Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (1233. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.069
Cevap
49
Favori
4.133.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12311232123312341235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: h@ydut

bu silecek kolları oldukça iyi, doğan slx kolu aldım diyelim herhangi bir aparat koymadan eskilerini çıkartıp uyumlu olarak kullanabiliyormuyum yani bunları?

bildiğim kadarıyla muz silecek kollarının aparatı slx kollarına uymuyor, ancak uyduruyorlar. hiçbirşey yapamasalar vidalar ile hallediyorlar.
    ancak hergün bir yenilik çıkıyor. yeni bir aparat var mıdır bilmiyorum slx kolları için. eğer nasıl yapılacağını öğrenmek isterseniz p.m. ile size anlatım yapan bir iki yer önerebilirim.
    burada kullanan arkadaşlarda daha sağlıklı cevap verebilir.

slx kolları daha serttir, bu yüzden silerken oynama yapmaz, cama sert basar. eski kollar hafifliğinden kaybediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

muz silecek kaliteliyse camın şeklini alabiliyor, belki aradaki fark bundan kaynaklanıyordur. bazıları daha rijit oluyor, şekli değişmiyor fazla. tiger sileceklerden memnun musunuz Sirigmus hocam?(isminizi bilmiyorum kusuruma bakmayın.)

İsmim Can.Tiger lardan memnumum baya uzun ömürlü.Şuan 3. kışı geçirdi sanırım.Hepsiburada'nın kampanyasından almıştım.O aralar 1 alana 1 bedava vardı baya da uyguna gelmişti kargo ücreti de yoktu.

memnun oldum hocam, bende rıdvan. 2 adet tiger'da ben alayım o zaman, benim silecek koptu kopacak.

• Ben de memnun oldum Rıdvan.

Slx lerin silecek kısmı çıkmadığı için hemen kolay geçirip takılmıyor.Slx lastik kısmını kırıyorsunuz.Sonra muzları oraya vidalıyorsunuz.
  • iyi akşamlar forma yeni üye oldum pek bişey bilmiyorum 96 slx bordo sahibiyim bişey sormak istiyorum aracımdaki cam yıkama sistemini geçen gün aryıp buldum sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama yapmak istediğim şey farlara silecek taktırmak internette bir kaç tofaşta gördüm farlarda silecek olduğunu bende bir soryum ddm aranızda far yıkama sistemine silecek taktıran yada duyan varmı yanı bu sistemi yapsakta sorunsuz çalışırmı
  • aracım bu eklerseniz sevinirm

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz9086

iyi akşamlar forma yeni üye oldum pek bişey bilmiyorum 96 slx bordo sahibiyim bişey sormak istiyorum aracımdaki cam yıkama sistemini geçen gün aryıp buldum sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama yapmak istediğim şey farlara silecek taktırmak internette bir kaç tofaşta gördüm farlarda silecek olduğunu bende bir soryum ddm aranızda far yıkama sistemine silecek taktıran yada duyan varmı yanı bu sistemi yapsakta sorunsuz çalışırmı

Hoşgeldiniz.Fara takılan silecek sadece görüntü amaçlı işlevi yok.
  • Volvo s40 ların 90-2000 arası modellerinde var far sileceği belki onlardan takabilirsiniz. Ben Tofaşlar için hiç rast gelmedim çalışan durumda olan far sileceğine.
  • 93 slx tempra motor karburatörlü bi motor rektefiye fiyatı sorduk cevaplanmadı gitti ne kadar tutuyor bileniniz yok mu allt ön btün yağ keçeleri değşecek bunlarda fiyata dahil olsa ne tutar
  • @osmanslx_42 motor rektefiyesi için hiç sanayiye gitmedim hocam, ama cevap gelmezse bir sormaya giderim. aslında amcaoğlumda motor ustası ama turdaydı, turdan dönünce onada ulaşır öğrenebilirim. ya da akşamüstü birileri üzerinden ulaşabilirsem öğreniveririm.

