bildiğim kadarıyla sl dede var bu özellik ben slx de bu deponun kapağını bulmak için zorlanmıştımm resimdeki biraz yukarda göze batan bir yerde slx de biraz aşşada kalıyor ama araştırdığımda sl de olduğunu gördüm ama benim depom delik sanırım alttan su akıtıyor yanlız bu sistem farlar kapalıyken çalışmıyor buna dikkat edin farlar açık durumdayken farlara su püskürtüyor sadece kapalıken değil
o gösterge sorunu bendede var ama ben gene orjinal yeşil ampül takmayı düşünüyorum daha gzl duruyor bence ama led kullanan varsa resim eklerse bakarsak iyi olur bence
Arkadaşlar 93 model Doğan Slxim var. Sağ arka aks çıkmıştı, yenisini tekmıştık 1 sene evvel, geçen günlerde 600kmlik bir uzun yola çıktım, dönüşte aracı kaldırıma çıkartıp altına yattıktan sonra kontrol ettiğimde balataların olduğu o demir yuvarlak kutudan jantın iç yüzüne yağ damladığını gördüm, sizce sorun nedir?
Bir de buji kablolarının takılı olduğu, avas ayarının yapıldığı motorun içine giren distribitör mü bilmiyorum ismini onu değiştirmek zorunda kaldık, marş basmasına rağmen araba çalışmıyordu, ustayı çağırdığımızda onu yerinden çıkartıp, altındaki dişliyi döndürdüğünde buji kablosu ateşleme/kıvılcım yapmıyordu, kendi yanında getirdiğini takınca buji kablosunda kıvılcım atıyordu, 150 lira bayıldım, yolda kalınca mecburen değiştirdik, ama keşke 0ını alsaydım, adam başka tofaştan çıkma olanı tamir edip benim araca onu taktı, bir arkadaş da onun 20,000km de bir değişmesi bobinlerinin yanacağını falan söyledi, eniştemden aldım arabayı ama o bile değiştirmemiş, 120.000km de aracım, deiğişen distribitörmüş ustalıkla yolda kalınca 150 lira gitti, 0 ını almadığıma yanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 24 Mayıs 2012; 23:52:28 >
quote:
Orijinalden alıntı: yeniceli2001
Arkadaşlar 93 model Doğan Slxim var. Sağ arka aks çıkmıştı, yenisini tekmıştık 1 sene evvel, geçen günlerde 600kmlik bir uzun yola çıktım, dönüşte aracı kaldırıma çıkartıp altına yattıktan sonra kontrol ettiğimde balataların olduğu o demir yuvarlak kutudan jantın iç yüzüne yağ damladığını gördüm, sizce sorun nedir?
Bir de buji kablolarının takılı olduğu, avas ayarının yapıldığı motorun içine giren distribitör mü bilmiyorum ismini onu değiştirmek zorunda kaldık, marş basmasına rağmen araba çalışmıyordu, ustayı çağırdığımızda onu yerinden çıkartıp, altındaki dişliyi döndürdüğünde buji kablosu ateşleme/kıvılcım yapmıyordu, kendi yanında getirdiğini takınca buji kablosunda kıvılcım atıyordu, 150 lira bayıldım, yolda kalınca mecburen değiştirdik, ama keşke 0ını alsaydım, adam başka tofaştan çıkma olanı tamir edip benim araca onu taktı, bir arkadaş da onun 20,000km de bir değişmesi bobinlerinin yanacağını falan söyledi, eniştemden aldım arabayı ama o bile değiştirmemiş, 120.000km de aracım, deiğişen distribitörmüş ustalıkla yolda kalınca 150 lira gitti, 0 ını almadığıma yanıyorum
Kampanadan gelen yağ fren hidroliğidir.Fren merkezi patlamış olabilir.Hdirolik seviyesini kontrol et ve hiç aksatmadan hemen bir ustaya göster.
