Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.070
Cevap
49
Favori
4.126.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yanlış anlama olmuş Şimdi oldu galiba
  • quote:

Orjinalden alıntı: ocshooter

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»

Yanlış anlama olmuş Şimdi oldu galiba

EYVALLAH KARDES ELINE SAGLIK.ARKADASLAR NASIL OLDUGU KONUSUNDA FIKIRLERINIZI SOYLERSENIZ BENDE ONA GORE YAPAYIM YADA YAPMAYIM

• quote:

Orjinalden alıntı: hmzycl

quote:

Orjinalden alıntı: yildomani

quote:

Orjinalden alıntı: hotmot

slm arkadaşlar bende 96 model doğan slx aracımla forumdayım hazır bu kadar tofaşcıyı bir arada bulmuşken size bir soru sorayım daha önce sordum ama tam bie cevap çıkmadı.

bu 2001-2002 yılında üretilen soldan depolu şahin ve doğanlar için kartaldan kesme diye bir söylenti var acaba ne derece doğru bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizimle paylaşırsa sevinirim.

evet 2000 lerin sonu ve devamında çıkan şahin ve doğanlar, fazla üretilen kartal şasisinin kesilerek küçültülmüş ve şahin doğan yapılmıştır. bu yüzdendirki onların benzin depo kapakları kartalın ki gibi sol tarafta çamurluğun tam ortasındadır. ayrıca şahin lerin jant ebatı 13" ken bu kesme şahinlerde 14" jant ve doğan jant kapakları kullanılmıştır. benzin deposuda haliyle arka sol da dışarıda konmuştur. arabanın arka tarafından bakınca bile benzin deposu hemen sol alt köşede görünmektedir.

YILDOMANI COK EMIN KONUSUYORSUN NERDEN BILIYORSUN BUNU BU SADECE BI SOYLENTIYDI KIMSE SENIN KADAR BOOYLE EMIN KONUSMAMISTI BUNUNLA ILGILI KAYNAK VEREBILIYORMUSUN BIZE.ZAHMET OLMAZSA

bu konuda sadece konuşulanlar sözkosunudur. tofaşlar ile ilgili internette fazla döküman olmadığı malum. kimse çıkıpta delillerle bu böyledir demedi demezde. ama sanayide bir çok ustaya sorsanız böyle olduğunu söylüyür. adamlar bu makinelerin tamiri ile yıllardan beridir uğraştığına göre bi bildikleri vardır diye düşünüyorum. bu konu daha öncede tartışılmış ve muallakta kalmış. ben fikrimi söyledim, sana göre doğru olmaya bilir fikrine saygım var.

• SEN BENI YALIS ANLADIN HERALDE ARKADASIM BEN SANA YALAN SOYLUYORSUN FALAN GIBILERINDEN KONUSMADIM YANLIS ANLADIYSAN KUSURA BAKMA.BEN EGER VARSA BI KAYNAK SOYLE HERKES DOGRU OLANI BILSIN DIYE DEDIM
  • sorun yok iyi forumlar & akşamlar herkese.
  • YAA MILLET BIZIM ZAFER NERELERDE YAA IYIKI BI YEGENI OLDU HAA UNUTTU FORUMU

• ««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildomani

quote:

Orjinalden alıntı: hotmot

slm arkadaşlar bende 96 model doğan slx aracımla forumdayım hazır bu kadar tofaşcıyı bir arada bulmuşken size bir soru sorayım daha önce sordum ama tam bie cevap çıkmadı.

bu 2001-2002 yılında üretilen soldan depolu şahin ve doğanlar için kartaldan kesme diye bir söylenti var acaba ne derece doğru bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizimle paylaşırsa sevinirim.

evet 2000 lerin sonu ve devamında çıkan şahin ve doğanlar, fazla üretilen kartal şasisinin kesilerek küçültülmüş ve şahin doğan yapılmıştır. bu yüzdendirki onların benzin depo kapakları kartalın ki gibi sol tarafta çamurluğun tam ortasındadır. ayrıca şahin lerin jant ebatı 13" ken bu kesme şahinlerde 14" jant ve doğan jant kapakları kullanılmıştır. benzin deposuda haliyle arka sol da dışarıda konmuştur. arabanın arka tarafından bakınca bile benzin deposu hemen sol alt köşede görünmektedir.

