için bir şey diyemem. Son olarak yaptığım ölçümde litresi 2,79 dan aldığım lpg ile km de 42 kr lpg yaktım ama bu seferki hava şartları çok ağırdı Bir depo yakıtı tüketene kadar hava sıcaklığı hep - değerlerdeydi ve aracı bazı durumlarda 10-15 dk boşta çalıştırmak durumunda kaldım.
    Hararet konusuna gelince soğuk havada aracın çok yaktığı aşikar; zira motor için ideal çalışma sıcaklığı suyun 90 C ler. Zarar konusunda da motor ilk çalıştırıldığında gaza yüklenmemek, otomatik jigle varsa ilk 10 sn işi jikleye bırakmak akıllıca. Araç 1-2 km yol aldıktan sonra 50-70 aralığındaki su sıcaklığında çalışmasının motora kafaya takacak kadar da zarar vereceğini düşünmüyorum. Karton uygulamasını ben de yapıyorum. Ama motordan çok kaloriferin beni ısıtması için

• günaydın..

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»
  • Hayırlı akşamlar herkese. Doğan Slx 1.6ie aracımın arka cam kelebeğini iptal etmek istiyorum komple özel cam varmış sanırım, eve yakın camcılarda bulamadım bildiğiniz yer var mıdır benekli arka cam kelebek iptalli.
  • slm tofaş sevdalıları. araba almayı düşünüyorum ve bu konuda sizin görüşleriniz benim için çok değerli. komşumuzun 97 şahin s var. araba garaj arabası ve orjinal km 26000 de. arabada tüp yok. içi dışı tertemiz. 8500 tl istiyor arabaya. bu fiyat nasıl sizce. ve arabayı alırsak tüp taktırmak istiyorum. tüp ruhsata işletme falan ne kadar masraf gidiyor. yani toplamda 8500 ün üstüne ne kadar öderim... cevaplarınız için şimdiden çok tşk...
  • Arkadaşlar arabamın boyası biraz mat solgun gibi duruyor hangi tür uygulamalar yaparak boyayı canlandırabilir parlatabilirim ?
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85973836 Arkadaşlar merhaba yanda linkte de konu açmıştım ama günlerdir cevap yok bir de burayı deneyeyim dedim. 1996 şahin s arabam 4. viteste giderken trigeri ya koptu ya da attı neyse noluyor la elektirk gitmiyor herhalde diyerekten distribütöre baktık bişey yok e deneyelim hadi bi daha bi daha bi daha derken defalarca yaptık bunu. meğer hiçç basmamak gerekmiş. bir arkadaşın yazısın gördüm eski modellerde piston sübap arası geniştir sıkıntı olmaz kayışı değiştirip yola devam demiş. ama ister istemez acaba diye muallaktayım. başka yorumlar almak istedim de acaba kayış yenileyip sente ayarı felan yapınca devam eder mi yoksa sübaplar eğilmiş midir yenilenecek mi? tecrübesi olan trigeri kopan oldu mu hiç?

• Arkadaşlar öncelikle merhaba.
    92 model doğan L kullanmaktayim, aracı çalıştırdığımda egzosdan bir çay bardağı kadar su atıyor, bunun nedeni ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turanyurt

Arkadaşlar öncelikle merhaba.
    92 model doğan L kullanmaktayim, aracı çalıştırdığımda egzosdan bir çay bardağı kadar su atıyor, bunun nedeni ne olabilir?

Güncel
  • !!!!!!!!!!!!!AACİLLL YARDIMMM LÜTFENNN !!!!!!!!!!
    Arkadaşlar mrb. Aracım 98 model doğan slx enjeksiyonlu. Araç lpd de süper çalışıyo fakat benzinde çalıştırırken güçlük çekiyorum. Sürekli stop ediyo hep ayağımı gaz pedalında tutmak zorunda kalıyorum. Kırmızı ışıklarda frene basınca stop ediyo . araç rölantide çalışmıyor fakar lpg de hiçbir problem yok. napacağımı bilmiyorum. arabadanda fazla anlamıyorum. motor ustalarına gösterdim. birisi karbiratörde sorun var dedi, diğeri gaz müşürü dedi, diğeri siboplarda dedi , bir diğeri işe benzin pompası dedi. bende anlamadım hangisi doğru. lütfen bana yardım edin. aracın gazı bittiğinde yolda kalıyorum benzinde araba sürekli kendini bi ileri bi geri atıyo hep pedala basmam lazım. offofff..

• 
Sayfa: önceki 13231324132513261327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.