Yolda kalınca usta bunlar sıkışık nasılsa bunu alırlar deyip distribütörü pahalıya vermiş.Sıfırları 150-160 civarında.Parasını da geçelim sonuçta tamirli ürün bir daha bozulup bozulmayacağı belli değil.20 binde bir değişmesi falan da hikaye.Bozulmadıktan sonra kullanılır.
bugün doğanda birşey daha keşfettim, bizim araçların far yıkama suyu cam suyundan ayrıymış. aracı aldığımda far yıkamam çalışıyordu, ama çalışmaz olmuştu. ses var ancak görüntü yok cam suyuda tam olduğu için başka bir sorun var diye düşünmüştüm. oysa durum farklıymış. farın hemen üzerindeki kapak nedir, ne işe yarar diye eve gelip nete baktım. far yıkamanın suyuymuş ve doldurulmadan fıskiye çalışırsa motora zarar verebiliyormuş. bugün denemelik su doldurdum ve far yıkama çalıştı. meğerim benim farlar kurumuşta haberim yokmuş. belki benim gibi bilmeyenler vardır diye paylaşmak istedim. susuz kalınca zarar gelebiliyormuş, boş yere çalışan aksamı zorlamaya gerek yok. herkese hayırlı akşamlar.
Doğan hangi modellerde var acaba bu? Belki benim daha yeni kullanmaya başladığım 92 Doğan SL dede vardır, bir resim falan varmı anlaşılması için. Gerçi bugün bakıcam dediğiniz şey nasıl bişey farı inceliyim belki benimde vardr bilmiyorumdur:)
hocam yanlış bilmiyorsam 90 model l'lerin 2. 6 ayından itibaren olanlarda varmış bu. benim araç 92 model l'ki far yıkama özelliği olanlarda vardır diye tahmin ediyorum. sizin aracınızda da vardır muhtemelen. slx'lerde de durum aynıymış onlarda da bu şekildeymiş. arada değişiklik yapmamışlardır tahminimce. fotoğraf çekecektim ancak projem olduğu için arabanın yanına gidemedim. bizim bu konunun içinde fotoğraf varmış onu paylaşıyorum, burada kırmızı ile işaretlenmiş kapak zaten.
birşey alınca kullanım kılavuzuna bakar inciğini cinciğini çıkarana kadar okurum normalde ancak araba 2. el olunca kitapçıkları nerdedir bilinmiyor. 0 araba almanın bu güzelliğini seviyorum, 2. elde kitapçıklar olmuyor bazen. sol farın hemen altında kapak. radyatörün yedek deposunun kapağıyla aynı kapağın şekli. sadece ondan biraz daha kibar görünüyor.
Hocam çok teşekkür ederim, 40 yıl düşünsem böyle bişeyin olacağını bilmezdim:)
Buarada anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Geçenlerde araçla yolda kaldım, çektire ittire Ümraniye sanayiye götürdük. 20 Senedir araba adam gibi çalıştırılmadığından bobin katalizör pas tutmuş. Neyseki Bobin,Katakizör ve Diyafram 0 ile değiştirildi. Karbüretör takozunda sorun varmış oda yapılıp karbüratöre ayar yapıldı. Ancak Şimdi aracın çekişi oldukça düştü, acaba neden kaynaklanır sorun. Gerçi yarın nasip olursa ustaya tekrar gitmek istiyorum. Birde son olarak 92Model Doğan SL lerin lastik hava basıncı ne olmalı
quote:
Orijinalden alıntı: h@ydut
Buarada anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Geçenlerde araçla yolda kaldım, çektire ittire Ümraniye sanayiye götürdük. 20 Senedir araba adam gibi çalıştırılmadığından bobin katalizör pas tutmuş. Neyseki Bobin,Katakizör ve Diyafram 0 ile değiştirildi. Karbüretör takozunda sorun varmış oda yapılıp karbüratöre ayar yapıldı. Ancak Şimdi aracın çekişi oldukça düştü, acaba neden kaynaklanır sorun. Gerçi yarın nasip olursa ustaya tekrar gitmek istiyorum. Birde son olarak 92Model Doğan SL lerin lastik hava basıncı ne olmalı
Avans ayarı,gaz ayarı bunlara baktırmanızda yarar var.Eğer karbüratör ayarlandıktan sonra gaz ayarı yapılmadıysa ilk önce gaz ayarına götürün.Eğer gaz ayarı yapıldıysa avansı ayarlatın.Lastiğinizin ebatlarını söylerseniz ona göre yardımcı olabiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: Sirigmus
quote:
Avans ayarı,gaz ayarı bunlara baktırmanızda yarar var.Eğer karbüratör ayarlandıktan sonra gaz ayarı yapılmadıysa ilk önce gaz ayarına götürün.Eğer gaz ayarı yapıldıysa avansı ayarlatın.Lastiğinizin ebatlarını söylerseniz ona göre yardımcı olabiliriz.