Evet dediğin gibi sanayideki ustaların çoğu böyle diyor. Böyle diyen ustaların hiç biri benim gözümde usta değildir. Hiç birimiz kartalların kesilip şahin doğan yapıldığını görmedik. Yüzde 100 onu diyen ustalar da görmedi. Neye dayanarak öyle konuşurlar bilmem. Sorsanız izahını yapamazlar. Sen de öyle kesin ifade etmişin ki sen neye dayanarak söylüyosun bunları can dostum...Böyle bişey kesinlikle yok. Olmaz, olamaz..Niye olamayacağına dair uzun bir mesaj yazdım 1-2 sayfa geride..

Şu forumda Tofaş fabrikasında çalışan biri çıksa da izah etse keşke..

• hmzycl
    usta direkler siyah olunca sanki daha iyi oldu bee usta...
    Yine sen bilirsin ama...
  • @hamza....

kapı direklerini fotoshoptaki gibi komple değilde.....

bu resimdeki gibi yaparsan,daha hoş olur bence.

camlar da siyah olunca ön kapı camı ve arka pakı camı arasında bir bütünlük sağlanmış.bak dikkat edersen orta direğin en üst noktasında küçük bir boşluk var.adam tam camın üst hizzasında bitirmiş siyahı.bence gayet şık olmuş.(hem orta direkte ve hemde onun yanındaki iki cam direğinde siyah var)

bir ikinci sebeb de.... ;

son zamanlarda çıkan yeni arabalarda yan camları mümkün olduğu kadar küçük yapıyorlar,çünkü böyle küçük olunca daha estetik oluyor.yani neredeyse yan camların kapı sacına oranı 1/3.

ama bizim tofaşlarımızda,yan cam ve kapı sacı neredeyse aynı ebadta yükseklik ve uzunluk bakımından.
    şimdi camlar siyah,kapı direklerinin üstünü de siyah yaptığın zaman camın yüksekliğini büyültmüşşsün gibi oluyor ve yan cam,kapı sacından daha büyük gibi duruyor ki buda bence hoş gözükmüyor.

ya bu resimdeki gibi yap,camlar arası bütünlük sağlamak için,

ya da spor bi görünüm için,sadece orta direğe komple çek,en üste tavana kadar,bizim rahmetli 89 daki gibi.

öyle de yapsan böyle de yapsan,bu işi boya ile değilde,folyo ile yap ki...ilerde beğenmediğin zaman söküp atarsın

tabii bu benim şahsi görüşüm...

• SAGOL ABI YARDIMLARIN ICIN.PEKI KAPI CITALARI ICIN NE DIYORSUN ONLAR YAKISTIMI.ZATEN FOLYA OLE YAPICAM ABI BOYA YAPTIRMAM
  • YUKARIDA YAZILDIĞI GİBİ ŞAHİNLEERİN ORJİNAL JANTLARI 13 DEĞİL 14 DÜR.
  • evet tofaşta çalışan biri ancak bunu doğrulayabilir .

bir ahbabımızda 2001 model çelik grisi şahin vardı ve adam sıfır almıştı araba dogan gögüslü idi yani yeni gögüs diye tabir edilenlerden ben daha önce doğan göğüslü orjinal fabrika çıkışlı şahin görmemiştim ve kendisine sorduğumda bunlar kartaldan kesme o yüzden yeni gögüs cevabını vermişti. hatta kendiside aldıktan sonra öğrendiğini ve içine sinmediği konusunda dert yanmıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hmzycl

SAGOL ABI YARDIMLARIN ICIN.PEKI KAPI CITALARI ICIN NE DIYORSUN ONLAR YAKISTIMI.ZATEN FOLYA OLE YAPICAM ABI BOYA YAPTIRMAM

@hamza...

kuş serisinde,eğer tamponlar ve aynalar boyalı ise... kapılarda çita olmalı

bunu çok öncelerdende söylemiştim sana
  • TAMAM ABI ONU SOYLEMISTIN AMA SU ANDA RESIMDE NASIL DURUYOR YAKISTIMI YANI TAKALIMMI KAPI CITASI NE DIYORSUN
  • yakışmış tabiki hamza.... görünen köy klavuz istemez

maşallah araba gün geçtikçe güzelleşiyo
  • TAMAM ABI COK SAGOL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmzycl -- 18 Temmuz 2008; 12:36:33 >
  • yanlışınız var. orjinal şahinlerin aliminyum cantları 13 inçtir. doğan ve kartal cantlar 14 inç olur. Benim arabam şahin ve üstünde hala orjinal cantları var 13 inç.
  • SAHINLERIN ORJINALINDE ALM.JANT MI VAR BEM NIYE HIC GORMEDIM
  • Hamza abi bence yakısmıs şerit olayını yapman lazım diğeri de folyo ile çok süper durur bence
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.