@oguz9086 aracınız diri duruyor maşallah, kazasız belasız hayırlı günlerde kullanın.
    silecek konusunda eski ladaların ve volvoların far silecekleri mekanizmasıyla beraber bulunabilir. birisi çalışan mekanizma yapmıştı ama bana hem gereksiz geldiğinden hemde aracı yaşlı gibi gösterdiğinden hiç araştırmamıştım.
    eğer silecek motorları tofaşın farlarına uygunsa çalışan bir mekanizma yapılabilir. tampona silecekleri sağlam bir şekilde yerleştirip elektrik bağlantılarını sağlam tamamlarsanız istediğiniz gibi bir sistem oluşturabilirsiniz. gördüğüm konuda şahine uygulanmıştı slx yıkama fıskiyeleriyle beraber, sağlıklı çalışıyordu. far sileceğini çalıştırmak için çıt çıtlı düğme koymuş o şekilde kullanıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoe_ -- 23 Mayıs 2012; 14:24:39 >

• http://resim.donanimhaber.com/upfiles/705790/AFAA7E80E13A4C7AA31792A6201E674C.jpg
    S.a arkadaşlar.''Sirigmus'' nickli Can arkadaşımızdan yeni gösterge tablosu almıştım geçen aylarda.Linkteki benim göstergeydi,şeffaf gösterge kağıtları vardı üzerinde görüldüğü gibi.Resimde rakamların arkasında renkli kağıtlar vardı,ben şu an onları temizledim,arkadan ne renk ampul takarsanız aydınlatmanız o rengi alıyor.Sadece kağıtları isteyen arkadaş olursa satabilirim,ek olarak günlük sayaç ve kilometre sayacı var elimde sağlam olarak.İlgilenen arkadaşlar bana pm atabilir.
  • ilgilendiğiniz için teşekkür ederim bunu bi araştırıcam görüntüsü benim hoşuma gitmişti aslında, ama işlevi yoksada takmayı pek düşünmüyorum
    birde araca yeni lastik alacağım aracın eski sahibide yeni almış ama öle basit bi marka açılma başladı lastiklerde ha patladı ha patlıycak hangi marka lastik önerirsinz yakın zamanda fırsat bulunca arabayı düşürmek istiyorum kaç bakla kestirmemi önerirsiniz önden arkadan (arkasını biraz daha düşük olmasını düşünüyorum) araba yere azda olsa yakın olcağı için kaç ebatlarında lastik almamı önerirsiniz
  • bugün doğanda birşey daha keşfettim, bizim araçların far yıkama suyu cam suyundan ayrıymış.
    aracı aldığımda far yıkamam çalışıyordu, ama çalışmaz olmuştu. ses var ancak görüntü yok cam suyuda tam olduğu için başka bir sorun var diye düşünmüştüm. oysa durum farklıymış.
    farın hemen üzerindeki kapak nedir, ne işe yarar diye eve gelip nete baktım. far yıkamanın suyuymuş ve doldurulmadan fıskiye çalışırsa motora zarar verebiliyormuş. bugün denemelik su doldurdum ve far yıkama çalıştı. meğerim benim farlar kurumuşta haberim yokmuş.
    belki benim gibi bilmeyenler vardır diye paylaşmak istedim. susuz kalınca zarar gelebiliyormuş, boş yere çalışan aksamı zorlamaya gerek yok.
    herkese hayırlı akşamlar.

• biraz fazla soruyorum ama bugün birşey duydum lastik sormaya gittiğimde bu lastikte beyz yazılar oluyor ya lastik markasının yazdığı bunların kalemleri varmış bauhaus da satılıyormuş bunu kullanan varmı yanı bunun kalıcılığı nedir lastik üzerinde kullanan arkadaşlar varmı?
  • ben çocukken onlar nedır diye çok düşündüm ama büyüyünce onlarca elımden doğan gectı nan bu nedır ne işe yarar dıye hiç aklımın ucuna gelmemişti
  • bizde genelde kullanma kılavuzu okuma alışkanlığı yok. Yıllarca kullandığımız araç gereçlerin özelliklerini bilmiyoruz 5 yıldır kullandığım telefonun bilmediğim yönlerini öğrenince bir kez daha anladım bunu.. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bugün doğanda birşey daha keşfettim, bizim araçların far yıkama suyu cam suyundan ayrıymış.
    aracı aldığımda far yıkamam çalışıyordu, ama çalışmaz olmuştu. ses var ancak görüntü yok cam suyuda tam olduğu için başka bir sorun var diye düşünmüştüm. oysa durum farklıymış.
    farın hemen üzerindeki kapak nedir, ne işe yarar diye eve gelip nete baktım. far yıkamanın suyuymuş ve doldurulmadan fıskiye çalışırsa motora zarar verebiliyormuş. bugün denemelik su doldurdum ve far yıkama çalıştı. meğerim benim farlar kurumuşta haberim yokmuş.
    belki benim gibi bilmeyenler vardır diye paylaşmak istedim. susuz kalınca zarar gelebiliyormuş, boş yere çalışan aksamı zorlamaya gerek yok.