Gazı taktırdığımız 10 gün kadar oldu, 1000 km. sonra gelin ayar yapıcaz demişti LPG servisi, Km.dolmadan gitmelimiyim? Lastik ebatlarını yazıp söyliycem, aslında pompaların olduğu istasyonlarda basınç seviyesi yazıyor ama belki kullanım klavuzunda vs. daha farklı yazıyormudur diye sorim dedim.
+ Far suyu koyma deposunu buldum motoru çalışıyor ama deposu delik sanırım yada hortumdan falan kaçırıyor belki :( aşağıya şarıl şarıl su aktı işe yaramadı. nekadardır bu far yıkama deposu yada ben nasıl çıkartırımda tamir edebilirim.
quote:
quote:
quote:
Gazı taktırdığımız 10 gün kadar oldu, 1000 km. sonra gelin ayar yapıcaz demişti LPG servisi, Km.dolmadan gitmelimiyim? Lastik ebatlarını yazıp söyliycem, aslında pompaların olduğu istasyonlarda basınç seviyesi yazıyor ama belki kullanım klavuzunda vs. daha farklı yazıyormudur diye sorim dedim.
+ Far suyu koyma deposunu buldum motoru çalışıyor ama deposu delik sanırım yada hortumdan falan kaçırıyor belki :( aşağıya şarıl şarıl su aktı işe yaramadı. nekadardır bu far yıkama deposu yada ben nasıl çıkartırımda tamir edebilirim.
Eğer karbüratöre ayar yapıldıysa gaz ayarını mutlaka tekrardan yaptırmalısınız.
Lastik basıncını ben de opetteki tabeladan bakıp basıyorum.Ona göre basabilirsiniz.
Ön çamurluktaki davlumbazı sökerseniz far yıkama deposunu görürsünüz.
quote:
quote:
quote:
quote:
Eğer karbüratöre ayar yapıldıysa gaz ayarını mutlaka tekrardan yaptırmalısınız.
Lastik basıncını ben de opetteki tabeladan bakıp basıyorum.Ona göre basabilirsiniz.
Ön çamurluktaki davlumbazı sökerseniz far yıkama deposunu görürsünüz.
Teşekkürler, Zaten yarın inş. LPG yi ruhsata işletmek için sızdırmazlık ve muayeneye gidicem. Oraya gitmeden Karbüratörcüye birdaha uğrarım ordanda belki LPG ciye uğrarım. Buarada lastik ebatları "P175 70R13 82T" İstasyondan bakıp bugün ayarlıcam onuda.
Merhaba arkadaslar.benımd e93 dogan sl ım var beyaz renk.foruma bugun de ıtıbaren gırmeye calısıcam:) yeniyim anlayacagınız.benım bı problemım var.aslında bırkac problemım var ama bır tanesını sımdılık cozmek ıstıyorum. aracla 80-90 la gıderken bosa attıgım zaman devır saatı 2000 cıvarında oluyor.ornek olarak kırmızı ısıga dogru yoklasıyorsunuz frenleyerek.hızının yavaslıyor.bu oranda devır saatı de dusuyor.ve arac sehır ıcınde trafık sıkısıklıgında dur-kalklarda hararet yukseltıyor 90 ı bıraz gecınce fan acıyor sorun kalmıyor ancak bı sure sonra yıne yukseltıyor.bu ıkısının sebebı ne olabılır?
Elektronik ateşleme için avans ayarı yaptıracak olanlar, distribütör motora doğru 10 derecelik açı yapacak şekilde olacak. Deneme yanılmaylada bulunabilir.
slm kuş serisi tofaş ailesi benim makine 97 slx ie hersey gayet güzel aşağı yukarı bütün bakımları yapıldı sayılır sibop ayarından tut rot balansına egzoz değişiminden tutateşleme platinlerine on takımından tut amortisörlerine mikserinden tut bujilerine buji kablolarından tut yağından hava filtresine kadar aklınıza gelecek ne varsa agır bakım hepsi tamam son iki işlemim kaldı fren balataları ön arka değişim veya ayar artık usta nasıl ön görürse birde bastı balata sadece bu iksinin bakımı kaldı yakıt olarakta kilometre bazında lpg lt 2.40 dan ele alırsak 30 krş ile 36 krş arası değişmek malum istanbul trfiği birde kullnadığım mesafe hep kısa tam 5 km gidiyorum sabah erken saat 7 de kullnaıyprum aksamda 5.30 da kulolnaıyorum kullandığım en yüksek vites ise 3 onuda en fazla yaklaşık çk nadir atabiliyorum ve en fazla 300 veya 500 mt gidebiliyorum
arkadaşlar bişii sorcam nevigasyon almayı düşünüyorum hatta ve hatta çok istiyorum arabamla çok gezen yol kat eden biriryim tavsiye edebileceğiniz bir ürünn varmı
quote:
Orijinalden alıntı: kömürkentli_67
arkadaşlar bişii sorcam nevigasyon almayı düşünüyorum hatta ve hatta çok istiyorum arabamla çok gezen yol kat eden biriryim tavsiye edebileceğiniz bir ürünn varmı
forumda bunun hakkında birçok konu var aslında. sınırsız harita güncellemesi olan ve başarsoft yazılımına sahip olan navigasyonlar öneriliyor. marka için yorumlar sürekli değişiyor. piranha'dan genellikle memnun değiller ancak bunun otomobil genel'deki reklamla ilgisi var mıdır bilmiyorum.
teşekkür ederim
iii bi 93 slx motor rektefiye fiyatını sorduk şuraya bak kimse cvplamadı
Kardeş bura sanayi mi fiyat çıkaralım sana.Her ilin her ustanın istediği işçilik farklı farklı.Sabit bir fiyat olsa söyleriz.Ben İzmir'deyim 1500-1700 TL fiyat çıkıyor.Nazilli de max 1100 diyor ustalar.
arkadşlar ben arabamın camlarını renkli cam olanlarla değiştirmek istiyorum malum film polis tarafından sorun teşkil ediyo kalıcı değil anlıyacağınız ama orjinal rekli cama bişi diyemiyorlar önceki 96 doğanımda orjınal renkli idi nokta siyah benekli olanından bu doğanımada takmak istiyorum camcılarla görüştüm 350 tl ile 500 arası fiyat veriyorlar önerisi ollan vasrmı arkadşlar fiyat konusunda ve cam konusunda
Renkli cam iyidir.Ben de aracımda kullanıyorum.Camın TSE damgasına dikkat edin derim.Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ben Uğurlu Oto Glass ile görüşmüştüm geçen yaz.Arka camları kelebeksiz renkli cam yaptırmak için.Bana dediler 6 camı ver üste de 200 tl verirsen tüm camlarını yenileriz arkalarda kelebek iptali olur demişlerdi.Eski camlarını almadan veriyorlarsa fiyat uygun gibi.
quote:
Renkli cam iyidir.Ben de aracımda kullanıyorum.Camın TSE damgasına dikkat edin derim.Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ben Uğurlu Oto Glass ile görüşmüştüm geçen yaz.Arka camları kelebeksiz renkli cam yaptırmak için.Bana dediler 6 camı ver üste de 200 tl verirsen tüm camlarını yenileriz arkalarda kelebek iptali olur demişlerdi.Eski camlarını almadan veriyorlarsa fiyat uygun gibi.
kardeş istanbul anadolu yakası pendik simge glas 350 tl dedi üste camları verirsin dedi diğeride oto glas mı neydi tam hatırlamıyorum oda 450 tl dedi camları alsam benim işime yaramaz dedi ben kelebekli olsun istiyorum arka cam mininum aşağıya kadar inmeli anlıyacağın komple 8 parça renkli olacak siz nerde yaptırdınız
quote:
bi ara şu arabanıon fotosu vars akoyarsan sevinirim koyuluk ya renk derecesi ne derece koyu 3 numara 2 numara falan dışardaniçerisi nasıl görüntü oranı gösteriymu