Doğan hangi modellerde var acaba bu? Belki benim daha yeni kullanmaya başladığım 92 Doğan SL dede vardır, bir resim falan varmı anlaşılması için. Gerçi bugün bakıcam dediğiniz şey nasıl bişey farı inceliyim belki benimde vardr bilmiyorumdur:)

quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]_
    http://resim.donanimhaber.com/upfiles/705790/AFAA7E80E13A4C7AA31792A6201E674C.jpg
    S.a arkadaşlar.''Sirigmus'' nickli Can arkadaşımızdan yeni gösterge tablosu almıştım geçen aylarda.Linkteki benim göstergeydi,şeffaf gösterge kağıtları vardı üzerinde görüldüğü gibi.Resimde rakamların arkasında renkli kağıtlar vardı,ben şu an onları temizledim,arkadan ne renk ampul takarsanız aydınlatmanız o rengi alıyor.Sadece kağıtları isteyen arkadaş olursa satabilirim,ek olarak günlük sayaç ve kilometre sayacı var elimde sağlam olarak.İlgilenen arkadaşlar bana pm atabilir.

Hocam benim aracın göstergeleri çok kötü akşam hiçbirşey gözükmüyor ışık çok sönük. ben ne yapabilirm kendi imkanlarımla temizleme ampul değişimi vs. Oto elektirikçi led ampul koyuyormuş sanırım
    35-40TL istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: h@ydut

quote:

bugün doğanda birşey daha keşfettim, bizim araçların far yıkama suyu cam suyundan ayrıymış.

Doğan hangi modellerde var acaba bu? Belki benim daha yeni kullanmaya başladığım 92 Doğan SL dede vardır, bir resim falan varmı anlaşılması için. Gerçi bugün bakıcam dediğiniz şey nasıl bişey farı inceliyim belki benimde vardr bilmiyorumdur:)

hocam yanlış bilmiyorsam 90 model l'lerin 2. 6 ayından itibaren olanlarda varmış bu. benim araç 92 model l'ki far yıkama özelliği olanlarda vardır diye tahmin ediyorum. sizin aracınızda da vardır muhtemelen. slx'lerde de durum aynıymış onlarda da bu şekildeymiş. arada değişiklik yapmamışlardır tahminimce.
    fotoğraf çekecektim ancak projem olduğu için arabanın yanına gidemedim. bizim bu konunun içinde fotoğraf varmış onu paylaşıyorum, burada kırmızı ile işaretlenmiş kapak zaten.

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»

birşey alınca kullanım kılavuzuna bakar inciğini cinciğini çıkarana kadar okurum normalde ancak araba 2. el olunca kitapçıkları nerdedir bilinmiyor. 0 araba almanın bu güzelliğini seviyorum, 2. elde kitapçıklar olmuyor bazen. sol farın hemen altında kapak. radyatörün yedek deposunun kapağıyla aynı kapağın şekli. sadece ondan biraz daha kibar görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoe_ -- 24 Mayıs 2012; 17:51:59 >

• güzel bir seçenek ben bunu zamanından beri biliyorum tabiii ilgim yüksek olduğu için tofaşlara ama benim tofaşlar hakkında öğrendiğim en iyi özelliklerden biride fren arıza lambası sialeri yaktığınızda göstergede yanan sağ lambanın altında bulunuyo lamba 97 modellerinde başlayan bi uygulama çok güzel bir uygulama feenler bittiği zaman aşındığı zaman lambası yanıyo
  • güzel bir seçenek ben bunu zamanından beri biliyorum tabiii ilgim yüksek olduğu için tofaşlara ama benim tofaşlar hakkında öğrendiğim en iyi özelliklerden biride fren arıza lambası sialeri yaktığınızda göstergede yanan sağ lambanın altında bulunuyo lamba 97 modellerinde başlayan bi uygulama çok güzel bir uygulama feenler bittiği zaman aşındığı zaman lambası yanıyo
  • yeni araç aldığımızdan dolayı 90 model kartalımızı satıyoruz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-sahibinden-orijinal-lpgli-kartal-87074815/detay/
  • 
Sayfa: önceki 12311232123312341235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.